سهام عدالت | سود سهام عدالت

سود سهام عدالت امروز کاهش یافت | آخرین وضعیت از سبد سهام عدالت امروز

امروز شنبه 28 آبان ماه 1401 شاخص کل بورس در ابتدای بازار با اُفت هزار و ۶۰۸ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۱ هزار و ۹۶۴ واحد قرار گرفت.

سود سهام عدالت امروز کاهش یافت | آخرین وضعیت از سبد سهام عدالت امروز
کدخبر : 6877
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

سهام عدالت در دولت نهم به برخی از افراد داده شده است. اما باز هم افرادی هستند که مشمول سهام عدالت می شوند، اما هنوز سهامی دریافت نکرده اند. قرار بود در سال جدید جاماندگان سهام عدالت هم بتوانند ثبت نام کنند. در خرداد و تیر 1401 خبری بر مبنی ثبت نام جاماندگان سهام عدالت منتشر شد. این ثبت نام فقط مخصوص افراد تحت پوشش کمیته بود. با این حال هنوز هم خبری برای جاماندگان سهام عدالت منتشر می شود. آخرین اخبار مربوط به سهام عدالت را ادامه بخوانید.

امروز شنبه 28 آبان ماه 1401 شاخص کل بورس در ابتدای بازار با اُفت هزار و ۶۰۸ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۱ هزار و ۹۶۴ واحد قرار گرفت.با اتمام بازار شاخص کل بورس با اُفت ۲۰ هزار و ۴۲۰ واحدی در تراز یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۱۵۲ واحدی ایستاد.

احساس خاندوزی، وزیر اقتصاد چندی پیش از پرداخت سود سهام عدالت 1400 تا پایان آذر ۱۴۰۱ خبر داد. بر اساس جزییاتی که تاکنون منتشر شده، قرار است این سود برای 49 میلیون سهامدار عدالت واریز شود.

سود سهام عدالت سال 1400 برای هر برگ سهام حدود 500 هزار است. این سود احتمالا برای دارندگان سهام یک میلیونی دو برابر یا معادل حدود یک میلیون تومان خواهد بود. بر همین اساس یک خانواده چهار نفره تا پایان فصل پاییز حدود دو میلیون تومان سود سهام عدالت دریافت می‌کنند.

زمان فروش سهام عدالت

پیمان حدادی، مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه در مورد شرط فروش سهام عدالت توسط مشمولان گفت: زمان فروش این سهام توسط مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند به تصمیم نهایی شورای عالی بورس بستگی دارد.

مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد آخرین وضعیت بازگشایی نمادهای سرمایه‌‌گذاری استانی اظهار کرد: در خردادماه شورای عالی‌بورس، سازمان بورس را مکلف کرد تمهیداتی برای برگزاری مجامع شرکت‌های مذکور بیندیشد. سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مقدمات برگزاری مجامع را انجام دادند و اکنون آمادگی برگزاری هستند.

حدادی ادامه داد: اما نهادی که باید در نهایت مجوز برگزاری یا بازگشایی نمادها را صادر کند شورای‌عالی بورس است که تاکنون این اقدام را انجام نداده است. امیدواریم این موضوع تا ماه آینده به جمع بندی برسد. مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند بتوانند اقدام به فروش سهام خود کنند هم به تصمیم شورای‌عالی بورس بستگی دارد.

سهام عدالت متوفیان هزینه‌بر است؟

اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.

حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به ایرنا گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.

دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سال‌ها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.

هرچند ارزش واقعی سهام عدالت در روزهای نخست آزادسازی این سهام در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ تا ۲۰ میلیون تومان هم افزایش یافته بود اما طی دو سال اخیر تحت تاثیر نوسان بازار، فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرد. به طوریکه در یازدهم مهرماه سال گذشته ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در ۲۸ آبان ماه حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشت. اما روند نزولی در بورس باعث کاهش ارزش این سهام نیز شد؛ به طوریکه ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در ۲۹ بهمن سال گذشته، ۱۰ میلیون و ۳۵۱ هزار تومان قیمت داشت.

اما در نهم فروردین امسال ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار، در اواخر فروردین این رقم به حدود ۱۲ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان رسید. تا ۱۸ اردیبهشت افزایش ارزش سهام عدالت ادامه داشت و به ۱۲ میلیون و ۷۶۳ هزار تومان هم رسید. اما دوباره روزهای پرنوسان بازار روی ارزش سهام عدالت نیز تاثیر گذاشت و ۱۰ خردادماه، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و در چهارم تیرماه نیز حدود ۱۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان بود.

ارزش سهام عدالت امروز چقدر است؟

بر این اساس، چراغ‌های قرمز بورس بر سهام عدالت نیز سایه انداخته و ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در شهریورماه ۱۰ میلیون و ۴۶۳ هزار تومان بود. این سهام در اوایل مهرماه ۱۰ میلیون و ۴۸۴ هزار تومان قیمت داشت و در ۲۷ مهرماه نیز قیمت آن تا ۱۰ میلیون ۱۹۵ هزار تومان کاهش پیدا کرد که تقریبا کم‌ترین میزان آن طی دو سال اخیر بود.

پس از آن‌که استارت صعود بازار سرمایه از حدود دو هفته قبل زده شد، ارزش واقعی سهام عدالت نیز افزایش یافت. به طوریکه طبق اخرین آمار ارزش این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی به بیش از ۱۱ میلیون و ۶۷۶ هزار تومان رسیده است.

البته همه این مباحث درحالی مطرح می‌شود که امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند. این توقف فروش نیز از اواسط سال ۱۳۹۹ و پس از سقوط تاریخی بورس آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد.

سهام عدالت را چگونه مدیریت کنیم؟

بر اساس این گزارش، پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، می‌توانند با مراجعه به سامانه www.samanese.ir ارزش واقعی سهام و جزییات دارایی خود را مشاهده کنند.

منبع: ایسنا

به نقل از ایرنا، «پیمان حدادی» در نشست خبری که امروز در محل سازمان بورس برگزار شد به ارائه جزییاتی از فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت و افزود: طبق برآوردهای انجام شده میزان دارایی صندوق تثبیت بازار سرمایه در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ سال حدود ۶ هزار میلیارد تومان بود که اکنون این عدد به رقمی معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه هدف صندوق تثبیت مثبت شدن بازار نیست، اظهار داشت: اصلی‌ترین هدف صندوق تثبیت بازار سرمایه که در دستور کار قرار گرفته است، حفظ ثبات در بازار سرمایه است که این امر باعث شده تا این صندوق به صورت مداوم تصمیم به خرید و فروش سهام در بازار نگیرد، اما انتخاب سهم برای خرید با توجه به مصوبات هیئت مدیره صندوق انجام می‌شود.

حدادی به اعضای تشکیل دهنده هیات امنای صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: هیات امنای این صندوق شامل وزیر امور اقتصاد و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و رئیس صندوق توسعه ملی است که نوع خرید و فروش سهام بر اساس آیین‌نامه مصوب شده در هیات امنا انجام خواهد شد.

مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه به سهام این صندوق در ۵۱۰ نماد اشاره کرد و ادامه داد: صندوق تثبیت بازار سرمایه زمانی اقدام به ورود در بازار سهام می‌کند که شاهد وجود برخی تغییرات در شاخص‌های بازار، بازار ارز و نیز بازارهای جهانی باشد.

وی به انتقادات وارد شده نسبت به عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار کرد: اقدام این صندوق برای خرید سهام به صورت غیرمستقیم انجام می‌شود؛ اما قرار بر این است تا طی ماه‌های آینده گزارشی از فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه منتشر شود.

حدادی به محرمانه بودن خریدهای انجام شده توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، مشخص شده است که فعالیت صندوق‌هایی با این عملکرد در سطح جهانی منتشر نمی‌شود.

وی اعلام کرد که صندوق تثبیت بازار سرمایه مکلف به انتشار گزارش نیست؛ اما در دوره قبل صورت‌های مالی منتشر شد.

۲۲۰ هزار نفر سبد سهام خود را بیمه کردند

مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با اشاره به بیمه سبد سهام اعلام کرد: تا پایان امروز سهام حدود ۲۲۰ هزار نفر تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به‌علاوه ۲۰ درصد بازدهی تضمین شده که برای روزهای آینده می‌توان تاثیر این تصمیم مهم را بر روی بازار سرمایه مشاهده کنیم.

وی با بیان اینکه اوراق بدهی دولت که از سوی دولت منتشر می‌شود، جزو تعهد دولت است و هیچ نگرانی در مورد آنها وجود ندارد، افزود: در لایحه بودجه سه منبع در نظر گرفته شده است، در ابتدا تعهد برای اشخاص حقیقی کمتر از ۱۰۰ میلیونی، صندوق‌های با درآمد ثابت و اوراق دولتی و همچنین ردیف بودجه پنج هزار میلیارد تومان برای صندوق تثبیت بازار در نظر گرفته می‌شود.

راه‌اندازی بورس بین‌الملل پیشنهاد دبیر قبلی مناطق آزاد بود

حدادی همچنین به جزییات راه‌اندازی بورس بین‌الملل تاکید کرد و افزود: حدود ۲ ماه گذشته در شورای‌عالی بورس مساله مربوط به راه‌اندازی بورس بین‌الملل مطرح شد و امیدواریم که اساسنامه این اتفاق طی یک یا ۲ ماه آینده مورد تصویب سازمان بورس قرار بگیرد و سرمایه‌گذاران اقدام به پذیره‌نویسی کنند.

مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه به شرایط مورد نیاز برای راه‌اندازی بورس بین‌الملل تاکید کرد و گفت: در ابتدا قرار بر این است که این بورس از حداقل ۶۰ درصد سهامداران خارجی تشکیل شود و همچنین معاملات این بازار به صورت ارزی باشد و مساله اصلی این است که فعلاً هیچ نهادی به غیر از یک بانک داخلی درخواست سرمایه گذاری در این زمینه را نداشته است.

وی ادامه داد: راه‌اندازی بورس بین‌الملل به درخواست دبیر سابق مناطق آزاد بود؛ اما تاکنون آینده راه‌اندازی این بازار هنوز مشخص نیست.

منبع: برنا
آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد