سهام عدالت | سود سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان
سورپرایز دولت برای سهام عدالتی ها در 25 اسفند | واریز سود سهام عدالت + عیدی برای سهام عدالتی ها در راه است
در ادامه چزئیات مهایی از واریز سود سهام عدالت را بخوانید .
خبرنگار: عرفان پارسا
مهدی حاجیوند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: اگر سهامداری سود مرحله نخست سهام عدالت و یا سود سنوات گذشته را دریافت نکرده است، باید به سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت مراجعه کند. در این سامانهها چرایی عدم واریز سود مشخص شده و سهامدار میتواند نسبت به اصلاح شماره شبا یا ورود اطلاعات جدید بانکی اقدام کند.
زمان واریز سود سهام عدالت در اسفندماه اعلام شد
این مقام مسئول میگوید: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.
او ادامه داد: بنابر این افراد با رفع مشکلات مربوط به حساب سود سهام عدالت این دوره و سنوات گذشته را اگر دریافت نکرده باشند، دریافت خواهند کرد.
شرکت سپرده گذاری مرکزی هفته گذشته با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده بود در صورتی که شرکتهای سرمایه پذیر در زمان مقرر سود مشمولان سهام عدالت را به حسابهای این شرکت واریز نکنند، پرداخت مرحله دوم سود به صورت کامل انجام نخواهد شد.
هنوز هشت شرکت سرمایهپذیر تمام یا بخشی از سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردهاند.
در حالی که بیش از ۴۳ میلیون نفر در انتظار دریافت مرحله دوم سود سهام عدالت خود هستند، اما هنوز هشت شرکت سرمایهپذیر تمام یا بخشی از سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خود را به حسابهای شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردهاند.
وجود رایزنیها و مکاتبات مکرر سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده گذاری مرکزی، شرکتهای صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حسابهای سمات واریز نکردهاند.
شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکردهاند تا زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت مشمولان مشخص نباشد.
از سوی دیگر، شرکت سپرده گذاری مرکزی هفته گذشته با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده بود در صورتی که شرکتهای فوق در زمان مقرر سود مشمولان سهام عدالت را به حسابهای این شرکت واریز نکنند، پرداخت مرحله دوم سود به صورت کامل انجام نخواهد شد.
این در حالی است که احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت اوایل اسفندماه در نشست خبری خود با نمایندگان رسانهها گفته بود که واریز مرحله دوم سود مشمولان سهام عدالت تا روز ۲۵ اسفندماه پرداخت خواهد شد.
سهام عدالت، در واقع نوعی دارایی، برای صاحبان خود، محسوب شده که در نتیجه آن نیز، همانند سایر دارایی ها، پس از فوت افراد، باید به وراث قانونی آن ها منتقل شود. برای این منظور، وراث باید ظرف یک الی دو ماه به دفاتر خدمات پیشخوان دولت مراجعه کرده تا فرآیند انتقال سهام به ورثه انجام گیرد.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از ثبت نام بیش از ۳۶۰ هزار نفر از وراث متوفیان سهام عدالت از طریق شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب در سامانه میراث خبرداد.
محمد باغستانی گفت: سامانه میراث اواخر آبان ماه امسال برای انتقال سهام سهام عدالت متوفیان به وراث آنها رونمایی شد تا به انتظار ۱۸ ساله وراث متوفیان دارای سهام عدالت پایان دهد.
وی با بیان اینکه فرایند ثبت نام در سامانه میراث به صورت کاملا رایگان انجام میشود، گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰۰۰ شعب منتخب بانکهای ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت و شرکتهای کارگزاری آماده ثبت نام وراث متوفیان سهام عدالت در این سامانه هستند.
براساس آخرین اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کرده اند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب، فرایند ثبت نام در سامانه میراث را انجام دهند.