رتبه بندی معلمان | طرح رتبه بندی معلمان
احکام کارگزینی مشمولین رتبه بندی صادر شد | جزئیات جدید از استخدام معلمان
بر اساس ابلاغ بخشنامه جدید وزارت آموزش و پرورش، تعهد استخدامی یک ساله معلمان پیمانی جایگزین تعهد ۱۰ ساله شد؛ بر این اساس از این پس تعهد استخدامی صرفاً به صورت یکساله اخذ و تمدید قرارداد پیمانی در هر سال برابر مقررات مربوط و تا زمان تبدیل وضعیت استخدامی به رسمی- آزمایشی انجام می شود.
رتبه بندی معلمان یکی از طرح هایی است که در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان در نظر گرفته شده است و اهداف مختلفی را دنبال می کند . تدوین طرح رتبهبندی معلمان از سال 1390 توسط آموزش و پرورش صورت گرفته است. بر اساس این لایحه در طرح رتبه بندی معلمان آن ها را در چهار گروه طبقه بندی کرده و دستمزد آنها بر همین اساس تعیین میشود. در رتبه بندی معلمان با توجه به بودجه ی موجود مبلغ حقوق معلمان افزایش پیدا می کند. اخرین اخبار مربوط به طرح رتبه بندی معلمان را در ادامه بخوانید.
بر اساس ابلاغ بخشنامه جدید وزارت آموزش و پرورش، تعهد استخدامی یک ساله معلمان پیمانی جایگزین تعهد ۱۰ ساله شد؛ بر این اساس از این پس تعهد استخدامی صرفاً به صورت یکساله اخذ و تمدید قرارداد پیمانی در هر سال برابر مقررات مربوط و تا زمان تبدیل وضعیت استخدامی به رسمی- آزمایشی انجام می شود.
ایسنا: صادق ستاری فرد، سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در بخشنامه ابلاغی به مدیران کل آموزش و پرورش استانها به موضوع اخذ تعهد استخدامی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی اشاره و تاکید کرده است:
در راستای اجرای آراء وحدت رویه فروردین، اردیبهشت و مرداد امسال از سوی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و با توجه به ماده ۹۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، اخذ تعهد استخدامی ۱۰ساله از پذیرفتهشدگان نهایی آزمونهای مشترک فراگیر دستگاههایی اجرایی کشور در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ منتفی می شود.
همچنین در موارد آتی، تعهد استخدامی به عنوان پیوست لاینفک قرارداد پیمانی و صرفاً به صورت یکساله اخذ و به تبع تمدید قرارداد پیمانی در هر سال برابر مقررات مربوط و تا زمان تبدیل وضعیت استخدامی به رسمی- آزمایشی، مفاد تعهدنامه خدمتی ثبتی تجدید و بر روابط قراردادی طرفین حاکم خواهد بود.
همچنین عبارت اسناد تعهد فوقالذکر که ناظر به ممنوعیت تقاضای نقل و انتقال بوده و در اجرای آراء فوقالذکر موضوعاً منتفی میشود.
در متن نمونه فرم قرارداد پیمانی منضم به متن سند تعهد استخدامی پذیرفتهشدگان نهمین آزمونهای مشترک فراگیر دستگاههای اجرایی کشور در سال ۱۴۰۰ که با رویکرد تطبیق با مدت یک ساله قراردادهای پیمانی و تضمین مسئولیت متعهد در این بخشنامه ارسال شده آمده است که «پذیرفته شده مذکور متعهد و ملزم به شرکت در دورههای مهارت آموزی از تاریخ انعقاد قرارداد پیمانی تا پایان مدت قرارداد در محل بوم تعیین شده و خدمت برابر قوانین و مقررات خواهد بود و با علم به عدم پیش بینی حق فسخ در قرارداد منعقده، باید از طرح و تقدیم و تسلیم هرگونه تقاضای انصراف از انجام تعهد یا فسخ قرارداد و همچنین تقاضای نقل و انتقال به بوم دیگر خودداری کند و در صورت عدم موفقیت در دوره مهارت آموزی غیبت ترک خدمت و نقض قرارداد مکلف به جبران و پرداخت خسارت ناشی از عدم ایفای تعهدات خواهد بود.
معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در راستای اجرای هرچه سریعتر و دقیقتر قانون نظام رتبهبندی و با استناد به تبصره ذیل ماده۲۰ آیین نامه اجرای قانون مذکور، دستورالعمل تشکیل کارگروههای اجرایی و تخصصی هیأتهای ممیزه قانون نظام رتبه بندی معلمان را به ادارات کل آموزش و پرورش استانها ابلاغ کرد.
بر این اساس؛ هیأتهای ممیزه استان، شهرستان، منطقه و ناحیه مطابق مفاد قانون، آییننامه اجرایی مربوط و موارد ذکرشده در این دستورالعمل باید در اسرع وقت نسبت به تشکیل کارگروهها و اجرای دقیق رتبهبندی و صدور احکام کارگزینی مشمولان حداکثر تا ۲۰ آبان ماه سال جاری اقدام کنند.
در بخشهایی از این دستورالعمل آمده است:
مرجع و مسئولیت اصلی بررسی، تعیین امتیاز نهایی و تعیین رتبه مشمولان و حسن اجرای مقررات مربوط با هیأتهای ممیزه موضوع ماده ۷ قانون نظام رتبه بندی معلمان است که باید با استفاده از ظرفیت حداکثری کارگروههای اجرایی و تخصصی انجام شود.
هیأت ممیزه مرکزی، استان، شهرستان، منطقه و ناحیه موظف است پس از بررسی موارد، مفاد فرمهای مربوط، امتیازات مکتسبه و رتبه هر یک از مشمولان را در قالب صورتجلسهای که از سامانه رتبه بندی گرفته میشود، تنظیم، تأیید و امضاء کند. اصل این صورتجلسه در پرونده پرسنلی فرد بایگانی و تصویر آن در سامانه رتبهبندی بارگذاری میشود.
بهمنظور تسریع در اجرای رتبهبندی، هر هیأت ممیزه در سطوح مختلف حداقل چهار کارگروه اجرایی (اصلی) شامل «آموزش متوسطه»، «آموزش ابتدایی»، «فرهنگی- پرورشی» و «تربیتبدنی و سلامت» با مسئولیت مستقیم معاونتهای مربوط تشکیل میشود.
بهمنظور ارتقای کیفیت و حکمفرما کردن نگرش تخصصی در ارزیابیها، کارگروه آموزش متوسطه با استفاده از ظرفیت گروههای آموزشی نسبت به تشکیل کارگروههای تخصصی هیأت ممیزه اقدام میکند.
کارگروههای تخصصی متناسب با عناوین شغلی و درسی هر دوره و با تصویب هیأت ممیزه تعیین میشوند. تعداد اعضای کارگروه فرعی ۵ نفر است و میانگین امتیاز ثبت شده توسط هر یک از آنها به عنوان امتیاز فرد مشمول قانون تعیین و به هیأتهای ممیزه پیشنهاد میشود.
با توجه به تعداد معلمان دوره ابتدایی، هیأتهای ممیزه شهرستان/ ناحیه/ منطقه میتوانند ذیل کارگروه اجرایی (اصلی) آموزش ابتدایی نیز به تناسب تعداد معلمان، کارگروههای تخصصی (فرعی) تشکیل دهند. تعداد و اعضای این کارگروهها نیز به تصویب هیأت ممیزه مربوط میرسد.
در تشکیل کارگروههای تخصصی و فرعی تا حد امکان از ظرفیت استادان دانشگاه فرهنگیان، معلمان و مدیران مدارس باتجربه و خوشنام و اعضای گروههای آموزشی و کارشناسان خبره استفاده شود.
منبع: سانا پرس