سود سهام عدالت | سود سهام عدالت واریز
واریز سود سهام عدالت برای این افراد | حساب این سهام عدالتی ها شارژ می شود
بر اساس اعلام دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت تا پایان شهریور ماه سود سهام عدالت پرداخت میشود. چه کسانی سود سهام عدالت میگیرند؟
سود سهام عدالت هر ساله بین دارندگان سهام عدالت تقسیم می گردد. با توجه به ارزش سهام، در هر سال دارندگان مبلغ متفاوتی را به عنوان سود سهام عدالت دریافت می کنند. هم چنین با توجه به نوع سهامی که هر فرد دارد، سود سهام عدالت برای همه افراد یکی نبوده و متغیر می باشد. در روز های پایانی سال 1400 سود سهام عدالت برای افراد واریز شد که در این بین افرادی بودند که سود سهام عدالت خود را دریافت نکردند. اکنون اخرین اطلاعیه مبنی بر واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان را در ادامه بخوانید.
بخش عمدهای از افراد کشور دارای سهام عدالت هستند که برخی آنها به طور مستقیم و برخی دیگر به صورت غیر مستقیم در بورس آزادسازی شدهاند.
روز یکشنبه ۱۲ تیر ماه پیمان حدادی، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت اعلام کرد که سازمان خصوصیسازی با همکاری شرکت سپرده گذاری در پایان شهریور سال جاری سود سهام عدالت از محل سود شرکتهای غیر بورسی را پرداخت میکند.
نکته مهم اینجاست که قرار نیست تمامی سود سهام عدالت پرداخت شود بلکه در ابتدا بخشی از این پول باید صرف افزایش سرمایه شرکتها میشود و مابقی آن واریز خواهد شد.
روابط عمومی شرکت سپردهگذاری مرکزی به تجارتنیوز گفت: قرار است در نیمه دوم شهریور ماه برای ۴۹ میلیون سهامدار(تمامی سهامداران عدالت) سود واریز شود.
از سوی دیگر شورای عالی بورس به سازمان خصوصیسازی اجازه داد که در صورت درخواست شرکتهای غیربورسی سرمایه پذیر سهام عدالت در رابطه با افزایش سرمایه اقدامات لازم را انجام دهد.
پرداخت سود سهام عدالت میتواند در وهله اول نقدینگی در گردش بورس و در مرحله دوم نقدینگی در گردش بورس را افزایش دهد. از سوی دیگر نقدینگی حاصل از پرداخت سود نیز میتواند وارد معاملات بازار سرمایه شود.
اختصاص سهام عدالت به جاماندگان
مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و گفت: افرادی که اکنون تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند. اما از سهام عدالت بهرهمند نشدهاند؛ جزو جاماندگان محسوب میشوند که قرار است در ابتدا سهام عدالت به این افراد تعلق بگیرد.
وی گفت: مابقی افراد برای دریافت سهام عدالت باید مورد بررسی قرار بگیرند که شناسایی این گروهها نیازمند بررسیهای سازمان خصوصیسازی و مجلس است.
حدادی تاکید کرد: با توجه به اینکه شرکتهای سهام عدالت جزو شرکتهای استراتژیکی محسوب میشوند و فعالیت و سودآوری آنها روز به روز بهتر میشود و افزایش پیدا میکند؛ بنابراین مردم باید اقدام به نگهداری کنند.
مجرمان سایبری با طراحی پلتفرم مجرمانه در قالب استفاده از نام و نشان سامانه سهام عدالت و ارسال پیامک افراد را به صفحات جعلی پرداخت موسوم به فیشینگ هدایت میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت، با مطرح شدن واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان، کلاهبرداران فرصت را غنیمت شمرده و به کاسبی خود (دست کردن در جیب مردم) رونق دادهاند.
سپردهگذاری مرکزی هم که متولی واریز سود سهام عدالت است برای پیشگیری از فریب خوردن مردم اطلاعیه را صادر کرده و به مردم هشدارهای لازم را داده است.
در این اطلاعیه آمده است بهتازگی مجرمان سایبری با ترفندی جدید و با ارسال پیامک و یا پیام در شبکههای اجتماعی با نام واریز سود سهام عدالت مترصد کلاهبرداری از مردم هستند.
پیامهای جعلی که بهتازگی منتشر شده است، از مخاطبین درخواست میکند که برای دریافت سود سهام خود از طریق لینک آلوده اقدام کند که سهامداران میبایست نسبت به این اقدام کلاهبردارانه آگاه باشند.
آقای امید ارباب مدیر امنیت اطلاعات سپردهگذاری مرکزی گفت: شرکت سپردهگذاری مرکزی برای واریز سود سهام عدالت پیامکی ارسال نمیکند. با توجه به کلاهبرداریهای جدید که در خصوص سود سهام عدالت انجام شده افراد باید این نکته را توجه داشته باشند که هیچ ارگانی از طریق شماره موبایلهای شخصی اقدام به ارسال پیامک نمیکند.
نکته مهمتر این که تمام سامانههای دولتی با پسوند.IR تمام میشوند و پسوندهای دیگر مورد اعتماد و قبول نیستند افراد در صورت مواجه با چنین مواردی حتما با سامانه ۱۵۶۹ تماس حاصل کنند.
روز سهشنبه هفت تیر ماه جلسه شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد، وزیر صنعت معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر اعضا شورا برگزار شد. در این جلسه سه تصمیم درخصوص سهام عدالت انجام گرفت.
پیمان حدادی، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در وهله اول به سازمان خصوصیسازی اجازه داده شد که در صورت درخواست شرکتهای غیربورسی سرمایهپذیر سهام عدالت در رابطه با افزایش سرمایه اقدامات لازم را انجام دهد. دوم آنکه سازمان خصوصیسازی با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی در پایان شهریورماه سال جاری، سود سهام عدالت را از محل سود شرکتهای غیربورسی پرداخت کند.
وی تاکید کرد: سومین تصمیم این بود که سازمان خصوصیسازی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار، فرآیند پذیرش شرکتهای سرمایهپذیر غیربورسی در شرکتهای بورس و فرابورس را پیگیری کند تا در اسرع وقت فرآیند پذیرش و درج نماد شرکتها انجام شود.
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد، ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی بوده و ۱۳ شرکت نیز غیربورسی هستند.
در چهارمین روز خرداد ماه امسال بود که مشاور سازمان بورس اوراق بهادار با اعلام اینکه سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، از واریز این سود به حساب سهامداران در آینده نزدیک خبر داد.
سود سهام عدالت چقدر است؟
بنابر اعلام پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته ارزش این سود، بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
پیش از این موضوع و در تاریخ ۲۱ فروردین ماه، پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که سود شرکتهای غیربورسی در حال بررسی است. چقدر از سود این شرکتها از طرف سازمان خصوصیسازی دریافت شده است. اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکتهای بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز میشود. البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمی نگرفته و پولهای جمعآوری شده از شرکتهای غیربورسی، اعداد قابل توجهی نیست.
شرکتهای پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بندر امام (ره)، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی خوزستان، دخانیات ایران، ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سابیر، شهر صنعتی البرز، شهر صنعتی رشت، شهر صنعتی کاوه، مشانیر و مگا موتور، شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت هستند که پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا، بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند و از ۶ تا ۳۰درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرند.
پس از تغییرات در سازمان بورس، پرداخت سودهای رسوبی از طریق سجام، با کلید واژه حق الناس در دستور کار قرار گرفت تا علاوه بر واریز صد در صدی سود مجامع شرکتها در سال ۱۴۰۱ از طریق سجام و بدون نیاز مراجعه سهامداران به بانک، سودهای رسوب شده در سال های گذشته نیز به حساب آنها واریز شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از این موضوع با عنوان سودی که به مردم پرداخت نمی شود یاد کرده و وعده داده بود در ۱۴۰۱ تمام ناشران ملزم به پرداخت سود از طریق سجام باشند. وعده ای که محقق و همچنان در دستور کار سازمان بورس قرار دارد.
پیش از این خیلی از افراد حتی نمیدانستند سودی از این شرکتها طلب دارند، و یا بعد از بارها مراجعه موفق به دریافت سود از شرکت ها نشده بودند، اما الزام سازمان بورس به پرداخت حق الناس باعث شد تا امروز ۲ میلیون ۹۰۰ هزار نفر به حقشان برسند.
اگر چه از میزان سودهای رسوبی شرکتها در سنوات گذشته اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما اطلاعات آخرین صورتهای مالی شرکتها در سامانه کدال نشان میدهد بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان سود مجامع سهامداران طی سالهای گذشته در شرکتها رسوب کرده است که اکنون از طریق سامانه سجام بدون نیاز به مراجعه به جایی پرداخت میشود.
اما سامانه سجام چیست؟
سجام یک سامانه زیرساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است.
تمام فعالان این بازار در این سامانه، فقط یکبار برای همیشه اطلاعات خود را ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت قادر به دریافت خدمات مبتنی بر دادههای تایید شده خواهند بود.
از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شمارهحساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دایمی فرد ثبت میشود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.
سهامداران میتوانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir ثبتنام و احراز هویت سجام را بهصورت الکترونیکی انجام دهند.
محمود حسنلو اظهار کرد: سود سهام جاماندگان سهام عدالت (سهامداران سهام عدالت که تاکنون موفق به دریافت سود عملکرد سالهای ۹۸ و ۹۹ خود نشده اند) در نیمه دوم تیرماه به حساب آنها واریز میشود. این افراد نگران سودهای خود نباشند این سودها محفوظ است.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) گفت: تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر همچنان به علت داشتن شماره شبای نامعتبر موفق به دریافت سود سهام خود نشده اند.
حسنلو از جاماندگان دریافت سود سهام عدالت که تاکنون به ثبت نام و احراز هویت خود در سامانه سجام اقدام نکرده اند، نیز خواست هرچه زودتر با مراجعه به سامانه سجام به ثبت نام و احراز هویت اقدام کنند تا در مرحله بعدی سود سهام به حساب آنها واریز شود.
محمود حسنلو با بیان اینکه تاکنون دو مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شده است،افزود: در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند، اظهار داشت: شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
حسنلو درباره سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکردهاند، گفت: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری سمات با بیان اینکه سهامداران عدالت نگران سود سالهای گذشته خود نباشند، تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی امسال در چندین نوبت، واریز سود سهامداران عدالت را در دستور کار خود قرار داده است اما امیدواریم این گونه سهامداران هر چه سریعتر مشکل شماره شبا معتبر بانکی خود را حل کنند تا این شرکت بتواند سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آنها را تا اواسط تیرماه امسال پرداخت کند.
گفتنی است، سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) با هدف ایجاد سامانهای یکپارچه، فراگیر و ارائه خدمات مطلوب به سهامداران بازار سرمایه راهاندازی شده است.
علاقهمندان میتوانند با مراجعه به وبگاه www.sejam.ir بهصورت حضوری و غیرحضوری ثبتنام خود را در این سامانه انجام دهند و به باشگاه بزرگ مشتریان بازار سرمایه ملحق شوند.
از اسفند سال ۱۴۰۰ سود سهام عدالت در اولین مرحله برای برخی از دارندگان سهام عدالت، واریز شد. اما برخی هم از دریافت این سود جا ماندند. این افراد به دلیل شماره شبای نامعتبر و حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضاء)، ارزی و بلندمدت، سود خود را دریافت نکردند. پس از اردیبهشت ماه نیز با تکمیل اطلاعات سود برخی دیگر واریز شد و مجددا شرکت سپردهگذاری مرکزی فرصتی دوباره برای تکمیل اطلاعات و پرداخت سود داده است.
به گفته محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار است سود جاماندگان تا نیمه تیر ماه پرداخت شود.
پرداخت سود سهام عدالت در چندین مرحله انجام ولی همچنان برخی سود خود را دریافت نکردهاند. شرکت سپردهگذاری مرکزی مهلتی مجددا مهلتی برای تکمیل اطلاعات این افراد داده است.
مهدی نعمتی، روابط عمومی شرکت سپردهگذاری چندی پیش گفته بود که در سال جاری چند نوبت واریز سود سهام عدالت خواهیم داشت.
در نتیجه سهامدارانی که اطلاعات خود با تکمیل اطلاعات خود سودی دریافت نکردهاند نگران نباشید و به زودی این سود پرداخت خواهد شد.
محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی با بیان اینکه تاکنون دو مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شده است گفت: در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند، اظهار داشت: شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
حسنلو درباره سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکردهاند، گفت: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند. تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری سمات اظهار کرد: امیدواریم سهامداران هر چه سریعتر مشکل شماره شبا معتبر بانکی خود را حل کنند. تا پس از آن این شرکت بتواند سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آنها را تا اواسط تیرماه امسال پرداخت کند.
جزئیات واریز سود سهام عدالت توسط شرکتهای بورسی چیست؟
، بنابر اعلام پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است.
این سود در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته ارزش این سود، بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
شرکتهای پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بندر امام (ره)، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی خوزستان، دخانیات ایران، ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سابیر، شهر صنعتی البرز، شهر صنعتی رشت، شهر صنعتی کاوه، مشانیر و مگا موتور، شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت هستند که پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا، بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند و از ۶ تا ۳۰درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرند.
پیش از این موضوع و در تاریخ ۲۱ فروردین ماه، پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که سود شرکتهای غیربورسی در حال بررسی است که چقدر از سود این شرکتها از طرف سازمان خصوصیسازی دریافت شده.
او گفت: اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکتهای بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع شده و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز میشود.
البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمی نگرفته است و پولهای جمعآوری شده از شرکتهای غیربورسی، اعداد قابل توجهی نیست.
این در حالی است که طبق قانون تجارت، شرکتهای بورسی چهار ماه برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و هشت ماه پس از برگزاری مجمع، برای پرداخت سود به سهامداران فرصت دارند.
اما این موضوع، چالشی را در سالهای اخیر برای سهامداران ایجاد کرده است. از سوی دیگر، ضوابط این شرکتها مانند شرکتهای بورسی است و تفاوتی با آنها ندارد و بورسی یا غیربورسی بودن شرکتها، تاثیری در اصل موضوع ندارد.
بیش از ۲۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت در ۲ ماه نخست امسال مشکل شماره شبای معتبر بانکی خود را برای دریافت سود سهام عدالت برطرف کرده بودند، که در این راستای شرکت سپردهگذاری مرکزی از این هفته، سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ این تعداد از سهامداران را به حسابشان واریز کرد.
به گفته معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند و شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود،راکد، مشترک (دوامضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
معاون فناوری شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: از امروز صبح کار استخراج دیتا و محاسبات سودهای جاماندگان را آغاز کردیم و نهایتا از فردا اول خرداد میتوانیم سودها را به حساب شبا سهامداران واریز کنیم.