مشکلات و بیماری های رایج زنان بعد از 30 سالگی
سی سالگی هنوز هم یک سن جوان محسوب می شود اما ممکن است که افراد بعد از سن 30 سالگی تغییراتی را در زندگی خود احساس کنند و فکر کنند که مانند همیشه نیستند.
1. تاندونیت
بعد از این که سن 30 سالگی را پشت سر می گذارید، باید بیشتر مراقب ورزش های خود باشید زیرا بیشتر در معرض درد های مختلف از جمله تاندونیت قرار می گیرید. تاندون ها با بالا رفتن سن، انعطاف پذیری خود را از دست می دهند و به دلیل استفاده زیاد و حرکات مداوم در معرض آسیب دیدگی بیشتری هستند.
تاندونیت
2. آسم
اکثر افراد فکر می کنند که بیماری آسم وضعیتی است که فقط روی کودکان تاثیر می گذارد اما این نگرانی برای افراد بالای 30 سال هم وجود دارد. اطلاعات موجود در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نشان می دهد که معمولاً افراد بعد از سن 35 سالگی بیشتر در معرض خطر آسم قرار خواهند گرفت.
3. کمر درد
ایستادن برای ساعات طولانی ممکن است بعد از سن سی سالگی مشکلاتی را ایجاد کند که اکثر افراد معمولاً به دلیل زندگی پر مشغله روزانه با مشکلاتی مثل کمردرد مواجه می شوند. معمولاً کمر درد بیشتر بین 30 تا 50 سالگی اتفاق می افتد.
4. بیماری قلبی
بیماری قلبی یکی از پر خطر ترین بیماری های جهان در بین خانم ها محسوب می شود و افراد زیادی هر ساله قربانی این بیماری می گردند. طبق مطالعات انجام شده، تعداد کلی حملات قلبی بین سن 35 تا 75 سال می باشد که در این بین خانم های جوان 31 درصد از این آمار را تشکیل می دهند که بین 35 تا 54 سال هستند.
بیماری قلبی
5. آرتروز
آرتروز همیشه هم در سنین پیری اتفاق نمی افتد. معمولا اکثر ارتروز ها بین سن 30 تا 60 سالگی رخ می دهند و خانم های زیادی در دهه 30 سالگی با این وضعیت درگیر می شوند.
6. اضطراب
اختلالات اضطراب 18 درصد از جمعیت جوان دنیا را درگیر می کند. افراد بالای 30 سال، معمولاً برای اولین بار با این اختلالات روبرو می شوند و احساس مشکلات عصبی را به دفعات تجربه می کنند. خانم ها نیز بعد از سی سالگی بیشتر در معرض این اختلالات هستند.
7. پوکی استخوان
بسیاری از افراد تصور می کنند که پوکی استخوان اساساً برای افراد سالخورده است اما کاهش توده استخوانی در بین خانم ها بعد از سن 30 سالگی شروع می شود. افزایش وزن ناگهانی مخصوصاً برای کسانی که کاهش وزن داشتند، می تواند عاملی برای پوکی استخوان باشد. پس از مصرف کلسیم و ویتامین دی مناسب در کنار ورزش، اطمینان حاصل کنید.
پوکی استخوان
8. شکستگی استخوان
خطر پوکی استخوان در سن بالای 30 سال افزایش پیدا می کند و در نتیجه احتمال شکستگی استخوان نیز بالا می رود زیرا کاهش توده استخوانی قطعاً استخوان را بیشتر مستعد شکنندگی خواهند کرد.
9. کاهش میزان سوخت و ساز
بعد از سن 30 سالگی سرعت سوخت و ساز کاهش پیدا می کند و افراد بیشتر به اضافه وزن و چاقی دچار می شوند و در نتیجه اگر می خواهید بعد از این دوران هم وزن متعادلی داشته باشید، حتما ورزش کنید و یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
10. دیابت
جدا از افزایش وزن که بسیاری از خانم ها بعد از سن 30 سالگی با آن درگیر می شوند، مشکلاتی مثل دیابت نوع دو هم در افراد بالای 30 سال افزایش پیدا می کند. اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع دو در سن زیر 44 سال این موضوع را می فهمند.
