وام قرض الحسنه | شرایط دریافت وام قرض الحسنه
شرایط دریافت وام قرض الحسنه 100 میلیونی بدون ضامن | وام قرض الحسنه با کارمزد 2 درصد برای این اقشار
در ادامه شرایط دریافت وام قرض الحسنه فرهنگیان را بخوانید.
خبرنگار علی پارسا:
مقدم زاده مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: تا به امروز در آموزش و پرورش سابقه اعطای تسهیلات بانکی 100 میلیون تومانی نداشتیم که در قالب این تفاهمنامه اتفاق افتاد. البته سقف وام قرض الحسنه را استانها متناسب با تعداد فرهنگیان تعیین کردند یعنی به جای 100 میلیون تومان 50 یا 60 میلیون پرداخت کردند.
سید سعید مقدمزاده؛ مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره اعطای وام به فرهنگیان گفت: وزارت آموزش و پرورش در طول این سالها تفاهمنامههای مختلف با بانک ملی داشت که آخرین مورد آن مربوط به سال 1399 است، در قالب این تفاهم، 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اعطای وام به فرهنگیان اختصاص یافت که این تفاهمنامه تا سال 1401 برقرار بود.
وی افزود: با استقرار دولت سیزدهم و رویکرد جدید دولت و وزارت آموزش و پرورش در مهر 1401 موفق به انعقاد تفاهمنامه جدید با بانک ملی ایران شدیم و براساس آن 14هزار میلیارد تومان اعتبار برای اعطای تسهیلات مرابحه 12 درصدی به فرهنگیان در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و از مهر 1401 تا به امروز 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات به فرهنگیان پرداخت شده است.
شرایط دریافت وام قرض الحسنه 100 میلیون تومانی
مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: تا به امروز در آموزش و پرورش سابقه اعطای تسهیلات بانکی 100 میلیون تومانی نداشتیم که در قالب این تفاهمنامه اتفاق افتاد. البته سقف وام را استانها متناسب با تعداد فرهنگیان تعیین کردند یعنی به جای 100 میلیون تومان 50 یا 60 میلیون پرداخت کردند.
وی با اشاره به اینکه تفاهمنامه جدید در حقیقت الحاقیه همان تفاهمنامه مهر 1401 است و امتیازات جدیدی را به فرهنگیان ارائه خواهد داد، گفت: در مذاکره با بانک ملی ایران مقرر شد به ازای رقمی که ماهانه بابت پرداخت حقوق به بانک واریز میکنیم معادل 2.5 درصد آن را بابت پرداخت وام به فرهنگیان در اختیار ما قرار دهند.
دریافت وام قرض الحسنه 4 درصدی بدون سپرده و با یک ضامن
مقدمزاده ادامه داد: براین اساس ماهانه 2.5 درصد از رقم واریزی بابت حقوق در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار میگیرد تا وام قرضالحسنه با کارمزد 4 درصد به فرهنگیان پرداخت کنیم. این وام نیاز به سپرده ندارد و به یک ضامن فرهنگی نیاز است.
مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: شیوهنامه اجرایی اعطای وام به فرهنگیان به زودی به استانها ارسال خواهد شد و براساس عملکرد واریز حقوق در استانها تخصیص خواهد یافت.
وی ادامه داد: سقف پرداخت وام بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و بازپرداخت آن 36 ماهه است که در 4 استان (اصفهان، قزوین، شهر تهران و شهرستانهای استان تهران) دریافت غیرحضوری وام نیز انجام شده است ، بدین صورت که فرهنگیان فرم الکترونیک را تکمیل میکنند و پس از تأیید آموزش و پرورش به بانک ارسال میشود و در صورت تکمیل مدارک ، بعد از حدوداً 10 روز کاری، رقم وام به حساب متقاضی تسهیلات واریز میشود.
وی درباره چاره اندیشی برای پرداخت رفاهیات به فرهنگیان گفت: در جهت تحول در حوزه رفاه و معیشت فرهنگیان، تمام تلاش وزیر آموزش و پرورش و معاون برنامه و ریزی و توسعه منابع، پیگیری برای ایجاد سازمان رفاهی معلمان است تا با یکپارچگی منابع وتمرکز بیشتری در این حوزه بتوان خدمترسانی کرد.
مقدمزاده در ادامه در پاسخ به این پرسش که معلمان نسبت به مدارس طرح اسکان نوروزی و وضعیت نامناسب آنها گلایه دارند، گفت: با وجود کمبودها، امسال سعی داریم به سمتی برویم که کلاسهای گروه “ج” را که امکانات کمتری دارد، حذف کنیم. لازم بذکر است که وزارت آموزش و پرورش عضو اصلی ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور است و میتوان گفت هماکنون ظرفیتهای اسکان وزارت آموزش و پرورش در بُعد کمی به یک تکیهگاه تبدیل شدهاست و اگر مدارس را از چرخه خدمات گردشگری خارج کنیم، به نظر میرسد گردشگری کشور دچار مشکل خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه آموزش و پرورش خلأ کمبود فضای اقامتی در کشور را جبران میکند شایسته است وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور در جهت جبران این مهم و ارتقای کیفیت خدمات و حفظ شأن و منزلت فرهنگیان با تخصیص منابع و امکانات جدید کمک ویژهای را به وزارت آموزش و پرورش داشته باشند.
مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه استقبال از طرح اسکان موقت فرهنگیان در بهار و تابستان زیاد است، ادامه داد: ما هم از اختصاص مدارس برای اسکان موقت رضایت نداریم و تمایل نداریم مدارس مراکز اسکان شوند اما در برخی از شهرها و مناطق نیز به ناچار کارمندان سایر دستگاهها و شهروندان عادی از مدارس طرح اسکان استفاده میکنند.
مقدمزاده درباره کارت اعتباری توانا ویژه فرهنگیان گفت: این کارت مجازی از آبان 1401 راهاندازی شده است و فرهنگیان آن را بر روی موبایل خود نصب کرده و میتوانند خرید اقساطی انجام دهند.
بیت اله برقراری مدیرعامل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان اظهار کرد: درحال حاضر حدود ۱۹۲ هزار نفر مستمری بگیر عضو صندوق بیمه اجتماعی روستائیان، عشایر و کشاورزان هستند که در سراسر کشور سکونت دارند. به همه این افراد عیدی پرداخت میشود.
تعداد کل بیمه شدگان صندوق ما حدود ۲ میلیون ۷۰۰ هزار است که از این تعداد، ۸۰۰ هزار نفر در دولت سیزدهم جذب شدهاند این تعداد معادل ۶ سال سنوات دولتهای گذشته است.
مدیرعامل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان افزود: جذب این ۸۰۰ هزار نفر با نگاه بسیجی و انقلابی رخ داد است. در سالهای گذشته افراد اطلاعات درستی از وجود این صندوق نداشتند؛ اما با اطلاع رسانیهای مفید و به جا توانستیم حدود ۸۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید را از سراسر کشور جذب کنیم.
برقراری در رابطه با پرداخت وام به مستمری بگیران گفت: همه مستمری بگیرانی که نیاز به دریافت وام دارند میتوانند از طریق ثبتنام برای دریافت ۵ تا ۱۵ میلیون تومان تسهیلات به صورت قرض الحسنه اقدام کنند.
وی مطرح کرد: در پرداخت وام محدودیتی وجود ندارد افراد بدون نیاز به ضامن و مراجعه به بانک میتوانند این وام را دریافت کنند. اقساط این تسهیلات به صورت ماهانه از حساب مستمری بگیران کسر میشود.
مدیرعامل بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان در خصوص نحوه بازنشستگی بیمه شدگان این صندوق گفت: کسانی که ۱۵ سال حق بیمه پرداخت کنند و سنشان به ۶۵ سال برسد میتوانند بازنشسته شوند. اما کسانی که جوانتر عضو صندوق ما میشوند باید طبق قانون عمل کنند و سالهای بیشتری حق بیمه پرداخت کنند تا به سن بازنشستگی برسند.
برقراری خاطرنشان کرد: بیمه تکمیلی در صندوق ما سه فاز دارد که اختیاری است. فاز اول در استانهای همدان، اصفهان و آذربایجان شرقی انجام شد و نتیجه خوبی هم داشت. فاز دوم مستمری بگیران سراسر کشور هستند و فاز سوم برای همه بیمه شدگان است.
شرایط دریافت وام قرض الحسنه بدون ضامن
مطابق آخرین مصوبه شورای عالی اشتغال مقرر شد تا بانک مرکزی با پیگیری از شورای پول و اعتبار نسبت به افزایش تسهیلات قرضالحسنه فردی خود اشتغالی اقدام نماید.
با ابلاغ تازهترین مصوبه شورای عالی اشتغال توسط صولت مرتضوی (وزیر کار)، بانک مرکزی مکلف شد با پیگیری از شورای پول و اعتبار نسبت به افزایش سقف تسهیلات قرضالحسنه فردی خود اشتغالی اقدام نماید.
وزارت کشور مکلف است نسبت به ارائه گزارشهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل پرونده و پرداخت این تسهیلات نسبت به راهبری کارگروههای استانی بهمنظور جذب حداکثری در سه ماه پایانی سال اقدام نماید.
همچنین وزارت اقتصاد مکلف است نسبت به تعیین سقف هزینه سرانه ایجاد اشتغال در برنامه های ارائه شده دستگاه های اجرایی و تعیین نرخ سود بر مبنای هزینه سرانه، ظرف مدت ۱۰روز پس از ابلاغ مصوبه شورای عالی اشتغال اقدام نماید.