قیمت دلار | قیمت دلار در بازار
دلار سقوط کرد | قیمت دلار در بازار امروز 5 بهمن ماه
قیمت طلا روز سهشنبه افزایش یافت و این افزایش قیمت در نتیجه کاهش ارزش دلار اتفاق افتاد.
قیمت دلار در روز های اخیر روند صعودی بدی را در پیش گرفته است.امید است که با کاهش قیمت دلار، قیمت سکه نیز به وضع بهتری برسد و قیمت مناسب تری پیدا کند. پیش بینی های عجیبی از قیمت دلار انجام گرفته و نشان از این دارد که قیمت دلار مرز 29 هزار تومان را طی کند. در راستای افزایش قیمت دلار، قیمت سکه و طلا نیز بالا می رود. قیمت دلار چند روزی است که روال صعودی خود را در پیش گرفته و روز به روز گران تر می شود. خبر ها حاکی از آن است که قیمت دلار امروز افزایش یافت.
هر اونس طلا در ساعات ابتدایی امروز ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۹۳۷ دلار رسید. قیمت طلای آمریکا با ۰.۵ درصد افزایش به ۱۹۳۸.۱۰ دلار رسید.
شاخص دلار ۰.۱ درصد کاهش یافت و شمش را با قیمت دلاری را برای بسیاری از خریداران ارزان تر کرد.
قیمت شمش از ابتدای سال ۲۰۲۳ حدود ۱۲۰ دلار افزایش یافته است، زیرا انتظار می رود فدرال رزرو ایالات متحده ممکن است در هر دو جلسه اول خود در سال جاری، پس از کاهش سرعت خود به ۵۰ واحد در ثانیه در دسامبر ۲۰۲۲، نرخ ها را تنها ۲۵ واحد پایه افزایش دهد.
هان تان، تحلیلگر ارشد بازار در Exinity گفت: سیگنالهای خطمشی از نشست آتی فدرال رزرو ممکن است سودهای اخیر طلا را تأیید کند.
برخی از تحلیلگران همچنین خاطرنشان کردند که یک رکود احتمالی می تواند بانک مرکزی ایالات متحده را مجبور کند تا سیاست های انقباضی پولی خود را کاهش دهد.
با این حال، "اگر فدرال رزرو تداوم خود را با افزایش نرخ بیشتر از پیش بینی بازارها اعلام کند، ممکن است برخی از پیشرفت های سالانه این فلز گرانبها کاهش یابد و آن را به مرز روانی ۱۹۰۰ دلار نزدیک کند."
برآوردهای رشد تولید ناخالص داخلی سه ماهه چهارم ایالات متحده که در روز پنجشنبه منتشر می شود، می تواند روند را برای ۳۱ ژانویه تا فوریه تعیین کند.
اگرچه طلا به عنوان پوششی در برابر عدم قطعیت های اقتصادی در نظر گرفته می شود، اما نرخ های بالاتر باعث کاهش جذابیت شمش های با بازده صفر می شود.
کارلو آلبرتو دکاسا، تحلیلگر بازار در Kinesis گفت: از نقطه نظر فنی، طلا در مرحله صعودی قرار دارد و قیمت ها از منطقه مقاومت سابق ۱۹۲۰ دلار فراتر رفته است.
منبع: رویترز
قیمت دلار در چهارمین روز بهمنماه با سیگنالهای سنگین بانک مرکزی، روند کاهشی داشت؛ در نتیجه این کاهش قیمت، بازار فعلا کساد است. صف ارز توافقی غیب شد و سهمیه ۵ هزار یورویی نیز به دلیل عدم سودآوری بدون مشتری مانده است.
روند قیمت دلار در چهارمین روز بهمنماه، تحت تاثیر مدیریت نهاد پولی کشور بر مدار کاهش قرار گرفت. مهمترین اتفاق امروز بازار ارز، افزایش قیمت دلار توافقی بود.
دلاری که در ماههای گذشته قیمت آن تفاوت فاحشی با بازار آزاد داشت، دیروز از بازار معاملات آزاد پیشی گرفت و صف خریداران این ارز، غیب شد. سیگنال دیگری که روانه بازار شد موضوع سامانه مرکز مبادله ارزی بود.
بازار آزاد ارز به رسمیت شناخته شد؟
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در توییتی اعلام کرد از امروز بانک مرکزی و صرافیها اقدامات مشترکی در احیای ثبات اقتصادی در کشور انجام میدهند. او تاکید کرد که بانک مرکزی از این به بعد به بازار آزاد ورود پیدا خواهد کرد و نرخساز خواهد بود.
به اعتقاد فعالان بازار ارز، بانک مرکزی با این اقدام، قصد به رسمیت شناختن معاملات ارز آزاد را دارد و میخواهد راسا این معاملات را بدون واسطه مدیریت کند.
امروز بازار معاملات ارز آزاد با خوشبینی به اخبار سیاسی چشم داشت. برخی فعالان بازار معتقد بودند روند بازار ارز بستگی مستقیمی به اخبار بینالمللی پیدا کرده و پیچیدگی در تحریم سپاه باعث شده این بازار، فعلا آرام بگیرد.
هیجان در سمت عرضه
از امروز سه شنبه 4 بهمنماه عنوان توافقی از معاملات دلار و یوروی بازار متشکل ارزی حذف شده است. معاملهگران میگفتند دلار توافقی گرانتر از دلار آزاد قیمت خورده و خریداری نیز وجود ندارد.
حذف نرخهای متعدد، ایجاد مرکز مبادله ارزی (ناخدا) ، ورود رسمی بازارساز به بازار آزاد و نرخسازی بانک مرکزی از سیاستهای فعلی نهاد پولی کشور است که به اعتقاد کارشناسان بازار، تصمیمات خوبی است اما باید دید چگونه اجرایی میشود. آنچه اشاره شد عواملی بود که امروز جو بازار دلار را به سمت کفه فروشندگان سنگین کرد.
برخی از معاملهگران از ترس ریزش بازار به صورت هیجانی در موقعیت فروش قرار گرفتند و مشتری برای دلار کمیاب بود.
امروز دلار تهران با قیمت ۴۳ هزارو ۳۰۰ تا ۶۰۰ تومان معامله شد و ۴۳ هزار و ۸۰۰ تومان قیمت دلار توافقی در کف بازار بود.
از همین رو خریداران ترجیح میدادند به جای پذیرش ریسک بگیر و ببندهای مالیاتی و قطع یارانه و ثبت دارایی ارزیشان در سامانه، از بازار آزاد خرید کنند، هر چند بااحتیاط!
دلار در بازارهای همسایه نیز مسیر کاهشی داشت. دلار هرات با قیمت ۴۳ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد و قیمت دلار سلیمانیه به ۴۴ هزار و ۶۱۰ تومان رسید. درهم امارات نیز به کف کانال ۱۲ هزار تومانی نزدیک شد. این ارز با قیمت ۱۲ هزار و ۱۴۰ تومان معامله شد.
راهکار درست مدیریت بازار ارز
در همین راستا کامبیز افسری کارشناس بازار دلار با اشاره به اقدام بانک مرکزی برای ایجاد مرکز مبادله ارزی و ورود به بازار معالات آزاد ارز به تجارتنیوز گفت: روسای گذشته همیشه ادعا میکردند که ما بازار آزاد را به رسمیت نمیشناسیم. به نظر میرسد سیاست رئیس کل جدید بانک مرکزی در به رسمیت شناختن بازار معاملات آزاد ارز و مدیریت آن است.
او با ابراز عقیده نسبت به اینکه دیدگاه مذکور، تفکر درستی است خاطر نشان کرد: وقتی رئیس بانک مرکزی به این آگاهی رسیده باشد که بازار آزادی وجود دارد و در آن تبادل ارزی انجام شود و باید دخالتهایی صورت گیرد، مسیر قیمت ارز مدیریت شده پیش میرود و با هر رویدادی بازار دچار تلاطمهای سنگین نمیشود.
فروش دلار سخت شد
این کارشناس بازار ارز افزود: با ایجاد بازار مبادلهای تحت نام سامانه ناخدا بانک مرکزی قصد دارد کنترل بازار ارز را کاملا به دست گیرد؛ نه اینکه از طریق عوامل و افراد به طور غیرمستقیم دلار تزریق کند. این سیگنال مثبتی است برای خرید و فروش و مدیریت تقاضا در بازار، البته باید دید در عمل چه اتفاقی میافتد .
او به تشریح بازار دلار در روز جاری پرداخت و گفت: قیمت امروز دلار ریزشی و فروشنده در بازار خیلی زیاد بود. دلار با قیمت ۴۳ هزار و ۶۰۰ دلار تومان در بازار آزاد معامله میشود و قیمت دلار توافقی ۴۳ هزار و ۸۰۰ تومان است. این سیگنال باعث شد فشار فروش بالا برود و فروشندهها با سختی دلار میفروشند.
افسری با اشاره به اینکه حداقل تا ۵ روز آینده قیمت دلار به احتمال زیاد ریزشی خواهد بود تاکید کرد: بعید است قیمت از ۴۰ هزار تومان پایینتر بیاید اما این موضوع باز هم بستگی به اخبار دارد. مثلا خبر مثبت از برجام میتواند ورق دلار را برگرداند.
او قیمت دلار در هفتههای آینده را افزایشی پیش بینی کرد و گفت: سقف خاصی برای قیمت دلار نمیشود گذاشت زیرا بازار پرنوسان و پرخبری است