قیمت مرغ | قیمت مرغ در بازار
قیمت مرغ دوباره پر کشید | افزایش قیمت مرغ نسبت به روزهای قبل
قیمت مرغ امروز یکشنبه (۲۰ شهریور ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. قیمت مرغ بالاتر از نرخ مصوب رفت.
قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به بودجه و توانایی خرید مردم بالا است و امروز مزر 60 هزار تومان را رد کرد. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
قیمت مرغ در ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار):
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۸۴,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۹۰,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۹۹,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۹۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۹۵,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۸۸,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۶۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۹,۰۰۰
فیله مرغ
۱۲۵,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۱۱۰,۲۰۰
جوجه چینی
–
جوجه کباب بیاستخوان و بدون بازو ساده
۱۱۲,۲۰۰
جوجه کباب بااستخوان ساده
–
پا چینی ۱۰ عددی مرغ
–
مرغ کنتاکی
–
دل مرغ پاک کرده
۱۹,۰۰۰
جگر مرغ
۱۸,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۹,۰۰۰
پای مرغ
۹,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۱۱۰,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۸,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه (بسته ۱۰۰۰گرمی)
۹۹,۰۰۰
مرغ کامل منجمد، بستهبندی کیسهای (پوشش کیسه نایلونی)
–
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسهای (پوشش کیسه نایلونی)
۵۷,۵۰۰
مرغ کامل تازه پاک شده، بسته بندی بشقابی
–
تخممرغ بستهبندی ۱۵ عددی بستهبندی
۴۵,۹۰۰
تخممرغ بسته ۲۰ عددی بستهبندی
۴۲,۹۰۰
تخممرغ بسته ۹ عددی بستهبندی
۲۵,۹۰۰
تخممرغ بسته ۶ عددی بستهبندی
۱۹,۹۰۰
قیمت مرغ بالاتر از نرخ مصوب
به نقل از تسنیم، بعد از مردمیسازی یارانهها حداکثر نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ ۶۰هزار تومان تعیین شد اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که در روزهای اخیر قیمتها از نرخ مصوب عبور کرده است. مرغ ۶۲هزار و ۷۵۰ تا ۶۵هزار تومان در تهران به فروش میرسد.
دماوندینژاد، معاون وزیر جهاد کشاورزی هفته گذشته درباره گران شدن قیمت مرغ در بازار، گفت: گزارشهایی درباره گرانفروشی مرغ به هر کیلوگرم ۶۵هزار تومان داریم اما با توجه به اینکه قیمت مرغ زنده ۴۲هزار تومان است، حداکثر قیمت این محصول نباید بیشتر از ۶۰هزار تومان باشد.
وی افزود: ذخایر کافی از مرغ داریم که به استانهای مختلف ابلاغ شده که ذخایر خود را در بازار توزیع کنند.
مصرف مرغ کشور همچنان کاهشی است
براساس اعلام مرکز پژوهشهای مجلس، مصرف مرغ در کشور ۳۰ تا ۵۰درصد کاهش یافته است. وزارت جهاد کشاورزی برآورد میکند که این کاهش مصرف بیش از ۳۰درصد باشد و به دنبال توزیع کالا برگ مرغ و تخممرغ برای بازگشت مصرف به روال قبل خود است.
مرغداران خواهان افزایش قیمت این محصول هستند به همین منظور در جلسه تنظیم بازار هفته پایانی شهریور با حضور معاون اول رئیس جمهور این موضوع بررسی میشود.
گفتنی است که قیمت تمام شده مرغداران در کشور بالا و شرایط رقابت با کشورهای مانند ترکیه برای صادرات ندارد هرچند این وضعیت در مرغداران دارای زنجیره ارزش مناسبتر است.
صنعت طیور کشور سالها به دریافت نهادههای دامی با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومان عادت کرده و به خوبی بر روی افزایش بهره وری و ارتقاء ضریب تبدیل در صنایع کار نکرده است.
صنعت مرغداری کشور علاوه بر اینکه نیازمند آن است که تا حد امکان نهادههای دامی مورد نیاز خوراک طیور را داخلیسازی کند بلکه با زنجیره کردن چند هزار واحد مرغداری کوچک در قالب یک برند میتواند هزینه تمام شده را کاهش دهد.
طبق گزارش اتحادیهها و مرغداران جوجه ریزی در مرغداری ها کاهش یافته و همین عاملی برای بالا رفتن قیمت مرغ شده است.
گزارش اتحادیه ها این است که جوجه ریزی ماهانه ۱۳۵ میلیون قطعه میتواند نیاز کشور را تامین کند که به دلیل بالا رفتن هزینهها و کاهش قیمت فروش در ماه های گذشته، میزان جوجه ریزی به ۹۰ میلیون قطعه رسیده بود. یعنی بسیاری از مرغداران ترجیح می دهند که با کاهش تولید هزینه های خود را کاهش دهند.
سعیده مشایخی یک مرغدار اصفهانی به خبرنگار فارس گفت: خوراک طیور تقریبا ۷۰ درصد هزینه های تولید را شامل میشود که این هزینه پس از آزاد سازی نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی ۵ برابر شده است.
وی با بیان اینکه یک مرغداری ۳۰ هزار قطعه های دارد، گفت: برای اینکه بتوانیم هزینه ها را برسانیم، مجبوریم تولید را کاهش دهیم یا در دورهای اصلا جوجه ریزی نکنیم.
۲-صادرات
عامل دوم برنامه صادرات وزارت جهاد کشاورزی است که بی محابا مجوز صادرات را در مقابل درخواست ها و فشار تولید کنندگان صادر میکند.
صادرات مرغ، تخم مرغ و گوشت از برنامه های وزارت جهاد است که اخیرا در مقابل فشار تولید کنندگان تایید کرده است.
به نظر می رسد سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای آرام کردن اعتراضات تولید کنندگان به خاطر افزایش هزینههای تولید و کم شدن حاشیه سود آنها، موافقت با صادرات است.
وزارت جهاد به راحتی با درخواست تولید کنندگان برای صادرات موافقت میکند و اگرچه صادرات زیادی هم صورت نمیگیرد، اما بار روانی این مسئله عامل رشد قیمت در داخل میشود. این وزارت خانه پس از صدور مجوز صادرات مرغ و تخم مرغ که در هر دو مورد به بالا رفتن قیمت داخل انجامیده و قیمت را از نرخ مصوب دولتی عبور داده به تازگی با صادرات دام زنده موافقت کرده و شیوه نامه صادراتی هم آماده شده است در حالی که همین الان قیمت گوشت قرمز که از کیلویی ۲۰۰ هزار تومان فراتر رفته خرید آن برای اقشار پایین جامعه سخت است.
این در حالی است که تمام کشورها پس از جنگ اوکراین و روسیه و نیز شیوع بیماری کووید ۱۹ برنامه خود را به سمت محدود کردن صادرات، ذخیره سازی و اتکا به تولید داخل پیش بردهاند.