فیلترینگ اینترنت برای این افراد برداشته شد
عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای از برداشتن فیلترینگ اینترنت برای اساتید دانشگاهها و توسعه اینترنت بدون فیلتر خبر داد.
چند روز پیش اینترنت ایران بر روی حالت safesearch قرار گرفت و مساله اجرای اینترنت طبقاتی جدیتر شد. اما حالا نماینده مجلس از برداشتهشدن فیلترینگ اینترنت ابتدا برای اساتید دانشگاهها و سپس گروههای دیگر خبر میدهد.
چند روز پیش بود که کاربران اینترنت کشور اختیار تغییر حالت Safesearch را در موتورهای جستجو از دست دادهاند. به عبارت دیگر کل کشور کودکان زیر ۱۳ سال در نظر گرفته شدهاند.
موتورهای جستجو برای جلوگیری از دسترسی کاربران به محتوای نامناسب، قابلیتی بهنام جستجوی ایمن یا Safe Search دارند. فعالسازی این امکان روی شبکه توسط گوگل ارائه میشود و کاربران میتوانند با خواست خود آن را در تنظیمات فعال یا غیرفعال کنند.
این در حالی است که جستجوی امن برای کاربران ایرانی به نحوی فعال شده که امکان غیرفعالسازی آن وجود ندارد. چرا که به عقیده کارشناسان این حوزه هایک کردن یا همان روبدن DNSهای گوگل رخ داده است. این اقدام منجر میشود که جستجوهای کاربران در موتورهای مانند گوگل و بینگ به داخل کشور هدایت شوند.
فیلترینگ اینترنت برداشته میشود؟
قرار گرفتن اینترنت ایران بر روی حالت safesearch با هدف ایمن سازی فضای وب برای کودکان صورت گرفت. این اقدام شاید بتواند بهنوعی نشان دهنده ایجاد اینترنت طبقاتی باشد. به این صورت که هر یک از طبقات جامعه به سطح مشخصی از اینترنت دسترسی داشته باشند.
حالا یک عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای از رفع فیلترینگ اینترنت برای اساتید دانشگاهها خبر میدهد.
به نقل از ایسنا، جواد حسینی کیا، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای درباره وضعیت فیلترینگ اینترنت اظهار کرد: «برخلاف برخی نگاههایی که درباره فیلترینگ وجود دارد، در حال برداشتن فیلترینگ اینترنت برای اساتید و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاههای خاص هستیم. این طرح در مقطعی کوتاه و به شکل آزمایشی اجرا میشود.»
وی افزود: در گام بعدی، این طرح برای اساتید کل دانشگاههای کشور اجرا خواهد شد و اینترنت بدون فیلتر در داخل دانشگاهها در دسترس اساتید قرار می گیرد.
با این حال نکته قابل توجهی که این نماینده مجلس در اظهارت خود به آن اشاره میکند، توسعه اینترنت بدون فیلتر است.
او در ابن باره گفت:«در حال حرکت به سمتی هستیم تا اینترنت بدون فیلتر توسعه پیدا کند. ابتدا فیلترینگ اینترنت برای گروههای هدف برداشتهمیشود. این موضوع گسترش پیدا خواهد کرد و در نهایت تنها یک سری سایتهای خاص که منجر به گسترش فساد میشوند؛ فیلتر خواهند ماند.»
«وزارت ارتباطات باید پاسخگو کاهش دسترسی کاربران باشد»
همچنین، حسینی کیا در پاسخ به پرسشی درباره کاهش سطح دسترسی کاربران اینترنت گفت: «در این زمینه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پاسخگو باشد.»
این عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانهای تصریح کرد: «نگاه اساسی نظام بر این است که فیلترینگ اینترنت برداشته شود. اما این اتفاق در صورتی رخ میدهد که شرایط آن وجود داشتهباشد و شرایط امنی در فضای مجازی به وجود بیاید. امروز پلتفرمهای فضای مجازی نظیر تلگرام در اختیار این گرگها قرار دارد. باید فضا و زیرساختی را ایجاد کنیم که خودمان سوار بر بستر فضای مجازی باشیم و نگذاریم که فسادی در این مجموعه رخ دهد و مطالب غیراخلاقی در آن نشر پیدا کند.
با این حال، احتمالات زیاد و متفاوتی درباره سرنوشت اینترنت ایران وجود دارد. برخی معتقدند که اگر طرح صیانت به تصویب برسد، اینترنت طبقاتی راهاندازی میشود و سطح دسترسی هر کاربر متفاوت خواهد شد. برخی نیز این اقدامات دولت را در جهت فیلترینگ کامل اینترنت و قطع ارتباط کاربران با جهان میدانند.