بورس | پیش بینی بورس

پیش بینی بورس در اولین روز هفته | برای بورس در این هفته چه اتفاقی می افتد؟

اعلام بن‌بست در مذاکرات احیای برجام و تصریح رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، درباره عدم ضمانت درباره تصمیم رئیس جمهوری بعدی ایالات متحده اندک امیدها برای احیای برجام را از بین برد. سیگنالی منفی مهمی برای معامله‌گران که فضای بازار سهام را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

پیش بینی بورس در اولین روز هفته | برای بورس در این  هفته چه اتفاقی می افتد؟
کدخبر : 5195
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

مزایای بازار بورس را می‌توان از دو دیدگاه خرد و کلان مورد بررسی قرار داد.هم‌اکنون بیش از ۷۰۰ نماد در بازار بورس وجود دارد که شما می‌توانید در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.بازارهای بورس ایران به طور کلی به چهار دسته بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا تقسیم می‌شوند.مهم‌ترین وظیفه شرکت فرابورس ایران، ساماندهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه است. جدیدترین اخبار بورس را در سایت گشتنی نیوز بخوانید.

به نقل از اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 9 مهر- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه می‌کنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس رشد کرد و 12 هزار و 116 واحد بالا آمد. شاخص هم‌وزن نیز 4 هزار و 466 واحد صعود کرد و شاخص کل فرابورس افزایش 178 واحدی را پشت سر گذاشت. 

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 472 نماد رشد قیمت و 175 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 73 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 27 درصد بازار افت قیمت داشتند. 

سهم‌های صعودی بازار بورس

روز چهارشنبه در بورس شرکت نیرو کلر (شکلر)، شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) و شرکت بورس کالای ایران (کالا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت لیزینگ ایران و شرق (ولشرق)، شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا) و شرکت فرابورس ایران (فرابورس) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

سهم‌های نزولی بورس

در بورس شرکت دشت مرغاب (غدشت)، شرکت آلومراد (فمراد) و شرکت ایران ارقام (مرقام) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا)، شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) و شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین (توسن) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار بورس

در معاملات چهارشنبه 73 نماد صف خرید داشتند و 52 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 1.5 درصدی به 135 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف‌های فروش 16 درصد کاهش یافت و 183 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار 31 میلیارد تومان بود و ارزش صف‌های خرید نیز در رقم 79 میلیارد تومان ایستاد. 

در پایان معاملات نماد کالا (شرکت بورس کالای ایران) با صف‌ خرید 11 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از کالا، نمادهای دانا (شرکت بیمه دانا) و فرابورس (شرکت فرابورس ایران) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد فمراد تعلق داشت که ارزش آن 13 میلیارد تومان بود. پس از فمراد، نمادهای غدشت و حپترو بیشترین صف فروش داشتند.

پیش بینی بورس امروز

در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص‌های بازار سهام رشد کردند و شاهد ورود پول حقیقی به بورس بودیم. نمادهای نوری، پکرمان، ودی، شپدیس، فولاد، بورس، شبندر، خزامیا، شستا و شاوان بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در مقابل بیشترین خروج پول به نمادهای بپاس، خودرو، حکشتی، دی، کیمیاتک، های‌وب، وپاسار، بالبر، آسیاتک و وپارس اختصاص داشت. 

روز چهارشنبه اغلب نمادهای بزرگ سبزپوش بودند و شپنا، فولاد، نوری، شتران، خودرو، شبندر، فملی، وبملت، شپدیس، خساپا و شستا بیشترین نقش را در رشد شاخص کل بازی کردند. 

برخی از تحلیلگران با اتکا به شرایط تکنیکالی، این روند صعودی را ادامه دار می‌دانند و معتقدند بازار بیش از این نزول نخواهد کرد هرچند که احتمال نوسانات کوتاه همیشه وجود دارد. در مقابل برخی دیگر از تحلیلگران که به مؤلفه‌های بنیادی توجه دارند معتقدند در میان مدت بازار از گزارش‌های ماهانه و شش ماهه شرکت‌ها تأثیر می‌پذیرد. 

