سود سهام عدالت | سود سهام عدالت واریز
سود سهام عدالت چگونه واریز می شود؟ | تصمیم جدید دولت برای واریز سود سهام عدالت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با اشاره به افزایش قابل توجه سود سهام عدالت گفت: تلاش داریم بازه زمانی توزیع سود را دو یا سه بار در سال کنیم. سیاست دولت شناسایی حداکثر سود و تخصیص آن است.
سود سهام عدالت هر ساله بین دارندگان سهام عدالت تقسیم می گردد. با توجه به ارزش سهام، در هر سال دارندگان مبلغ متفاوتی را به عنوان سود سهام عدالت دریافت می کنند. هم چنین با توجه به نوع سهامی که هر فرد دارد، سود سهام عدالت برای همه افراد یکی نبوده و متغیر می باشد. در روز های پایانی سال 1400 سود سهام عدالت برای افراد واریز شد که در این بین افرادی بودند که سود سهام عدالت خود را دریافت نکردند. اکنون اخرین اطلاعیه مبنی بر واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان را در ادامه بخوانید.
اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با بیان اینکه در حین تخصیص سهام شرکت سرمایهپذیر به سبد سهام عدالت در سال ۱۳٨۵ تلاش شد ارزندهترین سهامها به سبد مردم تخصیص داده شود، گفت: سودآوری یکی از مهمترین دلایل ارزنده بودن این سهامها است و در این مدت نیز ثابت شده است در تخصیص سود و هم در پایداری ارزش، شرکتهای حاضر در سبد سهام عدالت پیشرو بودند.
وی اشاره کرد: سال گذشته نزدیک دو هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت فقط شرکتهای بورسی بود. امسال باتوجهبه مجامعی که در حال برگزاری است، برآوردها نشان میدهد سودآوری شرکتهای سبد سهام عدالت افزایش قابلتوجه پیدا کرده است.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با بیان این موضوع که در راستای اجرای ابلاغیه مقام معظم رهبری و تشویق مردم به ماندگاری در سهام عدالت گام بر میداریم، تصریح کرد: در این راستا سیاست دولت شناسایی حداکثر سود و تخصیص آن است تا مردم را به ماندگاری و استفاده از عواید این دارایی در بلندمدت کنیم.
وی درباره زمان اجراییشدن دوبرابر شدن سود سهام عدالت اظهار کرد: جریان برگزاری مجامع شرکتهای بورسی، بسته به پایان سال مالی تا اواسط سال طول میکشد.
در این راستا شاهد هستیم سود سهام عدالت در سالهای اخیر در اسفندماه برگزار شده است اما تلاش داریم بازه زمانی توزیع سود را در سال دو یا سه بار کنیم تا حجم مراجعات مردم کاهش پیدا کند و هم اگر مردم نیازهای اضطراری مالی دارند از آن استفاده کنند.
حیدری در خصوص آزادسازی سودها بیان کرد: یکی از معضلاتی که در سالهای قبل با آن مواجه بودیم کمکاری دولتها در امر فرهنگسازی در بین سهامداران بهویژه سهامداران عدالت بود.
آزادسازی سهام عدالت بعد از ابلاغیه سال ۱۳۹۹ رهبر معظم انقلاب محقق و انجام شده است اما آنچه بعضاً بهعنوان آزادسازی برداشت میشود، در حقیقت معاملاتی شدن سهام عدالت است که این امر نه در سیاستهای کلان برنامهریزان و نه در بین کارشناسان بازار سرمایه بهویژه در شرایط ریزشی بازار توصیه نمیشود.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت افزود: سیاست و تلاش دولت این است که مردم را به ماندگاری و حفظ سهام تشویق کند اما درعینحال این حق برای کسانی که در اضطرار هستند وجود دارد که بتوانند سهام خود را نقد کنند و باید در این مورد جمعبندی صورت بگیرد.
آییننامه آزادسازی سهام عدالت به دلیل اشکالاتی که در مغایرت با قانون اصل ۴۴ و تجارت داشت در شورایعالی بورس در دست اصلاح است و بعد از اصلاح، ابزارهایی برای تأمین نقدینگی از سهام عدالت پیشبینی خواهد شد.
