قیمت مرغ | قیمت مرغ بازار
قیمت مرغ امروز 31 شهریور ماه | قیمت مرغ در آخرین روزهای هفته به کجا رسید؟
در این خبر به بررسی قیمت انواع گوشت مرغ بسته بندی شده در بازار پرداختیم.
قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به بودجه و توانایی خرید مردم بالا است و امروز مزر 60 هزار تومان را رد کرد. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
فهرست قیمت مرغ 31 شهریور
نام کالا قیمت (تومان)
گوشت چرخ کرده مرغ مهیا پروتئین مقدار 0.5 کیلوگرم ۹۶,۷۵۰
مغز ران مرغ مهیا پروتئین مقدار 0.9 کیلوگرم ۹۴,۵۰۰
سینه مرغ بی پوست مهیا پروتئین - 900 گرم ۹۹,۰۰۰
ساق بی پوست ساده مرغ مهیا پروتئین مقدار 0.9 کیلوگرم ۱۰۳,۵۰۰
جوجه کباب ران مرغ مهیا پروتئین - 0.9 کیلوگرم ۱۲۶,۶۳۰
فیله مرغ ساده رویال طعم - 900 گرم ۱۳۲,۳۰۰
فیله ساده مرغ زی پرو - 0.9 کیلوگرم ۱۳۲,۳۰۰
فیله ساده مهیا پروتئین مقدار 0.9 کیلوگرم ۱۲۴,۲۰۰
سینه مرغ بدون پوست رویال طعم - 1.5 کیلوگرم ۱۶۵,۰۰۰
ران مرغ بی پوست زی پرو - 1800 گرم ۱۷۴,۶۰۰
ران و سینه بی پوست مهیا پروتئین مقدار 1.8 کیلوگرم ۱۷۴,۳۶۰
سینه مرغ پویا پروتئین - 1800 گرم ۱۹۸,۰۰۰
سینه مرغ بی استخوان مهیا پروتئین - 1.8 کیلوگرم ۲۴۱,۲۰۰
برخورد تعزیرات با قیمت مرغ
به نقل از گسترش، مسعود امراللهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با ارسال نامهای به روسای جهاد کشاورزی استانهای سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری، کرمان، خراسان رضوی، خوزستان، کرمانشاه و تهران با موضوع نظارت بر مرغداریهای بالای ۴۳ روز نوشت:
حسب دستور صادره برای جلوگیری از افزایش قیمت و تأمین گوشت مرغ موردنیاز در بازار استانها مقتضی است دستور فرمایید مدیران بازرسی طی یک اقدام ضربالاجل با همکاری معاونت امور دام، معاونت بازرگانی و حراست استانها لیست کلیه مرغداریهایی که بیش از ۴۳ روز از زمان جوجه روزی آنها میگذرد استخراج نمایید. چنانچه این مرغداریها از کشتار مرغ ممانعت به عمل میآورند با بهرهگیری از ظرفیت بسیج پلیس مبارزه با مفاسد اقتصادی و با هماهنگی دادستانی استانها با مراجعه به این مرغداریها در صورت عدم ارسال مرغ به کشتارگاهها و احراز تخلف، برخورد جدی اعمال شود و پرونده متخلفین به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال گردد.
بنابراین گزارش قیمت مرغ در روزهای اخیر افزایش یافته است. نرخ این محصول در برخی از فروشگاهها بالاتر از نرخ مصوب هرکیلوگرم ۶۰هزار تومانی خود به فروش میرسد.
قیمت مرغ و تخممرغ هم چنان در اوج
بررسیهای دو روز گذشته از وضعیت قیمت کالاهای اساسی در هفته جاری حاکی از ثبات نسبی قیمت اکثر کالاها و رکود در بازار آنها را نشان میداد. اما قیمت مرغ و تخممرغ که در روزهای اخیر روند صعودی به خود گرفته همچنان بر این مدار پیش میرود و امروز نیز تغییری در این قیمتها مشاهده نشده است.
بهنظر میرسد بازار مرغ و تخممرغ انتظار میکشد تا پایان شهریور قیمتهای این بازار را تعیین کند.
براین اساس قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته بین ۳ تا ۷هزار تومان و قیمت تخممرغ نیز حدود ۲۰هزار تومان افزایش داشته است.
