وام قرض الحسنه | وام قرض الحسنه جهیزیه
اعطای وام قرض الحسنه به این افراد | شرایط دریافت وام قرض الحسنه
بانک مرکزی در بخشنامهای تسهیلات قرضالحسنه جهیزیه کالای ایرانی را برای اجرا به پنج بانک عامل ابلاغ کرد.
وام قرض الحسنه یکی از کمک هزینه هایی است که بانک ها با سود بسیار کم با شرایط خاص به مشمولان واجد شرایط اعطا می کنند. وام قرض الحسنه هر بانک مبلغ متفاوتی داشته و هم چنین شرایط اعطای آن نیز متفاوت خواهد بود. وام قرض الحسنه تحت عناوین مختلف به مردم اعطا می شود که هر بانک هر زمان آمادگی اعطای وام قرض الحسنه را داشته باشد، آن را از طرق مختلف به مردم اعلام می کند. اینبار خبر خوب برای تازه عروس هایی است که قصد خرید جهیزیه دارند، شرایط دریافت وام قرض الحسنه جهیزیه را در ادامه بخوانید.
در این بخشنامه بر اساس جزء (۴) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مقرر شده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپردههای قرضالحسنه و پنجاه درصد (۵۰٪) سپردههای قرضالحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع این بند را با اولویت نخست از طریق بانکهای عامل تأمین کند. بانکها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذیربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذیصلاح است. مبلغ سی هزار میلیارد (۳۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع این بند برای تأمین جهیزیه کالای ایران با معرفی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اختصاص مییابد.
همچنین در این بخشنامه آمده است: در راستای اجرای جز (۴) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، سهمیه هر بانک ۶.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین و آئین نامه اجرایی بند مذکور حسب نامه شماره ۴۳۹۲۳۲ مورخ ۱۶/۱۲/۱۴۰۰ ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) به شرح زیر اعلام میشود:
۱. راهنمایی و ارائه اطلاعات به متقاضیان در سامانه بنیاد احسان از طریق لینک مربوطه
۲. مراجعه متقاضیان به بانکهای عامل و ثبت درخواست استفاده از تسهیلات خرید کالای ایرانی برای جهیزیه
۳. ارائه مدارک مورد نیاز و تضامین معتبر از متقاضی به بانک عامل و اعلام موافقت متقاضی با تکمیل فرم تاییدیه واریز تسهیلات به حساب بنیاد احسان
۴. واریز تسهیلات خرید کالای ایرانی جهیزیه به حساب مورد تفاهم بنیاد احسان و بانکهای عامل.
۵. تحویل جهیزیه کالای ایران توسط بنیاد احسان به متقاضی برابر کالای انتخاب شده توسط متقاضی و اعلام نتایج کار به بانکهای عامل و بانک مرکزی
لینک مربوطه پس از ارسال از سوی بنیاد ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج قرار داده خواهد شد و موضوع به اطلاع بانکهای عامل خواهد رسید.
در پایان این بخشنامه تاکید شده است، با توجه به مراتب فوق، ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.
وام قرض الحسنه مسکن به چه کسانی تعلق می گیرد
در این بخشنامه که بر اساس جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور به شش بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک ابلاغ شده، آمده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپردههای قرضالحسنه و پنجاه درصد (۵۰٪) سپردههای قرضالحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانکهای عامل تأمین کند.
همچنین بانکها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با أخذ سفته از متقاضی یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذیربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است. همچنین باید نسبت به اعطای تسهیلات قرضالحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر بیست ساله برای خانوادههای فاقد مسکن که در سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا میشوند به میزان دو میلیارد (۲٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال اقدام شود.
در راستای اجرای جز (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، سهمیه هر بانک برای اعطای تسهیلات یادشده مبلغ ۱.۵۰۰ میلیارد ریال تعیین شده است.
در پایان این بخشنامه مواکداً یادآور شده است که با توجه به مراتب فوق، ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به بانک مرکزی ارسال شود.