علی لاریجانی | علی لاریجانی کاندید انتخابات
علی لاریجانی متولد عراق است؟ | علی لاریجانی کاندید انتخابات ریاست جمهوری شد
علی لاریجانی برای نامزدی در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ثبتنام کرد.
علی لاریجانی صبح جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نام نویسی کرد.
علی لاریجانی با حضور در وزارت کشور کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شد.
علی لاریجانی یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در ستاد انتخابات کشور برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نامنویسی کرد.
علی لاریجانی به برخی انتقادات و ایجاد شائبههایی درباره محتوای سخنان امروزش پس از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد.
علی لاریجانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«یرفع الله الذین امنوا منکم و الذین اوتوالعلم درجات
ارتفاع بگیریم یک راهبرد برای طی کردن مسیر است
برای رشد و توسعه کشور باید از مباحث تخریبی و سلبی ارتفاع بگیریم و برای یک بار هم که شده فضای انتخاباتی را معطوف به ترسیم مشکلات مردم و ارائه راه حل های واقعی آنان کنیم.
شهیدان خدمت در راه وطن جان خود را برای اعتلای همین راهبرد گذاشتند. یاد و نام بلندشان گرامی باد و اندیشه «اهریمنان» و «سو استفاده کنندگان» از نامشان ناکام.»
علی اردشیر لاریجانی معروف به علی لاریجانی متولد ۱۳ خرداد ماه ۱۳۳۶ در شهر نجف کشور عراق، سیاستمدار نزدیک به جریان اصولگرا است که از سال ۱۳۹۹ با حکم رهبر معظم انقلاب به سمت مشاور رهبری و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام در آمد و در حال حاضر در این سمتها مشغول به فعالیت است. لاریجانی در طول فعالیتهای سیاسی خود تاکنون در سمتهایی همچون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست سازمان صدا و سیما، دبیر شورای عالی امنیت ملی و ریاست مجلس و نماینده مردم قم در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی، سابقه فعالیت داشته است.
زندگی و تحصیلات
علی لاریجانی در سال ۱۳۳۶ در خانوادهای هشت نفره و مذهبی در کشور عراق چشم به جهان گشود. پدر او آیت الله میرزا هاشم آملی، از مراجع تقلید بود که برای ادامه تحصیل و پژوهش راهی شهر نجف شده بود و به همین دلیل علی لاریجانی در این شهر متولد شد. علی لاریجانی تا شش سالگی را در شهر نجف سپری میکند تا اینکه در اواخر سال ۱۳۴۱ به همراه مادرش به شهر قم میرود و در آنجا ساکن میشود. وی دوران دبستان را در مدرسه ادیب و دوره متوسطه را در دبیرستان صدر قم سپری کرد تا اینکه در سال ۱۳۵۴ موفق به قبولی در دانشگاه صنعتی شریف در رشته علوم رایانه میشود. پس از اخذ مدرک کارشناسی از این دانشگاه در سال ۱۳۵۸، علی لاریجانی به توصیه شهید مرتضی مطهری، تحصیلات خود را در رشته فلسفه دنبال میکند و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکترا در این رشته از دانشگاه تهران میشود.
مسئولیتها
لاریجانی در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، بدلیل حساسیت سازمان صدا و سیما، با رایزنی شهید مطهری به آن سازمان وارد شده و یک دوره از فعالیتها را در آن سازمان آغاز میکند. در سال ۱۳۶۰ و وقتی تنها ۲۴ سال سن داشت، پس از انجام وظیفه در سمت مدیرکل برون مرزی و دفتر مرکزی خبر سازمان صدا و سیما، به عنوان رئیس واحد مرکزی خبر این سازمان مشغول به کار شد. در دوران دفاع مقدس و از سال ۱۳۶۱ به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و در سمت معاونت سپاه و جانشین ستاد کل سپاه پاسداران تا سال ۷۱ خدمت کرد. در سال ۱۳۷۱ وقتی ۳۵ ساله بود، در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، بعد از استعفای سید محمد خاتمی یکسال وزیر ارشاد بود تا اینکه در سال ۷۲ با حکم رهبر معظم انقلاب به ریاست سازمان صدا و سیما منصوب شد. در سال ۱۳۸۳ و پس از ۱۰ سال ریاست بر سازمان صدا و سیما، علی لاریجانی با حکم رهبری به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمد. در همان سال علی لاریجانی بهعنوان نماینده رهبر در شورای عالی امنیت ملی منصوب گردید و در مردادماه ۱۳۸۴ دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران شد. لاریجانی در نهایت بعد از ۲۶ ماه کار در شورای امنیت ملی، سال ۱۳۸۶ به دنبال اختلاف با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت، استعفا و جای خود را به سعید جلیلی داد.
مجلس شورای اسلامی
علی لاریجانی در سال ۱۳۸۷ و در انتخابات مجلس هشتم، بعنوان نماینده مردم قم به مجلس شورای اسلامی راه یافت و ریاست آن را برعهده گرفت. او در سال ۱۳۹۱ نیز توانست به عنوان نماینده اول مردم قم به مجلس نهم شورای اسلامی راه یابد و مجدداً ریاست این مجلس را عهده دار شود. لاریجانی در سال ۱۳۹۵ نیز دوباره از شهر قم به عنوان کاندید مجلس شورای اسلامی وارد عرصه رقابت شد و این بار نیز توانست به مجلس دهم راه یابد و ریاست آن را در اختیار بگیرد. پس از این سه حضور، لاریجانی در انتخابات مجلس یازدهم حضور پیدا نکرد.
انتخابات ریاست جمهوری
علی لاریجانی در انتخابات نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران که در سال ۱۳۸۴ برگزار گردید، بعنوان نامزد رئیسجمهوری شرکت کرد، اما در این انتخابات موفق به کسب آرای لازم نشد و در بین ۷ کاندیدا، در رتبه ششم قرار گرفت.
خانواده
علی لاریجانی در سال ۱۳۵۶ و در سن ۲۰ سالگی با فریده مطهری دختر شهید مرتضی مطهری ازدواج کرد که حاصل این ازدواج ۴ فرزند است که دو دختر بنامهای فاطمه و سارا و دو پسر بنامهای مرتضی و محمدرضا میباشد.