سهام عدالت | سود سهام عدالت
ارزش سبد سهام عدالت امروز | ارزش سهام عدالت امروز چقدر شد؟
شاخص کل بورس امروز همانند روز گذشته سرخپوش بود؛ با اینحال ارزش سهام عدالت امروز چقدر شد؟

سهام عدالت در دولت نهم به برخی از افراد داده شده است. اما باز هم افرادی هستند که مشمول سهام عدالت می شوند، اما هنوز سهامی دریافت نکرده اند. قرار بود در سال جدید جاماندگان سهام عدالت هم بتوانند ثبت نام کنند. در خرداد و تیر 1401 خبری بر مبنی ثبت نام جاماندگان سهام عدالت منتشر شد. این ثبت نام فقط مخصوص افراد تحت پوشش کمیته بود. با این حال هنوز هم خبری برای جاماندگان سهام عدالت منتشر می شود. آخرین اخبار مربوط به سهام عدالت را ادامه بخوانید.
شاخص کل بورس امروز سهشنبه 15 آذر همانند روز گذشته سرخپوش شد؛ با این حال ارزش سهام عدالت امروز چقدر شد؟
امروز سهشنبه سهام عدالت تغییر روند داد و منفی شد. ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی با کاهش 0.1 درصدی به 11 میلیون و 735 هزار تومان رسید.
ارزش روز سهام عدالت یک میلیون تومانی هم با کاهش بیش از 54 هزار تومانی به 22 میلیون و 110 تومان رسید.
چند روزی بیشتر به شروع زمستان صنایع نمانده و احتمالا همین روزها صنایع با سهمیهبندی گاز مواجه شوند؛ این جیرهبندی چه بلایی بر سر بورس میآورد؟
صنایع بورسی با شروع فصل سرما با کاهش سود و زیان مواجه میشوند که زیان یا کاهش سود را میتوان ناشی از قطع یا سهمیهبندی گاز دانست.
امسال نیز با شروع فصل سرما صنایع با مشکل گاز مواجه شدند و حتی بر اساس اخبار منتشر شده در چند روز گذشته گاز برخی از صنایع چند ساعتی قطع شده است. به نوعی با شروع سرمای شدید، جیرهبندی گاز صنایع نیز شروع شد.
از سوی دیگر در آخرین روزهای آبان ماه بود که مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد در روزهای سرد سال، در صورت عدم کاهش مصرف گاز خانگی و تجاری احتمال قطع گاز صنایع و اعمال محدودیت بیشتر برای نیروگاههای کشور وجود دارد.
اما روز یکشنبه دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد که گاز هیچ یک صنایع قطع نشده است.
با این حال روز گذشته شرکت ملی گاز هشدار داد مصرف گاز در کشور به سطح هشدار رسید و در صورت تداوم این وضع احتمال قطع گاز نیروگاهها وجود دارد. در نتیجه میتوان گفت تا چند روز آینده قطعی گاز صنایع شروع میشود و این یعنی کاهش سودآوری صنایع.
کاهش سود صنایع بورس
هر سال در فصل زمستان لیستی برای قطعی گاز برخی از صنایع پتروشیمی، فولادی و سیمانی تهیه میشود و به نوعی گاز صنایع با برنامهریزی سهمیهبندی میشود. به واسطه این قطعی گاز تحلیلگران تولیدات شرکتها را 12 ماهه نمیبینند و سودآوری شرکتها را در 9 تا 11 ماه حساب میکنند.
این صنایع هر سال با کاهش تولید مواجه میشوند و در نهایت قیمت محصول در بازار آزاد افزایش پیدا میکند. این افزایش قیمت باعث میشود که زیان صنایع بالا نرود اما افزایش قیمت به معنای سود نیست چرا که میزان تولید کاهش یافته است.
این قطعی گاز را میتوان یک ریسک برای بازار سرمایه به حساب آورد. درست است که اغلب واحدهای تولیدی فولاد دارای ذخیره مواد اولیه برای مدت ٢٠ روز تا یک ماه هستند که از طریق آن میتوانند تا یک ماه از زمان قطعی گاز را به آسانی سپری کنند اما در واقع تداوم این اتفاق بیشتر از یک ماه زمینه ساز مشکل کمبود تولید در شرکتها خواهد بود.
پتروشیمیها، متانولسازان و اورهسازان به راحتی قادر به مدیریت قطعی گاز برای مدت یک ماه تا 45 روز هستند. این واحدها هر سال در زمان قطعی گاز به مساله اورهال شرکت میپردازند، اما اگر قطعی گاز در واحدهای پتروشیمی بیشتر از یک ماه به طول بیانجامد باعث ایجاد مشکل اساسی برای این واحدها میشود.
در شرایط کنونی و حال حاضر این قطعی گاز تاثیر چندانی نمیتواند روی سودآوری صنایع داشته باشد اما در بلندمدت میزان سود صنایع را کاهش خواهد داد.
سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از سهامداران سهام عدالت همچنان با مشکل شبای بانکی معتبر روبرو هستند که این افراد میتوانند با ثبت نام و احراز هویت در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (sejam.ir) و یا درج شماره شبای معتبر خود در سایت sahamedalat.ir در فرایند دریافت سود سهام عدالت خود قرار گیرند.
باشگاه خبرنگاران نوشت: بر اساس این اطلاعیه، شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که تاکنون سود به حساب این گروه از سهامداران سود سهام عدالت واریز نشده است.
گفتنی است از اسفندماه سال گذشته تاکنون سه مرحله سود سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به حساب ۶۸۴ هزار سهامداری که مشکل شماره شبای بانکی خود را برطرف کرده اند، از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی پرداخت شده است.
عسگر توکلی در مورد واریز قسط اول سود سهام عدالت اظهار کرد: برای رعایت حال سهامداران عدالت، امسال با تصمیم وزیر اقتصاد و تصویب شورای عالی بورس مقرر شده است تا پایان آذر نیمی از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ به حساب ذینفعان واریز شود.
وی گفت: امسال سود سهام عدالت نسبت به سال قبل حدود دو برابر شده است، بنابراین در مرحله اول واریز سود که تلاش میشود تا پایان پاییز سال جاری باشد، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر با پرتفوی میانگین اسمی ۵۳۲ هزار تومانی، سود واریز میشود و تلاش میکنیم بقیه سود را هم تا پایان اسفند به حساب دارندگان سهام عدالت واریز کنیم.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت در مورد کل سود کسب شده سهام عدالت در سال گذشته گفت: کل سود کسب شده ۶۰ هزار میلیارد تومان است که مربوط به عملکرد سال گذشته شرکتها است و با تدبیر دولت، وزیر اقتصاد، فراکسیون سهام عدالت و شورای عالی بورس برای اولین بار در تاریخ سهام عدالت قرار است این سودها در دو نوبت به حساب بیش از ۴۹ میلیون ذینفع سهام عدالت واریز شود.
توکلی همچنین در مورد سود باقیمانده از سال گذشته بیان کرد: بخشی از سهامداران عدالت به دلیل مغایرت داشتن شماره حسابهای اعلامی و یا مشکلات بانکی نتوانستند سود سهام خود را دریافت کنند، که تلاش میشود کسانی که شماره حساب جدید اعلام کرده باشند، باقیمانده سود آنها هم در این مرحله واریز شود.
جزئیات انتقال قهری سهام عدالت متوفیان
وی همچنین در مورد سهام عدالت متوفیان گفت: براساس آخرین توافق انجام شده، برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، در جلسه شورای عالی بورس تصویب شد که به زودی پس از اعلامیه رسمی، سهامداران عدالت به دفاتر خدمات قضائی مراجعه کرده و بدون دریافت وجهی کار انتقال قهری سهام عدالت متوفیان انجام خواهد شد.
به گفته توکلی، جاماندگان سهام عدالت از دو دهک درآمد کمیته امداد و سازمان بهزیستی ۳.۵ میلیون نفر هستند که با احتساب برخی اقشار فاقد شغل در مجموع به ۴.۵ میلیون نفر میرسد.
تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت
وی گفت: وزارت تعاون و رفاه میگوید جاماندگان سهام عدالت باید در سامانه وزارت رفاه ثبتنام کنند و کسانی که دارای یک خانه و ماشین باشند، در دهک پردرآمد قرار میگیرند، در حالی که سهام عدالت به ۶ دهک کمدرآمد جامعه تعلق میگیرد، اما درخواست ما این است که کار شناسایی مشمولان سهام عدالت در مورد کارمندان کشوری و لشکری را به سازمانهای مربوطه و در مورد روستائیان و عشایر به دهیاریها، شوراهای روستایی و بخشداریها واگذار کنند تا حقوق مردم ضایع نشود.
به گفته رئیس هیأت مدیره اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت، قرار است به ازای هر نفر از جاماندگان ۱۰ میلیون سهام عدالت تعلق گیرد که ۵ میلیون تومان از آن به شکل کمک بلاعوض دولتی خواهد بود و ۵ میلیون تومان از محل سود و درآمد آتی سهام عدالت طی ۱۰ سال آینده به صورت تقسیط دریافت میشود.
توکلی این نکته را هم گفت: دولت وقت ۱۰ شرکت از شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت را خارج کرد و اگر این ۱۰ شرکت را به سبد سهام عدالت برگرداند، میتوانیم به ۲۰ میلیون نفر از جاماندگان، سهام عدالت جدید اختصاص دهیم.
وی در مورد آزادسازی سهام عدالت ادامه داد: براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری به هر میزان که اقساط سهام عدالت از مشمولان دریافت شده است، باید سهام آنها آزاد شود.
توکلی همچنین درباره حضور نمایندگان سهام عدالت در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر اظهار کرد: در حال حاضر طبق مصوبه شورای عالی بورس، در کارگروهی مرکب از سه نفر که دو نفر نماینده وزارت اقتصاد و شورای عالی بورس و یک نفر نماینده سهام عدالت حضور دارند، این رویه تا پایان دیماه سال جاری ادامه دارد، اما امیدواریم از ابتدای بهمنماه رویه تغییر کند و فقط نمایندگان شرکتهای سهام عدالت در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر حضور پیدا کنند و به نمایندگی از جامعه سهامداران به اعمال حق رأی و انتخاب هیأت مدیره بپردازند.