در چهارم واکسن برای این افراد ضروری شد
عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا تزریق دز چهارم واکسن کرونا برای مواجه نشدن با پیک هفتم این بیماری را ضروری دانست.
تحقیقات نشان میدهد که چهارمین دز واکسن کرونا میتواند ایمنی بدن را فراتر از حداکثری که پس از دز سوم به دست میآید، افزایش دهد.
پروفسور سائول فاوست که این کارآزمایی را رهبری میکند، میگوید: «دز چهارم واکسنهای کرونا میتواند باعث تقویت قابل توجه ایمنی بدن از لحاظ آنتیبادی و هم ایمنی سلولی شود.»
بر اساس گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموز پزشکی اعلام کرد: اکنون در کشور به ۶۹ درصد جامعه ۲ دز واکسن کرونا و دز سوم واکسن هم به ۳۳ درصد جمعیت تزریق شده است.
این در حالی است که سطح تزریق دز سوم در کشور حتما باید به بالای ۷۰ درصد برسد تا اگر زمانی سویه جدید از کرونا ایجاد شد، باز هم بتوانیم مانند موج ششم، کرونا را از نظر میزان بیماری، شدت، میزان مرگومیر و بستریشدن کنترل کنیم.
حمید عمادی گفت: وقتی ۶ ماه از فاصله زمانی تزریق واکسن میگذرد، بدن نسبت به کرونا حساس شده و احتمال ابتلای مجدد به این بیماری افزایش مییابد.
وی اظهار کرد: در ۲ سال همهگیری کرونا در کشور، پیکهای اول تا ششم را با روزهای تلخی که گاهی مرگ روزانه ۷۰۰ نفر داشت، گذراندهایم و اکنون با تلاش دولت سیزدهم در پوشش وسیع واکسیناسیون در شرایط آرام کرونایی به سر میبریم و این بیماری تحت کنترل درآمده است.
کرونا را شکست دادهایم؟
عمادی تصریح کرد: البته مردم نباید تصور کنند که با کاهش روزانه مرگهای کرونایی به زیر ۱۰ و تعداد کم بستری شدگان و افراد جدید شناسایی شده، کرونا تمام شده و باید جشن شکست این بیماری را گرفت.
هنوز سویههای جدید کرونا در برخی از کشورها در حال شکلگیری و شیوع است و این موضوع زنگ خطری برای ما محسوب میشود.
این اپیدمیولوژیست گفت: ممکن است در فصل سرما پیک هفتم کرونا ایجاد شود، برای احتیاط در جهت اقدامات پیشگیرانه، ضروریست افراد واجد شرایط از جمله کسانی که دارای بیماریهای زمینهای (هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی، سرطانی، بیماران پیوند اعضا، مبتلایان به اماس، بیماران HIV مثبت و افرادی که داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن مصرف میکنند) هستند و بالای ۷۰ ساله ها، دز چهارم را نیز تزریق کنند و در اواخر تابستان امسال نیز سایر اقشار این دز را دریافت خواهند کرد.
عمادی توصیه کرد، افراد با توجه به گذشت ۶ ماه از دریافت دز دوم واکسن و تنزل سطح آنتیبادی در بدن برای دریافت دز سوم اقدام کنند تا در ماههای بعدی نیز بتوانند دز چهارم را نیز تزریق کنند.
به گفته وی، واکسیناسیون میتواند از بیماری شدید، مرگومیر و بستری شدن در مراکز درمانی در برابر انواع سویههای ویروس کرونا جلوگیری کند و اکنون این اقدام ثابت شده است و به همین منظور اصرار داریم افراد هرچه سریعتر دز سوم و چهارم را تزریق کنند.
عمادی در عین حال رعایت شیوهنامههای بهداشتی بهویژه استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و سربسته و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی را در کنار تکمیل روند واکسیناسیون برای همه اقشار جامعه ضروری دانست و تاکید کرد: هنوز برای اعلام پایان کرونا زود است و همچنان باید اقدات پیشگیرانه اعمال شود.