بررسی و شناخت علل لکه های قرمز روی پا + روش های درمان

اگر روی پاهایتان لکه های قرمز دارید و این موضوع برای شما نگران کننده است، باید بدانید این بیماری دلایل زیادی دارد که برای درمان بهتر است آنها را بشناسید.

بررسی و شناخت علل لکه های قرمز روی پا + روش های درمان
کدخبر : 7724
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

دلایل ایجاد لکه های قرمز روی پاها

قرمزی پوست می تواند در نواحی مختلف بدن از صورت و گردن گرفته تا پاها رخ دهد. هر کدام ویژگی های متفاوت و همچنین دلیل یا محرکی دارند.

لکه های قرمز

پتشی لکه های قرمز، صورتی یا بنفش در زیر پوست است. آنها کوچکتر از 2میلی متر و معمولاً صاف و مسطح هستند. لکه های رنگی خاصی که به نام پتشی شناخته می شوند، لکه های گرد و قرمز رنگی هستند که در نواحی مختلف بدن از جمله پاها ظاهر شده و ممکن است ناشی از اختلال لخته شدن یا عفونت باشند.

راش

راش یا جوش یا دانه بثورات موقتی بر روی پوست که معمولاً با سرخی یا خارش همراه است. راش ممکن است در اثر گرما ایجاد و باعث مسدود شدن غدد عرق شود و معمولاً در نواحی بزرگی از پوست، مانند پاها یا پشت، یا جاهایی که چین‌ خوردگی دارد مانند کشاله ران، زیر بغل و گردن ظاهر می‌شود. در راش علاوه بر لکه‌های قرمز، معمولاً هنگام بروز بثورات، خارش و کمی تورم در ناحیه آسیب دیده نیز وجود دارد.

درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک، به عنوان اگزما یا اگزمای آتوپیک شناخته می شود و یکی دیگر از دلایل ظاهر شدن لکه های قرمز روی پاها و یک بیماری پوستی است که علاوه بر قرمزی، باعث خارش و پوسته پوسته شدن پوست می شود و در هر سنی رخ می دهد، اگرچه در کودکان شایع تر است.

طبق مطالعات انجام شده، این فرآیند چند عاملی مرتبط باجنبه های ژنتیکی و ایمنی در نظر گرفته می شود و می تواند مادام العمر باشد.

اگزما

کراتوز پیلاریس

این یک بیماری نسبتا شایع اما بی ضرر است و به دلیل تولید بیش از حد کراتین پروتئین ضروری برای اپیدرم و همچنین ناخن و مو ایجاد می شود.

به طور خاص، کراتوز پیلاریس با ضایعاتی که شبیه برجستگی ها یا جوش های کوچک هستند و همچنین لکه های قرمز روی پاها، باسن و گونه ها ظاهر می شوند. این بیماری در افرادی که تمایل به خشکی پوست یا پاتولوژی های آلرژیک دارند رایج است.

بیماری‌ قارچی‌

لکه های قرمز روی پاها ممکن است به دلیل مایکوزیس ایجاد شود. این اصطلاح برای اشاره به بیماری پوستی ناشی از قارچ استفاده می شود. علائم مایکوزیس شامل موارد زیر است:

تاول

لایه برداری

خارش

تغییر رنگ یا قرمزی

مایکوزیس شامل کرم حلقوی است که با نام تینیا کروریس نیز شناخته می‌شود. لکه‌های کرم حلقوی شبیه لکه‌های گرد هستند که در مرکز مدور و سبک‌تر هستند.

پسوریازیس

این یک بیماری خودایمنی مزمن است که بدن سلول های پوستی را بیش از حد تولید می کند. بارزترین علائم آن خارش، پوسته پوسته شدن و لکه های قرمز روی ساق پا، کف پا، دست ها یا پوست سر است.

پسوریازیس

گال

این بیماری توسط سارکوپتس اسکبئی ایجاد می شود، کنه ای که پوست را انگلی می کند و از طریق تماس مستقیم قابل انتقال است. گال دارای علائمی مانند قرمزی، خارش، سوزش، ضایعات هیپرکراتوز (ضخیم شدن پوست) و حتی زخم زمانی که فرد آنها را خراش می دهد، می باشد.

مشکلات گردش خون

در صورت بروز مشکلات گردش خون، علائمی در اندام‌ها مانند موارد زیر دیده می شود:

لکه های قرمز روی پاها

احساس سوزن سوزن شدن یا خارش در پاها

پاهای سرد یا خشک

بیماری های مزمن

لکه های قرمز روی پاها می تواند نشانه برخی بیماری های مزمن باشد، زیرا با برخی بیماری های مزمن مانند سرطان پوست یا لوپوس مرتبط است.

واکنش های آلرژیک

در نهایت، واکنش های آلرژیک ناشی از نیش حشرات، مصرف برخی داروها یا تماس با مواد (آلرژن ها) نیز می تواند باعث ایجاد لکه های قرمز روی پاها شود.

نیش حشرات

در صورت وجود لکه های قرمز روی پاها چه باید کرد؟

گاهی اوقات لکه های قرمز روی پاها ممکن است خود به خود ناپدید شوند، این اغلب زمانی اتفاق می افتد که لکه های قرمز به دلیل بثورات پوستی ایجاد شده باشند. در مواقع دیگر، لکه های قرمز نیاز به درمان دارد یا اقدامات پیشگیرانه لازم است.

با پزشک صحبت کنید

هنگامی که لکه های قرمز روی پاها به دلیل واکنش دارو ایجاد شود، لازم است با پزشک تماس بگیرید و او را از واکنش مطلع کنید. در این صورت ممکن است قطع یا جایگزینی با داروی دیگر با اثر مشابه در نظر گرفته شود.

به دنبال درمان ضد قارچ باشید

در کرم حلقوی و سایر قارچ‌ها، درمانی که باید صورت گیرد شامل استفاده ازداروهای ضد قارچ‌ خوراکی یا موضعی است البته این کار فقط در صورت تجویز پزشک باید انجام شود.

آنتی بیوتیک را پزشک باید تجویز کند

برخی از لکه های خون مردگی که منشا عفونی دارند نیاز به آنتی بیوتیک دارند در مورد آماس بافت هم‌بند هم همینطوراست علاوه بر این، ممکن است آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت احتمالی در افراد مبتلا به اگزما توصیه شود.

دارو

در صورت توصیه پزشک آنتی هیستامین مصرف کنید

هنگامی که لکه های قرمز روی پاها به دلیل یک واکنش آلرژیک ایجاد شود اولین کاری که باید انجام دهید شناسایی علت (آلرژن) برای جلوگیری از تماس است پس می توان برای تسکین علائم، آنتی هیستامین تجویز کرد.

از داروهای ضد التهابی کمک بگیرید

در مواردی که علاوه بر قرمزی پوست، التهاب وجود دارد، می توان با تجویز پزشک از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و کورتون استفاده کرد. مورد دوم برای درمان لوپوس توصیه می شود.

از کرم های موضعی استفاده کنید

برای تسکین خارش یا سوزش و گاهی از بین رفتن لکه های قرمز می توان از کرم های موضعی استفاده نمود. معمولا از کرم های موضعی حاوی هیدروکورتیزون استفاده می شود همچنین، محصولات طبیعی مانند کرم های آلوئه ورا وجود دارد که در مطالعات گزارش شده است در درمان پسوریازیس به طور موفقیت آمیزی نقش دارد.

در رژیم غذایی و عادات خود تغییراتی ایجاد کنید

در درمان مشکلات گردش خون، توصیه می شود با کاهش نمک مصرفی و افزایش مصرف ویتامین ث، در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید، همچنین باید ورزش بدنی متوسط و منظم انجام دهید.

ویتامین ث

اگر لکه های قرمز روی پاهای خود دارید باید به پزشک مراجعه کنید؟

لکه های قرمز روی پاها لزوماً علامتی نیستند که نیاز فوری به مراجعه به پزشک داشته باشند در حقیقت، می توانند به دلایل مختلف از واکنش های آلرژیک و تماس با مواد یا نیش حشرات ایجاد شوند اما اگرلکه های قرمز روی پاهایتان تا چندین روز ماندگار بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

منبع: نمناک
آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد