نهضت ملی مسکن | ثبت نام نهضت ملی مسکن
زمان دقیق تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن اعلام شد | خبر جدید از تحویل مسکن ملی
- شاکری گفت: تا پایان سال ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن وارد بازار می شود که به بازار مسکن شوک بزرگی وارد میکند و رونق میبخشد.
نهضت ملی مسکن طرحی است که از سوی دولت برای بیخانه ها تنظیم شده است. قبلا طرح نهضت ملی مسکن یک سری از متقاضیان را ثبت نام کرده بود. ظرفیت سازی برای ثبت نام جدید نهضت ملی مسکن در کشور ایجاد شده است. ظرفیت سازی طرح نهضت ملی مسکن برای شهرهای جدید تهران هم ایجاد شده است. در ادامه می توانید آخرین خبر از در مورد نهضت ملی مسکن را بخوانید.
طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرحهای دولت سیزدهم برای خانهدار شدن مردم است.تفاوت طرح نهضت ملی مسکن با مسکن مهر در این است که در این طرح زمین ۹۹ ساله باید در اختیار تمام مردم قرار بگیرد، در صورتی که در مسکن مهر این تعهد نبود. چه کسانی میتوانند در نهضت ملی مسکن ثبت نام کنند؟مبلغ اقساط ماهیانه طرح نهضت ملی مسکن برای اقشار کمدرآمد در مناطق مختلف کشور را بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است. مبلغ اقساط نهضت ملی مسکن برای گروههای متوسط را بین دو میلیون و ۳۰۰ هزار تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد کرده است.
اقبال شاکری گفت: ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی یکی از وظایف اتاق تعاون است که تحویل کلید این واحدها باید در آینده نزدیک به مرحله عملیاتی برسد.
به گفته عضو کمیسیون عمران مجلس ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال تحویل داده خواهد شد با تحویل این واحدها شوک بزرگی به بازار مسکن برای رونق این بازار وارد خواهد شد.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی تا پایان شهریور ۱۰۰ هزارواحد نهضت ملی مسکن به بهره داری خواهد رسید.
زمین مجانی به متقاضیان نهضت مسکن ملی داده میشود
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در نهضت ملی مسکن زمین متعلق به دولت و مجانی به مردم داده میشود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن مهر کل زمینهای که دولت داد یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد بود بقیه زمین هایی بود که متعلق به مردم بود اما در نهضت ملی مسکن ما همه زمین ها در واقع متعلق به دولت است و مجانی در اختیار مردم میگیرد.
رستم قاسمی روز چهارشنبه در حاشیه هیات دولت درباره مسکن مهر گفت: مسکن مهر حدود ١٢ سال طول کشید و هنوز بالاخره ٢٠٠ هزار از واحدهای آن باقی مانده است اما از مهر ماه مرحله نیازمندیهای ساخت مسکن آغاز شد و امروز یک و نیم میلیون واحد از مرحله پایه تا نازک کاری در دست اجرا داریم.
شاکری گفت: تا پایان سال ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن وارد بازار می شود که به بازار مسکن شوک بزرگی وارد میکند و رونق میبخشد.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اقبال شاکری گفت: ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی یکی از وظایف اتاق تعاون است که تحویل کلید این واحدها باید در آینده نزدیک به مرحله عملیاتی برسد.
به گفته عضو کمیسیون عمران مجلس ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال تحویل داده خواهد شد با تحویل این واحدها شوک بزرگی به بازار مسکن برای رونق این بازار وارد خواهد شد.
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی تا پایان شهریور ۱۰۰ هزارواحد نهضت ملی مسکن به بهره داری خواهد رسید.
باتوجه به آخرین قیمت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن که چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام شده، اگر بعضی واحدها با همین نرخ به دست متقاضیان برسد قیمت یک واحد ۶۰ متری این پروژه ۲۸۲ میلیون تومان خواهد بود؛ البته برخی سازندگان مدعی هستند که به دلیل رشد قیمت نهادههای ساختمانی قیمت هر متر به حدود ۸ میلیون تومان رسیده که در آن صورت نیز یک آپارتمان ۶۰ متری نهضت مسکن ۴۸۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت که بخش قابل توجهی از آن وام بانکی است.
متوسط قیمت یک آپارتمان ۵۰ متری در بازار مسکن شهر تهران بر اساس اعلام مرکز آمار در تیرماه امسال به ۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان رسیده و این در حالی است که قیمت واحدهای نهضت ملی مسکن با نرخ اعلامی دولت یعنی متری ۴.۷ میلیون تومان ۲۸۲ میلیون و با قیمت متری ۸ میلیون تومان مدنظر سازندگان ۴۸۰ میلیون تومان قیمت دارد که حدود یک پنجم نرخهای بازار مسکن پایتخت است.
رسیدن ۴۳۰ هزار واحد به مرحلهی فونداسیون
پروژه نهضت ملی مسکن که هدفگذاری آن احداث چهار میلیون واحد طی چهار سال است با تامین زمین برای حدود ۱.۵ میلیون واحد و رسیدن ۴۳۰ هزار واحد به مرحلهی فونداسیون در کل کشور جریان دارد. البته طبیعتا پروژهای به ابعاد چهار میلیون واحد دارای چالشهایی است. وزیر راه و شهرسازی بخشی از این چالشها را عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات میداند. از آن طرف سازندگان میگویند که تورم مصالح ساختمانی و پرداخت نکردن آورده توسط برخی متقاضیان، پروژهها را دچار مشکل کرده است.
انبوهسازان، عزم دولت برای اجرای یک پروژه چهار میلیون واحدی در بخش مسکن را تحسین میکنند. اما هنوز به یک تفاهم مشترک با وزارت راه و شهرسازی نرسیدهاند. مهمترین اختلاف نظر بین بخش خصوصی و دولت، اختلاف بر سر قیمت تمام شده است.
گلایه وزیر از عدم همکاری بانکها با پروژه
از آن طرف وزارت راه و شهرسازی و سازندگان نسبت به سیستم بانکی گلهمند هستند. بانکها موظفند طبق قانون ۲۰ درصد از تسهیلات سالیانه خود را به بخش مسکن اختصاص دهند اما در سالهای اخیر حدود ۵ درصد این تکلیف محقق شد. به نظر میرسد در هنوز بر پاشنهی قبل میچرخد. چند روز قبل رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی گفت که بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت خانههای نهضت ملی مسکن همکاری نمیکنند.
