یارانه جدید | یارانه جدید دارو
جزئیات پرداخت یارانه جدید دارو | یارانه جدید دارو چیست؟
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: طرح دارویار با دستور ریاست جمهوری به اجرا رسیده است و طبق آن یارانه دارو مستقیماً به مصرف کننده نهایی میرسد.
یارانه جدید نوع دیگری از یارانه های پرداختی دولت است که طبق لایحه و بودجه ای که دولت تعیین می کند به مردم پرداخت می شود. همانند یارانه های دیگر، یارانه جدید نیز شامل تمامی افراد نمی شود و مشمولان یارانه جدید نیز توسط دولت تعیین می گردد. یارانه جدید در هر دوره برای کالای خاصی پرداخت می شود. و اینبار یارانه جدید نان یکی از واریزی هایی است که دولت تصمیم دارد آن را برای جبران گرانی های اخیر به مردم پرداخت کند. جزئیات تازه ای از یارانه جدید را در ادامه بخوانید.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: داروها گران میشوند اما مابهالتفاوت آن را سازمان بیمهگر پرداخت میکند و بیماران هزینهی اضافی پرداخت نمیکنند؛ بنابراین باید تحت پوشش بیمه بوده و نسخهی پزشک را به همراه داشته باشند.
مسلم نجفی در خصوص هدفمند شدن قیمت داروها و طرح دارویار اظهار کرد: طرح دارویار، طرحی برای هدفمندی یارانه داروها است که وزارت بهداشت آن را دارویار نامیده است.
وی ادامه داد: طرح دارویار بر اساس تکلیفی در قانون بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و با دستور ریاست جمهوری به اجرا رسیده است که یارانه دارو مستقیماً به مصرف کننده نهایی دارو میرسد.
وی افزود: در طرح دارویار افزایش قیمت داروها را خواهیم داشت اما این هزینه را بیمهگر پرداخت کرده و هزینهای برای بیماران نخواهد داشت.
نجفی خاطرنشان کرد: ۱۲۰ قلم داروی بدون نسخه، به صورت آزاد به فروش میرفت اما با دستور رئیس جمهوری این داروها هم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند همچنین ۳۶۶ قلم داروی با نسخه هم وارد پوشش شدند.
وی خاطرنشان کرد: با طرح دارویار دسترسی مردم به داروها بهتر و قاچاق معکوس دارو با اصلاح یارانهها کاهش یافته و با افزایش تولید داخل و صادرات مواجه خواهیم شد.
وی در پایان تاکید کرد: افرادی که میخواهند از یارانه هدفمندی داروها استفاده کنند، باید حتماً بیمه بوده و نسخه پزشک داشته باشند البته در اوایل کار قطعی و وصلی سامانه دور از انتظار نیست.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در توضیح خبر اعلامی از سوی وزیر امور اقتصاد و دارایی مبنی بر اینکه «طرح واریز یارانه بنزین به حساب هر ایرانی از اولویت خارج شده است» اظهار داشت: طرح یارانه بنزین یک طرح آزمایشی بود و آزمایشی بودن آن از ابتدا اعلام شد. حتی اگر حضور ذهن داشته باشید، دولت بنا نبود آن خبر را منتشر کند، به دلیل اینکه بنا نبود این طرح به سرعت به سایر بخشهای کشور تسری پیدا کند.
وی افزود: متأسفانه نامهای بر خلاف قانون در فضای رسانهها منتشر شده بود و دولت در مورد آن توضیحات داد تا شایعات و شبههای وجود نداشته باشد.
شرایط اجتماعی اجازه افزایش نرخ گازوئیل و بنزین را نمی دهد
سخنگوی دولت تاکید کرد: طرح واریز یارانه بنزین به حساب هر ایرانی، یک طرح آزمایشی بود و بنا بود فقط در کیش و قشم اجرا و آثار آن ارزیابی شود و زیر ساختهای آن مورد ارزیابی قرار گیرد تا مشخص شود که آیا حرکت به سمت آن مسیر شدنی است یا نه.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه این طرح برای مدتی در جزیره کیش اجرایی شد و حتی در نهایت در جزیره قشم هم اجرا نشد، گفت: طبیعتاً این دوره آزمایشی باید به انتها برسد و بعد به دولت بیاید و آثار اجرای آن، نقاط ضعف و قوت، فواید و مشکلات احتمالی آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: باید زیرساخت طرح واریز یارانه بنزین به حساب هر ایرانی مورد ارزیابی فنی قرار بگیرد که آیا قابلیت تسری به کل کشور را دارد یا ندارد. دوره آزمایشی این طرح در حال نهایی شدن است و بعد از آن مورد بحث و بررسی نهایی کارشناسی در دولت قرار خواهد گرفت تا اگر نیاز به اجرا بود، بعدها در مورد آن تصمیم گیری شود.
سخنگوی دولت در پایان تصریح کرد: گزارشی اولیهای از اجرای این طرح آزمایشی ارائه شد که نقاط قوت، ضعف و مشکلات و موانع اجرایی پیش روی طرح بود که در خصوص آن تصمیم گیری هایی صورت گرفته تا برای موانع اجرایی تدابیری صورت گیرد. هنوز گزارش نهایی این طرح تقدیم دولت نشده است.
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی در رابطه با آخرین وضعیت اجرای طرح واریز یارانه بنزین به حساب هر ایرانی، گفت: به جهت اینکه در دولت چند موضوعِ تصمیم گیری اقتصادی دیگر مدنظر بود این طرح فعلاً از اولویت خارج شده است تا دولت در مورد سیاستهای اولویت دار تصمیم گیری کند و بعد پرونده جدید باز شود؛ بنابراین فعلاً اولویت تصمیم گیری و سیاست گذاری برای این طرح وجود ندارد.
وی با اشاره به اجرای طرح یارانه بنزین به صورت پایلوت در کیش و قشم، تصریح کرد: طرح پرداخت یارانه بنزین به صورت پایلوت در کیش و قشم انجام شده و اجرای این طرح در آن مناطق متوقف نمیشود.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه اجرای پایلوت طرح یارانه بنزین در کیش و قشم از آن جهت بود که مشکلات فنی این طرح احصاء شوند، گفت: در حال حاضر مشکلات فنی این طرح کاملاً شناسایی و مرتفع شدند.
خاندوزی در پایان گفت: باز پرداخت یارانه بنزین به بخشهای فاقد خودرو در جزیره کیش هم انجام شده است اما به دلیل اینکه این طرح فعلاً در دستور کار توسعه نیست اجازه دهید هر زمانی که در مورد این موضوع تصمیم گیری شد جزئیات آن مطرح شود.
حدود چهار ماه قبل بود که طرح باز توزیع یارانه بنزین به صورت آزمایشی در کیش و قشم اجرا شد. طرحی که در آن ماهانه ۲۰ لیتر سهیمه بنزین ۱۵۰۰ تومانی به هریک از شهروندان این دو جزیره تعلق میگرفت. حالا برخی از فعالان رسانهای مدعی هستند که قرار است که این طرح در سراسر ایران اجرایی شود.
به گزارش فرارو، در این طرح هر شخصی که نمیخواهد از بنزین سهمیهای خود استفاده کند، میتواند بنزین خود را به قیمت آزاد، یعنی ۳ هزار تومان به فروش برساند. اکنون با گذشت بیش از ۱۱۰ روز اجرای این طرح، هنوز معاونت اقتصادی ریاست جمهوری به عنوان متولی این برنامه توضیحی درباره گسترش این طرح به دیگر نقاط کشور نداده است.
از طرفی برخی از کاربران و فعالان رسانهای ادعای افزایش قیمت بنزین و اعطای یارانه آن به مردم را مطرح میکنند.
ادعایی که در حال حاضر با واکنش سخنگوی دولت و وزارت نفت مواجه شده است. بهادرمی جهرمی در این رابطه گفته که ارز دارو و نان حذف نمیشود و دولت هیچ قصدی برای افزایش بنزین، نان و دارو ندارد.
وزارت نفت نیز این موضوع را تکذیب کرده و در اطلاعیهای از «افزایش قیمت بنزین» به عنوان کلیدواژه جدید برخی جناحها برای سیاسیکاری و التهابآفرینی نام برده است.
یارانه بنزین به چه کسانی تعلق میگیرد؟
در حال حاضر دولت سیزدهم تاکید دارد که هیچ گونه برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد. از سویی معاونت اقتصادی رئیس جمهور نیز به نظر میرسد که طرح باز توزیع یارانه بنزین را به بایگانی سپرده است.
اما اگر قرار باشد این طرح از سوی محسن رضایی و همکاران اش اجرا شود، تقریبا تمام مردم مشمول این طرح میشوند. علت هم این است که پیشتر در جزئیات باز توزیع یارانه بنزین اشاره شده بود که به تمامی کدملیها ماهیانه ۲۰ لیتر بنزین تعلق میگیرد.
اصلاحات اقتصادی دولت سیزدهم با حذف ارز ترجیحی و واریز یارانهها آغاز شد. این دستور کار دولت با واکنشهای مثبت و منفی بسیاری از سوی رسانهها و مردم همراه بود و البته تا امروز هم ادامه دارد.
در این خصوص کمال حسین پور نماینده مردم پیرانشهر و سردشت و عضو کمیسیون عمران گفت: با آغاز اصلاحات اقتصادی در دولت سیزدهم مشکلاتی وجود دارد. از فرهنگ سازی اجرای آن گرفته تا کنار آمدن مردم با شرایط ناشی از آن مثل گرانی ها، نیازمند زمان است. مردم به حق گلایه دارند و معترض هستند. شما ببینید بعد از مدتی قیمت مرغ حتی از قیمت مصوب دولت هم پایین آمده است و این نشان می دهد که برای عادی سازی قیمتها زمانی باید طول بکشد. با این وجود ما امیدواریم با اصلاحات اقتصادی و حذف ارز ترجیحی اوضاع بهتر شود و در نهایت مردم هم مثل ما قبول میکنند که این اصلاحات به نفع و در جهت رفاه و آسایش آنها است این مسئله باید در سالهای قبل اجرا میشد که بالاخره دولت سیزدهم آن را اجرا کرد.
وی در خصوص تصمیمات سخت رییس جمهور گفت: تصمیمات سختی که رییس جمهور گفت در باب خصوصی سازی بود. اینکه گفته شد، بنزین گران می شود. مشکلات امروز همان مشکلاتی است که در دولت محمود احمدی نژاد و حسن روحانی داشتیم؛ ما همیشه به این روند گلایه داشتیم باید این رویه تغییر کند.
حسینپور در خصوص افزایش قیمت بنزین گفت: یارانه بنزین هم باید یک روز برداشته شود؛ البته به این زودیها برداشته نمیشود، ولی این طرح در برنامه دولت است و اقدام میشود.
اینکه گفته میشود برجام بیتاثیر بود نه درست نیست اتفاقا تاثیرگذار بوده است
نماینده آذربایجان غربی در مورد برجام و تحریمهای اقتصادی افزود: برجام و تحریمهای اقتصادی مشکلاتی را برای کشور به وجود آورده است اما مسائل هستهای نقطهی قرمز ما است، اما اینکه گفته میشود برجام در شرایط اقتصادی کشور بیتأثیر بود، درست نیست. اتفاقا تأثیرگذار بوده است. امروز ما با حفظ مواضع نظام و خطوط قرمز در حال مذاکره هستیم و طبق سخنان مقام معظم رهبری برای مذاکرات آمادگی داریم، ولی اگر خطوط قرمز رعایت نشود باید این مشکلات را تحمل کنیم وگرنه مشکلات دیگری در پس آن برای ما پدید میآید.