دیابت
11. آنفولانزا
شاید با خودتان فکر کنید که با بالا رفتن سن، دیگر نیازی به استفاده از واکسن های آنفولانزا ندارید اما معمولاً افراد جوان و سال خورده بیشتر در معرض خطر این بیماری ها هستند.
12. سرطان دهانه رحم
خانم ها در دهه 30 سالگی بیش از همیشه در معرض بیماری های دهانه رحم هستند. تقریباً هر سال 13170 مورد جدید از این بیماری به ثبت می رسد که اکثر آن ها خانم های بین 35 تا 44 سال هستند.
13. سنگ کلیه
سنگ کلیه دردناک یکی از موارد رایج بعد از دهه 30 سالگی است که معمولاً به دلیل تجمع نمک و مواد معدنی در کلیه اتفاق می افتد و سبک زندگی غلط این مسئله را افزایش می دهد. کم آبی و مصرف میزان بالای قهوه هم می تواند عاملی برای افزایش خطر سنگ کلیه باشد.
سنگ کلیه
14. عفونت ادراری
معمولاً علائم عفونت ادراری در خانم های بالای 30 سال رواج بیشتری دارد زیرا سطح قلیایی بدن آن ها دچار تغییراتی می شود، و استروژن در بدنشان کاهش پیدا می کند و در نتیجه مشکلاتی مثل دیابت و گوارش هم باعث می شود که بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری باشند.
15. بی اختیاری ادرار
بی اختیاری ادرار معمولاً فقط برای افراد سالخورده نیست. سن، اضافه وزن، زایمان های متعدد، ژنتیک و کاهش سطح استروژن، عاملی برای ضعف ماهیچه های لگن می شود.
در مطالب قبلی نمناک کامل در این مورد گفتیم و دانستید که خانم ها در بالای سی سالگی بیشتر در معرض این مشکل قرار می گیرند و هنگام خندیدن یا سرفه دچار بی اختیاری در ادرار می شوند. کاهش مصرف کافئین و غذا های ادویه دار و تند به بهبود این وضعیت کمک خواهد کرد.
16. فشار خون بالا
حتی افراد جوان هم در معرض مشکلاتی مثل فشارخون هستند. نه درصد از افراد بین سنین 24 و 32 سال فشار خون بالا دارند و در نتیجه خطر بیماری های قلبی در آن ها بیشتر است.
فشار خون بالا
17. تپش قلب
اگر متوجه نوساناتی در قفسه سینه بعد از سن 30 سالگی شدید، باید بیشتر مراقب خودتان باشید. خطر مشکلاتی مثل تپش قلب یا ضربان قلب نامنظم با افزایش سن و بعد از 30 سالگی بالا می رود.
18. کاهش توده ماهیچه
زندگی پر مشغله و مشکلات مربوط به سوخت و ساز بعد از سن 30 سالگی افزایش پیدا می کند. کاهش توده ماهیچه ای هم در این افراد اتفاق می افتد. البته مجبور نیستید که حتماً کلاس های بدنسازی شرکت کنید تا توده عضلانی برای خود را بسازید. بلکه یک ورزش سبک هم به بدن شما کمک می کند تا سطح مناسب توده عضلانی را در خود حفظ کنید.
19. هایپرپیگمنتیشن
قرار گرفتن زیاد در معرض نور آفتاب عاملی برای مشکلات پوستی، مخصوصاً بعد از سن 30 سالگی است. هایپرپیگمنتیشن یا تیره شدن بعضی از نواحی پوست، به دلیل اشعه زیاد فرابنفش عاملی برای فعالیت ناپایدار ملانوسیت می باشد و این وضعیت را در 30 سالگی به بعد افزایش می دهد.
هایپرپیگمنتیشن
20. هایپوپیگمنتیشن
معمولا بعضی از خانم ها وضعیت برعکس، یعنی هایپوپیگمِنتِیشِن را تجربه می کنند. وضعیتی است که در آن پوست با کمبود رنگدانه مواجه می شود. بعد از سن 30 سالگی کاهش طبیعی سطح ملانوسیت در بدن اتفاق می افتد و به طور میانگین به اندازه 6 الی 8 درصد ملانوسیت بدن کاهش پیدا می کند و در نتیجه بعضی از نواحی پوست روشن تر از بعضی از نواحی دیگر می شوند. بدن هم نمی تواند به اندازه قبل با اشعه مضر فرابنفش مبارزه کند.
21. خال یا گوشتک
به دلیل محافظت کمتر در برابر اشعه فرابنفش، خانم ها بالای 30 سالگی معمولاً با خال های جدید و ضایعات جدید روی پوست مواجه می شوند بنابراین بسیار مهم است که مراقب هرگونه ناقرینگی و تغییر رنگ لکه های روی پوست باشید.
22. نازک شدن مو
بعد از سن 30 سالگی موها دیگر قدرت قبل را ندارند، چنانچه در مطالب پوست و موی نمناک عنوان شد نوسانات هورمونی مانند کاهش سطح استروژن عاملی برای ریزش مو و ضعیف شدن تار موی افراد می شوند.
نازک شدن موها
23. ناباروری
تقریبا 10 درصد از خانم ها با ناباروری درگیر هستند و تعداد آن ها بعد از سن 30 سالگی افزایش پیدا می کند. معمولاً باروری خانم ها به طور تدریجی بعد از سن 32 سالگی حدود 37 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
24. عفونت های انتقالی جنسی
قطعاً افراد بعد از 30 سالگی بیش از همیشه مستعد ابتلا به عفونت های جنسی هستند و اگر این عفونت ها را درمان نکنند، می تواند به مشکلاتی مثل سرطان، ناباروری یا حتی مرگ هم برسد.
25. احساس تنهایی
نه تنها سلامت بدن بعد از سن 30 سالگی افت می کند، بلکه سلامت ذهنی هم دچار مشکل می شود. خانم های مجرد بعد از سن 30 سالگی که شاهد ازدواج دوستان و تشکیل خانواده آن ها می باشند، احساس تنهایی بیشتری دارند و ممکن است اضطراب بیش از همیشه به سراغ آن ها برود.
احساس تنهایی
26. فرسودگی شغلی
بسیاری از خانم ها در سن 30 سالگی با افزایش مسئولیت مواجه می شوند؛ مخصوصاً اگر شاغل و از لحاظ اقتصادی مستقل باشند، این مسئولیت افزایش پیدا می کند. در نتیجه ممکن است دچار فرسودگی شغلی شوند.
27. از دست دادن دندان
روتین مناسب دندان، یعنی مسواک و نخ دندان به شدت در کاهش عوارض جانبی مشکلات دندانی موثر است زیرا از دست دادن دندان بعد از 30 سالگی افزایش پیدا می کند. پوسیدگی و از دست دادن دندان بین 35 تا 49 سالگی 20 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
28. خشکی پوست
نوسانات تعادل هورمونی و سطح استروژن، باروری خانم ها را دچار تغییر می کند و روی پوست آن ها هم تاثیر می گذارد و ممکن است با پوست خشک بعد از این دوران مواجه شوند.
خشکی پوست
29. کاهش دید
اگر وارد سن 30 سالگی شدید، باید بیشتر مراقب بینایی خود باشید و مراجعه به چشم پزشک را جزء اولویت های خود قرار دهید. سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها تخمین زده است که در سال 2050، 8 میلیون فرد بالای 40 سال از عینک استفاده خواهند کرد و دچار کاهش سطح بینایی می شوند.
30. افسردگی
تحقیقات و مطالعات مختلف نشان می دهد که سطح افسردگی بعد از سن 30 سالگی احتمال بیشتری دارد و بیشتر این اختلالات بین سن 32 تا 35 سال اتفاق می افتد.
منبع: نمناک