حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان
خبر خوش اول هفته ای برای حقوق بازنشستگان | واریز حقوق بازنشستگان با رقم شگفت انگیز در این تاریخ
به گفته علی دهقان کیا ، دولت تا حدودی با اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی موافقت کرده و بحثهایی هم در این مورد صورت گرفته است و امیدواریم آقای قالیباف و نمایندگان مجلس از اجرای طرح متناسبسازی دفاع و آن را مصوب نمایند.

حقوق بازنشستگان ممکن است بسته به قوانین و مقررات هر کشور و نظام بازنشستگی متفاوت باشد اما در ایران حقوق بازنشستگان یکی از مسائل پر حاشیه و پر بحث هر دولت است.بنا به گفته افراد حقوق بازنشستگان در ایران ناچیز است و همیشه بازنشستگان شاکی هستند.تعیین حقوق بازنشستگان در ایران به عوامل بسیاری وابسته است.در ادامه به آخرین اخبار از حقوق بازنشستگان می پردازیم.
به گفته علی دهقان کیا ، دولت تا حدودی با اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی موافقت کرده و بحثهایی هم در این مورد صورت گرفته است و امیدواریم آقای قالیباف و نمایندگان مجلس از اجرای طرح متناسبسازی دفاع و آن را مصوب نمایند.
واریز حقوق بازنشستگان از روز شنبه ۲۰ آبان ماه و براساس حروف الفبا آغاز میشود؛ و حقوق بازنشستگان تا ۲۰ آبان ماه به طور کامل واریز میشوداز آنجایی که وزیر کار گفته است این هفته درباره افزایش حقوق کارگران اطلاع رسانی خواهد کرد و افزایش حقوق کارگران طبق قانون کار به طور مستقیم بر روی افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تاثیر دارد باید دید حقوق آبان با تغییری همراه خواهد بود یا خیر؟
آ – الف ۱۴۰۲/۰۸/۲۰ ط ۱۴۰۲/۰۷/۳۰
حروف (ب) تا (ش) شعب تا ۲۰۰۰ نفر ۱۴۰۲/۰۸/۲۲ ظ
حروف (ص) تا (ی) شعب تا ۲۰۰۰ نفر ۱۴۰۲/۰۸/۲۳ خ ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ب ۱۴۰۲/۰۸/۲۴ گ ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
پ ۱۴۰۲/۰۸/۲۵ ل ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ت ۱۴۰۲/۰۸/۲۵ و ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ث ۱۴۰۲/۰۸/۲۵ ه ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
چ ۱۴۰۲/۰۸/۲۶ غ ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ج ۱۴۰۲/۰۸/۲۶ ی ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ژ ۱۴۰۲/۰۸/۲۶ ذ ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ص ۱۴۰۲/۰۸/۲۶ ک ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ض ۱۴۰۲/۰۸/۲۷ د ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ز ۱۴۰۲/۰۸/۲۸ ش ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ف ۱۴۰۲/۰۸/۲۸ ع ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ح ۱۴۰۲/۰۸/۲۸ ن ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ق ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ م ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
س ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ بنیاد شهید ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
ر ۱۴۰۲/۰۸/۲۹ همکاران بازنشسته ۱۴۰۲/۰۸/۳۰
بانک ملی ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
بانک ملت ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
بانک تجارت ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
پست بانک ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
بانک سپه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
بانک کشاورزی ۱۴۰۲/۰۸/۲
نایب رییس کمیسیون تلفیق برنامههفتم گفت: شرایط ناپایداری را در صندوقهای بازنشستگی ایجاد کردهاند که اگرورود فوری وپیشگیرانهای جهت رفع یا کنترل این ناپایداری نشود، تبدیل به بحران خواهد شد.
حسن پیرهادی، نایب رئیس کمیسیون تلفیق ب رنامه هفتم توسعه با بیان اینکه طیفی از بازنشستگان در شرایط موجود قادر به اداره و مدیریت هزینههای زندگی خود نیستند، گفت: دولت و مجلس در تلاشند با اتخاذ تدابیر مناسب در پاسخ به شرایط دشوار معیشتی بازنشستگان و مستمری بگیران رویکرد حمایتی خوبی را در قالب قانون برنامههفتم توسعه تدوین کند که گام به گام و مرحله به مرحله منجر به بهبود شرایط معیشتی آنها شود.
