قیمت بنزین | افزایش قیمت بنزین

قیمت بنزین زیاد می شود؟ | تصمیم دولت برای کنترل قیمت سوخت

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: پیش بینی می کنیم ۴ میلیون نفر جاماندگان افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد باشند و گروه های بعدی اولویت دار نیز کارگران، کارمندان و ... هستند و احتمالا تا اواسط تابستان آیین نامه فراخوان ثبت نام سهام عدالت در کشور اعلام بشود.

قیمت بنزین زیاد می شود؟ | تصمیم دولت برای کنترل قیمت سوخت
کدخبر : 2638
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

بعد از گران کردن قیمت بنزین در سال 98 و طرح سهمیه بندی قیمت بنزین اکنون دوباره بحث بر سر گران کردن قیمت بنزین است. گران کردن قیمت بنزین هربار با واکنش های زیادی همراه بوده است. در ادامه جزئیات جدید در مورد قیمت بنزین را می خوانید. 

پورابراهیمی در بخشی از سخنانش در پاسخ به این سوال که آیا بحث افزایش قیمت بنزین مطرح است؟ گفت: خیر؛ هیچ برنامه ای در این زمینه برای سال ۱۴۰۱ در دستور کار مجلس و دولت نیست.

موسی احمدی درباره افزایش قیمت بنزین و گازوئیل اظهار داشت: نه وزارت نفت و دولت و نه مجلس برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین، گازوئیل و فراورده‌های نفتی ندارند.  وزیر نفت هم در جلسه اخیر در کمیسیون انرژی به ضرص قاطع اعلام کرد هیچگونه افزایش قیمتی روی سوخت اعمال نخواهد شد.

وی تاکید کرد: موضوع قیمت بنزین چندین بار این در کمیسیون انرژی با حضور و بدون حضور وزیر مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به طور جدی تصمیم بر این شده که افزایش قیمتی اعمال نخواهد شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: افزایش قیمت در دستور کار قرار ندارد و بعبارت دیگر فعلا دولت، مجلس و وزارت نفت در بحث قیمت حامل‌های انرژی نگاهی ندارند، ضمن اینکه نباید اینگونه برداشت شود که ممکن است افزایش قیمت به ابتدای سال بعد موکول شود، یعنی تاکنون هیچ بحثی در خصوص تغییر قیمت سوخت چه برای سال جاری و چه سال آینده نشده است.

وی در خصوص تغییر شیوه سهمیه‌بندی نیز گفت: در این خصوص بحثی نشده و توزیع بنزین سهمیه‌ای و آزاد به همین شیوه کنونی ادامه خواهد داشت.

محدودیت‌های موجود درباره عرضه بنزین و گازوئیل

قیمت بنزین

محدودیت‌های موجود درباره عرضه بنزین و گازوئیل در استان‌های مرزی و پرتردد نزدیک به مرز، کار را سخت کرده است. در بحث عرضه گازوئیل با مشکلاتی مواجهیم و اخبار و شایعات اخیر، دردسر‌های جایگاهداران را در این حوزه دوچندان می‌کند. شاهد اجرای برخی طرح‌های مشکل ساز در این زمینه هستیم که با هدف تسهیل انجام می‌شود، ولی نگاه میدانی در تدوین آن‌ها وجود ندارد.

در شرایط فعلی، جایگاهداران، رانندگان خودرو‌های سنگین و مجموعه صنفی هر دو گروه، ناراضی هستند و بهبود وضعیت را از مسئولان تصمیم ساز دستگاه‌هایی مثل وزارت نفت، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطالبه می‌کنند.

بار‌ها راهکار‌های صحیح را به مسئولان اعلام کرده‌ایم و خواهان تعیین تکلیف مسائل به جای پاک کردن صورت مسئله شده‌ایم. آمادگی هر نوع همکاری را داریم و دولت باید طبق مواد قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، از اصناف مشورت گیرد.