تولیدکنندگان دلیل این مساله را افزایش تقاضا عنوان میکنند. ضمن اینکه جوجهریزی در حوزه مرغ گوشتی نیز به شدت کاهش یافته است.
براین اساس مرغداران معتقدند که هنوز مرغ و تخممرغ به قیمت واقعی نرسیده و قرار است که دولت ۳۱ شهریور ماه قیمت جدید این دو کالا را تعیین و اعلام کند.
کاهش 45 درصدی قیمت مرغ
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، کاهش ۴۵ درصدی تولید را تکذیب کرد و گفت: تولید گوشت مرغ در مردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۷ درصد کاهش یافته است.
حبیب اسداللهنژاد ادعای برخی مبنی بر کاهش ۴۵ درصدی تولید گوشت مرغ از ابتدای سال تاکنون را تکذیب کرد و افزود: طبق آمارهای موجود در شهریور ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد کاهش را نشان می دهد، البته به همان نسبت مصرف هم کاهش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اضافهکرد: درماه های اخیر طبق گزارش های موجود، مصرف گوشت مرغ نیز کاهش یافته که عدم توان خرید مردم در کاهش تولید اثرگذار است.
وی با بیان اینکه کاهش ۴۵ درصدی گوشت مرغ در مقایسه با فروردین ماه سال ۱۴۰۰ کذب است، ادامهداد: به نظر می رسد در شهریورماه نزدیک به ۹۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شود و تولید به میزان گذشته بازگردد.
اسدالله نژاد تصریحکرد: در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اصلاح نظام یارانه ای قرار بود دولت در ابتدای مهرماه قیمت برخی کالاها از جمله گوشت مرغ را به قیمت واقعی نزدیک کند تا تولیدکننده متضرر نشود که امیدواریم این مهم بزودی اجرایی شود، زیرا در غیر این صورت با کاهش تولید روبهرو خواهیم شد.
به گزارش ایرنا، طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سالیانه بین ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار عرضه میشود.
بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی در هفته جاری حاکی از ثبات نسبی قیمت اکثر کالاها و رکود در بازار آنهاست اما قیمت مرغ و تخم مرغ که در روزهای اخیر روند صعودی به خود گرفته همچنان بر این مدار پیش میرود.
براین اساس قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته بین ۳ تا ۷ هزار تومان و قیمت تخم مرغ نیز حدود ۲۰ هزار تومان افزایش داشته است.
تولیدکنندگان دلیل این مساله را افزایش تقاضا عنوان میکنند ضمن اینکه جوجه ریزی در حوزه مرغ گوشتی نیز به شدت کاهش یافته است.
براین اساس مرغداران معتقدند که هنوز مرغ و تخم مرغ به قیمت واقعی نرسیده و قرار است که دولت ۳۱ شهریور ماه قیمت جدید این دو کالا را تعیین و اعلام کند.
بنابر اعلام مرکز پژوهش های مجلس بعد از مردمی سازی یارانه ها، سرانه مصرف مرغ ۳۰ تا ۵۰ درصد افت داشت، هرچند معاون تولیدات امور دامی وزارت جهاد رقم ۵۰ درصد را قبول ندارد، اما میزان ۳۰ درصد را تایید می کند.
این درحالی است که به رغم گذشت ۴ ماه از افزایش قیمت ها، مرغداران مجدد خواستار اصلاح قیمت بواسطه افزایش هزینه های تولید هستند که این موضوع در شرایط فعلی اقتصاد بر مصرف اثر منفی می گذارد، اما مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی خواستار تخصیص کالابرگ پروتئینی هستند تا کاهش تقاضا از این طریق جبران شود.
آقای دماوندی نژاد معاون وزیر جهاد می گوید: هفته آخر شهریور جلسه ای با معاون اول رئیس جمهور قرار است برگزار شود که در این جلسه قیمت بررسی و اصلاح قیمت تعیین تکلیف می شود.
اسداله نژاد مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۵۰ هزار تومان است که دولت در هفته پایانی شهریور قرار است نرخ را اصلاح و اعلام کند.
