قیمت مرغ | قیمت مرغ در بازار
قیمت مرغ امروز 28 مهرماه در میادین | قیمت مرغ اصلاح میشود؟
بیش از یک ماه از تغییر غیررسمی قیمت مرغ میگذرد و مصرفکنندگان مرغ گرم کامل را حدود ۵۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب خریداری میکنند.
قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به بودجه و توانایی خرید مردم بالا است و امروز مزر 60 هزار تومان را رد کرد. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
افزایش قیمتی که تولیدکنندگان آن را ناشی از افزایش هزینههای تولید میدانند و معتقدند بایستی قیمت مرغ اصلاح شود، ولی به نظر می رسد هنوز تصمیمی برای اصلاح قیمت صورت نگرفته و افزایش غیر رسمی قیمت مرغ، بازار این کالای پروتئینی را در هالهای از ابهام قرار داده است.
به گزارش پایگاه 598، بر اساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هر کیلو مرغ گرم کامل ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان است و در برخی مناطق بنا بر گزارشهای رسیده به ۷۵ هزار تومان هم رسیده است.
در میادین میوه و تره بار نیز بر اساس نرخنامه قیمت هر کیلو مرغ گرم ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.
برخی از فعالان صنعت طیور میگویند هزینههای تولید از جمله نهادهها، دارو، واکسن افزایش یافته و قیمت جوجه یکروزه نیز به ۱۷ هزار تومان رسیده است که همین امر قیمت تمام شده تولید مرغ را برای مرغداران بالا برده است.
آنها همچنین میگویند با وجود این افزایش هزینههای تولید ولی قیمت مرغ در مرغداریها افزایش چندانی نداشته و منتظریم تا دولت قیمت مرغ را اصلاح و قیمتهای جدید را اعلام کند.
صحبت هایی در فضای مجازی است مبنی بر اینکه مافیای بازار گوشت مرغ بعد از ممنوع شدن زنده به گور کردن جوجه ها، دو روز است که صدها هزار تخم مرغ نطفه دار را نابود میکنند تا قیمت مرغ سه برابر شود.
محمدرضا صدیق پور درباره این موضوعات مطرح شده در فضای مجازی گفت: این صحبت ها شایعاتی بیش نیست و هیچگونه معدوم سازی با هدف افزایش قیمت انجام نمی شود.
دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یک روزه افزود: قیمت جوجه یک روزه اکنون با توجه به نوع سویه از ۵ تا ۱۴ هزار تومان متغیر است و این قیمتی نیست که تولید کنندگان بخواهند تخم مرغ را معدوم کنند.
وی این را هم گفت که در ماه های خرداد و تیر که قیمت جوجه یک روزه به ۲ هزار تومان رسیده بود برخی اقدام به این کار کردند زیرا قیمت برای آنها به صرفه نبود اما اکنون شرایط فرق کرده است و این موضوع اصلا صحت ندارد. تخم مرغ ابتدا در دستگاه جوجه کشی قرار می گیرد و پس از تبدیل شدن به جوجه به مرغداری ها ارسال می شود.
صدیق پور افزود: در ماه جاری ۱۱۲میلیون جوجه یک روزه تولید شده که برای تامین گوشت مرغ مورد نیاز کشور کافی است و هیچ مشکلی برای این ماه و ماه های آینده وجود ندارد.
وی با بیان اینکه حتی به اعتقاد من ۱۲ میلیون جوجه ریزی هم بیشتر انجام شده است، تاکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی بررسی دقیق تری از میزان نیاز کشور انجام دهد و بر اساس آن تولید جوجه و جوجه ریزی در مرغداری ها انجام شود.
دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یک روزه گفت: بر اساس اعلام مرکز پژوهش های مجلس قبلا با جوجه ریزی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه نیاز کشور تامین شد که اکنون این رقم به ۱۱۲ میلیون قطعه کاهش یافته است.
به اعتقاد این فعال اقتصادی افزایش قیمت مرغ نسبت به قبل باعث شده که سرانه مصرف کاهش یابد.
البته در این میان برخی معتقدند مصرف مردم از مرغ به سمت گوشت رفته است زیرا مردم فکر می کنند با میزان پولی که به گوشت می پردازند به نسبت مرغ پروتئین بیشتری دریافت می کنند.
نهاده مرغداران به میزان کافی و به راحتی تامین می شود
دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یک روزه سیستم بازارگاه را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: تولید کنندگان از طریق این سیستم نهاده مورد نیاز خود را به راحتی خریداری می کنند و بازارهای سیاه نهاده که قبلا تا ۵ برابر قیمت به فروش می رفت بر چیده شده است.
وی افزود: نهاده به میزان کافی وجود دارد و هیچ مشکلی از نظر تامین وجود ندارد.
دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یک روزه مشکل مرغداران را بالا بودن هزینه تولید عنوان کرد و گفت: نرخ مصوب مرغ ۵۹۵۰۰ تومان است درحالی که برای تولید کننده ۷۰ هزار تومان تام می شود بنابراین انتظار مرغداران این است که این میزان هزینه اضافی را وزارت جهاد کشاورزی تدبیری بکند.
وی در پاسخ به اینکه درخواست مرغداران برای افزایش قیمت به کجا رسید؟ گفت: فعلا دولت با افزایش قیمت مخالفت کرده است.
دبیر کل فدراسیون طیور ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه قیمت مرغ و تخم مرغ نسبت به هیجانی که دو هفته پیش داشتیم فاصله گرفته است، گفت: در شرایط کنونی مصرف مرغ و تخم مرغ کاهش یافته و حتی نسبت به سال های گذشته افت داشته و این روند نزولی قیمت هم در نتیجه عرضه مرغ های منجمد و ... به بازار بوده و اثر آن نمی تواند پایدار باشد.
فرزاد طلاکش با بیان اینکه در شرایط کنونی قیمت مرغ حدود 5 هزار تومان نسبت به دو هفته پیش تغییر کرده است، افزود: اثر این افت قیمت احتمالا روی تولید اثر گذار خواهد بود زیرا در فصل جوجه ریزی و ... قرار داریم و تبعات عدم حمایت دولت بعد از حذف ارز 4200 تومانی می واند موج جدیدی از گرانی ها را در بخش مرغ و تخم مرغ رقم بزند.
او درباره وضعیت بازار تخم مرغ هم اظهار کرد: در مقطع کنونی قیمت تخم مرغ در شرایط بسیار بدی قرار دارد و در چهل سال گذشته همواره نسبت به متولیان بازار وضعیت مرغ و تخم مرغ شرایط خوبی داشته است، اما امسال وضعیت برعکس شده، زیرا در صورت ادامه این زیان مرغدار در روند تولید ماه های آینده تغییر استراتژی می دهد و این مساله برای کشور نگران کننده است.
دبیر کل فدراسیون طیور ایران با تاکید بر اینکه تخم مرغ در حجم قابل توجهی تجارت نمی شود، تصریح کرد: حتی اگر شکل مالی هم وجود نداشته باشد نمی توانیم حجم بالای تخم مرغ را واردات کنیم، به همین دلیل باید به سطح تولید داخلی توجه کرد و به نسبت هزینه های که مرغدار می پردازد باید قیمت گذاری شود.
طلاکش با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی نسبت به وعده خود بدقولی کرده است، گفت: زیرا قرار بود بعد از حذف ارز ترجیحی در شهریور ماه قیمت مرغ و تخم مرغ را تعدیل کنند اما این اتفاق نیفتاده است و حتی دستگاه های نظارتی همچنان براساس قیمت های قبلی مرغداران را ارزیابی می کنند و این مساله تنها روی تولید اثر منفی می گذارد زیرا مرغدار در شرایط زیان تولید خود را متوقف می کند و تا زمانی که بازار به حالت تعادل برگردد عرضه کاهش می یابد و این عدم تعادل عرضه و تقاضا باعث رشد قیمت ها هم می شود و اینجا به مصرف کننده فشار وارد می شود.
دبیر کل فدراسیون طیور ایران با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی ذخیره استراتژیک دولت در بخش مرغ و تخم مرغ خوب است اما عرضه از این بخش هم نمی تواند وضعیت پایداری ایجاد کندف تصریح کرد: تمام ارکان دولت می دانند که قیمت های مصوب اعلام شده برای مرغ و تخم مرغ واقعی نیست و اگر دولت بخواهد از طریق ذخیره استراتژیک بازار را کنترل کند اثر موقتی در بازار خواهد داشت و به تولیدکننده ها هم زیان وارد می کند اما بعد از آن شاهد افت تولید و عرضه خواهیم بود که زیان آن به مردم می رسد، زیرا وقتی سطح تولید به شدت کاهش پیدا کند در بازار اثر ن نمایان می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در شرایط کنونی هرچند قیمت برخی نهاده ها در بازار جهانی کمی افت داشته است اما از نگاه تولیکننده ها همچنان هزینه مواد اولیه در مرغداری ها بسیار بالاست و باعث شده قیمت مصوب برای تولیدکنندگان صفه اقتصادی نداشته باشد، اما از طرف دیگر دولت نسبت به وضعیت موجودفعلا سکوت کرده است شاید به این امید است که قیمت ها در بازالر جهانی بازهم تعدیل شود زیرا در مقطع کنونی چالش صادرات محصولات نهاده ها از اوکراین و ... برطرف شده است با این حال به دلیل اینکه در آستانه ای فصل سرما قرار داریم احتیاط در حفظ استراتژی تولید مرغ و تخم مرغ اهمیت بالایی دارد، زیرا در مقطع کنونی همه محصولات پروتئینی با تورم بالایی روبرو شده اند و نمی توان نسبت به کاهش سطح تولید بی توجه بود.