قیمت سکه | قیمت سکه بازار
سقوط قیمت سکه به کانال جدید؛ لحظاتی قبل | قیمت سکه امروز 29 شهریور 1402
روز گذشته بازار طلا با هر سه روند کاهشی، افزایشی و خنثی به کار خود پایان داد. دیروز قیمت قطعات سنگین سکه کاهش یافت و سکه بهار آزادی به کانال ۲۴ میلیونی سقوط کرد.

قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم از ۷۰ هزار تومان در سال ۱۳۸۱ به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا پایان مهرماه سال جاری رسیده که ۱۵۰ برابر شده است. قیمت سکه در سال های اخیر نوسان های زیادی داشته است. قیمت سکه و تغییرات آن به عوامل گوناگونی بستگی دارد.قیمت سکه به عو املی از جمله قیمت دلار، قیمت اونس جهانی طلا و نرخ بهره بانکی، وضعیت بازارهای مالی موازی، اتفاقات سیاسی در سطح ملی و کلان و … همگی جزو عوامل موثر بر قیمت سکه هستند. در ادامه به آخرین قیمت سکه در بازار می پردازیم.
روز گذشته بازار طلا با هر سه روند کاهشی، افزایشی و خنثی به کار خود پایان داد. دیروز قیمت قطعات سنگین سکه کاهش یافت و سکه بهار آزادی به کانال ۲۴ میلیونی سقوط کرد.
قیمت طلا و سکه روز گذشته را با ناهماهنگی بین قطعات مختلف طلا و سکه به پایان رساند. دیروز فاکتورهای اثرگذار بر بازار فلز زرد، افزایش قیمت داشتند، اما این موضوع باعث نشد بازار طلا در روند متوازنی بسته شود.
در جدول زیر قیمت طلا و انواع قطعات سکه در لحظه گشایش بازار امروز قابل مشاهده است.
روز گذشته قیمت دلار افزایش ۲۵۰ تومانی داشت. انس جهانی طلا نیز در زمان فعالیت بازار طلای داخلی با افزایش ۱۱ دلاری معامله میشد. با این وجود قیمت طلا بر مدار افزایش قیمت دلار و طلای جهانی چرخید و قیمت سکه نیز روند متوازنی نداشت.
گفتنی است فعالان اقتصادی معتقدند قیمت طلا و سکه از ابتدای سال کاهشی بوده و این روند نزولی بیش از آنچه که اکنون تجربه میشود، نخواهد بود. فعالان بازار طلا معتقدند تحت تاثیر شرایط اقتصادی، قدرت خرید مردم کم شده است. این در حالی است که روند تقاضا و قیمت در بازار فلز زرد رابطهای در راستای هم است. یعنی زمانهایی که قیمت پایین است مردم در انتظار کاهشهای بیشتر هستند و تقاضا پایین است. وقتی قیمتها افزایشی میشود تقاضا نیز افزایش مییابد.
گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش قیمت انس جهانی طلا با رقم ۱۹۳۱ دلار در حال معامله است.
سکههای سنگین کاهشی شدند
دیروز ۲۸ شهریور قیمت سکه امامی با کاهش ۱۱۰ هزار تومانی در دسته کاهشیهای بازار سکه قرار گرفت. این قطعه با قیمت ۲۷ میلیون و ۸۴۷ هزار تومان معامله شد. سکه بهار نیز کاهش ۱۱۸ هزار تومانی داشت. این قطعه با این مقدار کاهش به کانال ۲۴ میلیونی برگشت و با قیمت ۲۴ میلیون و ۹۹۱ هزار تومان معامله شد.
روز گذشته ربع سکه نیز روند کاهشی داشت و با افت ۵۰ هزار تومانی به کف کانال ۱۰ میلیونی برگشت.
روز سهشنبه نیمسکه و سکه گرمی بدون تغییر و با همان قیمت دیروز معامله شدند. نیمسکه با قیمت ۱۵ میلیون و سکه گرمی با رقم پنج میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شدند.
رشد قیمت طلا در رکود بازار سکه
روز گذشته در حالی که قیمت برخی قطعات سکه کاهش داشت اما قیمت طلا افزایشی شد. دیروز هر مثقال طلای ۱۸ عیار با رشد ۳۴ هزار تومانی با رقم ۱۰ میلیون و ۱۳۸ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز رشد ۶ هزار تومانی داشت و به رقم دو میلیون و ۳۴۰ هزار تومان رسید. طلای دست دوم نیز با قیمت دو میلیون ۳۰۹ هزار تومان معامله شد.
در بیست و هشتمین روز از شهریور، حباب تمام قطعات سکه کاهش داشت. دیروز حباب سکه امامی ۱۹۳ هزار تومان، سکه بهار ۱۸۳ هزار تومان، نیمسکه ۴۶ هزار تومان، ربع سکه ۷۳ هزار تومان و سکه گرمی ۱۱ هزار تومان کاهش داشت.
بازگشت قیمت سکه به کانال قبل
هفته گذشته قیمت سکه از نیمه کانال ۱۶ میلیون تومانی گذشت و این سقف تاریخی قیمت، متاثر از افزایش قیمت دلار شکل گرفت. با روند کاهشی قیمت دلار، سکه نیز به محدوده پیش از افزایش بازگشت و وارد کانال ۱۵ میلیون تومانی شد. در شرایطی که اکنون دلار بر مدار خنثی با نوسانی اندک قیمتگذاری میشود اما قیمت طلا و سکه افزایشی است.
قیمت طلا در کشور متاثر از قیمت دلار و انس جهانی طلا نرخگذاری میشود اما در هفتههای اخیر تاثیر قیمت دلار بر این فلزگرانبها بیشتر بوده تا انس جهانی. به اعتقاد تحلیلگران مالی انس جهانی طلا در روزهای اخیر تاثیر دلار را بر بازار طلا و سکه خنثی کرد و ارزش ذاتی سکه امامی به شکل قابل توجهی بالا رفت.
هفتهگذشته تحلیلگران فنی عنوان کرده بودند که با شکست محدوده حمایتی 15 میلیون و 800 هزار تومان، کار سکهبازان برای جلوگیری از افت قیمت سکه سخت میشود. با این حال، یک اتفاق در بازارهای جهانی به کمک بازیگران بازار سکه آمد و روند قیمتها افزایشی شد.
نزدیک به ۱۰ روز گذشته، فروش اوراق سکه مطرح شد و این خبر بازار سکه را در حالت احتیاطی قرار داد و با وجود عرضه این اوراق در روز سهشنبه در بورس کالا و تاثیر این پیشفروش در کمک به کاهش قیمتها، اما به نظر میرسد این موضوع نیز نتوانست بر روند افزایش قیمت سکه در بازار تاثیر بگذارد و سیگنال انس جهانی طلا قویتر عمل کرد.
در حالی که گزارش تورم آمریکا حکایت از کند شدن سرعت افزایش قیمتها داشت، بازارهای دیگر متقاعد شدند که بانک مرکزی آمریکا در نشست ماه آینده نرخ بهره را به جای 75 صدم درصد، نیم درصد افزایش خواهد داد. موضوعی که سیگنالی صعودی برای طلا به حساب میآید زیر نرخ بهره بیشتر یعنی هزینه فرصت نگهداری بیشتر برای طلا و جذابیت کمتر برای فلز زرد.
در لحظه نگارش این گزارش قیمت سکه امامی با افزایش ۱۰۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته به محدوده ۱۶ میلیون تومانی رسید و با قیمت ۱۶ میلیون و ۴ هزار تومان در بازار معامله شد. سکه طرح قدیم سهم بیشتری از افزایش قیمتها را نصیب خود کرد و با رشد ۲۵۸ هزار تومانی به محدوده ۱۵ میلیون تومانی رسید. این قطعه از سکه که ۲ روز پیش به پله ۹ کانال ۱۴ میلیون تومانی رسیده بود امروز با قیمت ۱۵ میلیون و ۱۴۶ هزار تومان معامله شد.
نیم و ربع سکه هم ۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشتند و به ترتیب با قیمت ۸ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و ۵ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی در ۲ روز گذشته با قیمت ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد و امروز نیز بدون تغییر در همین محدوده باقی ماند.
قیمت سکه روز چهارشنبه وارد کانال ۱۶ میلیون تومانی شد. از ابتدای هفته تا کنون سکه بیش از یک میلیون تومان رشد قیمت داشت. آیا این سقف تاریخی قیمت طلا و سکه محدوده جدید قیمتها در بازار است؟
قیمت سکه تمام بهار آزادی وارد کانال ۱۶ میلیون تومانی شد. قیمت این قطعه از سکه در نخستین روز از هفته جاری با روند کاهشی اندک با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان معامله شده بود اما در طول هفتهجاری تا به امروز بیش از یک میلیون تومان رشد قیمت داشت.