بنابر گفته مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی، افزایش مجدد قیمت بر معیشت و سرانه مصرف اثر منفی می گذارد، اما تولیدکنندگان در زیان قرار دارند، قادر به ادامه روند فعلی نیستند؛ بنابراین کالابرگ تنها راه حل جبران کاهش مصرف است.
آمارها نشان می دهد که در اردیبهشت ۱۲۳ میلیون قطعه، خرداد ۱۰۸ میلیون قطعه، تیر ۹۱ میلیون و ۲۸۰ هزار قطعه و مرداد ۹۰ میلیون و ۷۲۰ هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که این موضوع کاهش ۳۰ درصدی تولید را نشان می دهد.
آقای حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان معادل شانه ای ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان است که با نرخ مصوب هر شانه ۸۰ هزار تومان باید بدست مصرف کننده برسد.
به گفته او، روزانه ۳ هزار و ۳۰۰ تن تخم مرغ تولید می شود، اما حداکثر مصرف کشور ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰ تن است.
کاشانی می گوید: با توجه به افزایش هزینه های تولید و زیان مرغداران، نرخ جدید پیشنهادی به وزارت جهاد اعلام کردیم، امیدواریم وعده های معاون اول رئیس جمهور و وزیر جهاد برای اصلاح قیمت ها در پایان شهریور محقق شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن نرخ پیشنهادی هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را ۵۰ هزار تومان معادل شانه ای ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: پس از بررسی و آنالیز قیمت تخم مرغ فله، نرخ تخم مرغ بسته بندی هم اصلاح می شود. اما عرضه هر شانه تخم مرغ فله با نرخ ۱۵۰ هزار تومان برای مصرف کننده مورد تایید نیست.
بنابر گفته کاشانی، علی رغم آنکه تخم مرغ ارزانترین کالای پروتئین در دسترس خانوار محسوب می شود، اما بعد از اصلاح نظام یارانه سرانه مصرف تخم مرغ ۱۰ درصد افت داشت که در نهایت این امر منتج به زیان ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومانی مرغداران طی ماه های اخیر شد.
آمارها حاکی از آن است که سال گذشته سرانه مصرف تخم مرغ به ازای هر نفر ۱۲ کیلو بود، در حالیکه متوسط دنیا حداقل ۲۰ تا ۲۱ کیلو است.
قیمت منطقی هر کیلو مرغ ۷۵ هزار تومان
آقای محمدعلی کمالی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش ۶ برابری قیمت نهاده های دامی، تامین نقدینگی برای تولید مرغ زنده ۲.۲ برابر سال گذشته رشد داشته است.
به گفته او، با وجود آنکه ۶۵ تا ۷۰ درصد هزینه های تولید مربوط به نهاده های دامی است؛ بنابراین نرخ هر کیلو مرغ زنده ۴۹ تا ۵۲ هزار تومان و مرغ گرم ۷۴ تا ۷۵ هزار تومان است.
کمالی سروستانی می گوید: با توجه به افزایش هزینه های تولید ارائه تسهیلات ارزان قیمت به منظور جبران کمبود نقدینگی در اختیار مرغداران باید قرار گیرد، همچنین کالابرگ پروتئینی به دهک های جامعه پرداخت شود تا همانند نرخ سال گذشته مرغ را خریداری کنند.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به سطح تورم و قدرت خرید مردم همانند آمار مرکز پژوهش ها معتقدیم که سرانه مصرف ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته که این موضوع منجر به افت ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید شده است.
بنابر گفته کمالی، در شرایط کنونی بواسطه ذخایر مناسب کمبودی در عرضه نداریم، اما واردات مرغ مربوط به ثبت سفارش های قبل و دمپینگ دولت علیه تولیدکننده منجر به خروج مرغداران از چرخه تولید شده است.
او عرضه مرغ با نرخ های ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان را غیرمنطقی دانست و گفت: مرغ بر مبنای هزینه تولید و سود منطقی باید عرضه شود، فروش بالاتر از سود منطقی را بواسطه فشار بر مصرف کننده قبول نداریم.
با مردمی سازی یارانه ها، قیمت گذاری دستوری معنایی ندارد و بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان صنعت معتقدند که با مدیریت تولید، امکان عرضه محصول با مناسب ترین حاشیه سود وجود دارد.