وام بانکی | وام بانکی با سود کم
وام بانکی 200 میلیونی با شرایط فوق العاده | شرایط دریافت وام بانکی
- بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام ۲۰۰ میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
وام بانکی و دریافت آن شرایط متفاوتی دارد . وام بانکی مجموعه ای از وام های مختلف را شامل میشود . وام بانکی شامل وام ازدواج، وام تسهیلات مسکن، وام اجاره مسکن، وام تعمیرات، وام هایی برای راه اندازی کسب کارهای متفاوت است. وام بانکی بسته به نوع وام و نوع بانک می تواند سودهای متفاوتی داتشته باشد. در ادامه به بررسی این وام بانکی جدید می پردازیم.
کسانی که مشتری بانک دی هستند میتوانند و برای خرید کالا کمبود نقدینگی دارند، میتوانند از وام ۲۰۰ میلیون تومانی طرح فرزانه استفاده کنند. افرادی که مایل به دریافت این وام هستند باید ضامن رسمی داشته باشند. بیشترین سود این تسهیلات ۱۸ درصد و مدت زمان بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است.
این وام برای خرید کالا است و کارمندان شرکتها و سازمانهای مختلف میتوانند با ارائه معرفی نامه از آن بهره مند شوند. با توجه به میزان وام، سود و مدت زمان بازپرداخت، مبلغ هر قسط ۵ میلیون و ۷۸ هزار و ۶۸۵ تومان است. کل سود وام ۱۰۴ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۱۲۹ تومان و مجموع رقم تسهیلات و سود آن ۳۰۴ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۱۲۹ تومان خواهد بود.
بانک دی در یک نگاه
بانک دی سال ۱۳۷۹ به منظور تحقق اهداف خود در راستای انجام کلیه عملیات پولی، مالی و بانکی در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور و قانونی عملیات بانکی بدون ربا فعالیتش را آغاز کرد. در حال حاضر این بانک در حوزه تسهیلات ارزی، سپردهها و خدمات ارزی، تسهیلات ریالی و سپردهها و خدمات رسیالی به مشتریان خود خدمات ارائه میدهد.
این بانک تاالان تندیس چهاردهمین جشنواره انتشارات روابط عمومی ۱۳۹۸، چهاردهمین جشنواره انتشارات روابط عمومی ۱۳۹۸، لوح تقدیر چهاردمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی، تندیس پژوهشگر منتخب بانک دی ۱۳۹۷، تندیس ویژه همایش خیرین مدرسه ساز زلزله کرمانشاه سال ۱۳۹۷ و … را به دست آورده است.
وام بانکی ازدواج
بانک مرکزی اعلام کرده آن دسته از متقاضیان دریافت وام ازدواج که سن آنها در مردان کمتر از ۲۵ سال و در زنان کمتر از ۲۳سال است، می توانند به جای ۱۲۰میلیون تومان، ۱۵۰میلیون تومان وام ازدواج دریافت کنند؛ ضمن اینکه اگر فردی ازدواج دوم یا بیشتر داشته و پیش از این وام ازدواج دریافت نکرده باشد هم مشمول دریافت این وام از نظام بانکی خواهد بود.
وام ازدواج برای هر یک از زوج ها مطابق با ضوابط اعلامی از سوی بانک مرکزی، ۱۲۰میلیون تومان است؛ اما اگر زودتر ازدواج کنید، حتما می توانید ۳۰ میلیون تومان بیشتر از بقیه وام بگیرید، چراکه بر اساس دستورالعمل اخذ تسهیلات قرض الحسنه و مطابق با بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، اگر سن ازدواج متقاضیان در زمان ازدواج برای مردان کمتر از ۲۵ سال و برای زنان کمتر از ۲۳ سال باشد، آنها می توانند ۱۵۰ میلیون تومان وام ازدواج بگیرند.
در این میان البته برخی متقاضیان هم همیشه این سوال را از نظام بانکی دارند که اگر بار دوم یا چندمی باشد که ازدواج می کنند، آیا باز هم مشمول دریافت این تسهیلات خواهند شد که در پاسخ به آنها باید گفت که اگر تا پیش از این وام ازدواج دریافت نکرده باشند، حتما می توانند از این تسهیلات فارغ از اینکه ازدواج چندمشان باشد، بهره مند شوند، چراکه بانک مرکزی اعلام کرده که امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی فراهم است مشروط به اینکه پیش از این از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشند؛ حتی اگر ازدواج دوم یا بیشتر او باشد.
در این میان سوال دیگر این است که آیا افرادی که خارج از کشور هستند هم حق بهره مندی از این تسهیلات را دارند که باید به آنها هم پاسخ مثبت داد و اعلام کرد که تمامی شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنها از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور است، به عنوان سند ازدواج تلقی می گردد. اما این پایان راه نیست، بلکه اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیت های دینی در داخل کشور هم مورد تائید قرار گیرد، معادل عقدنامه تلقی شده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.
اما برای دریافت وام ازدواج، متقاضیان باید کارت ملی و کدپستی محل سکونت خود را ارایه دهند و به استناد مفاد بند (الف) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به زوجهایی که تاریخ عقد آنها بعد از ۰۱/۰۱/۱۳۹۷ باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردهاند، پرداخت میگردد.
حالا یک متقاضی برای دریافت این وام، باید اصل و کپی سند ازدواج، اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامههای زوجین، اصل و کپی شناسنامههای ضامنین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) زوجین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) ضامن و کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین را ارایه داده و در عین حال، کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام را هم ارایه نماید.
وام بانکی ازدواج ۱۵۰ میلیون تومانی برای چه کسانی است؟
در اینجا سوالی که مطرح می شود آن است که برای دریافت این وام باید چه ضمانت هایی مهیا شود که در پاسخ باید گفت این تسهیلات با دوره بازپرداخت ده ساله و با اعتبارسنجی و سفته و یا یک ضامن معتبر ارایه می شود.
بر این اساس، تمامی متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق باشند، ابتدا باید از طریق سایت بانک مرکزی ثبت نـام کرده و فرم مربوطه را تکمیل کنند تا در صورت موفقیت آمیِز بودن مراحل ثبت نام، یک کد رهگیری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی است به او داده شود.
در این میان، متقاضیان موظف هستند جهت اطلاع از وضعیت ثبت نام خود و هـمچنین نام شعبه مربوطه جهت مراجعه برای اخذ وام ازدواج، به همین سایت مراجعه کرده و در صورتیکه شعبه عامل اعطای وام برای متقاضی تعیین شده باشد باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، ظرف مدت زمانی که از طرف سایت اعلام میگردد، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام نمایند.
اما اگر یک متقاضی در زمـان تعیین شده مراجعه نکند، ثبت نـام آنهاکان لم یکن تلقی میگردد. به هر حال مطابق با اعلام بانک مرکزی، مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ۱۰ ساله و نرخ کارمزد ۴ درصد بوده و اقساط مربوطه ۱۲۰ ماهه بوده و سررسید اولین قسط و کارمزد آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور تعیین شده است .
اما دولت برای ایثارگران هم تسهیلات ویژه تری در نظر گرفته؛ به نحوی که به هر یک از زوجین که مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ ۲۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج تعلق می گیرد ؛ ضمن اینکه استثنای دیگری که در این زمینه وجود دارد، آن دسته از متقاضیانی هستند که سن ازدواج آنها در زوج ها زیر ۲۵ سال و در زوجه ها زیر ۲۳ سال می باشد و مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران هستند که به هر یک از آنها، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج تعلق می گیرد .
در این میان، افراد ایثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد هستند.
وزارت اقتصاد در سال گذشته، بانکهای دولتی را مکلف کرد که به متقاضیان وامهای خرد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان با اعتبارسنجی بدون دریافت ضامن، تسهیلات بدهند و در مرحله اول مشمولان آن، حقوقبگیران دولتی و خصوصی و بازنشستهها اعلام شد که قرار بود در مراحل بعدی همه مردم مشمول این طرح شوند که تاکنون وضعیت این موضوع مشخص نشده و براساس اعلام مسئولان با متنوعسازی تضامین بانکی، دریافت وامهای خرد تسهیل شده است.
ضوابط پرداخت تسهیلات به مشمولان طرح اینگونه است که برای کارکنان و بازنشستگان دستگاههای اجرایی دولتی، نهادهای عمومی غیر دولتی و سایر شرکتهای معتبر بخش خصوصی، (صرفاً از همان شعبه بانکی که حقوق خود را دریافت میکنند)، تا سقف ۵۰ میلیون تومان، بدون ضامن با نامه کسر از حقوق و تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان نیز بدون نیاز به ارائه ضامن و فقط با نامه کسر از حقوق به همراه اخذ چک یا سفته خواهد بود.
کارکنان سایر شرکتهای بخش خصوصی از کارگاهها، شرکتها و بنگاههای اقتصادی کوچک گرفته تا متوسط نیز چنانچه نزد بانک دریافت کننده حقوق خود، (به تشخیص بانک) دارای رتبه اعتباری A و B باشند، برای دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی نیاز به ضامن ندارند و با ارائه نامه کسر از حقوق، همراه اخذ سفته یا چک میتوانند اقدام کنند. همین افراد برای گرفتن وام ۱۰۰ میلیون تومانی علاوه بر موارد فوق، باید یک نفر ضامن نیز ارائه کنند.
البته، براساس اعلام وزارت اقتصاد چنانچه رتبه اعتباری افراد مذکور، بنا بر تشخیص بانک، برابر C ارزیابی شود، چه برای وام ۵۰ و چه ۱۰۰ میلیونی، باید یک نفر ضامن معتبر و نیز سفته یا چک، حسب مورد، به بانک ارائه کنند.
در این زمینه، آخرین اعلام وزارت اقتصاد بیانگر این است که از ابتدای بهمن ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه امسال بانکهای دولتی ۱۵ هزار و ۹۳۱ میلیارد و ۶۳۲ میلیون تومان اعتبار به ۴۷۵ هزار و ۴۴۸ نفر تسهیلات پرداخت کردهاند.
در این بین، بررسی شرایط پرداخت وام بدون ضامن در بانکهای دولتی نشان میدهد که پرتکرارترین شرط اعلامی از سوی بانکها برای پرداخت این تسهیلات، بررسی معدل و میانگین حساب متقاضی است. البته، برخی بانکها میانگین حقوق دریافتی متقاضی در یک سال را نیز ملاک پرداخت وام بدون ضامن اعلام میکنند.
به عبارت دیگر، براساس اعلام برخی بانکها میانگین مانده حساب متقاضی در بانک مربوطه طی سه تا شش ماه مورد بررسی قرار میگیرد و این بررسی مبلغ وام را مشخص میکند.
در این زمینه، مسئول اعتبارات یک بانک دولتی درباره شرایط پرداخت وام بدون ضامن اینگونه توضیح میدهد که کارکنان دولت میتوانند معادل ۱۰ برابر میانگین حساب جاری و شش برابر معدل حساب کوتاه مدت خود بدون ضامن وام بگیرند.
وی همچنین سقف این تسهیلات را ۱۰۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد اعلام کرد.
علاوه بر این، یک بانک دیگر شرط اصلی پرداخت وام بدون ضامن را بررسی گردش حساب میداند و اینکه آن فرد در بانک مربوطه مانده حساب داشته باشد، حائز اهمیت بیان کرد.
این در حالی است که در بخشنامه ابلاغی وزارت اقتصاد به بانکهای دولتی این شروط وجود ندارد و وزیر اقتصاد هرگونه شرط اضافهای که خارج از مصوبات در این زمینه باشد، را تخلف دانسته و اعلام کرده که با آن برخورد خواهد شد.
همچنین، خاندوزی از مدیران بانکها در این راستا خواست تا شکایات مردم در رابطه با وام بدون ضامن طی ۴۸ ساعت پاسخ داده شود و در صورت ثبت تخلف بانکها در این زمینه نسبت به تغییر مدیران شعب درنگ نکنند.
شرایط ضمانت وام بانکی
ضامن باید فرد معتبری باشد و گردش مالی مناسبی داشته باشد.
با توجه به نوع بانک، بیشتر بانکها بازنشستگان را به عنوان ضامن میپذیرند.
ضامن میتواند کارمند دولت بهصورت رسمی یا قراردادی باشد.
ضامن باید فیش حقوقی و گواهی کسر از حقوق خود را به بانک ارائه دهد.
در صورتیکه دریافت کننده بانک خودش کارمند رسمی یا قراردادی بوده میتواند با ارائه گواهی کسر از حقوق وام دریافت کند و دیگر نیاز به معرفی ضامن نیست.
متقاضی و ضامن نباید بدهی معوق، چک برگشتی یا تسهیلات سر رسید در سیستم بانکی داشته باشند.