قیمت مرغ ثابت شد | قیمت مرغ گرم امروز 29 شهریور 1402
بازار مرغ این روزها به افزایشهای چند وقت پیش پایان داده و در حالت تعادل به سر میبرد قیمتها به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برگشته است، فراوانی از دیگر مولفههای بازار است که در هر مغازه و فروشگاهی مرغ به وفور یافت می شود.
قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است.در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است.قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
بازار مرغ این روزها به افزایشهای چند وقت پیش پایان داده و در حالت تعادل به سر میبرد قیمتها به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برگشته است، فراوانی از دیگر مولفههای بازار است که در هر مغازه و فروشگاهی مرغ به وفور یافت می شود.
مرغ در فروشگاههای زنجیرهای کیلویی 75 هزار توان به فروش میرود و هیچ مشتری دست خالی بر نمیگردد، این در حالی است که طی یکی دو ماه گذشته قیمت مرغ تا کیلویی 100 هزار تومان هم بالا آمده بود و بعضا صفهای طولانی برای خرید بسته میشد.
علی جمشیدی کارشناس بخش کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار فارس گفت: دو عامل مهم در کاهش قیمت مرغ تاثیر داشت نخست اینکه جوجهریزی توسط مرغداران افزایش یافت به طوری که ماهانه به بیش از 130 میلیون قطعه رسیده است و این تولید بیش از نیاز کشور است.
وی افزود: پیش از این تولید کم شده بود میزان جوجه ریزی در اسفند سال گذشته به زیر 100 میلیون هم رسیده بود که اثر خود را به صورت کاهش تولید در بازار نشان داد.
جمشیدی عامل دوم کاهش قیمت را بهبود وضعیت تامین خوراک مرغ عنوان کرد و گفت: واردات خوراک شدت بیشتری پیدا کرده و نیاز مرغداران تامین می شود و یا حداقل از نظر روانی وضعیت مطلوبی بر بازار داشته است.
*هر هفته یک کشتی نهاده در بنادر تخلیه میشود
دو روز پیش هم علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در تجارت اعلام کرد: شرکت پشتیبانی امور دام تاکنون ۱۰ کشتی کنجاله سویا خریداری کرده که هر هفته یک کشتی در بنادر ایران پهلوگیری و محموله آن تخلیه می شود.
وی گفت: مشکل اصلی تاخیر در توزیع نهادههای دامی تامین ارز مورد نیاز بود که ارز مورد نیاز تامین شده و به زودی مشکل تامین نهادههای دامی هم برطرف میشود.
قائم مقام تجارت و تنظیم بازار وزیر کشاورزی گفت: تا پایان آذرماه، روزانه ۵ هزار تن نهاده دامی بین تولید کنندهها توزیع میشود و شرکتهای داخلی هم متعهد شده اند ۸ هزار تن نهاده دامی مورد نیاز داخل را تامین کنند.
پیمان پاک افزود: برخی مجموعههای وارد کننده هم قراردادهایی با هند و ترکیه برای واردات کنجاله سویا منعقد کرده اند.
به گفته کارشناسان ظرفیت تولید سه میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که می توان تا یک میلیون تن به کشورهای دیگر صادر کرد.
در حالی سازمان فائو در روزهای ابتدایی ماه نوامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قیمت «گوشت، شکر، غلات، لبنیات و دانههای روغنی» کاهش یافته است که آمارها نشان میدهد شاخص نسبت به سالهای اخیر بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است و از سوی دیگر با توجه به نرخ دلار، تامین مواد غذایی را بهطور خاص برای کشورهای واردکننده مواد غذایی دشوار کرده است. با این وجود به گفته کارشناسان روند کاهشی قیمت جهانی مواد غذایی متاثر از چندین عامل است.
توافقات اوکراین و روسیه قیمت مرغ
بهطوری که مهدی تولایی، کارشناس و فعال بخش کشاورزی در این خصوص میگوید: طی چند ماه اخیر روند قیمتهای جهانی مواد غذایی کاهشی بوده است که غالبا متاثر از وقوع خشکسالیهای شدید در اغلب کشورهای جهان و به تبع آن کاهش تولیدات و همچنین روند جنگ روسیه و اوکراین بوده است. به عبارت دیگر در ابتدای وقوع این جنگ بهدلیل بسته شدن بنادری که غالبا غلات و دانههای روغنی کشور اوکراین از آن طریق به کشورهای مختلف ارسال میشد جهش قیمتها را شاهد بودیم. اگرچه افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در پی خشکسالی و وقوع جنگ بین اوکراین و روسیه تشدید شد، اما با انجام توافقات برای صادر شدن غلات از اوکراین به بازارهای جهانی کاهش قیمتها طی ماههای اخیر رقم خورده است.
تولایی افزود: با این وجود در پی توافقات صورت گرفته مبنی بر باز شدن بنادر جهت خروج غلاتی که در این کشور به نوعی انبار شده بود قیمتها روندی منطقیتر پیدا کرد و به عبارتی کاهشی شد.
وی ادامه داد: با این وجود در صورت ایجاد هر اختلالی در این روند و بازگشتن به شرایط قبل میتواند خود آغازگر افزایش قیمتها باشد که امیدواریم اینگونه نشود.
علیرضا الوندی دیگر فعال بخش کشاورزی و رئیس سازمان مردم نهاد هکا نیز میگوید: خوشبختانه اصلیترین کاهش قیمتها در بازارهای جهانی در مورد محصولات و مواد علوفهای همچون جو و ذرت رقم خورده است که به تبع بر کاهش قیمت مواد غذایی همچون گوشت و لبنیات موثر بوده است.
الوندی خاطرنشان میکند: این روند در ایران نیز قابل مشاهده است که در کشور ما عاملی که تاثیر گذاشته در حقیقت عدم توانایی مردم در خرید مکفی محصولات کشاورزی با قیمتهای فعلی است.
وی ادامه میدهد: بهعبارت سادهتر این عدم توانایی اقتصادی مردم باعث شده یک مقدار مازاد محصول داشته باشیم و اینها باعث شد که قیمت یک مقدار افت پیدا کند.
این فعال بخش کشاورزی افزود: در حال حاضر عدم توانایی خرید مردم بهطور محسوس روی کاهش قیمت لبنیات و مرغ به نسبت دیگر محصولات مشهودتر بوده و مصرف مردم روی این دو قلم کاهش پیدا کرده است.
الوندی همچنین در پاسخ به این سوال که با این حال چرا افت قیمتها در بازار محسوس نیست، گفت: اگر ما تورم را در نظر بگیریم و نسبت تورم به افزایش قیمت را در نظر بگیریم میبینیم که مدتی است مرغ روی قیمت ثابتی ایستاده است و هیچ نشانهای از این تورمی که در جامعه است را در قیمت مرغ نمیبینیم. بنابراین به معنای واقعی نمیگوییم قیمت کاهش یافته بلکه میگوییم افزایش قیمتی که همراه با تورم باشد را در این محصول مشاهده نمیکنیم.
وی ادامه داد: با این وجود ایستادن قیمت روی قیمتهای قبلی در کشوری که به گفته مسئولان تورم ۴۰درصدی را تجربه میکند خود نوعی روندی مثبت محسوب میشود. با توجه به افزایش نرخ دلار با وارد شدن علوفههای دامی با نرخهای جدید طی یک تا دوماه آینده شاهد افزایش نرخ چند محصول از جمله مرغ و لبنیات خواهیم بود
رئیس سازمان هکا همچنین در پاسخ به این سوال که این ایستایی قیمت بیشتر روی کدام محصولات رخ داده نیز میگوید: همانطور که میدانید در چند ماه گذشته برای تولیدکننده قیمت گوشت گوسفندی روندی کاهشی را داشته چون با توجه به شرایط فعلی نگهداری دام برای دامدار بهصرفه نیست و گلههای مولد در حال وارد شدن به بازار است.