شاخص کل بورس روز پیش برخلاف روزهای معاملاتی اخیر خود رفتار کرد و با رشد بیش از شش هزار واحدی به محدوده یک میلیون و ۳۳۴ هزار واحدی رسید. شاخص هم‌وزن نیز با افزایش ۰٫۴ درصدی به محدوده ۳۸۸ هزار واحدی رسید.

ابوذر سروش، معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرد:‌ بانک‌های متخلف در زمینه عدم رعایت نرخ سود علی الحساب سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار، به هیئت انتظامی بانک‌ها معرفی می‌شوند.(بانک‌مرکزی)

این موضوع به نفع بورس است، یعنی هر چقدر سودهای بانکی کنترل و به نرخ مصوب نزدیک شوند پول جدید و پرقدرتی وارد بورس می‌شود و این یعنی رشد بورس در میان مدت.

تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان از مهم‌ترین موضوعاتی است که وراث این افراد مدت‌هاست چشم انتظار آن هستند، با این حال زمان نهایی آن همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.(ایسنا)

عدم تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان به اعتماد مردم و سهامداران ضربه می‌زند و حتی در بلند مدت می‌تواند عامل خروج نقدینگی باشد.

مجید پیره، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: «صندوق وقف» ابزار مالی ـ اسلامی نوینی است که واقفان می‌توانند با خریداری واحدهای این صندوق حتی با مبالغ خرد و اندک به نیات عام‌المنفعه خود از طریق بازار سرمایه جامه عمل بپوشانند.(سنا)

برخی از کارشناسان عقیده دارند که این صندوق‌های وقف می‌تواند به گردش و افزایش نقدینگی در بازار سرمایه کند.

در طی هفته های گذشته برای بازار و به خصوص شاخص کل سطوح حمایتی را از منظر تکنیکالی رسم و پیش‌بینی کردیم و این مورد را همیشه یادآورد بودیم که همه این سطوح با یک خبر بد می‌تواند از بین برود و قاعده تحلیل هم همین است.

بررسی ابعاد کلان اقتصاد، بررسی وضعیت بازار سرمایه، بررسی وضعیت صنعت و در نهایت بررسی نماد شرکت مد نظر و دست آخر هم بررسی تحلیل تکنیکال به این دلیل که رفتار سایر افراد را نسبت به قیمت‌ها و سطوح مورد بررسی قرار دهیم.

خیلی از تحلیل گران تکنیکالی سطوح حمایتی را برای شاخص در نظر داشتند. خیلی از بنیادی کارهای بازار هم نسبت‌های پی به ای پایینی برای نماد های بزرگ پیش بینی و محاسبه کردند اما نکته ای که همیشه باید در نظر داشت این است که امکان دارد همه این سطوح با یک خبر بد از بین برود.

 افزایش نرخ بهره‌ که روز چهارشنبه توسط فدرال رزور اعلام شد را می‌توان به عنوان خبر بد بازار سرمایه در نظر داشت. البته شرایط این روزهای فضای سیاسی و اجتماعی کشور را نیز نباید نادیده گرفت. قطع اینترنت و مشکلات ایجاد شده به همراه هفته نیمه تعطیل از دیگر دلایل افت بیش از 27 هزار واحدی شاخص کل است.

به هر حال چیزی که وجود دارد این است که سرمایه ترسو است و هر جایی پا نمی‌گذارد و زمانی وارد بازی می‌شود که امید به برد داشته باشد. البته حجم پول با میزان ریسک پذیری پول رابطه عکس دارد و هرچه پول شما بیشتر باشد میزان ریسک شما کمتر است و برعکس پول‌های کم، ریسک‌های بالا را قبول می‌کنند.

سطوح حمایتی شکسته شده است و هیجان فروش به بیشترین مقدار خود در هفته‌های قبل رسیده است. اعتماد به بازار کم رنگ‌تر شده است و فرار سرمایه بیشتر ، در نقشه بازار باید به دنبال تک نمادهایی باشیم که در سرخی روز قبل ( شنبه ) خود نمایی می‌کنند . نماد هایی همچون بانک رسالت در گروه بانکی ، فمراد در گروه غیر آهنی ، وتعاون  در گروه بیمه ای و نماد ولکار در گروه لیزینگی.

