قیمت مرغ | قیمت مرغ امروز
قیمت مرغ ارزان شد | قیمت مرغ پایین تر از نرخ مصوب
در این خبر به بررسی قیمت انواع مرغ در بازار پرداختیم.
قیمت مرغ در روزهای اولیه سال نوسانات زیادی را تجربه کرده است. دولت راهکار های خوبی برای کاهش قیمت مرغ ارائه نداده است. عوامل مختلفی می توانند بر روی قیمت مرغ تاثیر بگذارند. از جمله مواردی که بر روی قیمت مرغ اثر گذار است حذف ارز ترجیحی و عدم اعمال سیاستهای حمایتی است که موجب می شود قیمت مرغ گوشتی حداقل دو ونیم برابر افزایش یابد.
قیمت مرغ در خرده فروشیها ۸ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است.
به نقل از خبرنگارانجوان، یوسفخانی از توزیع روزانه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تن مرغ در تهران خبر داد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید پیشبینی میشود که قیمت مرغ طی روزهای آتی به نرخ مصوب خود برسد که در صورت افزایش قیمت مرغ، نرخ سایر مشتقات هم تغییر میکند.
یوسفخانی میگوید: در شرایط کنونی مازاد تولیدی در بازار نیست که به بازارهای هدف صادر شود.
بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت کنونی هر کیلو مرغ ۵۳ تا ۵۸ هزار تومان، ران مرغ ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان، سینه ۹۵ هزار و فیله مرغ ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان است.
با مردمی سازی یارانه ها در ۲۲ اردیبهشت قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا منجر به فروش مرغ کمتر از این نرخ در بازار شد.
علی رغم آنکه مدیرعامل اتحادیه مرغداران میگویند که قیمت مرغ گرم سنخیتی با نرخ مرغ زنده ندارد، اما اتحادیه پرنده و ماهی نرخ مرغ گرم را تابعی از فروش مرغ زنده شب قبل به کشتارگاه اعلام میکند.
محدودیتی در صادرات تخم مرغ به عراق نداریم
خبری در خروجی سایتها و فضای مجازی قرار گرفت مبنی بر محدویت های صادراتی اعمال شده از سوی عراق که موجب توقف صادرت تخم مرغ به این کشور شده است.
به نقل از اکوایران، این خبر در حالی منتشر شده که با پیگیری های صورت گرفته مشخص شد که مشکلی مقطعی در صادرات تخم مرغ به عراق به وجود آمده بوده که این مشکل برطرف شده است.
از سوی دیگر رییس اتاق مشترک ایران و عراق نیز در گفت و با «اکوایران» ضمن اظهار بی اطلاعی از ممنوعیت های اعمال شده از سوی عراق برای صادرات تخم مرغ گفت: در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
خبر ممنوعیت صادرات تخم مرغ ایران به عراق از سوی ناصر نبیپور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران اعلام شد، او لابه لای گفته های خود به این نکته نیز اشاره کرد که عراق به مرغ و تخممرغ ایران نیاز دائمی ندارد چراکه از ترکیه تامین میشود و از ایران بهصورت مقطعی و کوتاهمدت تخممرغ وارد میکند.
او حتی بر این نکته نیز تاکید کرد که صادرات تخممرغ به عراق به دلیل فشارهای ترکیه متوقف شده است و سلامت تخممرغهای ایران تایید شده بوده است.
اما داستان ماجرا از کجا آغاز شد؟ صادرات تخم مرغ با توجه به نیاز داخل کشور در برخی مقاطع سال متوقف می شود و هرچند فعالان بخش خصوصی مخالف این روش هستند، با این حال این روش سالها است که در حال اجر است.
در این خصوص ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ با اعلام معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی صادرات تخممرغ تا میزان مصوب مجاز اعلام شد.
حسین دماوندینژاد، معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی در نامهای به آقامیری رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: صادرات تخممرغ تا میزان مصوب در قرارگاه امنیت غذایی مجاز است.
کمبودی در بازار مرغ نیست
به نقل از همشهری، قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم از سوی دولت ۶۰ هزار تومان تعیین شده و این محصول با وجود افزایش قیمت در هفتههای اخیر هنوز به قیمت مصوب تعیین شده نرسیده است.
با توجه به افزایش تولید، قیمت مرغ گرم در خرده فروشیهای سطح شهر تهران در هفتههای گذشته ۴۶ تا ۴۸ هزار تومان بود اما در روزهای اخیر به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسیده است. با وجود افزایش قیمت، گفته میشود کمبودی در بازار نیست و همچنان تولید بیش از تقاضاست.
گوشت گوساله هم در هفته گذشته اندکی کاهش قیمت داشت اما نرخ گوشت گوسفندی در بازار طی یک ماه گذشته رشد داشته است.
قیمت شقه گوسفندی از کیلویی ۱۷۵ هزار تومان به ۱۹۰ هزار تومان در هفته گذشته رسید اما فعالان بازار با استناد به رشد هزینه نگهداری دام و افزایش کشتار، از احتمال کاهش قیمت گوشت میگویند.
مشکل تن ماهی و رب همچنان پابرجاست
تا پیش از تعیین تکلیف قیمت روغن در یکماه و نیم پیش، تن ماهی و رب جزو کالاهای تحمیلی بودند که از سوی شرکتهای تولیدکننده روغن به عمدهفروشیها داده میشد، اما این روزها نهتنها این اتفاق نمیافتد بلکه توزیع عادی این محصولات هم با مشکل مواجه شده و شرکتهای معروف تولیدکننده، بهدلیل نارضایتی از قیمتهای کنونی از توزیع این دو محصول تعزیراتی در بازار امتناع میکنند.
قیمت کنونی قوطیهای ۸۰۰ گرمی رب گوجه بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان است که قیمتهای بالای ۴۰هزار تومان مربوط به برندهای شناخته شده است.
گرچه کمبود رب و تن ماهی به اندازهای نیست که شرایطی بحرانی ایجاد کند اما مشاهدات میدانی حاکی از نبود برندهای مطرح این دو محصول در فروشگاهها است و مصرفکنندگان ناچارند تولیدات شرکتهای کمتر شناخته شده را خریداری کنند.
برای تن ماهی هم شرایط مشابه رب است؛ در فروشگاههای حقیقی و مجازی از نامهای معروف کمتر نشانی هست و قیمت برخی از کم نام و نشانها هم به ۴۰هزار تومان رسیده است.
این در حالی است که بهگفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو، سازمان حمایت سقف ۳۵هزار تومان را برای کنسرو تن ماهی ساده ۱۸۰گرمی تعیین کرده و قیمت بیش از این برای کنسروهای بدون افزودنی مجاز نیست.
سندیکای صنایع کنسرو از اردیبهشت ماه با استناد به آنالیز قیمت تولید، تقاضای افزایش قیمت این دو محصول را به سازمان حمایت ارائه کرده اما این درخواست فعلا بیپاسخ مانده است.
حبیب اسداله نژاد گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان است که براین اساس عرضه مرغ گرم با نرخ ۵۳ تا ۵۴ هزار تومان در مغازه ها منطقی نیست.
اسداله نژاد می گوید: روزانه ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۶۰۰ تن مرغ در بازار عرضه می شود که بررسی ها حاکی از آن است که بدلیل کاهش سرانه مصرف نیاز بازار کمتر از این رقم است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: علی رغم تاکید وزیر جهاد بر رفع موانع دریافت تسهیلات همچون چک برگشتی و بدهی معوق، اما همچنان روش های قبل اعمال می شود، با این تفاوت که تسهیلات به حساب سامانه بازارگاه واریز می شود که مورد توافق بهره برداران نیست.
با اصلاح نظام یارانه ها قرار شد وزارت جهاد به منظور حمایت از تولیدکنندگان تسهیلات با حذف موانع قبل پرداخت و مازاد تولید را خرید حمایتی کند .
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت کنونی هر کیلو ران مرغ ۴۵ تا ۵۴ هزار تومان، سینه ۹۰ هزار تومان، فیله مرغ ۱۰۰ هزار تومان و مرغ ۵۰ تا ۵۴ هزار تومان است که مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ضعف در نظارت ها را علت اصلی عرضه مرغ با نرخ های فعلی می داند.
ضرر ۱۸ هزار تومانی مرغداران
بر اساس گزارش ایلنا، ناصر نبیپور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران گفت: بیش از نیاز کشور تخممرغ تولید میشود و همین امر باعث شده که با مازاد تولید مواجه شویم و مرغداران در فروش هر کیلو تخممرغ ۱۸ هزار تومان ضرر کنند.
نبیپور افزود: حتی بعد از برداشت عوارض باز هم صادرات به صرفه نیست. چون قیمت تمام شده ما با قیمت صادراتی همخوانی ندارند. حتی با قیمتهای داخل بازار داخلی هم متناسب نیست.
وی ادامه داد: نهاده در بازارگاه وجود دارد ولی چون قیمت آنها بسیار بالاست و نقدینگی مرغداران نیز کم است، خرید نیز بسیار کم شده است.
محمد یوسفی گفت: روزانه هزار تا هزار و ۲۰۰ تن مرغ در تهران توزیع میشود و قیمت کنونی هر کیلو مرغ در میدان بهمن، ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان، در خرده فروشیها، ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است.
به گفته او، همچنین هر قطعه جوجه یکروزه که باید ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان باشد، ۳ هزار تومان قیمت دارد که با استمرار این روند، تولیدکنندگان مرغ مادر قادر به ادامه تولید نخواهند بود.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی میگوید: در واحدهای مرغداری، دیگر مرغی با ارز ترجیحی باقی نمانده و آنچه به بازار عرضه میشود، از محل ارز نیمایی است که بر این اساس، پیش بینی شده، قیمت مرغ به نرخ مصوب برسد.
طبق اعلام انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی، قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده ۳۰ هزار تومان است که با مردمی سازی یارانهها و خرید نهاده با ارز ترجیحی، این قیمت باید واقعی شود. بررسیها از سطح بازار نیز نشان میدهد، قیمت مرغ گرم در خرده فروشیها رو به افزایش است.
در شرایطی که تعیین قیمت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومانی برای هر کیلو مرغ این بازار را خالی از مشتری کرد، مسئولان اتحادیهای از آغاز توزیع مرغ نیمایی از هفته پیش رو خبر میدهند. اما تغییر منشا ارزی، مرغ را گرانتر میکند.
آنطور که مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی میگوید مبنای نرخگذاری اخیر دولت نرخ ارز ترجیحی بود. حال با توجه به نرخ ارز نیمایی به نظر میرسد شاهد افزایش دوباره قیمت مرع در بازار باشیم. بر اساس اعلام حبیب اسدا…نژاد به تسنیم قیمت مرغ نیمایی ۶۰ درصد با قیمت فعلی آن در بازار فاصله دارد!
با توجه اینکه اخیرا دولت قیمت مصوب مرغ را ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد، اگر ۶۰ درصد دیگر گران شود، قیمت مرغ نیمایی را باید در محدوده ۹۶ هزار تومان بدانیم. با این حال بررسیهای میدانی از بازار مرغ نشان میدهد که این محصول در کف بازار بین ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان عرضه میشود. اگر این نرخها را مبنا قرار دهیم، با منشا ارز نیمایی، قیمت مرغ باید در محدوده ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار تومان قرار گیرد. در این صورت احتمالا باید منتظر مرغ ۸۰ هزار تومانی باشیم. چراکه مسئولان اتحادیهای مبنای کنونی را مرغ ۵۰ هزار تومانی میدانند.
مردم حاضر به خرید مرغ نیمایی هستند؟
اکنون در حالی قرار بر فروش مرغ نیمایی است که همین مرغهای دولتی هم بدون مشتری ماندهاند. قیمت کنونی مرغ بهقدری بالاست که حتی مشتریان خارجی هم از آن استقبال نکردهاند. ترک بازار توسط مردم بعد از اعلام قیمتهای جدید دولت، باعث شد تا خردهفروشیها با نرخهای پایینتری به عرضه این محصول بپردازند.
در چنین شرایطی مشخص نیست که چطور مرغ نیمایی به بازار عرضه میشود؟ آیا مردم حاضرند مبالغی بیش از این برای خرید مرغ بپردازند؟
چنانکه دولت با حذف صادراتی و خرید بخشی از مرغهای مازاد، سعی در رساندن قیمت مرغ به عدد مصوب ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان دارد. اما صادرات مرغ هم چندان موفقیتآمیز نبود. در همین زمینه مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی به تجارتنیوز گفت: به دلیل تولید مازاد مرغ، دولت عوارض صادراتی آن را برداشت. در واقع دولت سعی دارد مازاد مرغ کشور ر
علت کاهش قیمت مرغ
حبیب اسدا…نژاد درباره پایینبودن قیمت مرغ نسبت به نرخهای مصوب عنوان کرد: علت این امر، همین مازاد تولید است. دیگری به موضوع اختلاف میزان عرضه و تقاضا بازمیگردد. در حال حاضر تقاضای مردم بشدت افت دارد، اما هر روز به بازار محصول عرضه میشود.
او ادامه داد: هر چه به پایان ماه نزدیک میشویم میزان خرید مرغ نزولیتر میشود. به نظر میرسد حقوق کارمندان و کارگران در این روزها ته میکشد و دیگر پولی برای خرید مرغ ندارند. با این حال در روزهای آینده منشا ارزی مرغ تغییر میکند و باید منتظر عرضه مرغ نیمایی به بازار باشیم.
وی درباره جوجهکشیهای فعلی و تاثیر آن روی قیمت مرغ توضیح داد: ما در بحث تولید جوجه، هیچ مشکلی نداریم. تا امروز، ۸۳ میلیون قطعه جوجهریزی داشتهایم که این عدد تا پایان ماه به ۱۱۵ میلیون قطعه میرسد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: از شنبه مرغهایی که تولید آنها با ارز نیمایی انجام شده وارد بازار میشود.
حبیب اسداللهنژاد اظهار کرد: با این شرایط قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ زنده بین نزدیک به ۵ هزار تومان است که حدود ۶ درصد با نرخ فعلی آن در بازار فاصله دارد.
اسداللهنژاد افزود: هماکنون قیمت عرضه مرغ زنده ۳۰ هزار تومان است. اگر قیمتهای بازار واقعی نشود تولیدکنندگان زیان میکنند و تولید مرغ در کشور با آسیب بسیار جدی مواجه میشود.
وی تصریح کرد: تسهیلات بانکی که قرار بود بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اصلاح نظام یارانهای در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، فقط ۳۰ درصد قیمت تمام شده تولید را تشکیل میدهد. در صورت حفظ قیمت فعلی مرغ و ورود آن با ارز نیمایی از اواخر هفته بعد، شرایط تولید اقتصادی نبوده و به زیان تولیدکننده است.
این تسهیلات جنبه حمایتی ندارد و فقط برای جبران زیان میتواند مورد استفاده قرار گرفته و مرغدار را مقروض سیستم بانکی نگه دارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: علاوه بر این قرار بود در پرداخت تسهیلات، استعلام گرفته نشود و بدهیهای قبلی به صورت فریز شده باشد، اما وزارت جهاد کشاورزی و بانکها به تعهدات خود در این زمینه عمل نکردند و به همین دلیل تولیدکنندگان نیازمند تسهیلات، برای استمرار تولید قادر به دریافت این تسهیلات نیستند.
آغاز صادرات تخم مرغ
به نقل از بازار، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تهران با بیان اینکه صادرات تخم مرغ به افغانستان از یک هفته قبل آغاز شده است، گفت: صادرکنندگان منتظر ابلاغ حذف تعرفه صادراتی تخم مرغ هستند.
ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه صادرات تخم مرغ به افغانستان از یک هفته قبل آغاز شده است، گفت: صادرکنندگان منتظر ابلاغ حذف تعرفه صادراتی تخم مرغ هستند.
نبی پور با اشاره به اینکه صادرات تخم مرغ از حدود یک هفته قبل آغاز شده است، گفت: این صادرات از مقصد مشهد به افغانستان در حال انجام است.
به گفته وی، تاکنون حدود ۸۰۰ تن تخم مرغ از کشور صادر شده است.
مهدی یوسف خانی گفت: نرخ کنونی هر کیلو مرغ گرم در عمده فروشیها ۴۰ تا ۴۳ هزار تومان و در خرده فروشی ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان است.
او نرخ هر کیلو ران مرغ را ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان، سینه ۹۰ هزارتومان و فیله مرغ ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: روزانه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تن مرغ در تهران عرضه میشود. عرضه مرغ کنونی مربوط به جوجه ریزی ۴۰ تا ۵۰ روز قبل است و پیشبینی میشود از ابتدای تیر نرخ مرغ به نرخ مصوب برسد.