پیرهادی بابیان اینکه پرداختن به مطالبات بازنشستگان و پاسخگویی به آن ابزار و لوازم دقیقی را میطلبد که نیازمند راهکاری جامع و تفاهم دولت و مجلس بر سر آن است، ادامه داد: بر همین اساس، هم مباحث مربوط به همسانسازی حقوق بازنشستگان هم موضوع تغییر مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی از ۲ سال به ۵ سال که در لایحه برنامه مورد تاکید قرار گرفته در صحن علنی مطرح نشده و همچنان در کمیسیون تلفیق و دولت محل چانه زنی و رایزنی است، چرا که تلاش دولت و مجلس حمایت از معیشت بازنشستگان و انجام وظیفه در قبال آنان است و همین امر هم منجر به طولانی شدن تصویب قوانین مربوط به این قشر شده است.
پیرهادی با بیان اینکه پرداختی بازنشستگان با رشد قیمتها سازگار نیست و این روند سبب ایجاد گلایههای به حقی در این قشر شده که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: در مقابل گلایه بازنشستگان باید به این نکته هم دقت کرد که پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان بیشترین سهم را در اعتبارات هزینهای دولت به خود اختصاص میدهد به نحوی که دولت در شرایط فعلی نیز برای پرداخت حقوق آنها با مشکلات عدیدهای روبروست.
وی سپس با اشاره به گزارش عملکرد ۴ ماهه نخست دولت سیزدهم در سال جاری خبر داد که بیشترین پرداختی دولت در بحث اعتبارات هزینهای مربوط به حقوق و مزایای مستمری کارکنان و بازنشستگان است که اعتباری بالغ بر ۳۶۳ هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است و باید توجه داشت که به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزار نفر به این جمعیت اضافه میشوند.
به گفته نایب رییسکمیسیون تلفیق برنامههفتم توسعه، در کشور ۱۷ صندوق بازنشستگی وجود دارد که حدود ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک و مستمری بگیر اصلی را تحت پوشش قرار دادهاند و متأسفانه قاطبه این صندوقها بواسطه مدیریت ضعیف قادر به پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان خود از محل منابع داخلی نبوده و در قوانین بودجه سالیانه مبالغی برای کمک به آنها در نظر گرفته میشود، چنانکه در بودجه سال جاری ۱۵ درصد بودجه عمومی را به خود اختصاص دادند.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه رسیدگی به وضعیت بازنشستگان موضوع بسیار مهمی است و نمیتوان در قبال آن اغماض کرد، گفت: کمیسیون تلفیق با برگزاری نشستهای مکرر و مستمر در بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان در پی آن است با حصول توافقی مناسب بین دولت و مجلس از بار اقتصادی و معیشتی بازنشستگان بکاهد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت اصلاح وضعیت موجود قوانین بازنشستگی و صندوقهای بازنشستگی خاطرنشان کرد: عدم انجام اصلاحات پارامتریک همزمان با تحولات جمعیتی، تصویب قوانین متعارض با اصول بیمهای که منجر به تشدید ناترازی مالی صندوقها شدهاند، شرایط ناپایداری را درصندوقها بازنشستگی ایجاد کردهاند که اگر ورود فوری وپیشگیرانهای در جهت رفع یا کنترل این ناپایداری صورت نگیرد، تبدیل به بحران میشوند. هر چند مدیریت ناکارآمد و غیرتخصصی برخی شرکتها در صندوقهای بازنشستگی بهرهوری و سوددهی این مجموعهها را به حداقل رسانده یا بعضی را زیان ده کرده است. اگر این سرمایه و ظرفیت در اختیار بخش خصوصی بود چندین برابر سودآوری و تراز مثبت نشان میدادند این اشکال اساسی نیاز به مدیریت تحولی و علمی با نظارت دقیق مدیران تصمیم گیر را میطلبد.
منبع: مهر