بورس | پیش بینی بورس
روز سبز برای بورس | شاخص بورس امروز صعودی شد
شاخص کل بورس تهران امروز (سهشنبه، ۱۹ مهرماه) با ۹ هزار و ۶۶۲ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ٣۱۳ هزار واحدی ایستاد.
مزایای بازار بورس را میتوان از دو دیدگاه خرد و کلان مورد بررسی قرار داد.هماکنون بیش از ۷۰۰ نماد در بازار بورس وجود دارد که شما میتوانید در آنها سرمایهگذاری کنید.بازارهای بورس ایران به طور کلی به چهار دسته بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا تقسیم میشوند.مهمترین وظیفه شرکت فرابورس ایران، ساماندهی و هدایت بخشی از بازار سرمایه است. جدیدترین اخبار بورس را در سایت گشتنی نیوز بخوانید.
به نقل از ایرنا، شاخص هموزن با سه هزار و ۲۰۵ واحد افزایش به ٣۷۸ هزار و ۹۰۰ واحد و شاخص قیمت با یک هزار و ۹۱۵ واحد رشد به ۲۲۶ هزار و ۴۳۲ واحد رسید.
شاخص بازار اول، ۹ هزار و ۷۸ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۳ هزار و ۳۸۶ واحد افزایش را ثبت کرد.
امروز در معاملات بورس تهران، بیش از چهار میلیارد و ۵۶۴ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۴ هزار و ۷۷۴ میلیارد ریال معامله شد.
همچنین پالایش نفت اصفهان (شپنا) با یک هزار و ۱۶۶ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۱۵۹ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۶۸۳ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۵۷۳ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۳۹۴ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۳۸۹ واحد و پتروشیمی نوری (نوری) با ۳۶۷ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند.
در مقابل فرآوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) با ۲۱ واحد، تولیدی فولاد سپید فراب کویر (کویر) با ۱۶ واحد، لامپ پارس شهاب ( بشهاب) با ۱۶ واحد، سیمان خزر (سخزر) با ۱۴ واحد و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۱۲ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.
بر پایه این گزارش، امروز نماد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، پالایش نفت تهران (شتران)، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر)، سایپا (خساپا)، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) و ایران خودرو (خودرو) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.
گروه صنایع غذایی به جز قند هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۳۰۰ میلیون و ۶۷۰ هزار برگه سهم به ارزش یک هزار و ۷۵۳ میلیارد ریال دادوستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز امروز بیش از ۱۴۰ واحد افزایش داشت و به ۱۷ هزار و ۹۱۴ واحد رسید.
در این بازار بیش از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات امروز فرابورس بیش از ۱۳۶ هزار و ۴۸۲ نوبت بود.
پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، صنعتی مینو (غصینو)، داروسازی دانا (ددانا)، بهمن دیزل (خدیزل) و بیمه پاسارگاد (بپاس) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند، همچنین فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود (کشرق)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا) و مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.
شاخص کل بورس تهران دیروز در آستانه سقوط در کانال ۱٫۲ میلیونی قرار گرفت و با کاهش هزار و ۱۶۲ واحدی به سطح یک میلیون و ۳۰۳ هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و در محدوده ۳۷۵ هزار واحدی قرار گرفت.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات وزارت خارجه درباره مذاکرات رفع تحریمها گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران همچنان پایبندی به مسیر مذاکره است به منظور دستیابی به توافقی که پایدار و متضمن منافع ایران باشد و منافع ملت را تامین کند و در عین حال توافق پایدار و ماندگاری باشد.(ایرنا)
انجام توافق در مذاکرات هستهای میتواند به رشد بورس در میان مدت کمک کند و اگر نتیجه مذاکرات توافق نباشد بازار سرمایه در بلند مدت به صورت تورمی رشد خواهد کرد.
در حاشیهی جلسه معاونت اقتصادی رئیسجمهور در خصوص مشکلات متانولسازها، نماینده دفتر امور انرژی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که برخلاف برخی شایعات، در مرحلهی اولیه بررسیهای بودجه ۱۴۰۲، هرگونه افزایش در نرخ و سقف گاز به هیچعنوان در دستور کار نیست و ملاک مصوبه ستاد اقتصادی دولت در بهمن ۱۴۰۰ است.(سنا)
عدم افزایش قیمت گاز میتواند به نفع صنایع باشد و در بلند مدت به رشد آنها نیز کمک میکند.
طبق برنامهریزی وزارت صمت، بعد از تحقق هدف رشد تولید و مصوبه واردات خودرو، اصلاح قیمت کارخانهایی خودروسازها در دستور کار قرار گرفت.(اقتصادآنلاین)
برخی از کارشناسان عقیده دارند که افزایش قیمت خودرو میتواند به کمک بورس آید و سرمایهگذاران این حوزه به علت اختلاف قیمت از بورس کالا خرید کنند. در نهایت نقدینگی بیشتری وارد بورس شود.
دولت اعلام کرده که قصد حمایت از بورس را دارد. وعدهای تکراری که این بار وزیر اقتصاد آن را مطرح کرده است. اما با فرض تحقق این وعده، آیا حمایت دولت از بورس، به نفع بازار سرمایه است؟
روز شنبه جلسهای بین رئیس سازمان بورس، وزیر اقتصاد و حقوقیهای بازار سرمایه برگزار شد و در نهایت قرار شد با مصوبهای بلند مدت از بازار سرمایه حمایت شود. اما در اینجا یک سوال مطرح میشود که چرا در یکسال اخیر دولت از بورس حمایت نکرده است؟
یکی از مهمترین وعدههای اقتصادی دولت سیزدهم حمایت از بازار سرمایه و سهامداران بود. وعدهای که رئیسی بارها آن را در برنامههای انتخاباتی خود مطرح کرد. جز رئیسی، وزیر اقتصاد دولت سیزدهم هم وعدههای متعددی درباره بهبود شرایط بازار سرمایه داده است. وعدههایی که یا به آن عمل نشده و یا در صورت اقدام، شرایط بازار سرمایه را سختتر کرده است.