قیمت دلار | قیمت دلار در بازار
قیمت دلار در بازار امروز کولاک کرد | قیمت دلار در بازار امروز 20 بهمن ماه
نرخ ارز در صرافی ملی و نرخ رسمی ۴۶ ارز توسط بانک مرکزی اعلام شد، که برخی با نوسان همراه بوده است و برخی دیگر، ثبات قیمتی را تجربه کردند.
امید است که با کاهش قیمت دلار، قیمت سکه نیز به وضع بهتری برسد و قیمت مناسب تری پیدا کند.قیمت دلار در روز های اخیر روند صعودی بدی را در پیش گرفته است. پیش بینی های عجیبی از قیمت دلار انجام گرفته و نشان از این دارد که قیمت دلار مرز 29 هزار تومان را طی کند. در راستای افزایش قیمت دلار، قیمت سکه و طلا نیز بالا می رود. قیمت دلار چند روزی است که روال صعودی خود را در پیش گرفته و روز به روز گران تر می شود. خبر ها حاکی از آن است که قیمت دلار امروز افزایش یافت.
براساس اعلام بانک مرکزی امروز _پنجشنبه، بیستم بهمنماه ۱۴۰۱_ نرخ انواع ارز به شرح زیر است:
نماد نوع ارز قیمت (ریال)
USD دلار آمریکا ۴۲,۰۰۰
GBP پوند انگلیس ۵۰,۷۸۵
CHF فرانک سویس ۴۵,۶۵۸
SEK کرون سوئد ۳,۹۷۰
NOK کرون نروژ ۴,۰۷۸
DKK کرون دانمارک ۶,۰۶۰
INR روپیه هند ۵۰۹
AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۷
KWD دینار کویت ۱۳۷,۳۶۷
PKR۱۰۰ یکصد روپیه پاکستان ۱۵,۲۰۷
JPY۱۰۰ یکصد ین ژاپن ۳۱,۹۹۸
HKD دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱
OMR ریال عمان ۱۰۹,۲۱۸
CAD دلار کانادا ۳۱,۲۷۵
NZD دلار نیوزیلند ۲۶,۵۰۹
ZAR راند آفریقای جنوبی ۲,۳۶۵
TRY لیر ترکیه ۲,۲۳۱
RUB روبل روسیه ۵۷۵
QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۹
IQD۱۰۰ یکصد دینار عراق ۲,۸۸۰
SYP لیر سوریه ۱۷
AUD دلار استرالیا ۲۹,۱۵۰
SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۰
BHD دینار بحرین ۱۱۱,۷۰۲
SGD دلار سنگاپور ۳۱,۶۹۰
BDT۱۰۰ یکصد تاکای بنگلادش ۳۹,۵۰۵
LKR۱۰ ده روپیه سریلانکا ۱,۱۵۰
MMK کیات میانمار (برمه) ۲۰
NPR۱۰۰ یکصد روپیه نپال ۳۱,۷۴۰
AMD۱۰۰ یکصد درام ارمنستان ۱۰,۶۰۱
LYD دینار لیبی ۸,۷۷۳
CNY یوان چین ۶,۱۸۷
THB۱۰۰ یکصد بات تایلند ۱۲۵,۴۲۲
MYR رینگیت مالزی ۹,۷۷۱
KRW۱۰۰۰ یک هزار وون کره جنوبی ۳۳,۲۹۲
JOD دینار اردن ۵۹,۲۳۹
EUR یورو ۴۵,۰۸۵
KZT۱۰۰ یکصد تنگه قزاقستان ۹,۲۳۵
GEL لاری گرجستان ۱۵,۸۲۵
IDR۱۰۰۰ یک هزار روپیه اندونزی ۲,۷۷۸
AFN افغانی افغانستان ۴۶۷
BYN روبل جدید بلاروس ۱۶,۷۲۹
AZN منات آذربایجان ۲۴,۶۷۳
PHP۱۰۰ یکصد پزوی فیلیپین ۷۶,۶۴۱
TJS سومونی تاجیکستان ۴,۰۶۴
TMT منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۶
از ابتدای هفته قیمت دلار در پله چهارم کانال ۴۰ هزار تومانی رِنج شده است. بازارساز با قدرت در حال مهار قیمت این اسکناس آمریکایی است و عرضه ارز در بازار بالاست.
روند قیمت دلار در پله چهارم کانال ۴۰ هزار تومانی رِنج شده است. این اسکناس آمریکایی دیروز نیز نوسان کاهشی محدودی در منطقه مذکور داشت و ۱۰۰ تومان ارزانتر از دیروز معامله شد.
فعلا بازارساز با قوت نرخ ارز را در دست دارد و مانع هر گونه نوسان افزایشی در قیمت دلار است. برخی معاملهگران با توجه به قیمت حواله درهم که با قیمت ۱۲ هزار و ۴۴۰ تومان مبادله میشود، میگویند سطح عرضه ارز در بازار داخلی به اندازهای قوی است که زمینهساز ناهماهنگی در قیمت دلار و درهم شده است.
سیگنال درهم به دلار تهران
اکوایران در گزارشی با اشاره به این موضوع عنوان کرده سالهاست که در بازار ارز داخلی، معاملهگران به نرخ حواله درهم توجه دقیقی دارند و زمانی که در اواسط دهه 90، نرخ حواله درهم به بالای مرز هزار تومان رسید، دلار نیز توانست از کانال سه هزار تومانی خارج شود و به کانال 4 هزار تومانی قدم بگذارد.
در این شرایط برخی از معاملهگران باور دارند یا قیمت درهم دارای حباب است و این ارز باید به زیر مرز 12 هزار تومان برگردد یا ، نرخ دلار در بازار داخلی باید تقویت شود.
قرار بود هفته جاری، بانک مرکزی با دستِ باز و بدون واسطه، تحت عنوان سامانه مرکز مبادله ارز و طلا اقدام به نرخسازی و مدیریت قیمت ارز کند. روز گذشته نیز مجلس دست نهاد پولی کشور را در رابطه با مداخله در خرید و فروش ارز و اوراق ارزی باز گذاشت.
اما به نظر میرسد اقدامات پشتپرده به مذاق نهاد مذکور خوشتر میآید. شاید هم ترجیح میدهد در موقع مقتضی به عنوان نهاد مسئول پاسخگوی آشفتگیهای ارزی نباشد.
امروز بازارهای موازی نیز مانند تهران روند کاهش پلکانی محدودی داشتند. دلار سلیمانیه که روز گذشته به محدوده ۴۵ هزار تومانی ورود کرده بود، امروز کاهش داشت و با قیمت ۴۴ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد.
دلار هرات در کف کانال ۴۴ هزار تومانی قرار گرفت. فعلا سلیمانیه پرچمدار بیشترین قیمت در بازارهای همسایه است.
دلار در سقف قیمت قرار دارد
در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه انگیزههای مهمی برای کاهش قیمت دلار از سوی تقاضاکنندگان دیده نمیشود به تجارتنیوز گفت: «به پایان سال نزدیک هستیم و با وجود کاهش مسافرتهای خارجی به دلیل افزایش قیمت دلار، اما باز هم این سفرها عدد بزرگی به کشور تحمیل میکنند. از سوی دیگر نگاه سرمایهگذار به دلار الزاما حفظ سرمایه نیست و به فرار سرمایه تبدیل شده است.»
وی افزود: «موارد مذکور بروز و ظهور خود را در قیمت دلار نشان میدهد. همچنین باید توجه داشت آنچه تا کنون باعث تغییر جهت قیمت دلار شده، سیاستهای کلامی بانک مرکزی بوده و عملا نقدینگی بزرگی از جنس دلار نداریم که با تزریق آن بتوانیم به شکل واقعی بازار را مهار کنیم.»
این کارشناس بازارهای مالی به سیگنال تکنرخی کردن نرخ ارز توسط بازارساز اشاره کرد و گفت: «این موضوع باعث میشود عرضهکنندگان دلار که صنایع مهم صادراتی ما در این مدت هستند به عرضه بیشتر در بازار ترغیب شوند.»
دیبا خاطرنشان کرد: «با توجه به اخبار سیاسی و ریسکهای سیستماتیکی که بر کلیت کشور حاکم است فعلا قیمت دلار در سقف قیمتی خود قرار دارد.»