این خبری است که دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در توییتر خود اعلام کرد و نوشت: سود نقدی پرداختشده به سهامداران سهام عدالت سال گذشته حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بود.
پیمان حدادی گفته با توجه به برگزاری مجمع فولاد و در پیش بودن مجامع فارس، جم، حکشتی، شراز، رمپنا و دیگر شرکتها، پیشبینی میشود سود نقدی امسال سهام عدالت با رشد بیش از ۱۰۰ درصدی از ۶۰ هزار میلیارد تومان عبور کند.
این خبر به این معناست که سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰۰ درصد رشد میکند. اما با این حساب دارندگان سهام عدالت باید منتظر چه مبلغی باشند؟
سود سهام عدالت سال ۹۹ برای دارندگان سهام ۵۳۲ هزار تومانی، ۵۰۰ هزار تومان بود و سود سهام عدالت سهام یک میلیونی هم حدود یک میلیون تومان بود.
حالا اگر قرار بر رشد ۱۰۰ درصدی باشد، سود سهام عدالت باید یک و دو میلیون تومان شود. این یعنی یک خانوار چهار نفره دارای سهام عدالت، امسال باید منتظر سود ۴ و ۸ میلیون تومانی باشند.
سود سهام عدالت چه زمان واریز میشود؟
هنوز زمان دقیق واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ اعلام نشده است. اما سال گذشته این سود در اسفند ماه واریز شد. البته حدود دو میلیون نفر به دلیل مشکلات شماره حساب و عدم اعلام شماره حساب شبا، نتوانستند اسفند ماه سود سهام خود را بگیرند و این سود امسال در دو مرحله برای جاماندگان واریز شد. سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ هم احتمالا اسفند ماه امسال واریز میشود
پیمان حدادی امروز در پیامی توئیتری نوشت: سود نقدی پرداخت شده به سهامداران سهام عدالت سال گذشته حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بود.
دستیار رئیس سازمان بورس گفت: با توجه به برگزاری مجمع فولاد و در پیش بود مجامع فارس، جم، حکشتی، شراز، رمپنا و دیگر شرکتها، پیش بینی میشود سود نقدی امسال سهام عدالت با رشد بیش از ۱۰۰ درصدی از ۶۰ هزار میلیارد تومان عبور کند.
از آنجایی که از میان ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت، بیش از دو میلیون نفر سود سهام عدالت خود را طی سالهای قبل دریافت نکرده بودند، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در اواخر سال قبل طی اطلاعیهای اعلام کرد:
آن دسته از مشمولان سهام عدالت که سود سهام سال مالی ۱۳۹۹ را دریافت نکرده است، باید نسبت به درج و ثبت شماره شبای معتبر بانکی در سامانه سجام به آدرس WWW.SEJAM.IR یا در سایت سهام عدالت به نشانی WWW.SAHAMEDALAT.IR اقدام کنند تا سود سهام عدالت برای این دسته از مشمولان واریز شود.
بر این اساس تا اواسط خردادماه، دو مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شد، در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کردند.
در مرحله سوم که اوایل مردادماه صورت گرفت، مجموعا حدود ۱۷۷ هزار تراکنش بانکی انجام شد که از این تعداد حدود ۸۶ هزار مربوط به سود سهام عدالت سال ۱۳۹۸ و حدود ۹۱ هزار رکورد هم مربوط به عملکرد سال ۱۳۹۹ شرکتهای سهام عدالت بود.
ارزش این پرداختها برای سال ۱۳۹۸، بیش از ۱۴ میلیارد تومان و برای سال ۱۳۹۹ بیش از ۵۴ میلیارد تومان بود.
یعنی در مرحله سوم مجموعا بیش از ۶۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حساب بیش از ۹۱ هزار نفر مشمولان واریز شده است.
با این حساب با وجود فراخوانهای پی در پی هنور حتی نیمی از مشمولانی که اطلاعات خود را ثبت نکرده بودند هم برای انجام این اقدام و دریافت سود سهام عدالت خود اقدام نکردهاند.
جزئیات سومین مرحله واریز سود جاماندگان را بخوانید.
