قیمت مرغ | قیمت مرغ در بازار
قیمت مرغ همچنان در کف | قیمت مرغ در بازار امروز 2 بهمن ماه
بررسیهای میدانی نشان میدهد که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان به فروش می رسد، در حالی که نرخ مصوب این محصول برای مصرفکنندگان ۶۳ هزار تومان است.
قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است.در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است.قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان به فروش می رسد، در حالی که نرخ مصوب این محصول برای مصرفکنندگان ۶۳ هزار تومان است.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان است، البته سه ماه قبل قیمت این محصول بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان نیز به فروش می رسید، در حالی که نرخ مصوب این محصول از سوی دولت درب واحدهای تولیدی ۴۵ هزار تومان و برای مصرفکنندگان ۶۳ هزار تومان تعیین شده بود.
به گزارش ایرنا، امروز نرخ عرضه عمده مرغ گرم در میدان بهمن تهران نیز حدود ۴۵ تا ۴۸ هزار تومان است که علت کاهش قیمت این محصول افزایش عرضه بیش از تقاضای بازار است.
تولیدکنندگان صنعت طیور بر این باورند که با توجه به افزایش هزینههای تولید نهادهها، واکسن، دارو و غیره قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده ۴۹ هزار تومان است و هر کیلوگرم گوشت مرغ را بین ۸ تا ۱۳ هزار تومان ارزانتر به فروش میرسانند.
بنا به گفته مسوولان امر، برنامهریزی تولید در حلقههای مختلف گوشت مرغ برای تولید پایدار این محصول بر اساس سرانه مصرف داخلی (۳۲ کیلوگرم) تعریف شده و هیچ کمبودی در بازار مشاهده نمیشود.
چندی پیش «محسن شیراوند» معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به منظور حمایت از تولیدکنندگان این محصول، از امکان صادرات گوشت مرغ با عوارض صفر درصد از ۱۶ آذرماه امسال خبر داده بود و گفت: بر اساس برآوردها تا پایان سال هیچ مشکلی در حوزه تولید و مصرف گوشت مرغ نخواهیم داشت.
به گفته وی، با توجه به شرایط مطلوب تولید گوشت مرغ در کشور به دلیل استمرار و سیاستگذاریهای منظم در حوزه تولید این کالا و همچنین در راستای حمایت از بخش تولید، صادرات برای گوشت مرغ به طور جد پیگیری و امکان صادرات با حذف عوارض صادراتی فراهم شده است.
رصد بازار کالاهای اساسی حاکی از نوسان بین ۱۰۰۰ تا بیش از ۱۰۰ هزار تومان دراقلام مختلف غذایی بوده که این تفاوت قیمتها علاوه بر نزدیک شدن تاریخ انقضا به بزرگی و کوچکی فروشگاه ها هم برمی گردد.
به گزارش خبرنگار مهر، رصد بازار کالاهای اساسی حاکی از نوسان قیمتی بین ۱۰۰۰ تا بیش از ۱۰۰ هزار تومان در اقلام مختلف غذایی است. این تفاوت قیمتها علاوه بر نزدیک شدن تاریخ انقضا یا کهنگی مواد غذایی به بزرگی و کوچکی فروشگاهها هم برمی گردد. فروشگاههای بزرگ زنجیرهای نسبت به خرده فروشها بزرگ و کوچک قیمتهای مناسبتری دارند و خرید با حجم بالا قیمت کالاها را تا حدودی می شکند. همچنین نرخ حبوبات فلهای تا بسته بندی شده از صرفه اقتصادی بیشتری برای مصرف کننده برخوردار است. به عنوان مثال لوبیا قرمز فلهای کیلویی ۵۲ هزار تومان بوده و نرخ بسته بندی آن با ۹۰۰ گرم بین ۶۰ تا ۷۳ هزار تومان (برندهای گوناگون) قیمت گذاری شده است. یا لپه فلهای را میتوان با کیلویی ۴۵ هزار تومان از خرده فروشها خریداری کرد در حالی که همین کالا با بسته بندی ۹۰۰ گرمی بین ۷۲ تا ۸۰ هزار تومان بسته به نوع برند قیمت گذاری شده است.
در بازار آبزیان، قزل آلا از انواع ماهیهای پرتقاضا نسبت به سایر گونهها بوده که این امر هم به قیمت نسبتاً پایینتر آن برمی گردد. اما آنچه در بازار این ماهی پرطرفدار قابل توجه است اندازه آن و اهمیت یکدستی ماهیها برای رستوران داران است. قزل آلاهای یک اندازه به لحاظ قد و وزن کیلویی ۱۲۷ هزار تومان قابل تهیه است که بیشتر برای رستورانها و مهمانیهای مورد استفاده قرار میگیرد و قزل آلاهای با قد و وزن متفاوت هر کیلو ۱۱۷ هزار تومان به فروش میرسد.
