قیمت برنج | قیمت برنج افزایش

قیمت برنج ایران شکست | کاهش قیمت برنج ادامه دار است

کارشناسان معتقدند با توجه به افزایش تولید برنج، افت قیمت خوبی در بازار خواهیم داشت.

قیمت برنج ایران شکست | کاهش قیمت برنج ادامه دار است
کدخبر : 4028
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

قیمت برنج ایرانی در یک سال گذشته نوسانات بسیاری داشته است. برنج از اقلام خوراکی ضروری خانوار های ایرانی است و قیمت برنج بر زندگی مردم تاثیر بسیاری دارد . قیمت برنج در چندماه گذشته افزایش بسیاری داشته است. افزایش قیمت برنج باعث کاهش مصرف و کاهش خرید برنج از سوی مردم شده است. در ادامه به جدید ترین قیمت برنج در بازار می پردازیم.

گزارش‌ها از سطح بازار حاکی از آن است که قیمت هر کیلو برنج طارم ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، فجر ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان، شیرودی ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان و نیم دانه ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است.

به نقل از خبرآنلاین، حسن تقی‌زاده، رییس اتحادیه برنج فروشان بابل درباه قیمت برنج می‌گوید: طارم و هاشمی کیلویی ۹۷ هزار تومان، شیرودی کیلویی ۵۵ هزار تومان، ندا کیلویی ۵۰ هزار تومان و فجر کیلویی ۶۰ هزار تومان بفروش می‌رسد.این نرخ‌ها در بنکداری شهرهای شمالی است و بنکداری تهران می‌تواند بر این قیمت‌ها ۳ درصد سود در نظر بگیرد.

این قیمت‌ها در حالی در بازار برنج مشاهده می‌شود که به‌تازگی خبرهایی مبنی بر کاهش قیمت برنج نیز منتشر شده است.

فعالان بخش شالکوبی برنج در شمال کشور در این باره می‌گویند: قیمت برنج در سال گذشته حباب داشت که در سال جدید حباب آن ترکیده است؛ به طوری که در مازندران شاهد کاهش ۲۰ تا ۲۵ هزار تومانی هر کیلوگرم برنج ایرانی هستیم.

قیمت برنج چند؟

به گفته آنها، در حال حاضر بهترین برنج ایرانی در شالیکوبی ۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و میزان عرضه این محصول به بازار زیاد شده است.

قاسمعلی حسنی، دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز می‌گوید: قیمت برنج ایرانی در بازار با کاهش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومانی به ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان کاهش یافته و با توجه به ورود به فصل برداشت و افزایش تولید کاهش قیمت‌ها ادامه دارد.

وی عنوان می‌کند: قیمت برنج ایرانی در حال حاضر ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که با توجه به افزایش تولید برنج در سال جاری و وجود حجم زیادی برنج در انبارها پیش‌بینی ادامه کاهش قیمت وجود دارد.

البته پیش از این، مجید حسنی‌مقدم، معاون بازرگانی داخلی وزارت جهادکشاورزی خبر داده بود: امسال میزان برنج تولید داخل در وضعیت مطلوب قرار دارد و شاخص‌های بازار هم این موضوع را نشان می‌دهد که قیمت‌ها نزولی است.

جمیل علیزاده‌شایق، دبیر انجمن برنج ایران هم عنوان می‌کند: با توجه به افزایش تولید برنج افت قیمت خوبی در مرداد و شهریور به نسبت تیرماه خواهیم داشت.

احمد اشراقی گفت: هم اکنون خرید و فروش برنج راکد است چرا که کشاورزان خواهان عرضه با نرخ بالاتری هستند و تاجران و کارخانه داران با این نرخ حاضر به خرید نیستند.

 به گفته او، هم اکنون کشاورزان خواستار عرضه برنج با نرخ ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان هستند که معامله با این‌ نرخ انجام نمی‌شود.

اشراقی می‌گوید: با افزایش عرضه محصول طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده پیش‌بینی بهتری می‌توان در خصوص نرخ برنج در بازار داشت، اما آنچه مسلم است نرخ هر کیلو برنج برای مصرف‌کننده به کمتر از ۱۲۰ هزار تومان می‌رسد.

نایب رئیس انجمن برنج گفت: با توجه به شرایط مناسب بارش پیش‌بینی می‌شود که تولید برنج نسبت به سال قبل ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد که همین امر بازار را به تعادل و ثبات می‌رساند، حال اینکه به کمتر از ۸۰ هزار تومان می‌رسد، الان نمی‌توان برآوردی داشت.

بررسی‌های میدانی از سطح بازار نشان می‌دهد که نرخ کنونی هر کیلو برنج طارم ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، فجر ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان، شیرودی ۸۰ تا ۹۰ هزارتومان و نیم دانه ۵۰ تا ۷۰ هزارتومان است که اخیرا اخباری مبنی بر کاهش نرخ برنج به کمتر از ۸۰ هزار تومان در فضای مجازی منتشر شده است.

بنابر آمار سالانه ۳ میلیون تن برنج در کشور تولید می‌شود که با احتساب ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش تولید حداکثر ۸۰۰ هزار تن کسری نیاز کشور از طریق واردات باید تامین شود.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: قیمت برنج ایرانی در بازار با کاهش ۱۵ تا ۲۵ هزار تومانی به ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان کاهش یافته است و با توجه به ورود به فصل برداشت و افزایش تولید کاهش قیمت‌ها ادامه دارد.قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: قیمت هرکیلوگرم برنج ایرانی حدود 15 هزار تومان کاهش یافته است و قیمت این محصول در روزهای آینده دوباره کاهش می‌یابد.

وی افزود: قیمت برنج ایرانی در زمان حاضر 70 تا 110 هزار تومان به فروش می‌رسد که با توجه به افزایش تولید برنج در سال جاری و وجود حجم زیادی برنج در انبارها پیش‌بینی ادامه کاهش قیمت وجود دارد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: هرساله به‌مدت 5 ماه (ایام برداشت محصول) واردات برنج خارجی برای حمایت از برنج ایرانی ممنوع می‌شد که عدم اعمال ممنوعیت در سال جاری و عرضه بیشتر این محصول در بازار به روند کاهش قیمت برنج کمک کرد و از سودجویی‌ها جلوگیری به‌عمل آورد.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر با توجه به اینکه برنج ایرانی قیمت بالایی دارد و سه برابر برنج خارجی است عملاً رقیبی برای برنج ایرانی حساب نمی‌شود.

افزایش قیمت برنج غیرواقعی و در 100 سال گذشته بی‌سابقه بود

حسنی گفت: افزایش قیمت برنج ایرانی در سال جاری در 100 سال اخیر بی‌سابقه بود و طبیعی بود که روند افزایشی متوقف شود و کاهش قیمت جای آن را بگیرد به‌ویژه آنکه اکنون فصل برداشت برنج است و به‌طور معمول در این مدت قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: حجم زیادی برنج کهنه در انبارها باقی مانده است و با توجه به اینکه برنج تازه در حال ورود به بازار است این محصولات روانه بازار می‌شود.

حباب قیمت برنج ایرانی ترکید

 اکبریان از فعالان بخش شالکوبی برنج در شمال کشور نیز در این ارتباط اظهار داشت: قیمت برنج در سال گذشته حباب داشت که در سال جدید حباب آن ترکیده است به‌طوری که در مازندران شاهد کاهش 20 تا 25 هزار تومانی هر کیلوگرم برنج ایرانی هستیم.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر بهترین برنج ایرانی در شالیکوبی 90 هزار تومان به فروش می‌رسد و میزان عرضه این محصول به بازار زیاد شده است.

قیمت برنج

چند روز پیش رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: خرید و فروش برنج متوقف شده است و حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز برای خرید و دپو محصول ورود نکردند چراکه این باور شکل گرفته است که قیمت‌ها بالاست، باید ریزش کند و به زیر کیلویی ۸۰ هزار تومان برسد.

