یارانه جدید | واریز یارانه جدید
ثبتنام یارانه جدید تاکی ادامه دارد؟ | چه کسانی می توانند برای یارانه جدید ثبتنام کنند
ثبتنام برای ورود به لیست یارانهها محدود به گروه خاصی نیست و متقاضیان در کنار دو روزی که برای آنها به تناسب شماره آخر کد ملی تعیین شده، دو روز دیگر هم بدون محدودیت، امکان ثبتنام دارند، حتی قرار است فرصت دیگری هم برای کسانی که در این مهلت موفق نشدند تعیین شود، بنابراین در صورت نبود مشکلی در سامانه ثبتنام، فعلا فرصت برای آنها فراهم است.
یارانه جدید نوع دیگری از یارانه های پرداختی دولت است که طبق لایحه و بودجه ای که دولت تعیین می کند به مردم پرداخت می شود. همانند یارانه های دیگر، یارانه جدید نیز شامل تمامی افراد نمی شود و مشمولان یارانه جدید نیز توسط دولت تعیین می گردد. یارانه جدید در هر دوره برای کالای خاصی پرداخت می شود. و اینبار یارانه جدید نان یکی از واریزی هایی است که دولت تصمیم دارد آن را برای جبران گرانی های اخیر به مردم پرداخت کند. جزئیات تازه ای از یارانه جدید را در ادامه بخوانید.
ثبتنام از جاماندگان یارانه از روز گذشته (۲۷ اردیبهشت) شروع شده است، اما باید توجه داشت که این محدود به کسانی نیست که از یارانه جدید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی اخیر حذف یا جامانده و برای آن اعتراض کرده بودند، بلکه این فرصت به استناد تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۱ برای تمامی کسانی است که متقاضی دریافت یارانه هستند حتی خانوارهایی که از ابتدای شروع پرداخت یارانه یعنی از سال ۱۳۸۹ هم در لیست یارانهبگیران نبوده و هیچگاه یارانهای دریافت نکردهاند و یا کسانی که به هر دلیلی حذف شده و یا در سالهای قبل انصراف داده بودند، میتوانند ثبتنام را انجام دهند تا درخواستشان مورد بررسی قرار گیرد.
ثبتنام، تضمین برقراری یارانه نیست
اینکه چند نفر در ثبتنام جدید شرکت میکنند، مشخص نیست ولی اگر جمعیت کشور را حدود ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم با توجه به اینکه یارانه جدید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی برای حدود ۷۲ میلیون نفر واریز شده است، حدود ۱۳ میلیون نفر دیگر و به عبارتی همه کسانی که یارانه نمیگیرند، امکان ثبت درخواست دارند ولی این ثبتنام به معنی تضمین تائید آنها و وارد شدن به لیست یارانهبگیران نیست بلکه اطلاعات ثبتنامهایی که از سوی سازمان هدفمندی یارانهها انجام میشود، جهت تعیین دهک به وزارت رفاه ارسال خواهد شد و بعد انجام بررسیهای لازم، در صورت واجد شرایط بودن متقاضی، خانوار به جمع یارانهبگیران اضافه و یارانه معوق، از اردیبهشت امسال به تناسب دهکی که در آن قرار دارند، برقرار و واریز میشود.
سازمان هدفمندی قول داده باز هم زمان بدهد
اما درباره زمان ثبتنام، این حائز اهمیت است که باید در مرحله اول، متقاضیان بر اساس کد ملی اقدام کنند؛ افرادی که عدد آخر کد ملی آنها زوج است برای روز گذشته یعنی ۲۷ اردیبهشت و امروز (۲۸ اردیبهشت) فرصت ثبتنام دارند ولی اگر در این دو روز نتوانند ثبتنام کنند در هفته آیند در روزهای شنبه ۳۱ اردیبهشت و یکشنبه اول خردادماه میتوانند بدون محدودیتی برای کد ملی، جهت ثبت نام اقدام کنند.
همچنین برای کسانی که آخرین عدد کد ملی آنها فرد است، دو روز دوم یعنی پنجشنبه و جمعه همزمان با ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه، مهلت تعیین شده تا ثبتنام کنند، این گروه نیز اگر در این دو روز موفق نشدند، در ۳۱ اردیبهشت و اول خرداد، میتوانند ثبتنام کنند.
اگر کسانی بودند که باز هم نتوانستند در این فرصتها فرایند ثبتنام را طی کنند، باید منتظر تعیین مهلت جدید باشند، چراکه قرار نیست ثبتنام بعد از این مهلتها متوقف شود بلکه تاریخ جدید اعلام خواهد شد؛ سازمان هدفمندی یارانهها نسبت به این موضوع قول داده است.
ثبتنام برای دریافت یارانه به این ترتیب است که سرپرست خانوار، ابتدا برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبتنام خود، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری و سپس با مراجعه به آدرس اینترنتی my.gov.ir نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام میکند.
رسیدگی یکماهه به اعتراض دهکبندی یارانهای دیگر موضوعی است که حجتالله عبدالملکی به آن متعهد شد. شفاف شدن ملاکها و شاخصهای دهکبندی دستور دیگر رئیسجمهور بود تا مردم از نتیجه رسیدگی به اعتراضات و همچنین دهکبندیها اقناع شوند. یاسین طاهری، یک مقام مسئول در معاونت رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگویی با تأکید بر اینکه ملاک و شاخصهای دهکبندی مشخص است و بر اساس یک فرمول تعیین دهکها انجام شده است، اضافه کرد: چند ملاک اصلی برای تعیین دهک خانوارها در نظر گرفته شده که یکی از آنها گردشهای حساب بانکی است، ملاک دیگر تراکنش بانکی افراد است تا میزان خرید و مصرف خانوار نسبت به درآمدش مشخص شود.
ملاکهای اصلی دهکبندی یارانه جدید
وی ادامه داد: میزان حقوق فرد، بیمه، مالیات و اموال ثبت شده افراد و خودرو یا خودروهای تحت مالکیت خانوار و سفر خارجی از دیگر شاخصها بوده که طی چند سال محاسبه شده و خانوارها بر اساس فرمولهای مشخصی بر مبنای همین ملاکها دهکبندی شدهاند. طاهری همچنین بعد خانوار را شاخص دیگری در تعیین دهکبندی برشمرد و تصریح کرد: هیچیک از اطلاعات از سوی این وزارتخانه تولید نشده و منابعی که دادهها را در اختیار پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان قرار میدهند، مشخص هستند و در عین حال هیچیک از بررسیها به صورت دستی انجام نشده و کاملاً بر مبنای فرمول به صورت سیستمی بوده است.