قیمت بنزین | افزایش قیمت بنزین
قیمت بنزین گران می شود ؟ | راهکار دولت برای کنترل قیمت بنزین چیست
سخنگوی دولت به شایعات افزایش قیمت بنزین، دارو و نان واکنش نشان داد.
قیمت بنزین از سال 1357 تا کنون، هر بار که با تغییر مواجه شده، واکنش زیادی را از سمت مردم داشته است. حتی در مواردی تغییر قیمت بنزین و البته افزایش قیمت بنزین منجر به اعتراضات خیابانی شده است. آبان ماه سال 98 بود که قیمت بنزین زیاد شد و اعتراضات مردمی صورت گرفت. این روزها نیز با افزایش قیمت کالاهای اساسی و افزایش چند درصدی تمامی کالا و خدمات، زمزمه افزایش قیمت بنزین به گوش مردم رسیده و مردم را نگران کرده است.
یک عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: در عین حال که معتقدیم باید در حوزه مصرف بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده های آن مدیریت دقیقتری اعمال شود اما هیچ گونه برنامه ای برای افزایش قیمت آن ها در دستور کار مجلس و دولت نیست.
پرویز محمدنژاد در گفتوگو با ایسنا، ضمن تکذیب شایعات مطرح شده در خصوص تغییر در نحوه سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت آن، بیان کرد: هیچ برنامه ای در خصوص افزایش قیمت بنزین و سایر حامل های انرژی در دستور کار نیست.
تنها طرحی که اکنون در خصوص تغییر در نحوه سهمیه بندی بنزین مطرح است، همان طرحی است که به صورت پایلوت بدون تغییر قیمت در جزیره کیش در حال اجرا است. این طرح نیز در راستای کسب اطلاعات مدیریتی در حال اجرا است.
وی در ادامه اظهار کرد: هیچ بحثی در خصوص افزایش قیمت بنزین در کمیسیون انرژی که مرجع اصلی صدور مجوز در این حوزه است، مطرح نشده و این مطالب صرفا شایعاتی در فضای مجازی است. البته ما معتقدیم که در حوزه مصرف حامل های انرژی نظیر بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده های نفتی باید مدیریت دقیق تری اعمال گردد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در موضوع برق، کمیسیون انرژی طرح توسعه و مانع زدایی از صنعت برق را با کار کارشناسی دنبال کرد، تصریح کرد: در زمینه سایر حامل های انرژی نیز لازم است که کار کارشناسی انجام شود.
دولت بحث مدیریت یارانه ها را دنبال میکند و اگر قرار باشد در حوزه یارانه بنزین یا گازوئیل تغییر ایجاد شود به مصرف کننده آسیبی وارد نخواهد شد. مانند یارانه نان که دولت قصد دارد مستقیم آن را به نانواها پرداخت کند.
محمدنژاد تاکید کرد: ما اجازه افزایش قیمت بنزین یا سایر فراورده ها را نخواهیم داد چراکه نباید فشار مضاعفی به مردم تحمیل شود. در زمینه تولید بنزین و گازوئیل هزینه زیادی می شود، باید ساماندهی در این حوزه صورت گیرد اما نباید قیمت ها افزایشی داشته باشد.
اصلاحات اقتصادی دولت سیزدهم با حذف ارز ترجیحی و واریز یارانهها آغاز شد. این دستور کار دولت با واکنشهای مثبت و منفی بسیاری از سوی رسانهها و مردم همراه بود و البته تا امروز هم ادامه دارد.
در این خصوص کمال حسین پور نماینده مردم پیرانشهر و سردشت و عضو کمیسیون عمران گفت: با آغاز اصلاحات اقتصادی در دولت سیزدهم مشکلاتی وجود دارد. از فرهنگ سازی اجرای آن گرفته تا کنار آمدن مردم با شرایط ناشی از آن مثل گرانی ها، نیازمند زمان است. مردم به حق گلایه دارند و معترض هستند. شما ببینید بعد از مدتی قیمت مرغ حتی از قیمت مصوب دولت هم پایین آمده است و این نشان می دهد که برای عادی سازی قیمتها زمانی باید طول بکشد. با این وجود ما امیدواریم با اصلاحات اقتصادی و حذف ارز ترجیحی اوضاع بهتر شود و در نهایت مردم هم مثل ما قبول میکنند که این اصلاحات به نفع و در جهت رفاه و آسایش آنها است این مسئله باید در سالهای قبل اجرا میشد که بالاخره دولت سیزدهم آن را اجرا کرد.
وی در خصوص تصمیمات سخت رییس جمهور گفت: تصمیمات سختی که رییس جمهور گفت در باب خصوصی سازی بود. اینکه گفته شد، بنزین گران می شود. مشکلات امروز همان مشکلاتی است که در دولت محمود احمدی نژاد و حسن روحانی داشتیم؛ ما همیشه به این روند گلایه داشتیم باید این رویه تغییر کند.
حسینپور در خصوص افزایش قیمت بنزین گفت: یارانه بنزین هم باید یک روز برداشته شود؛ البته به این زودیها برداشته نمیشود، ولی این طرح در برنامه دولت است و اقدام میشود.
اینکه گفته میشود برجام بیتاثیر بود نه درست نیست اتفاقا تاثیرگذار بوده است
نماینده آذربایجان غربی در مورد برجام و تحریمهای اقتصادی افزود: برجام و تحریمهای اقتصادی مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده است اما مسائل هستهای نقطهی قرمز ما است، اما اینکه گفته میشود برجام در شرایط اقتصادی کشور بیتأثیر بود، درست نیست. اتفاقا تأثیرگذار بوده است. امروز ما با حفظ مواضع نظام و خطوط قرمز در حال مذاکره هستیم و طبق سخنان مقام معظم رهبری برای مذاکرات آمادگی داریم، ولی اگر خطوط قرمز رعایت نشود باید این مشکلات را تحمل کنیم وگرنه مشکلات دیگری در پس آن برای ما پدید میآید.