در بخش گوشت چرخ کرده قرمز و مرغ بستگی به خالصی و چربی آن تفاوت قیمت از ۱۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان هستیم.
بازار روغن جامد هم بین برندها تفاوت جزئی دیده میشود که خرده فروشان برای بازار گرمی به واژه پالم اشاره میکند که برخی روغنها دارای پالم بوده و بعضی دیگر خیر. این در حالی است که پالم یکی از مواد اولیه روغن بوده و ضروری است. اما هر نوع روغن اعم از مایع و جامد و همین طور انواع روغنهای مایع از آفتابگردان تا ذرت و از سرخ کردنیها تا مصرف معمولی کاربری خاص داشته و نحوه استفاده از این ماده مغذی آن را مفید یا مضر میکند. یکی از نکات قابل توجه در مصرف انواع روغن میزان حرارتی است که میبینند. روغن مایع از آفتابگردان تا ذرت تفاوت قیمت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.
در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی به شرح زیر اعلام میشود (تمام قیمتها به تومان است).
جدول قیمت کالاهای اساسی
کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
مرغ ۵۲.۵۰۰ تا ۴۷.۵۰۰ ۵۰.۴۰۰ تا ۴۷.۵۰۰
شقه گوسفند ۳۱۰ تا ۲۱۳.۹۰۰ ۲۹۸ تا ۲۰۱.۹۰۰
سردست گوساله ۲۷۵ تا ۲۵۰.۹۰۰ ۲۶۵ تا ۲۵۰.۹۰۰
گوشت قرمز چرخ کرده ۲۶۰ تا ۱۵۰ ۲۵۰ تا ۱۵۰
گوشت مرغ چرخ کرده ۵۷ تا ۳۵ -
کله و پاچه ۲۵۰ تا ۲۰۴ ۲۳۰ تا ۱۸۵
قزل آلا ۱۲۷ تا ۱۱۷ ۱۲۲
میگو ۲۲۰ ۲۲۰
تخم مرغ ریز دولتی شانه ۳۰ تایی ۶۸ تا ۶۲.۵۰۰ ۶۸.۵۰۰
تخم مرغ درشت دولتی شانه ۳۰ تایی ۸۶ تا ۸۴.۵۰۰ ۸۵
تخم مرغ بسته بندی فروشگاهی شانه ۳۰ تایی ۷۹ ۸۹
تخم مرغ دو زرده ۱۱۵ ۱۱۵
تخم مرغ زده طلا ۸۵.۵۰۰ ۸۵.۵۰۰
پنیر سفید ۵۱۵ گرمی ۶۳ تا ۶۱ ۶۳ تا ۶۱
کره ۵۰ گرمی ۱۴ تا ۱۳ ۱۴ تا ۱۳
خامه ۳۰۰ گرمی ۳۰ تا ۲۲.۵۰۰ ۳۰ تا ۲۲
شیر بطری کم چرب ۲۴ تا ۱۸ ۲۵ تا ۱۸
شیر بطری پر چرب ۲۵ تا ۱۹ ۲۵ تا ۱۹
ماست دبه ای ۸۵ تا ۵۰ ۹۰ تا ۵۰
روغن مایع ۱.۸ ۳۶۰ تا ۱۱۵ ۳۶۰ تا ۱۱۵
روغن جامد ۳۶۵ ۳۶۵
ماش ۴۸ ۴۸
لپه ۴۵ ۴۳
نخود ۵۴ ۵۴
لوبیا قرمز ۵۲ ۵۲
لوبیا سفید ۵۴ ۵۴
لوبیا چیتی ۶۲ ۶۲
لوبیا چشم بلبلی ۴۸ تا ۴۶ ۴۸ تا ۴۶
عدس ریز ۵۲ ۵۲
عدس درشت ۵۵ ۵۵
برنج شمشیری ۶۰ ۶۰
برنج طارم عطری ۱۱۸ تا ۹۸ ۱۱۸ تا ۹۸
برنج هاشمی ۱۳۰ تا ۱۱۵ ۱۳۰ تا ۱۱۵
برنج هندی کیسه ۱۰ کیلویی ۳۸۸.۸۰۰ تا ۳۷۲.۲۰۰ ۳۸۸.۸۰۰ تا ۳۷۲.۲۰۰
برنج پاکستانی کیلویی ۲۹.۵۰۰ ۲۷.۵۰۰
رب ۴۵ تا ۳۵ ۴۵ تا ۳۵
شکر دولتی ۲۳ ۲۳