در مورد موج شماری‌ها هم در روز های قبل صحبت شد که ممکن است موج پنجم از موج سوم بزرگتر باشد که چنین شد . طول موج سوم حوالی 10 درصد افت را تجربه کرده است و حالا موج پنجم به این مقدار رسیده است و ممکن است تا کف کانال صعودی که برای شاخص در نظر داشتیم افت کند.

سطح حمایتی تکنیکالیست ها سطح کف کانال است و هیجان فروش اندیکاتور RSI  که به محدوده 11 واحدی رسیده است. محدوده ای که در بدترین حالت افت از مرداد ماه سال 1399 تا به امروز در کمترین مقدار خود قرار دارد . این مقدار در این مدت حداکثر تا 17 واحد افت کرده است و حالا رکورد جدید ثبت کرده و به محدوده 11 واحدی رسیده است.

آیا معامله ‌گران برای روز کاری بعد از این افت پشیمان می‌شوند  و بازار را مثبت می‌کنند و یا در همین حوالی تا روشن شدن قضایا منتظر و نظاره‌گر هستند؟

بورس

سردرگمی سهامداران بازار سرمایه

وی در ادامه درباره سردرگمی سهامداران در این روزها گفت: هیچ چیز برای بازار بدتر از بلاتکلیفی و سردرگمی سرمایه‌گذارانش نیست. در این وضعیت برخی از سیاست‌گذاران کلان با به راه انداختن موج‌های مصنوعی در بازار سعی در دادن شوک و رونق مقطعی آن دارند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: صحبت‌های افراد مختلف در مورد اعداد شاخص، بالا بردن دامنه نوسان یا بیشتر کردن زمان انجام معاملات نمی‌تواند به‌تنهایی کمکی به رشد بازار کند و حتی بیشتر باعث بی‌اعتمادی سهامداران به بازار خواهد شد.

بهترین استراتژی سهامداران

عبدالحمیدی در پاسخ به این پرسش که بهترین استراتژی در این شرایط برای سهامداران چیست؟ عنوان کرد: سهامداران نباید با دارایی‌های خود احساسی و هیجانی رفتار نکنند. آن دسته از سهامدارانی که تمایل به ورود در بازار دارند، باید همه جوانب را قبل از ورود بررسی کنند و سپس در زمان و موقعیت مناسب وارد شوند.

وی تصریح کرد: اگر دانش این کار را ندارند، از افراد و شرکت‌های متخصص کمک بگیرند و خودشان به طور مستقیم وارد بازار سرمایه نشوند.

این کارشناس بازار سرمایه متذکر شد: بهترین گزینه برای این افراد، شرکت‌های سبدگردانی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری است، اما در مورد افرادی که در بازار هستند، این موضوع به شدت بستگی دارد به اینکه آیا این سهامداران به منابع مالی خود در کوتاه‌مدت نیاز دارند یا خیر؟ در صورتی که دید کوتاه‌مدتی دارند، برای فروش نباید بسیار هیجانی رفتار کنند و در صورتی که دید بلندمدتی دارند، باید کمی صبر کنند تا روند بازار مشخص شود.

عبدالحمیدی ادامه داد: مهمترین مشکل سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی، نبود دانش مدیریت سرمایه برای اکثر سهامدارها است. اگر شما معامله‌گر مبتدی در بازار معاملات هستید، حتما باید با ریسک خیلی کم شروع به فعالیت کنید.

وی تصریح کرد: از ۵ یا ۱۰ درصد کل سرمایه آزاد ‌خود استفاده کنید. زمانی که تعداد معاملات موفق شما با نسبت ریسک به ریوارد (سود به زیان) منطقی بیشتر از تعداد معاملات ناموفق شد، می‌توانند به صورت پله‌ای میزان ورود نقدینگی خود را در بازار بیشتر کنند و سعی کنند همیشه در جهت روند بازار حرکت کنید؛ مگر این‌که به معاملات و ابزارهای مشتقه شناخت کافی داشته باشید.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد