یارانه نقدی جدید | اعلام یارانه نقدی جدید
یارانه نقدی معترضان واریز شد | یارانه ها قابل برداشت است؟
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: یارانه تیرماه برای کسانی که اعتراض آنها قبول شده، واریز شده ، اما معوقات خرداد و اردیبهشت هنوز قابل برداشت نیست.
یارانه نقدی از ابتدای دولت یازدهم با هدف کمک هزینه مالی به خانوارها داده شد. یارانه نقدی که الان پرداخت می شود مبلغ 45500 تومان می باشد که هر ماه به حساب خانوار ها واریز می گردد. چندی پیش تصمیم بر این شد که افرادی از دریافت یارانه نقدی حذف شوند. چرا که منابع کافی برای پرداخت یارانه نقدی به افراد غیرنیازمند وجود ندارد. اخرین اخبار در مورد یارانه نقدی را در ادامه بخوانید.
سیده طیبه حسینی در مورد اینکه برخی از شهروندان گلایه کردهاند که با وجود ثبت اعتراض، هنوز یارانه ماه گذشته آنها قابل برداشت نیست، گفت: از کسانی که اعتراض خود را نسبت به دهکبندی ثبت کرده بودند، تعدادی جزو دهک پر درآمد ۱۰ قرار گرفتند که یارانه به آنها تعلق نمیگیرد، اما بقیه که جزو ۹ دهک کمدرآمد قرار گرفتهاند، یارانه تیرماه به حساب آنها واریز و قابل برداشت شد.
او این را هم گفت: عدهای از کسانی که قبلا اعتراض خود به دهکبندی را ثبت کرده بودند و یارانه در حساب آنها واریز و مسدود شده است، چون از این تعداد بخشی از معترضان جزو سه دهک کمدرآمد جامعه هستند و به جای ۳۰۰ تومان باید ۴۰۰ تومان به حسابشان واریز شود، بنابراین هنوز مبالغ واریز شده یارانه مربوط به خرداد و اردیبهشتماه قابل برداشت نشده است.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها اظهار داشت: بعد از هماهنگی با وزارت کار و مشخص شدن تعداد کسانی که مشمول یارانه ۴۰۰ هزار تومانی میشوند، یارانههای واریزی برای این افراد قابل برداشت خواهد شد.
حسینی اضافه کرد: کسانی که تاکنون یارانه نگرفتهاند یا در سالهای قبل از دریافت یارانه انصراف دادهاند یا اینکه از ابتدا یارانه نگرفتهاند، میتوانند به سایت MY.GOV.IR مراجعه و تقاضای خود برای دریافت یارانه را ثبت کنند.
وی همچنین در مورد سامانه حمایت نیز گفت: این سامانه زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که بر اساس وعدهای که وزیر تعاون داده است، به زودی این سامانه با به روز رسانی جدید باز خواهد شد. اما فعلا سامانه MY.GOV.IR فعال بوده و قابلیت ثبت تقاضا برای متقاضیان یارانه را دارد.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در مورد کسانی که خانوار خود را جدا کردهاند، اظهار داشت: عدهای از افرادی بودند که در خانوار قبلی مشمول یارانه میشدند و بعد از ازدواج خانوار فرزندان جدا میشود، ممکن است فرزندی که خانوار جدید یارانهای تشکیل داده است، جزو دهک دهم و پردرآمد جامعه باشد و مشمول دریافت یارانه نباشد، اما همچنان پدر و مادر وی مشمول دریافتی یابانه باشند.
طیبه حسینی در مورد اینکه برخی از شهروندان گفتهاند در برخی از خانوارها یارانه برای یک نفر واریز شده و برای دیگران واریز نشده، گفت: ملاک ما سرپرست خانوار است، اگر سرپرست خانوار مشمول دریافت یارانه قرار گیرد، به سایر اعضا نیز تعلق میگیرد و اگر سرپرست خانوار مشمول دریافت یارانه نشود، سایر اعضا نیز مشمول نخواهند شد.
پیگیریها از سازمان هدفمندی یارانهها نشان میدهد، قبل از واریز دور چهارم یارانه جدید (در بیستم مردادماه) معوقات مربوط به حساب جاماندگان از دریافت یارانه نقدی واریز خواهد شد.
افرادی که از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۱ یارانهشان قطع شده است با مراجعه به سامانه hemayatmcls.gov.ir میتوانند درخواست بازبینی خودشان را ثبت و منتظر بررسی وزارت رفاه باشند.
همچنین افرادی که تا ابتدای سال ۱۴۰۱، یارانه دریافت نکردند، یا در سالهای قبل یارانهشان قطع شده بوده یا انصراف داده بودند یا به هر علتی ثبتنام نکرده بودند میتوانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir اقدام به ثبت نام کنند.
افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی ۳۰۰ هزار تومانی در صورتی که در دهک دهم قرار گرفته باشند، مجددا فرصت اعتراض به این دهک بندی را خواهند داشت.
تسنیم نوشت : پیگیری از سازمان هدفمندی یارانهها، در خصوص نحوه اقدام جاماندگان از دریافت یارانه نقدی نشان می دهد افرادی که تا ابتدای سال ۱۴۰۱ یارانه دریافت نکردند، یا در سالهای قبل یارانهشان قطع شده بوده یا انصراف داده بودند یا به هر علتی ثبتنام نکرده بودند میتوانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir اقدام به ثبت نام کنند.
لازم به ذکر است، سامانه مذکور در بستر درگاه ملی خدمات دولت است و با ثبت شماره تلفن همراه و ثبت کد ملی و شماره شبا، ثبت نامشان کامل میشود.
همچنین افرادی که از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۱ یارانهشان قطع شده است با مراجعه به سامانه hemayatmcls.gov.ir میتوانند درخواست بازبینی خودشان را ثبت و منتظر بررسی وزارت رفاه باشند.
اخیرا سرپرست وزارت رفاه اعلام کرده است، اگر متقاضی به این سامانه مراجعه کرده و درخواست بازبینی ارائه داده است، ولی کماکان جزو دهک ۱۰ است، تا ۱۰ روز آینده این سامانه مجددا باز خواهد شد تا متقاضیان دریافت یارانه بتوانند اطلاعات لازم را برای بررسی مجدد وارد کنند.
زاهدی وفا با بیان اینکه به دلیل تغییراتی که در شرایط خانوارها ایجاد شده همیشه امکان تکمیل اطلاعات افراد یارانه بگیر وجود دارد، اعلام کرد: در مرحله نخست بخشی از اطلاعات تکمیل شده و پرداخت صورت میگیرد. اما همیشه این امکان وجود دارد که افراد در سایت حمایت ثبت نام کنند. ممکن است برخی تشکیل خانواده بدهند و برخی هم جدا شوند. این سایت تا چند روز آینده باز میشود. اما به طور کلی ما تلاش کردهایم که اطلاعات خود را بر اساس اطلاعاتی که در بانکها داشتیم به صورت دقیق کامل کنیم. از سال آینده سیاست دیگری برای یارانه بگیران تعیین خواهد شد.
در حال حاضر برخی از خانوارها به دهکبندی درآمدی خود اعتراض دارند و نمیدانند در کدام دهک قرار دارند. چگونه میتوان دهک خانوار را مشخص کرد؟ یکی از راههای استعلام دهک خانوار، استعلام با کد ملی است. برای این کار افراد باید با شماره تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.
در این مرحله افراد با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار میتوانند دهک درآمدی خانوار خود را تشخیص دهند و بدانند در کدام یک از دهکهای اول تا دهم درآمدی قرار دارند.با این شماره همه افراد میتوانند دهک خانوار خود را با کمک کد ملی سرپرست استعلام کنند. جز افرادی که سرپرست یا یکی از اعضای خانواده آنها جزو نیروهای مسلح باشد. این گروه برای اطلاع از دهک درآمدی خانواده خود باید با ستاد نیروهای مسلح تماس بگیرند. علاوه بر این، شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که برای پاسخگویی به سئوالات در اختیار مردم است.
پیگیری از سازمان هدفمندی یارانهها، در خصوص نحوه اقدام جاماندگان از دریافت یارانه نقدی نشان میدهد، نشان میدهد، افرادی که تا ابتدای سال ۱۴۰۱، یارانه دریافت نکردند، یا در سالهای قبل یارانهشان قطع شده بوده یا انصراف داده بودند یا به هر علتی ثبتنام نکرده بودند میتوانند با مراجعه به سامانه my.gov.ir اقدام به ثبت نام کنند.
لازم به ذکر است، سامانه مذکور در بستر درگاه ملی خدمات دولت است و با ثبت شماره تلفن همراه و ثبت کد ملی و شماره شبا، ثبت نامشان کامل میشود.
همچنین افرادی که از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۱ یارانهشان قطع شده است با مراجعه به سامانه hemayatmcls.gov.ir میتوانند درخواست بازبینی خودشان را ثبت و منتظر بررسی وزارت رفاه باشند.
اخیرا سرپرست وزارت رفاه اعلام کرده است، اگر متقاضی به این سامانه مراجعه کرده و درخواست بازبینی ارائه داده است، ولی کماکان جزو دهک ۱۰ است، تا ۱۰ روز آینده این سامانه مجددا باز خواهد شد تا متقاضیان دریافت یارانه بتوانند اطلاعات لازم را برای بررسی مجدد وارد کنند.
از سال بعد سیاست جدیدی برای یارانه بگیران تعیین خواهد شد
گفتنی است، زاهدی وفا با بیان اینکه به دلیل تغییراتی که در شرایط خانوارها ایجاد شده همیشه امکان تکمیل اطلاعات افراد یارانه بگیر وجود دارد، اعلام کرد: در مرحله نخست بخشی از اطلاعات تکمیل شده و پرداخت صورت میگیرد. اما همیشه این امکان وجود دارد که افراد در سایت حمایت ثبت نام کنند. ممکن است برخی تشکیل خانواده بدهند و برخی هم جدا شوند. این سایت تا چند روز آینده باز میشود. اما به طور کلی ما تلاش کردهایم که اطلاعات خود را بر اساس اطلاعاتی که در بانکها داشتیم به صورت دقیق کامل کنیم. از سال آینده سیاست دیگری برای یارانه بگیران تعیین خواهد شد.
مسیر استعلام دهک بندی چیست؟
در حال حاضر برخی از خانوارها به دهکبندی درآمدی خود اعتراض دارند و نمیدانند در کدام دهک قرار دارند. چگونه میتوان دهک خانوار را مشخص کرد؟یکی از راههای استعلام دهک خانوار، استعلام با کد ملی است. برای این کار افراد باید با شماره تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.در این مرحله افراد با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار میتوانند دهک درآمدی خانوار خود را تشخیص دهند و بدانند در کدام یک از دهکهای اول تا دهم درآمدی قرار دارند.با این شماره همه افراد میتوانند دهک خانوار خود را با کمک کد ملی سرپرست استعلام کنند. جز افرادی که سپرست یا یکی از اعضای خانواده آنها جزو نیروهای مسلح باشد. این گروه برای اطلاع از دهک درآمدی خانواده خود باید با ستاد نیروهای مسلح تماس بگیرند.علاوه بر این، شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که برای پاسخگویی به سوالات در اختیار مردم است.
بیش از دو ماه از اقدام دولت برای تغییر پرداخت یارانههای نقدی گذشته است؛ بهطوری که از ۱۹ اردیبهشت ماه اولین پرداخت یارانه با مبلغ جدید آغاز شد و یارانه های نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و همچنین کمک معیشتی ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی که تا پیش از آن واریز میشد، پایان یافت. در شرایط جدید، پرداخت یارانه برای ٧٨ میلیون نفر طبق ۹ دهک در دستور کار قرار گرفت؛ به طوریکه برای سه دهک اول ۴۰۰ هزار تومان و برای شش دهک بعد هر نفر ۳۰۰ هزار تومان اختصاص یافت و حدود شش میلیون نفر تحت عنوان دهک دهم از دریافت یارانه کنار گذاشته شدند.
با توجه به حذف شش میلیونی و اعتراضهایی که نسبت به دهکبندی انجام شده وجود داشت، سامانه hemayat.mcls.gov.ir از سوی وزارت رفاه معرفی شد تا تنها کسانی که تا اردیبهشت امسال یارانه دریافت میکردند اما در شرایط جدید حذف شده بودند، امکان ثبت اعتراض و درخواست بازبینی داشته باشند. در ادامه نیز به حساب تمامی کسانی که اعتراض ثبت کرده بودند یک مرحله یارانه ۳۰۰ هزار تومانی مشروط و غیرقابل برداشت واریز شد تا درخواستها بررسی شود.