کالابرگ الکترونیکی | کالابرگ الکترونیکی توزیع
اعطای کالابرگ الکترونیکی برای این کالاها | کالابرگ الکترونیکی از کی توزیع می شود؟
افت ۴۰ درصدی مصرف لبنیات، اولین واکنش بازار به اصلاح نظام یارانهها بود. از این رو انجمن صنایع لبنی ایران طرحی مبنی بر کالابرگ لبنیات به دولت ارائه داد که شاید با اجرای آن مصرف لبنیات به روال قبل بازگردد. اما آیا این طرح اجرا میشود؟

کالابرگ الکترونیکی در واقع همان کوپنی است که در دهه 60 به مردم داده می شد. کوپن که حالا با نام کالابرگ الکترونیکی قرار است به مردم داده شود، درواقع به عنوان کمک معیشت مردم می آید. کالابرگ الکترونیکی را می توان برای خرید کالاها و اقلام اساسی استفاده کرد. کالابرگ الکترونیکی قرار است جایگزین یارانه نقدی شود و دولت به زودی این تصمیم خود را عملی می کند. خبر ها و اطلاعات جدید در مورد کالابرگ الکترونیکی را در ادامه بخوانید
طرح کالابرگ لبنیات اخیرا از سوی انجمن صنایع لبنی ایران به دولت ارائه شد. این طرح از آنجایی اهمیت مییابد که طبق اعلام انجمن مصرف محصولات لبنی بعد از اصلاح یارانهها بیش از ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد.
در این زمینه حتی اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران اعلام آمادگی کرد که در صورت موافقت دولت با این طرح محصولات لبنی را زیر نرخ مصوب به دست مردم برساند.
البته دولت تا کنون واکنش خاصی به این طرح گویا دولت به این طرح نداشت و ظاهرا موضوع رسیدگی به کاهش سرانه مصرف و اجرای کالابرگ لبنیات در اولویت دستگاه اجرایی قرار ندارد.
کالابرگ لبنیات یا یارانه نقدی؟
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی ایران در این باره به تجارتنیوز گفت: اگر تصمیم دولت از هدفمندسازی یارانهها پرداخت نقدی پول است که نمیتوان نام این اقدام را هدفمندسازی گذاشت. دولت برای هدفمندسازی یارانهها باید جامعه هدف مشخص کند. این جامعه در حوزه لبنیات میتواند شامل دانشآموزان، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، نیروهای نظامی و انتظامی باشد. یعنی با پرداخت کالابرگ لبنیات خرید محصول را تسهیل کند.
احسان ظفری به آسیبهای پرداخت یارانه نقدی اشاره کرد و افزود: بخشی از یارانه نقدی برای تهیه محصولات لبنی است، اما مشمولان میتوانند با آن سیگار هم بخرند. اگر دولت محصولات لبنی را به جامعه هدف تحویل دهد از هدر رفت یارانه اصلی جلوگیری خواهد شد و تضمینی برای سلامت جامعه خواهد بود.
کاهش شدید مصرف لبنیات
بر اساس اعلام او مصرف لبنیات در کشور بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نسبت به قبل از افزایش قیمت اخیر دولت کاهش یافت.
وی ادامه داد: زمانی که قیمت به شکل ناگهانی حدود دو برابر افزایش مییابد، طبیعی است که میزان مصرف کاهش یابد. حال با کالابرگ لبنیات شاید بتوان بخشی از کاهش سرانه مصرف را جبران کرد.
ظفری خاطرنشان کرد؛ اکنون فقط قشر خاصی از جامعه توانایی مصرف محصولات لبنی را دارند. خانوادههایی هستند که حتی در ماه یک بار نیز توان خرید محصولات لبنی را ندارند. این در حالی است که در گذشته حتی در سفره اقشار آسیبپذیر نیز محصولات لبنی وجود داشت.
بر اساس این گزارش، به نظر میرسد با بیاعتنایی دولت نسبت به طرح کالابرگ لبنیات به نظر میرسد که این طرح فعلا به مرحله اجرا نرسد. در نهایت اینکه احتمالاً پس از اجرای طرح عمومی کالابرگ برای چهار کالای اساسی، لبنیات هم مشمول کالابرگ شود.
درمیان اقتصاد دانان حسین راغفر از جمله کسانی شمرده می شود که بیشترین پژوهش و مطالعه را در مورد فقر داشته است و اما «فقر» همین کلمه ای که طی سالهای اخیر بیشتر به چشم هایمان آشنا آمد و تمام ابعاد آن را شناختیم ولمس کردیم، هرکس برای فقر و طعم آن بر زبان ملت ایران دلیلی می آورد ، یکی می گوید برجام دیگری عقیده به حجم نقدینگی دارد، یکی ریشه تورم را داخلی می داند ، دیگری تاکید می کند که مذاکرات بین المللی و عدم موفقیت در آن سفره مردم را کوچک کرده است. با همه این اوصاف تنها قربانیان این ورطه مردم هستند و پول در جیب آنها هرروز کمتر می شود، درباره علل تحولات اقتصادی اخیر و بررسی دیدگاه های مختلف در این رابطه حسین راغفر با گسترش نیوز گفتگو کرده که در ادامه می خوانید.
راغفر در توضیح اینکه افزایش یارانه ها توسط رئیسی چه تاثیری دارد گفت: یارانه نجومی برای اقتصاد کشور بسیار اسف بار است و برخلاف آنچه که گفته میشود موجب افزایش نابرابری در کشور میشود و طبقات متوسط و به ویژه پایین جامعه به شدت آسیب میبینند. صنعت و به ویژه تولید صنعتی از این جا به بعد کاملا تعطیل خواهد شد چون هزینهها به شدت افزایش پیدا میکند و آسیبهای اجتماعی باز به شکل انفجاری رشد خواهد کرد. بنابراین این تاثیر این سیاستها است و کسری بودجه دولت دوباره افزایش پیدا میکند و سال آینده باز دولت کسری بودجه بیشتری را تجربه خواهد کرد و برای اینکه بتواند بخشی از کسری بودجهاش را تامین کند به افزایش نرخ ارز و حاملها و... متوسل خواهد شد.
دفاع جانانه آقای رئیس جمهور از یارانه های جدید
وی افزود: دولت با چاپ پول یارانه میدهد و این وضعیت به شدت آثار تورمی را افزایش میدهد. دولت نمیتواند یارانه ها را تامین کند و متاسفانه این وضعیت تنها مسکنی برای کاستن از میزان نارضایتیها است و اتفاق دیگری رخ نخواهد داد.
رئیسی باید هرچه سریعتر کالابرگ بدهد
راغفر افزود: به نظر من روش منطقی این است که دیر یا زود باید به کالابرگ برگردند وگرنه گروه بزرگی از جامعه نابود میشوند ولی کالا برگ را اینبار باید به طبقات متوسط به پایین جامعه بدهند و این جایگزین یارانه نقدی شود. به این خاطر که دولت انگیزهای برای حفظ ارزش کالابرگ داشته باشد. دولت با پرداخت یارانه نقدی به هیچ وجه نمیتواند ارزش پولی را حفظ کند و ارزش یارانه از بین میرود یارانه یا که در سال ۸۹ دولت شروع به پرداخت آن کرد ۴۵ دلار بود که اگر دولت امروز ۴۰۰ هزار تومان پرداخت میکند معادل ۱۵ دلار است یعنی یک سوم قبل و عمده دلیل این اتفاق تورم بسیار بزرگی است که بهوجود آمد و ارزش یارانه را از بین برد. کالابرگ میتواند ارزش پول را حفظ کند. ضمن اینکه در دوران جنگ یکی از موفقیتهای سیاستهای آن دوره همین کالابرگ بود.
این استاد اقتصاد تاکید کرد: ۹۰% مشکلات اقتصادی کشور ریشه داخلی دارد و اگر این وضعیت به درستی مدیریت میشد تاثیر تحریمهای خارجی هر روز کمتر میشد و میتوانست اثر بخشی تحریمها را به شدت کم کند ولی این اتفاق نیفتاد و سیاستهای غلط داخلی اصلیترین دلیل اثر بخش بودن تحریمها شدند.
افزایش سرقت نتیجه سیاست یارانه ای است
راغفر خاطرنشان کرد: سیاست یارانه باعث می شود شتابی بیسابقه بر تخریب ظرفیتهای تولیدی کشور و فرار سرمایههای مالی و انسانی ببینیم و به نظر من این آسیبی بسیار جدی بر اقتصاد کشور است ضمن اینکه رشد جرم و جنایت مثل زورگیری و خفت گیری و سرقت اموال عمومی و سرقت از اشخاص و اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی و از جمله مهاجرت تسریع میشود.
او در پایان گفت: به نظر من تیم اقتصادی دولت مجری است و تصمیم گیرنده نیستند. مردم باید از رهبری کمک بخواهند به عقیده من دولت کارهای نیست.