حسن تقی‌زاده در پاسخ به این ادعای مطرح شده که برخی از فروشندگان برنج آرد برنج‌های طارم را در برنج‌هایی مانند شیرودی می‌ریزند و آنها را با نرخ بالا عرضه می‌کنند آیا چنین ادعایی با واقعیت همخوانی دارد؟ گفت: ۹۰ درصد مردم توانایی تشخیص نوع برنج را ندارند اما پاشیدن آرد برنج موضوعی است که برای من تازگی دارد و تا به امروز ندیده‌ایم شخصی اقدام به این کار کند.

به گفته وی؛ آرد برنج، باعث کاهش کیفیت برنج می‌شود.

وی ادامه داد: مخلوط کردن ارقام برنج اتفاق تازه‌ای نیست و سالهاست که این تخلف از سوی برخی فروشندگان سودجو انجام می‌شود از این‌رو همواره به مردم توصیه می‌شود که برنج را از واحدهایی شناخته شده خریداری کنند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه برنج خارجی را با نام برنج ایرانی در بازار عرضه می‌کنند، افزود: قیمت برنج خارجی کیلویی ۳۰ هزار تومان و برنج طارم نیز ۱۱۰ هزار تومان است این فروشندگان بعد از مخلوط کردن برنج داخلی و خارجی و ریختن برنج خارجی در گونی طارم آنها را باقیمتی مابین این دو نرخ به عنوان مثال کیلویی ۶۰ هزار تومان بفروش می‌رسانند.

رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل با اشاره به نرخ انواع برنج در بنکداری شهرهای شمالی، اذعان کرد: طارم و هاشمی کیلویی ۹۷ هزار تومان، شیرودی کیلویی ۵۵ هزار تومان، ندا کیلویی ۵۰ هزار تومان و فجر کیلویی ۶۰ هزار تومان بفروش می‌رسد.این نرخ‌ها در بنکداری شهرهای شمالی است و بنکداری تهران می‌تواند بر این قیمت‌ها ۳ درصد سود در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه بازار برنج در شرایط رکود قرار گرفته است، ادامه داد: خرید و فروش برنج متوقف شده است و حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز برای خرید و دپو محصول ورود نکردند چراکه این باور شکل گرفته است که قیمت‌ها بالاست، باید ریزش کند و به زیر کیلویی ۸۰ هزار تومان برسد.

خرید و فروش برنج متوقف شد

تقی‌زاده کیفیت و کمیت برنج در سال زراعی ۱۴۰۱ را قابل توجه عنوان کرد و افزود: دولت قیمت دستوری برای برنج اعلام نکرد اما به طور ضمنی به فروشگاه‌ها اعلام کرد که برنج بالاتر از کیلویی ۸۵ هزار تومان نباید عرضه شود از این‌رو فروشگاه‌ها رغبتی برای خرید برنج سال زراعی جدید از خود نشان نداده‌اند. به نظر می‌رسد اگر در ۲ هفته آینده اقدام به خرید برنج نکنند قیمت این محصول در شهرهای شمالی افت کند.

وی تاکید کرد: برنج‌ها در کارخانه دپو شده و در دست کشاورزان است و هیچ واسطه‌گر و دلالی برای خرید برنج ورود نکرده است.

برنج، از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هم‌اکنون رقم‌های مختلف برنج در جهان وجود دارد، اما این‌ها در دو گونه زیستی کلی جای می‌گیرند. گونه‌های اصلی برنج، شامل برنج آسیایی با نام علمی Oryza sativa و برنج آفریقایی با نام علمی Oryza glaberrima هستند. گونه‌های برنج وحشی نیز عموماً در سرده‌های Zizania و Porteresia، طبقه‌بندی شده‌اند. برنج، پس از نیشکر و ذرت، سومین محصول کشاورزی از نظر میزان تولید در جهان است.در فارسی، برنج پخته اگر با حبوبات و سبزیجات و مخلفات آمیخته شده باشد، پلو نامیده می‌شود، ولی اگر به صورت تنها یا در کنار خورشِت یا کباب یا گوشت به کار رود آن‌گاه چلو خوانده می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد