قیمت مرغ | قیمت مرغ امروز
قیمت مرغ گرانتر شد | قیمت مرغ کیلویی چند
قیمت مرغ گرم امروز سهشنبه (۴ مرداد ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است. قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نسبت به بودجه و توانایی خرید مردم بالا است. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
قیمت مرغ گرم در ۴ مرداد ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار) :
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ بیش از ۴۴ هزار تومان
به نقل از بازار، در حالی تولید جهانی تخم مرغ از ۷۴ میلیون تن گذشته است که به گفته نبی پور فعال بخش، واحدهای تولیدی در هرکیلو تخم مرغ ۱۰هزار تومان ضرر میدهند و به این ترتیب میزان زیاندهی آنها روزانه ۳۰میلیارد تومان است.
بازار؛ گروه کشاورزی: بحث تامین نهادههای کشاورزی و دامداری یکی از اصلی ترین چالشهای چند سال اخیر فعالان بخش است و از یکسو با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تولیدکنندگان با گرانی نهادههای مواجه هستند و از سوی دیگر با عدم تحویل به موقع مشکلات آنها دوچندان شده است.
به طوری که چندی پیش یک شرکت زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی اقدام به دریافت پول از فعالان دامداری و مرغداری کرد و بعد از مدتی از تحویل نهاده سرباز زد.
با این وجود ناصر نبی پور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در این خصوص به خبرنگار بازار گفت: شنیدهها حاکی است مبلغ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بابت ۵۰۰ هزار تن نهاده از متقاضیان دریافت شده است و اگرچه مشخص نیست مشکل دقیقا کجاست اما به هر حال خلف وعده شده است و شرکت پشتیبانی امور دام نیز متعهد شده تعهدات ایجاد شده توسط این شرکت را در اسرع وقت انجام دهد.
با توجه به تولید ۳هزار تن تخم مرغ در روز و ضرر ۱۰هزار تومانی در هر کیلو، واحدهای تولیدی روزانه ۳۰ میلیارد تومان ضرر میدهند.
نبی پور افزود: تا جایی که بنده مطلع هستم مقرر شده شرکت پشتیبانی امور دام بعد از انجام تعهدات خود، به انجام تعهدات این شرکت بپردازد و گفته می شود نهاده ذرت را به متقاضیان تحویل داده است.
بر اساس این گزارش، اگرچه بحث تامین نهاده از چالشهای اصلی دامداران و مرغداران است اما فعالان این حوزه با مشکلات دیگری نیز روبرو هستند. به طوری که نبی پور در این خصوص میگوید: هرچند الان وضعیت تولید خوب است اما قیمت پایین است و در حالی که به طور میانگین قیمت کیلویی ۳۴ هزار تومان است، قیمت تمام شده هر کیلوگرم تخم مرغ بالغ بر ۴۴ هزار تومان است.
وی افزود: به این ترتیب در ازای هر کیلوگرم تخم مرغ، واحدهای تولیدی حداقل کیلویی ۱۰ هزار تومان ضرر می کنند.
نبی پور با اشاره به اینکه روزانه ۳هزار تن تخم مرغ در کشور تولید میشود، گفت: به این ترتیب با احتساب ضرر حداقل ۱۰هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، واحدهای تولیدی ما روازنه ۳۰ میلیارد تومان متضرر میشوند.
چین ۳۸ درصد از تولید جهانی تخم مرغ را بر عهده دارد
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۰ در سراسر دنیا ۷۴.۱۴ میلیون تن تخم مرغ تولید شده است و کشور چین به عنوان بزرگترین تولید کننده در این حوزه ۳۸ درصد از کل تولید این محصول را بر عهده دارد. گفتنی است کشورهای «هند، اندونزی، ایالات متحده، برزیل، مکزیک، روسیه، ژاپن، پاکستان و ترکیه» نیز در جایگاه های بعدی قرار دارند
عظیمی گفت: علی رغم افزایش هزینه های تولید، قیمت مرغ به سبب مازاد تولید در اکثر استان ها جوابگوی هزینه مرغداران نیست.
به گفته او، با توجه به ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در خرداد حدود ۲۵۰ هزار تن گوشت مرغ تولید شده است که براین اساس روزانه بالای ۸ هزارتن مرغ توزیع می شود.
عظیمی می گوید: با کاهش جوجه ریزی و تلفات ناشی از گرما در مرداد ماه پیش بینی می شود که تولید مرغ به ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن برسد.
نایب رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به کاهش رغبت مرغداران به جوجه ریزی ناشی از عدم همخوانی عرضه و تقاضا نگران آینده صنعت مرغداری هستیم چرا که در صورت عدم تعادل بازار با کمبود مرغ مواجه می شویم که در آن صورت چاره ای جز واردات نداریم.
بررسی های میدانی نشان می دهد که قیمت کنونی هر کیلو مرغ ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان، سینه ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان، فیله ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان و ران مرغ ۵۵ هزار تومان است.
مسئولان اتحادیه مرغداران گوشتی اذعان می کنند که با توجه به مازاد تولید در اکثر استان ها و افزایش وزن گله ها با کاهش قیمت روبرو هستیم که ادامه این روند برای صنعت مرغداری نگران کننده است چراکه متوسط قیمت کنونی مرغ زنده ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان است.
عرضه گوشت مرغ زیر نرخ مصوب
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: با توجه به آنکه قیمت مرغ زنده درب واحدهای تولیدی بین ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان است؛ بنابراین گوشت مرغ باید کمتر از نرخ مصوب به دست مصرفکنندگان برسد.
به نقل از بازار، حبیب اسداللهنژاد درباره وضعیت عرضه و تولید گوشت مرغ گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای مرغداری به طور متوسط بین ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان است؛ بنابراین نرخ گوشت مرغ در بازار نباید بیش از قیمت ۵۴ تا ۵۷ هزار تومان به دست مصرفکنندگان برسد. اگر با قیمتهایی بیش از این عرضه شود، لازم است دستگاههای نظارتی وارد عمل شوند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه با توجه به افزایش قیمت گوشت مرغ، تقاضا روند کاهشی به خود گرفته است، افزود: خردادماه ۱۰۹ میلیون قطعه جوجهریزی در کشور صورت گرفت؛ در حالی که پیش از این میزان تولید ماهانه تقریباً بیش از ۱۲۰ میلیون قطعه بوده است.
وی با بیان اینکه در تیرماه ۹۵ میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفته است، گفت: وضعیت تولید گوشت مرغ مشکلی ندارد و روال عادی را طی میکند، اما به دلیل رکود اندکی با کاهش تقاضا روبرو هستیم که به نظر میرسد طی ماههای آینده بازار به روال طبیعی بازگردد.
اسدالله نژاد قیمت جوجه یکروزه گوشتی را کاهشی بیان کرد و افزود: اکنون قیمت هر قطعه جوجه یکروزه گوشتی بین ۵ تا ۶ هزار تومان توسط تولیدکنندگان خریداری میشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی درباره وضعیت نهادههای طیور گفت: اکنون نهادههای موردنیاز تولید با ارز نیمایی تأمین میشود و کمبودی نداریم، اما همچنان تولیدکنندگان با مشکل نقدینگی و سرمایهگذاری روبرو هستند که انتظار میرود دولت برای آن برنامهریزی داشته باشد تا صنعت طیور کشور با مشکل روبرو نشود.
مهدی یوسف خانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۳۸ هزار تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.
او قیمت هر کیلو ران مرغ با کمر ۵۰ هزار تومان، ران مرغ بدون کمر ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان، سینه بی استخوان ۱۱۰ هزار و فیله مرغ را ۱۲۰ هزار تومان اعلام کرد.
یوسف خانی میگوید: با وجود افزایش هزینه های تولید مرغداران خواستار اصلاح نرخ مرغ هستند که به سبب نبود تقاضا و کشش بازار بعید است که ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ را افزایش دهد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: روزانه حدود ۱۶۰۰ تن مرغ در تهران عرضه می شود، درحالیکه قبل از آزادسازی نرخ میزان عرضه به ۲ هزار تن در روز هم می رسید.
بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت کنونی هر کیلو مرغ ۵۸ تا ۶۵ هزار تومان، ران مرغ ۵۵ تا ۶۵ هزار تومان، سینه ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و فیله ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان است که رئیس اتحادیه پرنده و ماهی عرضه بالاتر از نرخ مصوب را گرانفروشی می داند.
بنابر گفته اتحادیه پرنده و ماهی تا روز گذشته مرغ کمتر از نرخ مصوب در خرده فروشی ها عرضه می شد که امروز با کمی افزایش به نرخ مصوب رسیده است.
در روز ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری در راستای مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، حداکثر قیمت مصوب هرکیلوگرم مرغ برای مصرف کننده ۵۹۸۰۰ تومان، مرغ زنده درب مرغداری ۴۰ هزار تومان و مرغ در کشتارگاه ۵۶ هزار تومان تعیین شد تا در عوض یارانه نقدی پرداخت شود.
افزایش قیمت ها باعث شده است که تقاضا برای خرید مرغ در بازار کاهش یابد یا به نوعی قدرت خرید مردم کاهش یابد ؛ در طرح توزیع عادلانه یارانه ها مقرر شده بود که همزمان با حذف ارز ۴۲۰۰ نهاده های دامی و افزایش قیمت مرغ، مردم از طریق کارتخوانهای مخصوصی که در فروشگاه ها نصب میشود این محصول را با قیمت قبل خریداری کنند و دولت مابه التفاوت آن را به فروشنده پرداخت کند تا تقاضا در بازار کاهش نیابد اما به دلیل آماده نبودن زیرساخت ها این اتفاق روی نداد و یارانه به صورت نقدی پرداخت شد.
نقدی بودن یارانه ها باعث شد مردم در خرید خود حق انتخاب داشته باشند و به جای خرید مرغ و تخم مرغ، محصولات دیگری را خریداری کنند و در نتیجه تقاضا برای مرغ در بازار حفظ نشد.
این امرباعث اعتراضات مرغداران شده زیرا تقاضای مرغ در بازار کم شده و در نتیجه قیمت مرغ در بازار به قیمت مصوب ( حداکثر قیمت) خود نرسیده است.
دلیل تفاوت قیمت مرغ در بازار
مشاهدات میدانی نشان می دهد که مرغ در شهر تهران با قیمت هر کیلوگرم ۵۴ هزار تومان تا ۶۴ هزار تومان به فروش میرسد؛ مشخص است که فروش مرغ با قیمتهای بالاتر به خاطر زیاده خواهی برخی از خرده فروش ها است زیرا قیمت مرغ زنده در بازار یکسان است.
در حالی که قیمت مرغ زنده ۴۹ هزار تومان تعیین شده است که حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اعلام کرده است که قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۳۵ هزار تومان است و مرغداران محصول خود را با ضرر و زیان به فروش میرسانند.
بنابر این گزارش شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ منجمد را به قیمت هر کیلوگرم حدود ۵۵ هزار تومان خریداری میکند که با توجه به هزینه هایی که برای آماده سازی مرغ زنده برای تبدیل به مرغ منجمد وجود دارد، مرغداران نمی توانند مرغ زنده را بیشتر از ۴۰ هزار تومان به فروش برسانند و در بازار مصرف در محدوده ۵۴ هزار تومان باقی مانده است هرچند شاهد گران فروشی این محصول به مردم در برخی فروشگاه ها هستیم.