به نقل از اقتصادآنلاین، طبق اظهارات محمد حسنلو، مدیر فنی شرکت سپردهگذاری مرکزی، ارزش پرداخت سود سهام عدالت سال ۱۳۹۸، بیش از ۱۴ میلیارد تومان و برای سال ۱۳۹۹، بیش از ۵۴ میلیارد تومان بوده است.
یعنی درمجموع بیش از ۶۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در روز گذشته، واریزی سود برای جاماندگان وجود داشته است.
به گفته حسنلو، با توجه به آمار پرداخت به بیش از ۹۱ هزار نفر، بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از سهامداران عدالت وجود دارند که سپردگذاری برای واریز سود سهام عدالت آنها، شماره شبای معتبری ندارد.
بنابر اظهارات مدیر فنی شرکت سپردهگذاری مرکزی، طی یک مرحله واریزی که در خردادماه امسال انجام شد، حدود ۲۰۰ هزار نفر از این افراد شناساسی و واریز برای آنها صورت گرفت و هم اکنون بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از سهامداران عدالت هستند که اطلاعات معتبری از آنها وجود ندارد.
لازم به ذکر است که در مراحل اول و دوم پرداخت سود سهام عدالت، به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شماره شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کرده بودند.
لزوم ثبتنام در سامانه سجام
مشمولانی که سود سهام عدالت خود را دریافت نکردهاند، باید برای درج و ثبت شماره شبای معتبر بانکی خود به سامانه سجام مراجعه کنند تا سود سهام عدالت برای آنها واریز شود. اشخاص میتوانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir به صورت حضوری و غیرحضوری، ثبتنام خود را در این سامانه انجام دهند.
مبلغ سود سهام عدالت
مشمولان سهام عدالت برای عملکرد سال ۱۳۹۹، برای سهام عدالت یک میلیون تومانی حدود یک میلیون و صد هزار تومان و برای سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی، حدود ۵۸۰ هزار تومان سود دریافت کردهاند.
مبلغ سود سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی مربوط به عملکرد سال سال ۱۳۹۸، حدود ۱۹۰ هزار تومان و برای عملکرد سال ۱۳۹۹، حدود ۵۸۲ هزار تومان است.
موانع پرداخت سود سهام عدالت
شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت، مهمترین دلایلی است که موجب پرداخت نشدن سود به حساب سهامداران شده است.
چه کسانی امشب سود سهام عدالت میگیرند؟
«محمود حسنلو» در گفتگو با ایرنا به آخرین جزئیات واریز مرحله سوم جاماندگان سود سهام عدالت اشاره کرد و افزود: امروز (یکشنبه) مرحله سوم پرداخت سود جاماندگان سود سهام عدالت انجام و به حساب سهامداران پرداخت شد.
وی اظهار کرد: در مجموع حدود ۱۷۷ هزار تراکنش بانکی انجام شد، از این تعداد نزدیک به ۸۶ هزار واریزی مربوط به سود سال ۹۸ بود که در سال ۹۹ به حساب سهامداران پرداخت شده بود.
حسنلو خاطرنشان کرد: همچنین ۹۱ هزار واریزی هم مربوط به سود سال ۹۹ شرکتهای سهام عدالت بود که در پایان سال ۱۴۰۰ واریز شده بود.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی ادامه داد: ارزش این پرداختیها برای سال ۹۸ بیش از ۱۴ میلیارد تومان و برای سال ۹۹ رقمی معادل ۵۴ میلیارد تومان بود که در مجموع رقمی بیش از ۶۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به حساب جاماندگان پرداخت شد.
حسنلو با بیان اینکه سود هر یک از سهامداران محاسبه و اطلاعات برای واریز در اختیار شبکه بانکی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه واریز سودها از طریق سیستم پایا بانکی انجام میشود؛ به این ترتیب تا آخر شب این سودها به حسابها واریز خواهد شد.
وی گفت: با توجه به این آمار ارائه شده اکنون بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از سهامداران عدالت هستند که تاکنون شماره شبای معتبری را ارائه نکردهاند.
به گفته حسنلو، این افراد باید با مراجعه با سامانه سجام اطلاعات خود را وارد کنند تا سود این افراد در مرحله بعد واریز شود.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی در پایان افزود: در مراحل اول و دوم نیز به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کرده بودند.