قیمت بنزین | قیمت بنزین جدید
احتمال افزایش قیمت بنزین قوت گرفت | قیمت بنزین چقدر میشود؟
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اظهارات جدیدی درباره احتمال افزایش قیمت سوخت در سال ۱۴۰۲ بیان کرد و گفت: باید از تجربه حذف ارز ترجیحی استفاده کنیم.
بعد از گران کردن قیمت بنزین در سال 98 و طرح سهمیه بندی قیمت بنزین اکنون دوباره بحث بر سر گران کردن قیمت بنزین است. گران کردن قیمت بنزین هربار با واکنش های زیادی همراه بوده است و اکنون سهمینه بندی جدیدی برای بنزین در نظر گرفته شده است. در ادامه جزئیات جدید در مورد قیمت بنزین و سهمیه بندی بنزین را می خوانید.
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اظهارات جدیدی درباره احتمال افزایش قیمت سوخت در سال ۱۴۰۲ بیان کرد و گفت: باید از تجربه حذف ارز ترجیحی استفاده کنیم.
به نقل از مهر، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی و با این وضعیت اقتصادی که بر کشور حاکم است، منطقی نیست قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا کند.
مصطفی نخعی، درباره احتمال افزایش قیمت حاملهای انرژی، اظهار داشت: واقعیت آن است که قیمت سوخت و حاملهای انرژی در ایران با سایر کشورها از جمله کشورهای اطرافمان تفاوت فاحشی دارد.
وی بیان کرد: البته در شرایط فعلی و با این وضعیت اقتصادی که بر کشور حاکم است و مردم به لحاظ معیشتی در مضیقه هستند، منطقی نیست که قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا کند. اتخاذ چنین تصمیماتی باید در شرایط ثبات اقتصادی انجام شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی متذکر شد: از آنجایی که حذف ارز ترجیحی از چند قلم کالا و نهادههای دامی در شرایط تورمی و بیثباتی اقتصادی اتفاق افتاد، تأثیر آن را روی قیمت کالاها دیدیم و بسیاری از کالاها گران شد.
نماینده مردم نهبندان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تجربه حذف ارز ترجیحی و تأثیر آن بر قیمت کالاها پیشروی ماست و دیگر نباید در شرایط ناپایدار اقتصادی تصمیماتی چون افزایش قیمت حاملهای انرژی اتخاذ کرد.
وضعیت معیشتی مردم بسیار سخت است
نخعی تاکید کرد: الان شرایط اقتصادی بسیار ناپایدار است، وضعیت معیشتی مردم بسیار سخت است و طبیعتاً اتخاذ چنین تصمیماتی منطقی نیست و حتی میتواند شرایط ملتهبی را به لحاظ اجتماعی در کشور به وجود آورد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در این کمیسیون درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی بحثی مطرح شده است، گفت: اخیراً در کمیسیون انرژی مجلس هیچ بحثی درباره تغییر در قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین مطرح نشده است. بین نمایندگان و به ویژه اعضای کمیسیون انرژی مجلس اتفاق نظر وجود دارد که الان فرصت خوبی برای این کار نیست.
وی تاکید کرد: دولت و مسئولان وزارت نفت و سایر وزارتخانههای ذی ربط نیز تاکنون راجع به تغییر در قیمت حاملهای انرژی هیچ صحبت و مشورتی با مجلس نکردند و بعید میدانم دولت در این شرایط بخواهد این موضوع را عملیاتی کند.
نخعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممکن است دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ موضوع افزایش قیمت بنزین و حاملهای انرژی را بیاورد، گفت: هنوز لایحه بودجه سال آینده تقدیم مجلس نشده، اما بعید می دانم دولت چنین تصمیمی را گرفته باشد. حتی اگر دولت چنین تصمیمی را اتخاذ کند، بعید است نمایندگان موافق این موضوع باشند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در حوزه بنزین هیچ افزایش قیمتی نداریم و جامعه هم گنجایش پذیرش قیمت بالاتر از این را ندارد. در کل ریلگذاری و سیاست مجلس این است که افزایش قیمت و کاهش سهمیه نداشته باشیم.