در بخش تامین زمین اما به نظر میرسد مشکل چندانی وجود ندارد. بنا به گفته قاسمی تا کنون برای ۱.۵ میلیون واحد زمین تامین شده است. آمار تا ۱۵ تیرماه نیز گویای آن است که ۴۳۰ هزار واحد به مرحله فونداسیون، ۲۰۱ هزار واحد به مرحلهی سقف، ۱۴۰ هزار واحد به مرحلهی سفتکاری و ۶۳ هزار واحد به مرحلهی نازککاری رسیده و آنطور که محمود محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی وعده داده تا پایان شهریورماه ۱۰۰ هزار واحد به متقاضیان تحویل میشود.
زمینهای مازاد دولتی در اختیار طرح ملی مسکن
یکی از مشکلات به مقاومت دستگاههای دولتی در واگذاری اراضی مازاد خود به طرح نهضت ملی مسکن مربوط میشود. برای رفع این مشکل تفاهمنامهای بین وزارت راه و شهرسازی با سازمان ثبت اسناد منعقد شده است. رییسجمهور به دستگاههای دولتی فرصت داده تا پایان شهریورماه نسبت به معرفی زمینهای مازاد خود اقدام کنند در غیر این صورت زمینها به نام وزارت راه و شهرسازی سند میخورد. گفته میشود تا کنون ۹ درصد اراضی مازاد دولتی به پروژه جهش تولید و تامین مسکن اختصاص یافته است.
درخصوص وضعیت اجرای طرح به دلیل عدم دستیابی به مفاهمه بین بخش خصوصی و بخش دولتی، بنا به گفته سازندگان، کار روی غلتک نیفتاده است. سیدمحمد مرتضوی ـ رییس کانون انبوهسازان چند روز قبل به ایسنا گفت که سازمان برنامه و بودجه در ایجاد تعدیلها تورم نیمه دوم سال گذشته را لحاظ نکرده است. دولت سقف قیمت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن را ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان اعلام کرده؛ در حالی که برخی سازندگان از قیمتهای بالای ۶ میلیون تومان و حتی ۸ میلیون تومان سخن میگویند.
دست و پنجه نرم کردن برخی سازندگان با تورم
ایرج رهبر ـ عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان تهران و سازندگاه سایت ۵۰۴ واحدی نهضت ملی مسکن شهریار بیان کرد: در ابتدای سال جاری هزینه هر متر مکعب بتن بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان بود که هماکنون به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. از آن طرف با تعلل متقاضیان در پرداخت آورده و پرداخت نشدن بهموقع تسهیلات بانکی مواجهیم.
او با ابراز نگرانی از تورم تدریجی نهادههای ساختمانی گفت: اگر دولت تعدیلها را نپذیرد ممکن است به یک جایی برسیم که مجبور شویم برخلاف میل باطنی، کار را متوقف کنیم. تجهیزات ما مثل سیستم قالب، پاور، ژنراتور و غیره هزینهبر است که خواب این تجهیزات باعث اتلاف سرمایه میشود.
به نظر میرسد عمده قراردادهای پروژه نهضت ملی مسکن که تا کنون منعقد شده با بخش دولتی بوده است. بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) از جمله دستگاههای فعال در پروژه نهضت ملی مسکن هستند. مسئولان وزارت راه و شهرسازی طی فراخوانهایی از انبوهسازان خوشنام و فعال برای مشارکت در این طرح دعوت کرده است.
زمین از دولت، ساخت خانه از مردم
یکی دیگر از شقوق پروژه نهضت ملی مسکن، واگذاری زمین به صورت خودمالک است. دولت در شهرهایی که امکان تامین زمین دارد با ارایه نقشه و الگوهای ایرانی ـ اسلامی، زمینها را در اختیار متقاضیان واجد شرایط در قالب گروههای دو و سه نفره قرار میدهد تا اقدام به ساخت و ساز کنند. در برخی مناطق امکان واگذاری زمین به یک نفر نیز وجود دارد. واگذاری زمین خودمالک در شهر جدید ایوانکی برای ساکنان شهر تهران انجام میشود و احتمالا در آینده با تامین زمین، شهرهای قرچک و پیشوا نیز وارد این فرآیند میشوند. به گفته محمود محمودزاده در حال حاضر ۳۳۳ هزار واحد نهضت ملی مسکن از نوع خودمالک است.
مدل دیگر طرح نهضت ملی مسکن، پرداخت تسهیلات به دارندگان زمین است. به این صورت که دولت تمامی امتیازات این طرح را به سازندگانی که زمین در اختیار دارند یا پروژه آنها نیمهکاره مانده اختصاص میدهد و این افراد میتوانند از تسهیلات تا سقف ۴۵۰ میلیون تومانی این طرح به ازای هر واحد استفاده کنند.
کارها با شدت و ضعف جلو میرود
به هر ترتیب پروژه نهضت ملی مسکن با وجود فراز و نشیبها در مناطق مختلف کشور با شدت و ضعف پیش میرود. این طرح در صورت اجرا میتواند به خانهدار شدن بسیاری از مستاجران بیانجامد؛ مستاجرانی که در بعضی کلانشهرها تا ۷۰ درصد درآمدهای خود را به پرداخت اجارهبها اختصاص میدهند. بر اساس آمار حدود ۹ میلیون خانوار مستاجر در کشور وجود دارد.
به دلیل نوسانات شدید قیمت مسکن که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شده و ادامه دارد خرید خانه برای بسیاری از خانوادهها به هدفی دستنیافتنی تبدیل شده است. بر اساس اعلام مرکز آمار، متوسط قیمت مسکن در شهر تهران به ۴۴.۸ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. یعنی یک واحد ۵۰ متری در پایتخت به طور میانگین ۲ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان قیمت دارد. معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی میگوید زمین در شهرها ۴۰ درصد و در کلانشهرها ۶۰ درصد قیمت مسکن را به خود اختصاص میدهد.
اما با تمهیداتی که در حذف هزینههای زمین در طرح نهضت ملی مسکن اندیشیده شده قیمت واحدها به مراتب پایینتر از نرخهای بازار خواهد بود. واگذاری زمین در طرح اقدام ملی مسکن شامل اجاره ۹۹ ساله، فروش اقساطی ۱۰ ساله و مشارکت در ساخت است. البته فرم «ج» متقاضیان باید سبز باشد و از سال ۱۳۸۴ به بعد، زمین یا واحد مسکونی در اختیار نداشته باشند.
با این اوصاف حتی اگر قیمت متری ۴.۷ میلیون تومان را در نظر نگیریم و واحدهای نهضت ملی مسکن با قیمت متری ۸ تا ۱۰ میلیون تومان ساخته شود یک واحد ۶۰ متری با هزینهای بین ۴۸۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان ساخته میشود که کمتر از یک چهارم قیمت آپارتمان ۵۰ متری در شهر تهران است.
ا
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۵.۶ میلیون نفر در ۷ فاز اعلام شده در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند که بیش از ۹۰ درصد پالایش شده اند.
محمودزاده معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات طرح نهضت ملی مسکن به سوالات زیر پاسخ داد:
کار ساخت و ساز را برای چه تعداد انجام می دهید؟
بیش از ۵.۶ میلیون نفر در۷ فاز اعلام شده در طرح های حمایتی دولت ثبت نام کردند که بیش از ۹۰ درصد ثبت نام کنندگان پالایش شدند و پالایش آنها نهایی شده و توسط ادارات کل اطلاع رسانی صورت گرفته است.
عمده ۱۰ درصدی که باقی ماندهاند دو گروه هستند یعنی کسانی که از ۱۵ تیرماه ثبت نام کرده اند و افرادی که مشمول قانون حمایت از جمعیت می شوند.
هدف گذاری ما برای شهرک هایی که زیرساخت های مناسب دارند چیست؟
حدود ۵۶۷ هزار واحد در حوزه مسکن شهری در حال ساخت است که حدود پنجاه هزار واحد در بافت فرسوده و مابقی پروژه های در حال ساخت است .حدود ۱۶۰ هزار واحد مسکن روستایی در حال ساخت است. ۳۳۳ هزار واحد هم خود مالک هستند. مجموعه اینها یک و نیم میلیون واحد را شامل می شود.
از چهار میلیون واحدی که مورد تعهد است ۳.۲ میلیون مسکن شهری و مابقی روستایی است. از این میزان زمین یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد مسکونی کاملا مشخص و تامین شده است .
یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحد اراضی است که برای الحاق به محدوده و یا شهرک در مراحل بررسی کاربری در استان ها است.
مجموعه اینها ۲.۹ میلیون استرداد تامین واحد دارد. به صورت فرض بیش از ۹۰ درصد اراضی ۴ ساله تا به الان تامین شده است.
مهمترین مسئله در تولید مسکن چیست؟
گام اول تولید مسکن که بحث تامین زمین است با قدرت برداشته شده و میتوان گفت که به طور عام مشکلی به اسم زمین نداریم.
مگر در برخی از شهرها که طبیعتاً مانند استان کردستان و امثال آن دچار کمبود زمین هستیم که دستورالعمل های برای تامین زمین داده شده است.
ظرفیت دو سال اول یعنی دو تا ۸۰۰ هزار واحد را که باید شروع می شد به صورت صد در صد تامین زمین انجام شده است.
یکی از سیاستها این است که گاهی اوقات الحاق یا توسعه فیزیک شهرها نامناسب نیست، بحث ایجاد شهرکهای جدید مطرح است با دستورالعملی که در شورای شهرسازی و معماری ایران تصویب شد ، بستر جدیدی در تسهیل و ایجاد شهرک های جدیدی ایجاد شده است.
مطالعات اولیه بیش از ۴۰ شهرک تاکنون در سطح استان های مختلف انجام شده است. حدود هشت یا نه شهرک مصوبات نهایی شورای عالی را گرفته اندکه به عنوان فرصت های جدید توسعه شهری در طرح نهضت ملی مسکن محسوب می شوند.
کدام شهر ها ظرفیت جدید و باقی مانده دارند؟
رئیس جمهور دستور دادند تا کل نیاز زمین برای ۴ میلیون واحد تا مردادماه تامین شود یعنی تمام استانداران به عنوان رئیس شورای عالی مسکن استان مکلف شدند تعدادی که اشاره شده که قریب به یک میلیون و سیصد و هشتاد هزار واحد است علاوه بر یک میلیون و پانصد هزار واحدی که اشاره شد را تا انتهای مرداد ماه تعیین تکلیف کنند. اگر اینگونه شود طبیعتا ثبت نام جدید هم خواهیم داشت.
کیفیت در ساخت و ساز و نظارت ها چگونه است ؟
وزارت راه و شهرسازی تلاش کرده است با استفاده از تجارب طرح های قبلی بتواند بلوغ بیشتری را در طرحهای جدید ایجاد کند. اتفاقی که الان حادث شده این است که در حقیقت علاوه بر نظارت عادی که مهندسین سازمان نظام مهندسی به پروژه ها دارند ،یک لایه بالاتر به اسم مشاورینی که وزارت راه و شهرسازی برای کنترل نظارت دارد این کار را انجام دهند.
برای اولین بار در صنعت ساختمان کشور تفاهمنامه کلی با یک شرکت بیمه منعقد شده تا تمام ساختمان هایی که تحویل مردم داده می شود ضمانت کیفیت داشته باشد یعنی برای ۱۰ سال اجزای مختلف ساختمان هر کدام برای مقاطعی که در نظر گرفته شده بیمه کیفیت می شود و متقاضی می تواند مطمئن شود که وقتی واحد اش را تحویل میگیرد کیفیت لازم را دارد.
چه برنامه ای برای واحدهای ویلایی در استان ها دارید؟
به تمام همکاران سطح کشور این موضوع ابلاغ شده است که در شهرهایی که زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند ، اولویت با واگذاری زمین به صورت گروهی و یا حتی در برخی از موارد به صورت فردی است و این اتفاق انجام شده است.
در شهر طبس و یزد واحدهای ما در حال نازک کاری هستند. در خیلی از شهرهای کشور به صورت ویلایی واگذار شد. در هر شهری که زمین موجود باشد ما صرفاً زمین با حمایت های قانونی واگذار میکنیم.
در چهار الی پنج استان همکاران ما نیاز ۴ سال را تامین کردند مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی. برخی از استان ها دچار مشکل زمین هستند مانند استانهای شمالی و استانهای غربی که معمولاً کوهستانی هستند.
آنها در شرایط فعلی بیشتر از نیاز و بیشتر از کسانی که تاکنون ثبت نام کردند زمین را تامین کردهایم.
در حال تلاش هستیم با دستوری که رئیسجمهور داده اند در مردادماه کل نیاز به ۴ میلیون تامین شود که دیگر دغدغه ای برای تامین زمین وجود نداشته باشد.
تا چه حد به اصول معماری ایرانی و اسلامی توجه می شود؟
در قانون جهش تولید مسکن با توجه به اهمیت توجه به اصول معماری ایرانی و اسلامی، وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است تا کارگروهی با مراجع مربوطه تشکیل دهد.
ما در هر شهر و در هر استانی باید بتوانیم مبتنی بر معماری بومی آن منطقه عمل کنیم نه اینکه از تهران الگوهای از پیش طراحی شده را ابلاغ کنیم.
در هر استان کارگروهی ابلاغ شده علاوه بر بررسی هایی که شهرداری انجام می دهند، کارگروهی متشکل از نهادهای دولتی، نهادهای دانشگاهی و صاحبنظران تشکیل شود تا تمام طرح های معماری و تفکیک های پروژه را کنترل و تصویب کنند.
با توجه به اشراف محلی باید کار را انجام دهند. وزارت راه و شهرسازی صرفا نظارت میکند و این مسئولیت نهایتاً بر عهده شورای مسکن استان است ولی این اختیار در نزد تمام استان ها است و مبتنی بر معماری بومی طرح ها باید مصوب شوند و لذا هیچکدام توسط ستاد انجام نمیشود لذا این بستر وجود دارد و طبیعتاً یک رقابتی که هر استانی که بهتر عمل کند میتواند این کیفیت را بهتر انجام دهد.
اولین تحویلی های واحدهای طرح نهضت ملی مسکن چه زمانی است ؟
تلاش ما این است که پایان شهریورماه بتوانیم بخشی از پروژه ها را تحویل دهیم.
پیشبینی اولیه حدود ۱۰۰ هزار واحد است که تلاش شده تا بتوانیم به عنوان اولین بخش از این پروژه را تحویل دهیم .
کدام استان ها بیشترین پیشرفت فیزیکی را داشتند؟
در آذربایجان غربی حتی برخی از مردم مستقر شدهاند. در خراسان جنوبی ، یزد و در بخش هایی از سیستان و بلوچستان پیشرفت داشتیم.
تا انتهای شهریور پیش بینی بر این است که حدود ۱۰۰ هزار واحد را تحویل دهیم، انشالله اگر نهادهای خدماتی بتوانند انشعابات را برساند کار را به جلو پیش خواهیم برد.
مبلغ تمام شده هر واحد چقدر است؟
آورده برای دهه های مختلف متفاوت است، طراحی صورت گرفته است تا برای دهک های اول تا سوم حدود ۸۰ درصد قیمت ساخت را از طریق تسهیلات پر کنیم .
تحت پوششین کمیته امداد و بهزیستی شامل این دهکها می شوند یعنی حدود ۸۰۰ هزار خانوار در این پروژه قرار می گیرند.
دهکهای متوسط حداقل حدود ۵۵ درصد قیمت تمام شده را با تسهیلات انجام میدهیم و به لحاظ اهمیت این موضوع برای دولت، اخیراً با دستور رئیس جمهور ،معاون اول محترم کار گروهی را تشکیل دادند تا برای تامین مالی موضوعات بپردازیم تا فاصله بین توان مالی خانوار و قیمت تمام شده را پر کنیم .
نکتهای که باید در نظر گرفت این است که قیمت تمام شده ساختمان به خیلی از موضوعات مرتبط است، آنچه که دولت کمک می کند زمین، سود تسهیلات و یارانه هایی است که در انشعابات و امثال آن متقبل میشود و قیمت بازار قیمت مخصوص خود است.
محمودزاده معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات طرح نهضت ملی مسکن به سوالات زیر پاسخ داد:
سوال: کار ساخت و ساز را برای چه تعداد انجام می دهید؟
آقای محمودزاده: بیش از ۵.۶ میلیون نفر در۷ فاز اعلام شده در طرح های حمایتی دولت ثبت نام کردند که بیش از ۹۰ درصد ثبت نام کنندگان پالایش شدند و پالایش آنها نهایی شده و توسط ادارات کل اطلاع رسانی صورت گرفته است.
عمده ۱۰ درصدی که باقی ماندهاند دو گروه هستند یعنی کسانی که از ۱۵ تیرماه ثبت نام کرده اند و افرادی که مشمول قانون حمایت از جمعیت می شوند.
سوال: هدف گذاری ما برای شهرک هایی که زیرساخت های مناسب دارند چیست؟
آقای محمودزاده: حدود ۵۶۷ هزار واحد در حوزه مسکن شهری در حال ساخت است که حدود پنجاه هزار واحد در بافت فرسوده و مابقی پروژه های در حال ساخت است .حدود ۱۶۰ هزار واحد مسکن روستایی در حال ساخت است. ۳۳۳ هزار واحد هم خود مالک هستند. مجموعه اینها یک و نیم میلیون واحد را شامل می شود.
از چهار میلیون واحدی که مورد تعهد است ۳.۲ میلیون مسکن شهری و مابقی روستایی است. از این میزان زمین یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحد مسکونی کاملا مشخص و تامین شده است .
یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحد اراضی است که برای الحاق به محدوده و یا شهرک در مراحل بررسی کاربری در استان ها است.
مجموعه اینها ۲.۹ میلیون استرداد تامین واحد دارد. به صورت فرض بیش از ۹۰ درصد اراضی ۴ ساله تا به الان تامین شده است.
سوال: مهمترین مسئله در تولید مسکن چیست؟
آقای محمودزاده: گام اول تولید مسکن که بحث تامین زمین است با قدرت برداشته شده و میتوان گفت که به طور عام مشکلی به اسم زمین نداریم.
مگر در برخی از شهرها که طبیعتاً مانند استان کردستان و امثال آن دچار کمبود زمین هستیم که دستورالعمل های برای تامین زمین داده شده است.
ظرفیت دو سال اول یعنی دو تا ۸۰۰ هزار واحد را که باید شروع می شد به صورت صد در صد تامین زمین انجام شده است.
یکی از سیاستها این است که گاهی اوقات الحاق یا توسعه فیزیک شهرها نامناسب نیست، بحث ایجاد شهرکهای جدید مطرح است با دستورالعملی که در شورای شهرسازی و معماری ایران تصویب شد ، بستر جدیدی در تسهیل و ایجاد شهرک های جدیدی ایجاد شده است.
مطالعات اولیه بیش از ۴۰ شهرک تاکنون در سطح استان های مختلف انجام شده است. حدود هشت یا نه شهرک مصوبات نهایی شورای عالی را گرفته اندکه به عنوان فرصت های جدید توسعه شهری در طرح نهضت ملی مسکن محسوب می شوند.
سوال: کدام شهر ها ظرفیت جدید و باقی مانده دارند؟
آقای محمودزاده: رئیس جمهور دستور دادند تا کل نیاز زمین برای ۴ میلیون واحد تا مردادماه تامین شود یعنی تمام استانداران به عنوان رئیس شورای عالی مسکن استان مکلف شدند تعدادی که اشاره شده که قریب به یک میلیون و سیصد و هشتاد هزار واحد است علاوه بر یک میلیون و پانصد هزار واحدی که اشاره شد را تا انتهای مرداد ماه تعیین تکلیف کنند. اگر اینگونه شود طبیعتا ثبت نام جدید هم خواهیم داشت.
سوال: کیفیت در ساخت و ساز و نظارت ها چگونه است ؟
آقای محمودزاده: وزارت راه و شهرسازی تلاش کرده است با استفاده از تجارب طرح های قبلی بتواند بلوغ بیشتری را در طرحهای جدید ایجاد کند. اتفاقی که الان حادث شده این است که در حقیقت علاوه بر نظارت عادی که مهندسین سازمان نظام مهندسی به پروژه ها دارند ،یک لایه بالاتر به اسم مشاورینی که وزارت راه و شهرسازی برای کنترل نظارت دارد این کار را انجام دهند.
برای اولین بار در صنعت ساختمان کشور تفاهمنامه کلی با یک شرکت بیمه منعقد شده تا تمام ساختمان هایی که تحویل مردم داده می شود ضمانت کیفیت داشته باشد یعنی برای ۱۰ سال اجزای مختلف ساختمان هر کدام برای مقاطعی که در نظر گرفته شده بیمه کیفیت می شود و متقاضی می تواند مطمئن شود که وقتی واحد اش را تحویل میگیرد کیفیت لازم را دارد.
سوال: چه برنامه ای برای واحدهای ویلایی در استان ها دارید؟
محمودزاده: به تمام همکاران سطح کشور این موضوع ابلاغ شده است که در شهرهایی که زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند ، اولویت با واگذاری زمین به صورت گروهی و یا حتی در برخی از موارد به صورت فردی است و این اتفاق انجام شده است.
در شهر طبس و یزد واحدهای ما در حال نازک کاری هستند. در خیلی از شهرهای کشور به صورت ویلایی واگذار شد. در هر شهری که زمین موجود باشد ما صرفاً زمین با حمایت های قانونی واگذار میکنیم.
در چهار الی پنج استان همکاران ما نیاز ۴ سال را تامین کردند مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی. برخی از استان ها دچار مشکل زمین هستند مانند استانهای شمالی و استانهای غربی که معمولاً کوهستانی هستند.
آنها در شرایط فعلی بیشتر از نیاز و بیشتر از کسانی که تاکنون ثبت نام کردند زمین را تامین کردهایم.
در حال تلاش هستیم با دستوری که رئیسجمهور داده اند در مردادماه کل نیاز به ۴ میلیون تامین شود که دیگر دغدغه ای برای تامین زمین وجود نداشته باشد.
سوال: تا چه حد به اصول معماری ایرانی و اسلامی توجه می شود؟
محمودزاده: در قانون جهش تولید مسکن با توجه به اهمیت توجه به اصول معماری ایرانی و اسلامی، وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است تا کارگروهی با مراجع مربوطه تشکیل دهد.
ما در هر شهر و در هر استانی باید بتوانیم مبتنی بر معماری بومی آن منطقه عمل کنیم نه اینکه از تهران الگوهای از پیش طراحی شده را ابلاغ کنیم.
در هر استان کارگروهی ابلاغ شده علاوه بر بررسی هایی که شهرداری انجام می دهند، کارگروهی متشکل از نهادهای دولتی، نهادهای دانشگاهی و صاحبنظران تشکیل شود تا تمام طرح های معماری و تفکیک های پروژه را کنترل و تصویب کنند.
با توجه به اشراف محلی باید کار را انجام دهند. وزارت راه و شهرسازی صرفا نظارت میکند و این مسئولیت نهایتاً بر عهده شورای مسکن استان است ولی این اختیار در نزد تمام استان ها است و مبتنی بر معماری بومی طرح ها باید مصوب شوند و لذا هیچکدام توسط ستاد انجام نمیشود لذا این بستر وجود دارد و طبیعتاً یک رقابتی که هر استانی که بهتر عمل کند میتواند این کیفیت را بهتر انجام دهد.
سوال: اولین تحویلی های واحدهای طرح نهضت ملی مسکن چه زمانی است ؟
محمودزاده: تلاش ما این است که پایان شهریورماه بتوانیم بخشی از پروژه ها را تحویل دهیم.
پیشبینی اولیه حدود ۱۰۰ هزار واحد است که تلاش شده تا بتوانیم به عنوان اولین بخش از این پروژه را تحویل دهیم .
سوال: کدام استان ها بیشترین پیشرفت فیزیکی را داشتند؟
محمودزاده: در آذربایجان غربی حتی برخی از مردم مستقر شدهاند. در خراسان جنوبی ، یزد و در بخش هایی از سیستان و بلوچستان پیشرفت داشتیم.
تا انتهای شهریور پیش بینی بر این است که حدود ۱۰۰ هزار واحد را تحویل دهیم، انشالله اگر نهادهای خدماتی بتوانند انشعابات را برساند کار را به جلو پیش خواهیم برد.
سوال: مبلغ تمام شده هر واحد چقدر است؟
محمودزاده: آورده برای دهه های مختلف متفاوت است، طراحی صورت گرفته است تا برای دهک های اول تا سوم حدود ۸۰ درصد قیمت ساخت را از طریق تسهیلات پر کنیم .
تحت پوششین کمیته امداد و بهزیستی شامل این دهکها می شوند یعنی حدود ۸۰۰ هزار خانوار در این پروژه قرار می گیرند.
دهکهای متوسط حداقل حدود ۵۵ درصد قیمت تمام شده را با تسهیلات انجام میدهیم و به لحاظ اهمیت این موضوع برای دولت، اخیراً با دستور رئیس جمهور ،معاون اول محترم کار گروهی را تشکیل دادند تا برای تامین مالی موضوعات بپردازیم تا فاصله بین توان مالی خانوار و قیمت تمام شده را پر کنیم .
نکتهای که باید در نظر گرفت این است که قیمت تمام شده ساختمان به خیلی از موضوعات مرتبط است، آنچه که دولت کمک می کند زمین، سود تسهیلات و یارانه هایی است که در انشعابات و امثال آن متقبل میشود و قیمت بازار قیمت مخصوص خود است.
روز ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ فرصت ثبت نام در هفتمین مرحلهی فراخوان نهضت ملی مسکن در ۱۷ استان و ۱۶۳ شهر که از اواسط ماه جاری آغاز شده بود به پایان میرسد.
پیگیریها درخصوص تمدید فرصت ثبت نام حاکی از آن است که معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، امروز چهارشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۱ نتیجه تصمیم در این زمینه را اعلام خواهد کرد.
قاعدهی کلی که در مراحل ثبت نام نهضت ملی مسکن وجود دارد این است که پس از پایان هر مرحله از نامنویسی و پالایش متقاضیان در صورت وجود ظرفیتهای خالی، امکان ثبت نام در مراحل بعدی وجود دارد. بنابراین اگر فرصت ثبت نام در این مرحله نیز به اتمام برسد احتمال نامنویسی در بعضی مناطق طی ماههای آینده وجود دارد.
بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم بر اساس قانون جهش تولید و تامین مسکن مصوب ۱۷ مرداد سال ۱۴۰۰ ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه خود گنجانده است. حدود ۵.۵ میلیون نفر برای این طرح نام نویسی کردهاند که ۳.۶ میلیون نفر تایید شدهاند. بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی عملیات ساخت یک میلیون و ۳۸۳ هزار و ۵۱۳ واحد آغاز شده است. از این تعداد ۹۵۴ هزار و ۲۳۸ واحد در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی و ساخت و ساز قرار دارند. تعداد ۴۲۹ هزار و ۲۷۵ واحد نیز کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن آغاز شده است ... از روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ ثبت نام مرحلهی هفتم آغاز شده است. نامنویسی در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir انجام خواهد شد.
تاکنون ۵۵۹ هزار نفر در بانک مسکن برای واحدهای نهضت ملی مسکن افتتاح حساب کرده که میزان آورده آنان ۱۸ هزار میلیارد تومان بوده و از محل تسهیلات نیز ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب سازندگان پرداخت شده است. تعداد ۳۰۷ هزار و ۱۹۸ واحد نهضت ملی مسکن به بانک برای انعقاد قرارداد معرفی شدهاند که از این تعداد ۱۰۴ هزار و ۴۰۰ واحد قراردادهایشان منعقد و مبلغ تسهیلات منعقد شده ۳۵ هزار میلیارد تومان است. طبق آخرین برآوردها قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود و زمان ساخت پروژه ۱۸ تا ۲۴ ماه تعیین شده است.
هفتمین مرحله از فراخوان ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن که در چهار استان آغاز شده بود، با تأمین زمین و ظرفیتهای جدید که از نبود متقاضی مؤثر ایجاد شده به ۱۷ استان و ۱۶۳ شهر افزایش پیدا کرده است.
ثبت نام این مرحله در استانهای ایلام، بوشهر، تهران، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مرکزی و هرمزگان انجام میشود.
در اطلاعیه اول معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی که پانزدهم تیرماه ارائه شده بود ثبت نام در چهار استان بود که تا روز سیویکم تیرماه ادامه دارد.
در اطلاعیه دوم نیز که امروز صادر شده در خصوص ثبت نام فاز هفتم طرح نهضت ملی مسکن آمده است که با عنایت به ثبتنام مرحله هفتم طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای دارای ظرفیت مازاد زمین (تا سقف ظرفیت زمین تأمین شده)، به اطلاع متقاضیان میرساند که لیست استانها و شهرهای دارای ظرفیت مازاد زمین در این مرحله از ثبت نام به شرح جدول ذیل است. بدیهی است در صورت تأمین زمین در سایر شهرهای کشور در روزهای آتی، سامانه در این شهرها نیز به تدریج بازگشایی و اسامی شهرها به لیست ذیل اضافه میشود.
لازم به ذکر است متقاضیان مسکن در شهرهای جدید، میبایست سابقه سکونت لازم در شهر محل سکونت ذکر شده در این مرحله را داشته باشند. متقاضیان برای مشاهده لیست شهرهای دارای ظرفیت و ثبت نام به سامانه saman.mrud.ir مراجعه کنند.
بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم بر اساس قانون جهش تولید و تأمین مسکن مصوب هفدهم مرداد سال ۱۴۰۰ ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه خود گنجانده است. حدود ۵.۴ میلیون نفر برای این طرح نام نویسی کردهاند که ۳.۶ میلیون نفر تأیید شدهاند. طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی از پانزدهم تیرماه ۱۴۰۱ ثبت نام مجدد آغاز میشود. نامنویسی در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir انجام خواهد شد.
تاکنون ۵۰۷ هزار نفر در بانک مسکن برای واحدهای نهضت ملی مسکن افتتاح حساب کرده و ۲۹۰ هزار نفر برای انعقاد قرارداد و دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شدهاند. با ۹۱ هزار نفر نیز عقد قرارداد شده و در واقع قسطهای اول تسهیلات را دریافت کردهاند. طبق آخرین برآوردها قیمت هر مترمربع واحدهای نهضت ملی مسکن چهار میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود و زمان ساخت پروژه ۱۸ تا ۲۴ ماه تعیین شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه در شهر جدید ایوانکی امکان ثبت نام مجدد برای متقاضیان نهضت ملی مسکن فراهم شده و تا ۳۱ تیرماه ادامه دارد گفت: در تمامی شهرهای استان، تامین زمین صورت گرفته، پیمانکار انتخاب شده و به محض کلنگزنی، متقاضیان به پروژهها معرفی میشوند.
خلیل محبتخواه اظهار کرد: از روز چهارشنبه ۱۵ تیرماه برای متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در استان تهران، شرایط ثبتنام یا ویرایش اطلاعات در شهر جدید ایوانکی فراهم شده و تا ۳۱ تیرماه ادامه دارد.
وی افزود: در این مرحله از ثبتنام در شهرهای دارای ظرفیت در برخی استانها نامنویسی میشود که در استان تهران شهر جدید ایوانکی دارای ظرفیت خالی است. متقاضیان برای نامنویسی به سامانه طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه در ایوانکی زمین به صورت خودمالکی واگذار میشود گفت: به متقاضیان در قالب گروههای دو نفره زمین واگذار میشود که می توانند اقدام به ویلاسازی کنند. در واقع ساخت به عهده خود متقاضیان است که این نوعی مزیت محسوب میشود. در ایوانکی نوع واحدهای مسکونی به صورت ویلایی است.
به گفته محبتخواه، برای متقاضیان نهضت ملی مسکن در شهر تهران صرفا شهرهای جدید پرند، هشتگرد، ایوانکی و شهرهای پاکدشت، رباط کریم در نظر گرفته شده که در چهار شهر مذکور ظرفیت تکمیل شده و در این مرحله فقط امکان ثبت نام در ایوانکی وجود دارد.
وی درباره تعیین تکلیف متقاضیانی که هنوز پیامک برای آنها واریز نشده است گفت: زمین در تمامی شهرهای استان تهران شامل پیشوا، قرچک، دماوند، فیروزکوه، پاکدشت و رباط کریم تامین شده است. پروسه الحاق به محدوده به اتمام رسیده مشاور انتخاب شده است. در حال حاضر با پیمانکاران و انبوهسازان قرارداد بستهایم تا پروژهها را شروع کنند. به محض کلنگزنی، نفراتی که ثبت نام کردهاند به پروژهها معرفی میشوند.
بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم بر اساس قانون جهش تولید و تامین مسکن مصوب ۱۷ مرداد سال ۱۴۰۰ ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه خود گنجانده است. حدود ۵.۴ میلیون نفر برای این طرح نام نویسی کرده اند که ۳.۶ میلیون نفر تایید شدهاند. از روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ ثبت نام مجدد در ۴۰ شهرستان از چهار استان گیلان، هرمزگان، بوشهر و سمنان آغاز شده و تا ۳۱ تیرماه ادامه دارد. نامنویسی در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir انجام خواهد شد.
تا روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ کل واحدهای پروژهی مذکور یک میلیون و ۳۸۳ هزار و ۵۱۳ واحد است. از این تعداد ۹۵۴ هزار و ۲۳۸ واحد در مراحل اجرایی ساخت قرار دارد و تعداد ۴۲۹ هزار و ۲۷۵ واحد کلنگزنی شده است. برای ساخت یک میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۷۶ واحد تامین زمین صورت گرفته است. تعداد ۵۰۷ هزار نفر در بانک مسکن برای واحدهای نهضت ملی مسکن افتتاح حساب کرده و ۲۹۰ هزار نفر برای انعقاد قرارداد و دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شدهاند. با ۹۱ هزار نفر نیز عقد قرارداد شده و در واقع قسطهای اول تسهیلات را دریافت کردهاند. طبق آخرین برآوردها قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود و زمان ساخت پروژه ۱۸ تا ۲۴ ماه تعیین شده است.
خلیل محبتخواه اظهار کرد: سهمیه استان تهران در طرح نهضت ملی مسکن، سالیانه ۱۵۵ هزار واحد است که هیچ مشکلی در بخش زمین نداریم. زمین برای دو سال آینده تامین شده و تا چهار سال آینده هم تامین خواهد شد.
او افزود: تا حدود ۴۵ روز قبل در حال بررسی مسائل مربوط به زمین در کارگروه و کمیسیون بودیم که این مرحله به اتمام رسیده است. هماکنون مشغول تهیه طرحها و مشاور هستیم. در بعضی مناطق پیمانکاران وارد فعالیت شدهاند. در برخی نقاط هم زمین در اختیار پیمانکاران قرار گرفته که به زودی کارهای اجرایی شروع میشود.
به همه افراد واجد شرایط پیامک ارسال کردهایم
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران درباره آن دسته از متقاضیان نهضت ملی مسکن در استان تهران که تکلیفشان مشخص نشده است گفت: به تمام کسانی که واجد شرایط شناخته شدهاند پیامک دادهایم تا نسبت به واریز وجه اولیه اقدام کنند. اگر آورده را بهموقع واریز نکنند نفراتی از اولویتهای بعدی جایگزین آنها میشوند.
محبتخواه تصریح کرد: اگر کسی واجد شرایط است و برای او پیامک ارسال نشده موضوع را از طریق سایت پیگیری کند. چنانچه نتیجه نگرفت به اداره راه و شهرسازی شهرستان مربوطه برود.
بیش از ۴۰ هزار واحد به مرحله اجرا رسیده است
وی درخصوص آخرین وضعیت پروژههای نهضت ملی مسکن در استان تهران گفت: پروژهها خوب پیش میرود. بیش از ۴۰ هزار واحد به مرحله اجرا رسیده که به زودی چندین پروژه دیگر به این رقم افزوده میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: در استان تهران به هر تعداد که متقاضی داشته باشیم واحدهای نهضت ملی مسکن احداث میکنیم. تا کنون ۹۰۰ هزار نفر ثبت نام کردهاند که پالایش آنها تقریبا در حال اتمام است. ثبت نام جدید هم به زودی انجام میگیرد.
بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم بر اساس قانون جهش تولید و تامین مسکن مصوب ۱۷ مرداد سال ۱۴۰۰ ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه خود گنجانده است. حدود ۵.۴ میلیون نفر برای این طرح نام نویسی کرده اند که ۳.۶ میلیون نفر تایید شدهاند. طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی از روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ ثبت نام مجدد آغاز میشود. نامنویسی در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir انجام خواهد شد.
تاکنون ۵۰۷ هزار نفر در بانک مسکن برای واحدهای نهضت ملی مسکن افتتاح حساب کرده و ۲۹۰ هزار نفر برای انعقاد قرارداد و دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شدهاند. با ۹۱ هزار نفر نیز عقد قرارداد شده و در واقع قسطهای اول تسهیلات را دریافت کردهاند. طبق آخرین برآوردها قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود و زمان ساخت پروژه ۱۸ تا ۲۴ ماه تعیین شده است.
خلیل محبت خواه افزود: ظرفیت سازی برای ثبت نام جدید نهضت ملی مسکن در کشور ایجاد شده و در استان تهران و شهرهای جدید تهران هم ظرفیت جدید ایجاد شده و ثبت نام برای شهرهایی از جمله پرند، هشتگرد و ایوانکی هم ایجاد خواهد شد.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران پالایش متقاضیان در استان تهران به اتمام رسیده و ارسال پیامک به متقاضیان از ابتدای هفته آغاز شده و متقاضیان باید ظرف مدت ۲ هفته آورده اولیه خود را که ۴۰ میلیون تومان است، واریز کنند.
وی اضافه کرد: در صورتی که متقاضیان آورده خود را تکمیل نکنند حذف نشده، اما به انتهای فهرست برای تکمیل واحدها منتقل میشوند.
به گفته رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ثبت نام مجدد متقاضیان نهضت ملی مسکن از ۱۵ تیر آغاز شده و با توجه به تامین اراضی در این بخش دوره جدیدی از ثبت نامها در شهرهایی که ظرفیت سازی ایجاد شده آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه پس از احراز شرایط متقاضیان نهضت ملی مسکن، پروژه تخصیص مییابد گفت: در شهر جدید پرند تا پایان خردادماه از متقاضیان گروه اول که در سهمیه ۴۴۹۷ واحد قرار گرفتهاند برای انتخاب پروژه دعوت میشود.
جزئیاتی از طرح نهضت ملی مسکن
علیرضا جعفری اظهار کرد: بعد از مرحله ثبت نام نهضت ملی مسکن، پالایش اولیه شرایط متقاضیان انجام می شود که این مرحله به پایان رسیده است. در مرحله دوم تایید نهایی صورت میگیرد. تایید نهایی باید زمانی انجام شود که پروژهای تخصیص پیدا میکند. اگر متقاضی تایید نهایی شود میتواند در بانک افتتاح حساب کند و آورده اولیه را بپردازد. در واقع بعد از آورده اولیه، تعهد ساخت مسکن برای دولت شکل میگیرد.
وی درباره تعیین تکلیف متقاضیان ثبت نام شده در شهر جدید پرند گفت: از ۱۰۰ هزار واحدی که اوایل اردیبهشت ماه عملیات اجرایی آن در شهرهای جدید آغاز شد سهمیه شهر جدید پرند ۴۴۹۷ واحد است. متقاضیان پس از تایید باید برای واریز آورده اولیه اقدام کنند.
به گفته جعفری، در حال حاضر بحث اصلی این است که شروع عملیات پروژهها را داشته باشیم. وقتی پروژه شروع شود نهایتا تا آخر خردادماه پالایشها را به نقطهای می رسانیم که متقاضیان انتخاب پروژه داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: برای ۱۰۰ هزار واحد اول به تعداد واحدهایی که در پرند شروع کردیم انشاءالله تخصیص پروژه خواهیم داشت.
جعفری درباره وضعیت پروژه مترو شهر جدید پرند گفت: مبلغ ۷۵۰ میلیارد تومان از منابع اعتباری بودجه پرند به شهرداری تهران برای اجرای پروژه مترو فرودگاه امام (ره) ـ پرند اختصاص دادیم. امیدواریم در دهه فجر امسال خدمات این خط به شهروندان ارایه شود.
خلیل محبت خواه مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: سیاست دولت در بخش مسکن ساخت سالانه یک میلیون واحد است که در استان تهران افرادی که فرم (ج) انها سبز باشد و حائز اهمیت باشند می توانستند در این طرح ثبت نام کنند .
وی ادامه داد: در استان تهران، زمین های طرح نهضت ملی مسکن شناسایی شدند و برای ۲ سال زمین برای ساخت ۳۰۰ هزار واحد در نظر گرفته شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: در اکثر شهر ها و شهرهای جدید ، زمین به پیمانکاران برای اغاز عملیات ارائه شد و مراحل ساخت و اماده سازی زمین در حال انجام اشت.
وی با بیان اینکه پالایش متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن تا یایان خرداد ماه به اتمام می رسد ادامه داد: ۹۲۰ هزار نفر ، در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کننده کرده بودند که پالایش نهایی انجام شده بود اما دوباره بازنگری شد.
محبت خواه گفت: متقاضیان در استان تهران می توانستند در شهرهای پرند، هشتگرد، ایوانکی پاکدشت و رباط کریم ثبت نام کنند اما برخی از افراد به طور اشتباه ثبت نام کردند و از سامانه حذف شده بودند که برای این افراد دوباره تا پایان اردیبهشت ماه فرصت برای تغییر شهر را فراهم کردیم.
وی تاکید کرد: در طرح نهضت ملی مسکن ، کلنگ بهره برداری از ۳۰ هزار واحد به زمین زده شد .
وی افزود: در شورای عالی مسکن درباره ی افرادی که در طرح های گذشته مسکن ثبت نام کردند اما هنوز واحد تحویل نگرفتند تصمیاتی گرفته شد و تا پایان سال تعیین تکلیف و تحویل متقاضیان می شود.
وی بیان کرد: افرادی که فرم (ج) انها سبز و حائز شرایط باشند به بانک معرفی می شوند و اگر هنوز پیامکی به متقاضیان ارسال نشده با شهر محل ثبت نام مراجعه و مدارک خود را تکمیل کنند.
محبت خواه بیان کرد: در برخی از این طرح ها ، اختلاف بین پیمانکار و تعاونی بود که به مراجع قضایی ارجاع داده شد و برخی دیگر اختلاف بین پیمانکاران بود که آسیب شناسی شد تا راهکار لازم ابلاغ شود.
اکبر نیکزاد رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در برنامه صف اول درباره آخرین وضعیت واحدهای مسکن روستایی وشهری توضیحاتی داد:
سوال: عملکرد بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن را توضیح دهید
نیکزاد: اصلیترین وظیفه بنیاد مسکن تهیه مسکن برای محرومان و عمران روستایی است. از سال ۸۴، ۷ درصد از واحدها نوساز و مقاوم بود، اما هم اکنون با همکاری تمامی دستگاهها از جمله مجلس، استانداران سالیانه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی رقم خورده است. نصف واحدهای مسکن روستایی مقاوم سازی شده است.
در مسکن شهری به ساخت ۱۰۰ هزار واحد نزدیک میشویم علی رغم مصوبه از ۲۵ آبان سال گذشته برای پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد و سفته زنجیره کار نشده است.
از نیمه دوم امسال ماهیانه افتتاح پروژهها را خواهیم داشت. از شهریور ماه استان به استان این بهره برداری ها انجام می شود.
ساخت مسکن ویلایی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزا ر نفر را اجرا کرده ایم. در شهرهای کوچک که از لحاظ زمین مشکل نداشته باشد تحت نظارت ناظران، مسکن به صورت ویلایی ساخته خواهد شد، اما اگر مشکل زمین وجود داشته باشد در این شهرها ساخت مسکن به صورت طبقاتی را در دستور کار خواهیم داشت.
سوال: از لحاظ کیفیت با افزایش قیمت مصالح ساختمانی مشکلی ایجاد نمیشود و یا قیمت مسکن افزایش نمییابد؟
نیکزاد: افزایش قیمت مصالح ساختمانی باعث افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی آورده متقاضیان میشود، اما تلاش میکنیم هزینهها را تقلیل دهیم با استفاده از خرید مستقیم مصالح از کارخانه و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تلاش میکنیم قیمت را کاهش دهیم، اما افزایش قیمت و آورده خواهیم داشت.