قیمت مرغ | قیمت مرغ در بازار
کاهش قیمت مرغ امروز | قیمت مرغ سیر نزولی در پیش گرفت
قیمت مصوب مرغ ۵۹۸۰۰ تومان اعلام شده بود که در یک هفته اخیر نرخ این کالای اساسی از نرخ مصوب بالاتر رفت و تا کیلویی ۶۵ هزار تومان به فروش رسید.

قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به بودجه و توانایی خرید مردم بالا است و امروز مزر 60 هزار تومان را رد کرد. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
برای بررسی بیشتر در این پیرامون گسترش نیوز با مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی به گفتو گو پرداخت.
وی ضمن ارائه پیشبینی وضعیت بازار در هفته آینده گفت: مشکلی در بازار مرغ وجود ندارد و همچنان قیمتها با همین روال قبل و با نرخ مصوب به فروش میرسد. پیشبینی میشود عرضه مرغ در این هفته کمی افزایش یابد در اینصورت امکان دارد نرخ مرغ کاهش هم داشته باشد.
فضای رقابتی بین توایدکنندگان ایجاد شده است
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی اضافه کرد: با از بین رفتن ارز دولتی و جایگزین شدن ارز آزاد، فضای رقابتی خوبی ایجاد شده است. برای واردات نهادهای دامی و تولید شرایط خوب و مساعدی پیش آمده که انتظار میرود از این فرصت به خوبی استفاده شود.
در چند رو گذشته پیشنهاد افزایش احتمالی نرخ مصوب مرغ داده شده بود که یوسف خانی در این باره گفت: همین نرخ مصوب ۶۰هزار تومانی هم برای بخش زیادی از مصرفکنندگان بالاست و تقاضا برای نرخ کنونی هم چندان بالا نیست، از اینرو بسیار بعید میدانم که دولت و ستاد تنظیم بازار با افزایش نرخ مصوب موافقت کند.
وی افزود: تا جایی که من اطلاع دارم نرخ تمامشده تولید و نرخ مرغ از در مرغداری هماکنون ۳۸هزار تومان برای هر کیلوگرم است که اگرچه سود چندانی برای تولیدکننده بهحساب نمیآید اما زیان هم نیست. اگر زیان هم باشد تقاضا و مستندات تولیدکنندگان در ستاد تنظیم بازار بررسی میشود اما با توجه به تقاضای کنونی بعید میدانم دستکم تا پایان امسال نرخ مصوب مرغ تغییر کند.
در ادامه به جدیدترین نرخ مرغ در بازار پرداخته شده است.
عنوان قیمت به تومان
طبق گزارش اتحادیهها و مرغداران جوجه ریزی در مرغداری ها کاهش یافته و همین عاملی برای بالا رفتن قیمت مرغ شده است.
گزارش اتحادیه ها این است که جوجه ریزی ماهانه ۱۳۵ میلیون قطعه میتواند نیاز کشور را تامین کند که به دلیل بالا رفتن هزینهها و کاهش قیمت فروش در ماه های گذشته، میزان جوجه ریزی به ۹۰ میلیون قطعه رسیده بود. یعنی بسیاری از مرغداران ترجیح می دهند که با کاهش تولید هزینه های خود را کاهش دهند.
سعیده مشایخی یک مرغدار اصفهانی به خبرنگار فارس گفت: خوراک طیور تقریبا ۷۰ درصد هزینه های تولید را شامل میشود که این هزینه پس از آزاد سازی نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی ۵ برابر شده است.
وی با بیان اینکه یک مرغداری ۳۰ هزار قطعه های دارد، گفت: برای اینکه بتوانیم هزینه ها را برسانیم، مجبوریم تولید را کاهش دهیم یا در دورهای اصلا جوجه ریزی نکنیم.
۲-صادرات
عامل دوم برنامه صادرات وزارت جهاد کشاورزی است که بی محابا مجوز صادرات را در مقابل درخواست ها و فشار تولید کنندگان صادر میکند.
صادرات مرغ، تخم مرغ و گوشت از برنامه های وزارت جهاد است که اخیرا در مقابل فشار تولید کنندگان تایید کرده است.
به نظر می رسد سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای آرام کردن اعتراضات تولید کنندگان به خاطر افزایش هزینههای تولید و کم شدن حاشیه سود آنها، موافقت با صادرات است.
وزارت جهاد به راحتی با درخواست تولید کنندگان برای صادرات موافقت میکند و اگرچه صادرات زیادی هم صورت نمیگیرد، اما بار روانی این مسئله عامل رشد قیمت در داخل میشود. این وزارت خانه پس از صدور مجوز صادرات مرغ و تخم مرغ که در هر دو مورد به بالا رفتن قیمت داخل انجامیده و قیمت را از نرخ مصوب دولتی عبور داده به تازگی با صادرات دام زنده موافقت کرده و شیوه نامه صادراتی هم آماده شده است در حالی که همین الان قیمت گوشت قرمز که از کیلویی ۲۰۰ هزار تومان فراتر رفته خرید آن برای اقشار پایین جامعه سخت است.
این در حالی است که تمام کشورها پس از جنگ اوکراین و روسیه و نیز شیوع بیماری کووید ۱۹ برنامه خود را به سمت محدود کردن صادرات، ذخیره سازی و اتکا به تولید داخل پیش بردهاند.