حسین حسینزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره برنامه تغییر نحوه توزیع و نرخ بنزین اظهار داشت: در طرح توزیع بنزین به افراد که در جزایر کیش و قشم اجرا شد و همچنین تغییر سهمیه بنزین در برخی مناطق مرزی مثل سیستان و بلوچستان که موضوع قاچاق مطرح بود، به نتایجی رسیدند که همه اینها روی میز دولت و وزارت نفت قرار دارد اما تاکنون هیچ تصمیمی برای تغییر سهمیه و یا افزایش قیمت گرفته نشده است.
وی با بیان اینکه امسال قیمت بنزین ثابت خواهد بود، افزود: نکتهای که وجود دارد بحث تولید و مصرف بنزین است، اکنون 95 تا 105 میلیون لیتر در روز مصرف بنزین داریم اما باتوجه به افزایش سالانه 4 تا 6 درصدی و همچنین افزایش سفرها بدنبال پایان کرونا و افزایش سفرها به بنزین بیشتری نیاز است، بنابراین به نظر میرسد یکی از راهحلها در مورد رشد تقاضای بنزین؛ بهینهسازی مصرف سوخت و یکی از روشها هم توسعه مخازن سیانجی است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اگر بخواهیم طرح خاصی ارائه کنیم و بنزین را گران کنیم و روی یک دلار فوب خلیجفارس ببریم باید چند میلیون خودروی فرسوده را هم از رده خارج کنیم و خودروی هیبریدی را وارد بازار کنیم و از محل مابهالتفاوت قیمت 3 هزار تومان فعلی تا 30 هزار تومان فوب اجرا شود که فعلا به هیچوجه بستر برای این کار فراهم نیست.
وی تاکید کرد: در حوزه بنزین هیچ افزایش قیمتی نداریم و جامعه هم گنجایش پذیرش قیمت بالاتر از این را ندارد. در کل ریلگذاری و سیاست مجلس این است که افزایش قیمت و کاهش سهمیه نداشته باشیم مگر اینکه شیوه توزیع باتوجه به طرح پایلوتی که در جزایر انجام شد و نحوه توزیع گازئوئیل که به طور آزمایشی انجامیشود، دولت تصمیمگیری کند.
مصطفی نخعی نیز در همین رابطه به ایلنا گفت: فعلا هیچ بحثی در زمینه تغییر در شیوه توزیع و نرخ بنزین مطرح نیست.
وی تاکید کرد: تا زمانی که طرحی نیامده و برنامه تغییر نکرده همین شیوه جاری ادامه خواهد داشت.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: فعلا قرار نیست قیمت سوخت تغییری داشته باشد و بنزین با همین نرخ کنونی توزیع خواهد شد.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده در خصوص اعطای سهمیه سوخت به خودرو های فرسوده توضیحاتی ارائه داد.
باشگاه خبرنگاران نوشت: مشهدی شریف رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط گفت: حدود ۱۰ میلیون موتور سیکلت، ۳/۵میلیون خودرو ۲۵۰ هزارخودرو دیزلی فرسوده در کشور وجود دارد.
به گفته او، تمامی خودروهای فرسوده شامل دریافت کارت سوخت و سهمیه هستند، در شرایطی به این وسایل نقلیه سوخت تعلق نمی گیرد که دارای پلاک قدیم یا نواقصی در پرونده خود باشند. در غیر این صورت سوخت دریافت خواهند کرد.
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده گفت: یکی از مشکلات کشور این است که خودروهایی که تردد هم ندارند، سهمیه سوخت دریافت می کنند که به نظر من باید در این زمینه تمهیداتی اندیشید و کارگروه تعیین سهمیه سوخت باید سیاست مشخصی را برای حل مشکل در دستور کار قرار دهد.
مشهدی شریف ادامه داد: اگر هدفگذاری ما این است که هوای پاکی داشته باشیم، سالانه ۱۷ هزار نفر در تصادفات فوت نکنند، ۱۳ هزار نفر به خاطر آلودگی هوا کشته نشوند، ۷۰ هزار نفر در تصادفات مجروح نشوند، ۳۰ میلیون لیتر بنزین اضافی که توسط خودروهای فرسوده مصرف میشود صرفهجویی شود، مبلمان شهری زیباتری داشته باشیم؛ بنابراین راهی جز افزایش انگیزه مردم برای اسقاط خودرو نداریم.