با اصلاح نظام یارانه نرخ مصوب هر کیلو مرغ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد که کمتر از این رقم در بازار به فروش میرسد و خرید حمایتی پشتیبانی امور دام هم نتوانسته بر بازار اثر بگذارد.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که روز گذشته نرخ مرغ در بازار عمده فروشی به ۵۰ هزار تومان و خرده فروشی ۵۵ هزار تومان رسیده بود که امروز مجدد به دلیل نبود کشش بازار کاهش یافت.
کمبود شدید گوشت مرغ در آینده نزدیک
به نقل از بازار، جلال محمودزاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در شرایط فعلی این سوال برای مرغ داریها مطرح است که اگر فردا روزی جهاد کشاورزی مرغ را زیر قیمت از مرغداریها خریداری کند، این مرغداریها چه کار باید کنند.
جلال محمودزاده با اشاره به توزیع نهادههای دامی و گرانی در این بخش اظهار کرد: با رویکردی که دولت و وزارت جهاد کشاورزی در پی گرفته، در آینده نزدیک یعنی دو ماه آینده به دلیل کاهش جوجه ریزی و معدوم کردن جوجهها آن هم به دلیل نبود نهادههای دامی ما با کمبود شدید گوشت مرغ مواجه خواهیم شد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: مسئولین وزارت جهاد کشاورزی تاکید دارند که ما قیمت مرغ را ۳۰ الی ۳۵ هزار تومان نگه داشتیم در صورتی که شرایط بدین نحوه نیست.
وی تاکید کرد: دلیل اساسی مبنی بر اینکه مرغ در شرایط فعلی ۳۰ الی ۳۵ هزار تومان قیمت دارد این است که اولا در زمانی که دولت قصد داشت یارانهها را بردارد مردم هجوم آورده و مرغ ارزان قیمت خریداری کردند و نهایتاً عرضه و تقاضا به هم ریخت.
این نماینده مجلس تاکید کرد: همچنین ما مقداری مرغ از تولید گذشته در اختیار داشتیم و همچنین مقداری نهادههای دامی ارزان قیمت هم در انبارها وجود داشت، از سوی دیگر قدرت خرید مردم هم کاهش پیدا کرده بود بنابراین به واسطه این دلایل است که مرغ در شرایط فعلی ۳۰ الی ۳۵ هزار تومان به فروش میرسد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بر اساس آنالیز صورت گرفته، قیمت هر کیلو مرغ ۵۵ هزار تومان برای مردم تمام میشود یعنی اگر مرغدار بخواهد این مرغ را به فروش برساند باید این مرغ را کیلیویی ۶۰ هزار تومان در اختیار دولت قرار خواهد داد و نهایتاً دولت با این قیمت مرغ را در اختیار بازار قرار میدهد که این کار را انجام نمیدهد.
قیمت جو از ۲ هزار تومان به کیلویی ۱۳ هزار تومان، ذرت به کیلویی ۱۴ هزار تومان و سویا به ۱۶ هزار تومان رسیده است بنابراین مرغداران نقدینگی لازم را ندارند تا نهادههای گران از بازار تهیه کنند و این موارد باعث میشود تا مرغداریها جوجه ریزی نکرده و آن مرغ داری که جوجه ریزی کرده، جوجههایش را معدوم کند.
وی با بیان اینکه شاهد افزایش قیمت نهادههای دامی هستیم ،گفت: در شرایط فعلی قیمت جو از ۲ هزار تومان به کیلویی ۱۳ هزار تومان، ذرت به کیلویی ۱۴ هزار تومان و سویا به ۱۶ هزار تومان رسیده است بنابراین مرغداران نقدینگی لازم را ندارند تا نهادههای گران از بازار تهیه کنند و این موارد باعث میشود تا مرغداریها جوجه ریزی نکرده و آن مرغ داری که جوجه ریزی کرده، جوجههایش را معدوم کند.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد : از سوی دیگر جهاد کشاورزی به مرغ داران اعلام کرده که تسهیلات و قرارداد خرید با مرغ داران تنظیم خواهد کرد اما قیمت را به آنها نخواهد داد، یعنی نمیگوید که به چه قیمتی مرغ را از مرغداران خریداری خواهد کرد و این یعنی یک معامله ناقص.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی این سوال برای مرغ داریها مطرح است که اگر فردا روزی جهاد کشاورزی مرغ را زیر قیمت از مرغداریها خریداری کند، این مرغداریها چه کار باید کنند بنابراین هیچ مرغ داری زیر بار چنین قراردادی نمیرود.