قیمت مرغ | قیمت مرغ در بازار
جدیدترین قیمت مرغ در بازار امروز | قیمت مرغ کاهش یافت
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار، عرضه روزانه مرغ گرم در تهران به هزار تن رسیده است.
قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به بودجه و توانایی خرید مردم بالا است و امروز مزر 60 هزار تومان را رد کرد. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
مهدی یوسف خانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۳۸ هزار تومان و مرغ گرم در خردهفروشیها ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان است.
او قیمت کنونی هر کیلو ران مرغ را ۵۰ هزار تومان، سینه با کتف ۱۱۰ هزار تومان و فیله مرغ ۱۲۰ هزار تومان اعلام کرد.
یوسف خانی افزود: در شرایط کنونی تولید داخل بیش از تقاضاست، لذا پیش بینی میشود که تا پایان سال قیمت نوسانی نداشته باشد یا حداکثر به نرخ مصوب برسد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از توزیع روزانه هزار تن مرغ گرم در تهران خبر داد و گفت: بنابر آمار، عرضه مرغ گرم به دلیل افت تقاضا نسبت به قبل ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن کاهش یافته است.
او گفت: با توجه به ازدیاد تولید مرغ گرم و عرضه کمتر از نرخ مصوب، تقاضایی برای خرید مرغ منجمد در بازار نیست.
قیمت مرغ در بازار تهران کیلویی ۵۲ هزار تومان به فروش می رود که ۱۱ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب است.
این روزها قیمت مرغ در بازار به حدی کاهش یافته که از نرخ مصوب دولتی هم ۱۱ هزار تومان پایین تر آمده است و این خبر خوب برای مصرف کنندگان است.
قیمت مرغ پس از اصلاح ارز ترجیحی به ۵۹۵۰۰ تومان و پس از آن با انتقاد تولید کنندگان کیلویی ۶۳ هزار تومان مصوب شد.
بررسی میدانی نشان می دهد که قیمت مرغ در منطقه ۱۹ تهران کیلویی ۵۲ هزار تومان است این خبر مورد رضایت مصرف کنندگان است.
سرانه مصرف مرغ د ر کشور در سالهای گذشته دو برابر شده و اکنون حدود ۳۰ کیلوگرم است، افزایش قیمت گوشت قرمز، فراوانی و در دسترس بودن مرغ عامل رشد سرانه مصرف این محصول در سبد خانوار ها شده است.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کاهش قیمت مرغ چند دلیل عمده دارد، نخست عرضه مرغ منجمد زیاد دربازار است دوم؛ جوجه ریزی یا همان تولید بیش از نیاز است و به تولید مازاد انجامیده است، سوم؛ برنامه صادرات و جمع آوری مرغ مازاد با سرعت بیشتری انجام نمی شود.
چهارم برنامه های جمع آوری مرغ عمدتا روی مرغ های آرین متمرکز است و سایر نژادها که سهمشان در تولید هم به مراتب بیشتر است فراموش شده اند.
وزارت جهاد برای حمایت از نژاد مرغ ایرانی آرین،اولویت های خود را روی این نژاد تعریف کرده است تا نژاد داخلی احیا شود با این استدلال که وابستگی به نژادهای انگلیسی برای امنیت غذایی کشور خطرناک است.
برخی مرغداران هنوز در برابر استفاده از نژاد آرین مقاومت دارند و می گویند اصلاحاتی باید انجام شود و بهره وری آن به حد نژادهای دیگر مانند راس و کاپ برسد و پس از آن استفاده کنیم.
مصوبات کارگروه برنامهریزی تولید گوشت مرغ کشور به شرح زیر است.
۱- در راستای تولید جوجه مورد نیاز دی و بهمن سال جاری و همچنین تأمین گوشت مرغ ایام پایان سال ۱۴۰۱ و ماه مبارک رمضان، انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه به نحوی برنامهریزی نمایند تا تولیدکنندگان این بخش با انتقال خواباندن ۱۰- ۲۰ درصد از تخممرغهای نطفهدار تولیدی به هفتههای بعد، تأمین جوجه یک روزه مورد نیاز ماههای دی و بهمن را فراهم نمایند.
۲- در راستای برنامهریزی برای تولید و حفظ تولید پایدار در ماههای آتی، حذف مزارع و مرغ مادر گوشتی در هر سنی صرفاً پس از موافقت دفتر امور طیور امکانپذیر بوده و در صورتی که به هر دلیل از جمله افت تولید و … نگهداری گله اقتصادی و مقرون به صرفه نباشد، معاونتهای بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استانها پس از اخذ مجوز از دفتر امور طیور نسبت به تولک بری اقدام نمایند. در ضمن حذف گلهها پس از ۱۱۰ هفتگی نیاز به اخذ مجوز نخواهد داشت.
۳- با توجه به اینکه کاهش قیمت گوشت مرغ برای هفتههای آتی قابل پیشبینی است، به منظور حفظ تداوم تولید، شرکت پشتیبانی امور دام آمادگی خرید گوشت مرغ مازاد بازار را داشته باشد.
۴- اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران و انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه نسبت به عقد تفاهم فی ما بین برای قیمت و میزان مورد نیاز جوجه یک روزه گوشتی در ماههای آتی به گونهای اقدام نمایند که هیچ یک از حلقهها متضرر نگردند.