بی تصمیمی یا عدم قاطعیت در اتخاذ تصمیمات درست از سوی مسئولان را مشاهده می‌کنیم؛ معجزه‌ای در کار نیست و اگر از کارشناسان و متخصصان مشورت گرفته نشود، بعد از چند ماه، مشکلات و آسیب‌های طرح‌ها، به جایگاهداران و مردم می‌رسد. برای این حوزه نمی‌توان صرفاً از راه دور تصمیم گرفت؛ البته در دولت سیزدهم این مشورت‌ها بیشتر شده، ولی کافی نیست.

مباحثی که درباره قیمت و نحوه عرضه بنزین و گازوئیل در فضای مجازی و رسانه‌ها مطرح می‌شود و سپس مسئولان تکذیب می‌کنند، ناشی از چیست؟

طی ماه‌های اخیر تقریبا هر هفته اخباری در مورد نحوه عرضه سوخت و قیمت آن در فضای مجازی و حتی خبرگزاری‌های رسمی منتشر می‌شود که نشان‌دهنده اقدامات حرفه ایست، اما هدف دقیق آن را نمی‌دانیم.

شدت شایعات به قدری است که حتی توقف ۱۵ دقیقه‌ای شبانه فعالیت جایگاه‌ها جهت تغییر شیفت را که سال‌هاست رخ می‌دهد، به عنوان تعطیلی کامل عنوان می‌کنند و سعی در تولید اخبار منفی و تحریک اذهان دارند.

برخی‌ با نیت‌های گوناگون از طریق تولید خبر با موضوع سوخت در جامعه التهاب آفرینی می‌کنند و در این شرایط، اظهارات شفاف و به موقع مسئولان می‌تواند راهگشا باشد.

قاطعانه اعلام می‌کنم هر نوع خبری که تاکنون مبنی بر جمع‌آوری کارت‌های آزاد بنزین به صورت گسترده از جایگاه‌ها منتشر شده، کذب است. هرچند تعداد کارت‌های آزاد مربوط به گازوئیل در جایگاه‌ها زیاد نیست، اما فعال هستند و کارکنان جایگاه‌ها، با ثبت مشخصات وسائل نقلیه، اقدام به توزیع سوخت می‌کنند.

صنف جایگاهداران در مواجهه با این اخبار چه اقداماتی انجام می‌دهد؟

صنف جایگاهداران مشاهدات میدانی خود را صریح و شفاف در اختیار رسانه‌ها و مردم می‌گذارد و انتظار داریم، صحت اخبار را از منابع معتبر سوال کنند.

عملکرد مسئولان پس از انتشار این اخبار را چطور ارزیابی می‌کنید؟

نخستین مواجهه مردم در این شرایط، با جایگاهداران است؛ نه مدیری که در دفتر کارش حضور دارد، اما باید بدانند که جایگاهداران به عنوان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، فقط توانایی انتقال نظرات آن‌ها از طریق مجموعه صنفی به دولت را دارند و نمی‌توانند در تعیین قیمت سوخت و میزان عرضه آن یا واریز سهمیه به کارت‌ها، دخالتی کنند.

هرکدام از این خبر‌ها برای جایگاهداران دردسر ایجاد می‌کند و هر محدودیتی مساوی با کاهش درآمد جایگاه‌هاست؛ در حالی که جایگاهداران علی رغم گذشت سه ماه از سال، حق العمل خود را بر اساس نرخ سال ۱۴۰۰ دریافت می‌کنند و دولت باید به مطالبات آن‌ها پاسخ دهد.

مطالبات مردم باید از مسئولان تصمیم ساز صورت گیرد و آن‌ها نیز باید در همه موارد، صریح و شفاف با مردم سخن بگویند تا اصلا شایعه‌ای ساخته نشود که بعداً تکذیب کنند.

تجربه نشان داده که بررسی هر طرحی در مورد سوخت، محرمانه باقی نمی‌ماند و به جامعه منتقل می‌شود؛ پس باید با مردم شفاف و صادق بود و چه بهتر که قبل از خبرپراکنان، مسئولان آن طرح را با مردم در میان بگذارند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد