قیمت برنج | قیمت برنج در بازار

قیمت برنج در آخرین روز آبان ماه | قیمت انواع برنج در میادین تهران

امروز (دوشنبه ۳۰ آبان) قیمت انواع برنج در بازار تهران، اعلام شد.

قیمت برنج در آخرین روز آبان ماه | قیمت انواع برنج در میادین تهران
کدخبر : 6962
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

قیمت برنج ایرانی در یک سال گذشته نوسانات بسیاری داشته است. برنج از اقلام خوراکی ضروری خانوار های ایرانی است و قیمت برنج بر زندگی مردم تاثیر بسیاری دارد . قیمت برنج در چندماه گذشته افزایش بسیاری داشته است. افزایش قیمت برنج باعث کاهش مصرف و کاهش خرید برنج از سوی مردم شده است. در ادامه به جدید ترین قیمت برنج در بازار می پردازیم.

به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، در تازه‌ترین نرخنامه این سازمان علاوه بر اعلام قیمت انواع برنج ایرانی، انواع برنج وارداتی (تنظیم بازار) پاکستانی، تایلندی و هندی به ترتیب ۲۰۵۰۰ تومان، ۱۲۵۰۰ تومان و ۱۸۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده‌اند.

قیمت انواع برنج ایرانی در میادین میوه و تره بار به شرح زیر اعلام شده است:

۱- برنج دمسیاه، طارم و هاشمی هر کیلوگرم ۱۰۲۰۰۰ تومان

۲- برنج فجر هر کیلوگرم ۶۹ هزار تومان

۳- برنج قهوه‌ای هر کیلوگرم ۷۹ هزار تومان

۴- برنج شیرودی هر کیلوگرم ۵۲ هزار تومان

۵- برنج ندا هر کیلوگرم ۴۳ هزار تومان

۶- انواع برنج معطر هر کیلوگرم ۵۹ هزار هزار تومان

۷- برنج نیمدانه معطر هر کیلوگرم ۴۸ هزار تومان

۸- برنج نیمدانه پرمحصول هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان

دبیر انجمن برنج گفت: بعد از جهشی که در نرخ برنج از سال گذشته رخ داد، برنجکاران اولویت خود را در حفظ منافع خود قرار دادند و تمایلی به فروش برنج خود با هر قیمتی ندارند.

امسال با شروع فصل برداشت برنج، برنجکاران به علت جهش قیمتی که در سال گذشته برای این محصول رخ داد، در برابر قیمت‌های پیشنهادی برای خرید محصولشان مقاومت کردند زیرا سال قبل هر کیلو برنج تا ۱۲۰ هزار تومان به فروش رسید، درحالیکه همان برنج از کشاورز به قیمت ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان خریداری شده بود. از سوی دیگر مصرف کننده هم‌اکنون کمتر اقدام به خرید می‌کند زیرا پیش‌بینی رسیدن قیمت برنج تا مرز ۸۰ و ۹۰ هزار تومان است.

به گزارش منیبان، سرانه مصرف سالانه برنج به ازای هر فرد ۳۵ تا ۳۷ کیلوگرم و مصرف سالانه ۳ میلیون تن است و از این میزان در حدود یک میلیون تن برنج به کشور وارد می‌شود. ضمن اینکه بخشی از این میزان به عنوان ذخایر استراتژیک ذخیره می‌گردد. طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی امسال تولید برنج کشور ۲۵ درصد رشد داشته است که می‌تواند باعث کاهش قیمت این محصول و متعادل شدن بازار آن شود.تولید برنج کشور به میزان ۲.۳ میلیون تن رسیده که نشان از عملکرد مطلوب دولت است زیرا یکی از موضوعات مهم که از ابتدا در دولت سیزدهم و وزارت جهاد دنبال شد، موضوع خودکفایی در محصول برنج بود.

بازار برنج با فراوانی روبه‌رو است

در شرایط فعلی ذخایر استراتژیک برنج کشور از وضعیت مطلوبی برخوردار است و بازار برنج با فراوانی روبه‌رو است و انبارها مملو از برنج ایرانی و خارجی است.

قاسمعلی حسنی دبیرکل سابق اتحادیه بنکداران مواد غذایی هم با بیان اینکه انتظار کاهش قیمت برنج باز هم وجود دارد، گفته است: وجود بعضی از فاکتورهای مثبت در بازار نشان‌دهنده آن است که قیمت برنج کمتر خواهد شد.

به گفته حسنی، اکنون انبارها مملو از برنج و تولید هم بیشتر شده است. این عوامل در کنار هم می‌تواند منجر به کاهش قیمت برنج شود. همچنین مردم هم دیگر کشش خرید برنج گران قیمت مانند پارسال را ندارند به همین منظور انتظار دارند برنج با قیمتی مناسب به دستشان برسد.

جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج درباره آخرین وضعیت بازار برنج گفت: بعد از جهشی که در نرخ برنج از سال گذشته رخ داد، برنجکاران اولویت خود را در حفظ منافع خود درفروش محصول قرار دادند و به همین علت دیگر تمایل به فروش برنج خود با هر قیمتی ندارند در نتیجه کشاورزان از اواخر مردادماه شالی‌های خود را به بازار عرضه نکردند و منتظر بالا رفتن بیشتر قیمت‌ها هستند.

وی با تأکید بر اینکه دولت با اعلام نرخ خرید تضمینی برنج کمک ویژه‌ای به کشاورزان می‌کند، افزود: اعلام نرخ خرید تضمینی برنج به این معناست که اگر کشاورز محصول خود را نتواند به طور کامل به فروش برساند، سازمان تعاون روستایی آن را از کشاورز خریداری کند. فرمول نرخ خرید تضمینی برنج براساس هزینه‌های تمام شده در تولید برنج به اضافه سود عادلانه‌ای که در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد درنظر گرفته می‌شود، محاسبه می‌گردد اما امسال وزارت جهاد نرخ ثابتی برای هر کیلو برنج تعیین کرد و نرخ تضمینی اعلام نشد.

علیزاده شایق با اشاره به اینکه کشاورزان سود درنظر گرفته‌شده برای فروش برنج را قبول ندارند، گفت: برنجکاران با تعیین سود ۲۰ درصدی موافق نیستند بلکه مدعی هستند باید سود ۵۰ درصدی برای فروش برنج توسط دولت تعیین شود. به همین علت متأسفانه کشاورزان به کمتر از سود ۵۰ درصدی تمایلی نشان نمی‌دهند اما در عین حال دولت هم تعیین ارقام بالا برای برنج را به نفع مصرف کننده نمی‌داند.

دبیر انجمن برنج با اشاره به افزایش عرضه برنج به بازارها گفت: امسال اتفاق خوبی در تولید برنج رخ داده است و آن اینکه بعد از عرضه برنج‌های برداشت اول به بازار، برنج‌های دوباره کشت وارد بازار شده‌اند. ضمن اینکه امسال کشاورزان در حجم بالایی برنج کاشته‌اند و تولید افزایش پیدا کرده است. برآورد می‌شود با توجه به افزایش تولید برنج در سال‌جاری، تولید از ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن سال قبل افزایش بیشتری پیدا کند. علیزاده شایق تصریح کرد: در شرایطی که تقاضا ثابت باشد و عرضه بیشتر شود، قیمت برنج می‌شکند و ما امیدوار هستیم تا اواسط آبان ماه نرخ برنج کاهش پیدا کند. ما انتظار داریم با توجه به شرایط موجود، کشاورز به توان مصرف کننده هم بیشتر توجه کند.

وی میزان واردات برنج به کشور را در تعدیل قیمت برنج مؤثر ندانست و افزود: واردات برنج در کاهش قیمت برنج ایرانی خیلی اثرگذار نبود زیرا وقتی ذائقه افراد به برنج ایرانی عادت کرده باشد دیگر تمایلی به استفاده از برنج‌های وارداتی ندارد ضمن اینکه برنج‌های هندی وارداتی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.

علیزاده شایق بیان کرد: ما در دوره‌ای از کشور اروگوئه هم برنج به کشور وارد می‌کردیم که بسیار کیفیت خوبی داشت اما با قیمت بالا عرضه می‌شد ولی به علت گران بودن دیگر به کشور وارد نشد.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد