رتبهبندی معلمان | طرح رتبهبندی معلمان
رتبهبندی معلمان کیفیت آموزش را بالا میبرد | رتبهبندی معلمان قطعی است
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: رتبهبندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش شود و نباید صرفاً به چشم ترمیم حقوق به آن نگاه شود.

طرح رتبه بندی معلمان مراحل نهایی را طی می کند طبق گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش متن آییننامه رتبهبندی معلمان نهایی شده است. مقدمات رتبهبندی معلمان نیز آماده شده است. یکی از اولویتهای دولتها باید توجه به فرهنگیان باشد و در همین راستا رتبهبندی معلمان اجرا میشود.طبق گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه رتبهبندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش شود.
حمیدرضا حاجی بابایی گفت: امسال ۳۸ هزار میلیارد برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان تخصیص یافته است.
او گفت: دولت برای اجرای نظام رتبهبندی معلمان ۲۵ هزار میلیارد تومان مشخص کرده بود که مجلس ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر به این مقدار اضافه کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: جامعه فرهنگیان و معلمان در دوران کرونا میدان داری کردند و مجلس از این ایثار و مجاهدت فرهنگیان صمیمانه تشکر میکند.
حاجی بابایی گفت: یکی از اولویتهای دولتها در نظام جمهوری اسلامی باید توجه به آموزش و پرورش باشد و تا این نهاد تمام عیار دیده نشود همچنان باید برای رفع مشکلات و آسیبهای اجتماعی هزینه زیادی کرد.
او گفت: مجلس این ارز را نه برای مردم بلکه تنها برای برای دولت حذف کرده و دولت مکلف است دارو و نان را با این ارز در اختیار مردم قرار دهد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بودجه امسال به گونهای نوشته شد که تورم زا نباشد.
حاجی بابایی گفت: بودجه ۱۴۰۱ در لایحه، ١٣٧ هزار میلیارد تومان کسری منابع داشت به نوعی که هزینهها از درآمدها بیشتر بود، اما در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس روی این موضوع کار شد چنانکه بودجه امسال دولت حتی یک ریال کسری ندارد.
او گفت: پوشش بیمهای هفت میلیون نفر از افراد فاقد بیمه که زیر پوشش نهادهای کمیته امداد و بهزیستی نیستد از این موارد است و در این راستا طی سه ماه نخست امسال تاکنون سه میلیون نفر از افراد فاقد پوشش زیر پوشش بیمه درمانی قرار گرفته اند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: همچنین به منظور حمایت از بیماران صعب العلاج در خانوادههای محروم و ضعیف برای نخستین بار صندوق بیماریهای صعب العلاج با پنج هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض و ۲۰ هزار میلیارد تومان وام با سود چهار درصد تشکیل و اساسنامه آن نوشته میشود که امسال بیماران صعب العلاج زیر پوشش قرار این صندوق قرار میگیرند.
تدوین و تحویل آیین نامه رتبه بندی فرهنگیان
مسعود بهرامی افزود: وزارت آموزش و پرورش با مشارکت نهادهای مختلف از جمله سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و سازمان امور استخدامی آیین نامه رتبه بندی معلمان را تدوین و تحویل دولت داده است.
وی در اینباره گفت: طرح رتبه بندی معلمان توسط دولت به کمیسیونهای تخصصی ارسال شده و از امروز در کمیسیونهای تخصصی دولت در حال بررسی و در آینده بسیار نزدیک ابلاغ و اجرایی میشود.
صادق ستاریفرد، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در اینباره خبر داد: برای اجرای رتبه بندی معلمان در انتظار ابلاغ آییننامه از سوی رئیس جمهورهستیم که احتمالا تا اواخر همین هفته ابلاغ خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارهای کارشناسی و نهایی سازی متن انجام شده است، عنوان کرد: به زودی با ابلاغ رئیس جمهور این آییننامه اجرا خواهد شد.
ستاریفرد درباره آماده شدن مقدمات اجرای رتبه بندی معلمان افزود: آموزش و پرورش مقدمات اجرای آن را فراهم کرده است، برای نمونه احکام اعضای هیات ممیزه که رتبهها را مشخص میکنند، انتخاب شدهاند.
سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ابلاغهای لازم از سوی وزیر آموزش و پرورش به اعضای هیات ممیزه انجام شده است، ادامه داد: اعضای هیات ممیزه در سه سطح، منطقهای، استانی و مرکزی فعالیت خود را شروع کردهاند.
به گفته وی، مداراک و مستندات معلمان نیز در حال جمع آوری است.
روز گذشته نیز تعدادی از نمایندگان مجلس در جلسه علنی مجلس به بحث رتبه بندی معلمان پرداختند.
کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه سرا در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی عنوان کرد: آیین نامه اجرای رتبه بندی معلمان در حال تدوین است که از نمایندگان مجلس میخواهیم برای نظارت بر روند اجرای آن یک نفر را به عنوان مأمور جهت نظارت بر این مساله معرفی کند.
محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی نیز دراین باره گفت: هنوز آئین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان به تصویب نرسیده است و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
وی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قانون رتبه بندی معلمان در مجلس تصویب شد و مجلس برای اجرای آن ۳۸ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت.
جوکار بیان کرد: متأسفانه هنوز آئین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان به تصویب نرسیده است. این در حالی است که قرار بود تا ۲۳خردادماه آئین نامه اجرایی این قانون در اختیار فرهنگیان قرار گیرد.
سخنگوی دولت نیز مدتی پیش درباره علت اجرا نشدن رتبه بندی معلمان گفته بود: رتبه بندی معلمان در مسیر اجراست و قانون برای اجرا نیازمند تمهیداتی است و باید امسال انجام شود. قانون را دولت اجرا میکند و آیین نامه آن را هم نوشته است.
بیست و چهارم آذر گذشته بود که نمایندگان مجلس در مصوبه ای دولت را ملزم به تدوین آیین نامه اجرایی و تشکیل هیات ممیزه نظام رتبه بندی معلمان کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نظام رتبه بندی معلمان ماده 8 این لایحه را با 196 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در مجلس مصوب کردند.
براساس ماده 8 این لایحه؛ آیین نامه اجرایی این قانون در خصوص نحوه تشکیل هیات های ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی و منطقه ای، چگونگی تعیین امتیاز معلمان برای رتبه بندی، شرایط کسب، ارتقاء، توقف و تنزل رتبه و جزئیات تعیین میزان فوق العاده رتبه بندی حسب امتیازات حاصله، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، توسط وزارت آموزش و پرورش و دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به انتخاب کمیسیون(به عنوان ناظر) با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
همچنین نمایندگان در جریان بررسی این لایحه با تصویب ماده 7 این لایحه پیرامون تعیین سقف تخصیص رتبههای پنجگانه به فرهنگیان با 174 رأی موافق، 26 رأی مخالف، 6 رأی ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر مخالفت کردند.
ماده 7 حذف شده از این لایحه عبارت است از: برای رتبه های موضوع این قانون، فوق العاده رتبه بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می شود. فوق العاده مذکور درصدی از مجموع حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر آنان است که به طور میانگین (25%) بیشتر از میانگین حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری در نظر گرفته می شود. این فوق العاده به صورت مستمر و مشمول کسور بازنشستگی است. درصدهای فوق العاده هریک از رتبه های موضوع این قانون در آیین نامه اجرایی تعیین خواهد شد.
تبصره حذف شده ماده مذکور عبارت است از معلمانی که قبل از تصویب این قانون بازنشسته شده اند، مشمول این ماده نخواهند بود و مانند سایر کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، تابع احکام قانون مذکور خواهند بود.