قیمت مسکن | قیمت مسکن افزایش
قیمت مسکن سر به فلک کشید | افزایش قیمت مسکن در ماه های آینده ادامه دارد؟
قیمت ساختمان در سال آینده حدود ۱۴ درصد افزایش پیدا میکند. در سال ۱۴۰۲ قیمت مسکن وضعیتی مشابه پسا جهش ۱۴۰۰ و سال جاری خواهد داشت.
در چند سال گذشته قیمت مسکن نوسانات زیادی داشته است . قیمت مسکن در تهران رشد قابل توجه و سرسام اوری را تجربه کرده است. قیمت مسکن براساس شاخص های مختلفی مثل سال ساخت محله نوع ملک براورد می شود. در گزارش زیر قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را بررسی می کنیم.
گروهی از سازندهها که در حال حاضر مشغول ساختوساز هستند و پروژه مسکونی آنها در سال آینده آماده عرضه میشود، قیمتهایی را برای فروش پس از تکمیل واحدها پیشبینی کردهاند که نشان میدهد در سال آینده حول و حوش ۱۴درصد افزایش قیمت نسبت به سطح کنونی قیمت واحدهای نوساز حال حاضر است.
به نقل از دنیای اقتصاد، با این وصف احتمالا سال آینده وضعیتی بین آنچه در سال پساجهش (۱۴۰۰) و سالجاری رخ داد، محقق میشود یا دستکم انتظار فعالان ساختمانی این است که ۱۴۰۲ وضعیتی میانه داشته باشد. بازدهی مسکن در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰درصد و میانگین تورم ماهانه مسکن در پایتخت طی آن سال نزدیک یکدرصد بود. اما امسال تحتتاثیر متغیرهای مختلف اثرگذار بر انتظارات تورمی و نیز افزایش تقاضای سرمایهای در بازار مسکن، میزان تورم ملکی به مراتب بیشتر بود. تورم نقطهای زمین در مناطق پرمعامله تهران بر اساس برآوردهای غیررسمی بین ۳۰ تا ۳۵درصد است و تورم مسکن نیز در ۱۴۰۱ بر اساس وضعیت فعلی متغیرهای موثر بر این بازار، همین حدود برآورد میشود.
بر این اساس برآورد سازندهها از تورم مسکن ۱۴۰۲ رقمی بین تورم ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ خواهد بود. حتی برخی از سازندهها در اینکه بتوانند واحدهای نوساز خود را سال آینده با رشد ۱۴درصدی قیمت نسبت به قیمت مهرماه امسال بفروشند، تشکیک میکنند؛ موضوعی که به نوعی نشاندهنده خوشبینی نسبی حاکم بر فعالان بازار درباره آتیه مسکن در ۱۴۰۲ است. این گمانه قیمتی نشان میدهد سرعت رشد تورم مسکن در پایتخت طی سال آینده پایین پیشبینی میشود و هنوز امید به کاهش موثر و پایدار انتظارات تورمی در بازار مسکن به واسطه احیای برجام وجود دارد.
چشمانداز آتی تحولات بازار زمین از نگاه فعالان بازار مسکن در ۶ ماه پیش رو نیز، رشد قیمت با سرعت کند است؛ مگر اینکه شهرداری تهران تصمیمات تازهای با هدف تسهیلگری ساختوساز اتخاذ کند. ظاهرا فعلا تنها «افزایش تراکم» است که میتواند قیمت زمین را تا حد زیادی تحتتاثیر قرار دهد.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور با انتقاد از نقش ناکارآمد سیستم شهرداریها در تولید مسکن، گفت: سونامی افزایش عوارض شهرداریها، تولید مسکن در کشور را با چالش جدی و تهدید مواجه کرده است.
فرشید پورحاجت اظهار کرد: شرایط تولید مسکن در کشور بسیار پر ریسک، پر مخاطره و سخت شده است و متاسفانه هیچ نظارت و کنترلی توسط دستگاههای متولی بر تولید مسکن وجود ندارد.
وی با اشاره به نقش ناکارآمد سیستم شهرداریها در بحث تولید مسکن، افزود: سونامی افزایش عوارض شهرداریها، تولید مسکن در کشور را با چالش جدی مواجه کرده است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور گفت: سنگین شدن عوارضهای شهرداری باعث شده تا تولید مسکن با تهدیدی جدی مواجه شود و از این رو باید گفت که با توجه به شرایط موجود بازار مسکن در یک سال آینده با مخاطرات بسیار جدی مواجه خواهد شد.
پورحاجت عنوان کرد: برای تعادل بخشی به وضعیت کنونی بازار مسکن، هیچ ابزاری به جز تولید مسکن نمیتواند گرهگشا باشد اما وضعیت عملکردی شهرداریها در بحث عوارضها باعث شده تا رغبتی برای تولید ساختمان وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: یک سازنده مسکن برای هر متر ساخت و ساز در بخش شهری باید عددهای بسیار زیادی را در قالب عوارض به شهرداریها و یا در قالبهای مختلف به دیگر دستگاههای اجرایی که همگی یا دولتی یا شبه دولتی هستند پرداخت کند و با این وضعیت چه انتظاری است که قیمت مسکن کنترل شود.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور با بیان اینکه اعدادی که تحت عنوان عوارض توسط شهرداریها از سازندگان مسکن دریافت میشود، هیچ کمکی به طرحهای توسعه و آبادانی شهرها نمیکند، گفت: همه دستگاههای اجرایی و مسئول، پیش پیش برای اخذ مجوزات از سازنده مسکن پول دریافت میکنند و بعد از آن نیز خدمات مناسبی که باید را ارائه نمیکنند.