یارانه معیشتی| یارانه معیشتی جدید
یارانه معیشتی امشب قابل برداشت است | این افراد به لیست یارانه بگیران اضافه شدند
یارانه نقدی کمک معیشتی تیرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۲۴ دوشنبه (۲۰ تیرماه) قابل برداشت است، چه کسانی این ماه به لییست یارانه بگیران اضافه میشوند؟
یارانه معیشتی یکی دیگر از یارانه هایی بود که دولت در هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می کرد. یارانه معیشتی که در 20 م هر ماه به حساب برخی از خانوار ها واریز می شد برای تامین کالای اساسی بود. با توجه به تصمیم جدید دولت برای برقراری عدالت بین دهک ها و اقدام به اصلاح یارانه ها، یارانه معیشتی و نقدی ترکیب شده و تحت عنوان یارانه جدید به مبلغ 300 تا 400 هزار تومان واریز می گردد. اما باز هم واریز یارانه معیشتی و نقدی باهم برنامه مداوم دولت نبوده و به زودی این یارانه ها هم حذف شده و سبد کالا جایگزین یارانه معیشتی و سایر یارانه ها خواهد بود. اخرین اخبار مربوط به یارانه معیشتی را در ادامه بخوانید.
یارانه نقدی کمک معیشتی تیرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۲۴ دوشنبه (۲۰ تیرماه) قابل برداشت است و افرادی که در اردیبهشت ماه یارانه دریافت نکردند و درخواست بازبینی خود را ثبت نمودند نیز درصورت واجد شرایط بودن، در این ماه یارانه میگیرند.
ایرنا به نقل از سازمان هدفمندسازی یارانهها نوشت: این سازمان در اطلاعیهای اعلام کرد:یارانه نقدی کمک معیشتی مرحله ۱۳۷ بر اساس دهکبندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مطابق معمول به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد و از ساعت ۲۴ روز دوشنبه ۲۰ تیرماه قابل برداشت است.
بر همین اساس، در صورتی که سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم هستند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.
در صورتیکه این سرپرستان خانوار پیش از این نسبت به دریافت تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون ریالی کرونا اقدام کردهاند، اقساط این تسهیلات از مبلغ واریزی به حساب آنان کسر خواهد شد.
واریز یارانه به حساب سرپرستان متقاضی بازبینی به دهکبندی
همچنین در این مرحله، برخی از سرپرستان خانواری که یارانه نقدی آنها در اردیبهشت ماه قطع شده بود و درخواست بازبینی خود را در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده بودند، چنانچه در بازبینی انجام شده توسط وزارت رفاه جزو دهکهای اول تا نهم قرار گرفته باشند، یارانه تیرماه را مطابق دهکبندی اعلام شده دریافت خواهند کرد.
ثبت نام جاماندگان یارانه ادامه دارد
متقاضیان بازبینی دهکبندی اعلام شده یا افرادی که یارانه آنان از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ قطع شده است، میتوانند جهت ثبت یا پیگیری درخواست خود به سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https://hemayat.mcls.gov.ir مراجعه نموده یا با تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس حاصل نمایند.
ثبتنام از افرادی که تاکنون از دریافت یارانه نقدی جا ماندهاند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند نیز همچنان ادامه دارد. این افراد میتوانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند به آدرس https://my.gov.ir نسبت به ثبتنام خانوار خود اقدام نمایند.
جهت ثبتنام در این سامانه، در اختیار داشتن شماره تلفن همراه به نام سرپرست خانوار، کد ملی، کد پستی، تاریخ تولد و شماره شبای بانکی مربوط به سرپرست خانوار متقاضی جدید یا جامانده از یارانه، ضروری است.
تمامی اشخاص میتوانند جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت یارانه خانوار، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* (ستاره ۴ ستاره ۴۳۸۵۷ ستاره کد ملی مربع) را با شماره تلفن همراه بهنام خود شمارهگیری نمایند.
سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرد که یارانه معیشتی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی سهشنبه ۲۱ تیرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.
اگرچه یارانه جدید دولت در دو ماه گذشته در تاریخ ۲۰ تیر ماه واریز شده اما امروز این سازمان اعلام کرد که مردم بیستم تیرماه منتظر یارانه معیشتی نباشند. اگنون ابن سازمان در اطلاعیهای اعلام کرده که مردم ۲۱ تیر ماه منتظر واریز یارانه باشند.
پرداخت مبالغ نقدی از اردیبهشت ماه امسال تغییر رویه داده است. بهطوری که تا پیش از این در دهم هر ماه یارانه معیشتی ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومانی و در بیستم نیز مبلغ نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به حساب سپرستان خانوار واریز میشد. با اقدام دولت در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالای اساسی، تبدیل به یک مورد با مبلغ متغیر بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر یک از اعضای خانوار شده است.
یارانه قبلا برای حدود ۷۸ میلیون نفر اختصاص پیدا میکرد. در طرح جدید با حذف یک دهک، پرداخت برای ۹ دهک ادامه پیدا کرده است. برای سه دهک اول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و شش دهک دیگر ۳۰ هزار تومان پرداخت میشود.
دولت در هر ماه حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان بابت پرداخت نقدی جدید هزینه پرداخت میکند. این در حالی است که طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ پرداخت باید به صورت کالابرگ باشد. اما این موضوع هنوز نهایی نشده و فعلا پرداخت نقدی ادامه دارد.
یارانه جاماندگان قابل برداشت میشود؟
سازمان هدفمندی یارانهها هنوز زمان قابل برداشت شدن یارانه جاماندگان را اعلام نکرده است. اما پیگیریهای تجارتنیوز از این سازمان نشان میدهد یارانه جاماندگان همزمان با واریز مرحله سوم یارانهها، قابل برداشت میشود.
یعنی افرادی که در دو ماه گذشته یارانه نگرفتهاند و اعتراض خود را در سامانه ثبت کردهاند میتوانند منتظر دریافت کمک معیشتی جدید دولت باشند. البته پیش ار این اعلام شده بود از ۲٫۵ میلیون نفری که در لیست جاماندگان قرار دارند، ۳۰۰ هزار نفر مشمول یارانه نشدهاند.
مرحله ۱۳۷ واریز یارانه معیشتی فردا دوشنبه بیستم تیرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. مطابق روال دو ماه گذشته این پرداخت نقدی است اما در چند روز اخیر نقلقولهایی مطرح شد که به احتمال کالایی شدن این پرداخت و حذف یارانه نقدی قوت بخشید.
داریوش ابوحمزه در مورد آخرین وضعیت ثبت اعتراض مردم در سامانه حمایتی وزارت تعاون اظهار داشت: از زمان ثبت اعتراضات مردم تا کنون در قالب دو فهرست سه میلیون نفری و یک میلیون نفری که در مجموع بیش از چهار میلیون نفر میشوند، به سازمان هدفمندسازی یارانهها برای بررسی وضعیت خانوار معرفی شدهاند.
او گفت: همه کسانی که متقاضی رسیدگی به وضعیت دهکبندی خانوار خود بودهاند با دستور رئیس جمهور یارانه معیشتی اردیبهشتماه را دریافت کردهاند،ولی هنوز قابل برداشت نیست تا وضعیت بعد خانوار و دهکبندی آنها مشخص شود.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کسانی که از خانواده ازدواج کردهاند، اما سیستم خانواده خود را جدا نکردهاند، میتوانند با تشکیل خانوار جدید یارانهای بعد خانواده خود را تغییر دهند، اما کسانی که مجرد هستند برای جدا کردن خانوار خود باید منتظر تصمیم دولت باشند و ما پیشنهادی به دولت ارائه کردهایم که افرادی از خانوار که از سن مشخصی که دولت تعیین خواهد کرد بیشتر باشند و دارای درآمد مستقل باشند بتوانند ساختار خانواده خود را جدا کنند که البته این امر نیاز به مصوبه هیأت دولت دارد.
ابوحمزه همچنین عنوان کرد: کسانی که به سازمان هدفمندی یارانهها معرفی شدهاند، میتوانند از طریق دفاتر پلیس +۱۰ ساختار خانواده خود را تفکیک کنند و بعد از آن اطلاعات جدید خانوار از طریق سازمان هدفمندی به وزارت رفاه اعلام میشود که در آن صورت دهکبندی جدید را مشخص میکنیم و اگر خانوارهای جدید و همچنین خانوارهایی که تاکنون یارانه دریافت نکردهاند و متقاضی دریافت یارانه از طریق سازمان هدفمندی یارانهها شدهاند، چنانچه در ۹ دهک پایین درآمدی قرار گیرند، مشمول یارانه معیشتی میشوند و اگر جزو دهک پردرآمد دهم باشند مشمول نخواهند شد.
وی افزود: سازمان هدفمندی یارانهها هنوز در این مرحله اطلاعات خانوارهای جدید را برای ما ارسال نکرده است.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس اطلاعات به دست آمده ۷.۵ میلیون نفر در کشور از قبل یارانه دریافت نمیکردند که یا این افراد از اول مشمول یارانه نبودهاند یا به دلایلی از سال ۸۹ عدهای انصراف دادهاند، اما اکنون که مبلغ یارانه معیشتی بالا رفته متقاضی دریافت آن شدهاند. در نتیجه اطلاعات خود را در سامانه سازمان هدفمندی به ثبت رساندهاند، اما هنوز این سازمان اطلاعاتی به ما اعلام نکرده است که دهکبندی آنها را شروع کنیم. به گفته ابوحمزه هنوز سامانه حمایتی وزارت کار باز است و ثبت اعتراض مردم برای یارانه معیشتی و دهکبندی انجام میشود و این رسیدگی به دهکبندی دائمی خواهد بود و هر چند یک بار احتمالاً سالی یک یا دو بار انجام خواهد شد، بنابراین عدهای از این دهکبندی بالا یا پایین خواهند رفت و ساختار درآمدی خانوار تغییر پیدا خواهد کرد.
وی در برابر این پرسش که عده زیادی از بازنشستگان که دارای فرزندان بزرگ و دارای درآمد هستند اعلام کردهاند، چون در ساختار خانوار آنها دو یا سه حقوق ثبت شده است، یارانه آنها قطع شده، در حالی که وضعیت درآمد آنها بسیار بالا نیست، اظهار داشت: تعداد زیادی از اعتراضها مربوط به بازنشستگان بوده است. برخی از فرزندان آنها متأهل بودند و از خانوار پدری جدا نشدند، در عین حال فرزندان درآمد بالایی داشتند، در نتیجه مجموع درآمد خانوار بالا ثبت شده است که باید ساختار خانوار آنها جدا شود. همچنین عدهای دارای فرزند مجرد با حقوق هستند که برای آنها پیشنهاد کردهایم، از یک سن مشخصی بالاتر باید دولت بررسی کند و قانونگذار مشخص کند که فرد مجرد میتواند از چه سنی بالاتر ساختار خانوار خود را از پدر و مادر جدا کند که هنوز این پیشنهاد به تصویب نرسیده است.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد اینکه فقط تعداد خودروی خانوار و مقدار درآمد اعضای خانوار ملاک قرار میگیرد، گفت: هنوز ملک و املاک بهدلیل اینکه بانک اطلاعات املاک ناقص است، مبنای محاسبه قرار نگرفته است، اما عمدتاً کسانی که چند مغازه و چند ملک دارند بالاخره درآمد اجاره یا خرید و فروش جزو درآمد خانوار محسوب میشود و جزو دهکهای پردرآمد شناسایی خواهند شد.
وی افزود: عدهای از افراد هستند که حساب شرکت یا تجارتخانهها در حساب بقیه افراد مانند کارمندان گردش میکند که این مسأله قابل تفکیک و قابل احصا نیست، بنابراین مردم باید توجه کنند که حساب شخصی خود را برای گردش مالی حسابهای شرکت یا تجاری در اختیار دیگران قرار ندهند، چون امکان شناسایی آن وجود ندارد، یعنی حساب شخصی برای کار شخصی و حساب تجاری و اداری برای کارهای تجارت استفاده شود.
وی گفت: سیستم دهکبندی خانوار احتمالاً هر شش ماه یک بار دوباره بررسی میشود و ممکن است عدهای از دهکهای ۹گانه خارج شوند ، یا برعکس عدهای از دهک دهم به دهکهای ۹گانه منتقل شوند.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه آیا دهک دهم پردرآمدی به معنای ۱۰ درصد کل جامعه است، عنوان کرد: دهکبندی براساس جمعیت و درآمد است، یعنی اگر جمعیت کشور ۸۵ میلیون نفر باشد در هر دهک حدود ۸.۵ میلیون نفر قرار دارد و دهک دهم که مجموع درآمد و دارایی خانوار آنها بیش از ۹ دهک دیگر جامعه باشد جزو دهک دهم یا پردرآمد به شمار میرود. با این حساب ۸.۵ میلیون نفر در کشور خواهند بود که میانگین درآمد و دارایی خانوار آنها از میانگین ۹ دهک دیگر جامعه بیشتر است که همان افراد دهک دهم به شمار میروند و نباید یارانه معیشتی دریافت کنند.
ابوحمزه در مورد اینکه عدهای از هموطنان عنوان کردهاند، خودروی قولنامهای فروختهاند، ولی بهعنوان دهک پردرآمدی حذف شدهاند، گفت: پایگاه رفاه ایرانیان اطلاعات خودرو را از سامانه پلیس راهور دریافت میکند و چون معاملات قولنامهای در سامانه راهور وجود ندارد، کسی که سند خودرو به نام او است بهعنوان مالک خودرو تلقی میشود، بنابراین کسانی که خودروی خود را بهصورت قولنامهای واگذار کردهاند، باید هرچه سریعتر نسبت به انتقال قطعی خودرو به خریدار اقدام کنند و سامانه رفاهی نمیتواند به زندگی مردم سرک بکشد که خودرو بهصورت قولنامهای فروخته شده است.
وی در مورد اینکه اطلاعات سامانه رفاه ایرانیان هر چند وقت یک بار بهروز میشود، گفت: کسانی که به سامانه حمایت مراجعه میکنند، ملاحظه میکنند که گردش مالی خانوار آنها در سال ۱۴۰۰ براحتی قابل مشاهده است و اطلاعات این سامانه مرتب به روز میشود و کسانی که ادعا میکنند، اطلاعات این سامانه بهروز نیست اشتباه میکنند، البته اطلاعات خودرو را نمیشود بهصورت روزانه دریافت کرد، اما در فواصل کوتاهتر مرتب اعلام میشود. اطلاعات مالی و گردش مالی افراد از طریق بانک مرکزی، اطلاعات خودرو از طریق پلیس و همچنین اطلاعات مالی و حقوقی از طریق بیمه و سازمان امور مالیاتی و اطلاعات سفرهای خارجی از طریق پلیس به ما اعلام میشود.
معاون رفاهی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه چه تعداد از سازمانها با پایگاه رفاه ایرانیان مرتبط شدهاند، عنوان کرد: اطلاعات خیلی زیادی در این سامانه وجود دارد، اما اطلاعاتی که مبنای دهکبندی خانوارها قرار گرفته است حدود ۶ اطلاع از مجموع دارایی درآمد و گردش مالی اعضای خانوار است که شامل خودرو، درآمد مالیاتی، درآمد خانوار، بیمه و گردش مالی و اطلاعات حقوق افراد شاغل به شمار میرود
وزیر اقتصاد گفت: بر اساس تصمیم ستاد اقتصادی دولت، اجرای رسمی طرح کالابرگ پس از گذراندن دوره آزمایشی در برخی استانها و مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آن در سطح کشور اجرا میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ستاد ویژهای برای بررسی کمفروشی آرد و نان تشکیل شده است، گفت: این ستاد به صورت هوشمند در حال رصد موضوع است و با نانواییهایی که نان کمتری نسبت به آرد دریافتی عرضه میکنند، برخورد قانونی میشود.
سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره اجرای طرح کالا برگ، گفت: از ابتدا مصوبه ستاد اقتصادی دولت این بوده تا زمانی که اجرای آزمایشی کالابرگ به پایان نرسیده و نتایج آن محرز نشده است، اجرای رسمی آن در سطح کشور آغاز نشود.
وی افزود: اجرای این طرح در برخی از استانها به خوبی پیش رفته اما در برخی استانها هم ایراداتی وجود داشت که ناچار شدیم به لحاظ فنی برخی نقاط ضعف را اصلاح کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: همه تلاش ما این است که پس از بررسی همهجانبه ابعاد اجرای طرح و شناسایی نقاط ضعف و قوت آن، طرح را با کمترین اشکال اجرایی کنیم.
خاندوزی با بیان اینکه با دستور رئیس جمهور تمام کسانی که مشمول دریافت یارانه نبودند اما خود را مستحق دریافت یارانه می دانستند، به صورت علی الحساب به حساب آنها یارانه نقدی واریز شده و مسدود شده است، گفت: اگر افرادی هستند که اعتراض کردند اما پول علی الحساب به حسابهای آنها واریز نشده است، مجدداً مراجعه کنند.
وی ادامه داد: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی یک ماه فرصت دارد تا بررسیهای خود را در مورد معترضین به عدم دریافت یارانه نهایی کند. به جهت اینکه دچار در هم آمیختگی حسابهای اقتصادی، بررسی موضوع سخت است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس بانک مسکن از ۲۲ اردیبهشت ماه بازنشسته شده اما همچنان بر سر کار است، گفت: حتماً این موضوع را بررسی میکنم و ظرف یک هفته آینده پاسخ آن را به خبرنگاران اعلام خواهم کرد.
خاندوزی در پاسخ به سوال دیگری در مورد طرح جلوگیری از گرانیها، گفت: در ابعاد مختلف فشار هزینهای به اقتصاد ایران در دو ماه اخیر وارد شده است؛ هم به جهت مصوباتی که هزینه تولید را افزایش داد و هم به جهت افزایش قیمتهای بینالمللی که موجب شد بسیاری از کالاهای بینالمللی به ویژه کالاهای اساسی سفره مردم با قیمت بیشتری از خارج خریداری شود و مواد اولیه گران شود.
وی ادامه داد: رئیس جمهور تاکید کردند که برای ۹ ماه باقیمانده سال باید بسته کنترل تورم ویژه ارائه دهیم. بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت اقتصاد مکلف شدند که کمک کنند تا این بسته ضد تورمی در مدت زمان باقیمانده از سال ۱۴۰۱ تهیه شود، در این جلسات این بسته آماده و به رئیس جمهور ارائه شده است که در حال اصلاح نهایی بوده و به محض اینکه اصلاحات نهایی اعمال شود به شکل رسمی رونمایی خواهد شد.
خاندوزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد اقدامات برخی نانواییها در فروش آرد به تولیدکنندگان نان فانتزی و شیرینی فروشیها، گفت: کنترل وضعیت عرضه آرد و نان در کشور بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور است که رصد روزانه در این خصوص دارند؛ در این موضوع با تخلفات حداقلی مواجه هستیم که متاسفانه به جمع کثیری از فعالانه آرد و نان تعمیم پیدا میکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه اصرار دارم از اکثریت نانوایان عزیز دفاع کنم، تصریح کرد: ما با یک اقلیت مواجه هستیم؛ اطلاعات تمام کارتخوانهای نانواییهای کشور را از طریق بانک مرکزی اخذ کرده و مورد بررسی قرار دادیم و در کمتر از یک درصد تراکنشهای نانواییها دچار مشکل هستیم.
وی با بیان اینکه این افراد مبلغ بالایی را جابهجا میکنند و ستاد ویژهای برای بررسی کمفروشی آرد و نان تشکیل شده است، گفت: این ستاد به صورت هوشمند در حال رصد این موضوع است و به طور مشخص با شماره کارت و شماره ملی که سوء استفاده میکند و یا نانوایی هایی که نان کمتری نسبت به آردی که دریافت میکنند عرضه می نمایند، برخورد قانونی صورت میگیرد.