قیمت گوشت | قیمت گوشت افزایش
قیمت گوشت ارزان شد | جنجال جدید بر سر قیمت گوشت
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از کاهش ۳۰ هزار تومانی نرخ این نوع گوشت در یکماه اخیر خبر داد.
قیمت گوشت به حدی نرسید که عموم مردم بتوانند آن را تهیه کنند. ولی دولت در این زمینه بیکار ننشست و برای پایین آوردن قیمت گوشت و خرید گوشت توسط اکثریت مردم، اقدام به راه اندازی مراکز دولتی عرضه گوشت کرد. در این مراکز قیمت گوشت از قیمت بازارز پایین تر بود.قیمت گوشت همزمان با کالاهای دیگر نیز افزایش داشته است. برای اطلاع از قیمت گوشت امروز ادامه خبر را بخوانید.
علی اصغر ملکی از کاهش ۳۰ هزار تومانی نرخ گوشت گوسفندی در یکماه اخیر خبر داد و گفت: گوشت قرمز بیشتر از هر کالای دیگری روند کاهش نرخ را تجربه کرده است.
وی اضافه کرد: دلیل این اتفاق، کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا برای این کالا است.
ملکی گفت: نرخ گوشت گوسفندی در یکماه اخیر روند کاهشی داشته و حدود ۳۰ هزار تومان در این مدت کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: نرخ هر کیلوگرم شقه بره ماده گوسفندی بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.
ملکی ادامه داد: همچنین نرخ هر کیلوگرم شقه بدون دنبه گوسفندی نر بین ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان است.
وی درباره اینکه پیشبینی میکنید در روزهای آینده چه اتفاقاتی برای بازار گوشت رخ دهد؟، گفت: قابل پیشبینی نیست که چه اتفاقی خواهد افتاد. با توجه به گرمایش هوا و شرایط حاکم بر بازار فعلاً همه چیز در راستای کاهش نرخ هاست.
در هفتهای که گذشت قیمت گوشت به روند افزایشی خود با سرعت بیشتری ادامه داد. چنانکه بررسیها نشان میدهد در این هفته هر کیلوگرم گوشت قرمز حداقل حدود ۲۰ هزار تومان رشد نرخ را تجربه کرد.
گرچه نرخ دام زنده مدتهاست روند ثابتی دارد، اما این امر هم منجر به توقف تورم و گرانی گوشت نشد. بدین ترتیب آنطور که فعالان صنفی میگویند بسیاری از دامداران در معرض ورشکستگی قرار گرفتهاند. این امر پیش از هر موضوعی ریشه در کمبود نهادههای دامی و البته افزایش نرخ آن دارد.
در همین زمینه مدیرعامل اتحادیه دام سبک به دیدهبان ایران اعلام کرد: قیمت غلات بهعنوان خوراک اصلی دام روند افزایشی به خود گرفتند و بالاتر از نرخ تورم (نقطه به نقطه و سالانه) بودند. این در حالی است که افزایش قیمت دام سبک حتی به نرخ شاخص هم نرسید. از این رو بسیاری از دامداران سبک ورشکسته شدند و دامهای مولد را روانه کشتارگاهها کردند.
افشین صدر دادرس با اشاره به افزایش هفتگی قیمت گوشت این را هم افزود که دولت تلاشی برای کنترل بازار گوشت انجام نمیدهد.
نهادههای وارداتی بازار گوشت را کنترل میکند؟
بعد از رکوردشکنی قیمت گوشت در هفته جاری، دیروز مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان از پهلوگیری چهار فروند کشتی حامل نهادههای دامی در بندر امام خمینی (ره) خبر داد.
بر اساس اعلام حمید بدوی، این کشتیها حامل ۱۲۵ هزار تن ذرت و ۱۳۰ هزار تن کنجاله سویا در مجموع ۲۵۵ هزار تن نهاده هستند که از کشورهای برزیل و آرژانتین وارد کشور شدهاند.
حال به نظر میرسد دولت با واردات این نهادهها قصد دارد کنترل بازار گوشت را در دست بگیرد. اما پس از حذف ارز ترجیحی، به نظر میرسد این نهادهها هم با منشأ ارز نیمایی وارد کشور شدهاند.
بدین ترتیب بدیهی است که تولیدکنندگان برای خرید آن باید متناسب با قیمت ارز نیمایی هزینه کنند که تفاوت چشمگیری با نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز ترجیحی دارد. حتی اگر این نهادهها بدون واسطه و دلال به دست تولیدکننده نهایی برسند، مابهالتفاوت موجود در نرخ ارزها، شوک قیمتی را بر جای میگذارد.
از سوی دیگر، کاهش مصرف گوشت و کمبود نهاده پیش از این تأثیر خود را روی فعالیت دامداران گذاشت. چنانکه طبق پیگیریها برخی از آنها ورشکسته شدهاند. حال با توجه به کاهش تولید، بدیهی است که قیمت گوشت در هفتههای پیش رو به روند صعودی خود ادامه دهد. بهویژه آنکه به نظر میرسد دولت برنامه جدی برای کنترل بازار ندارد. امری که در نرخ تورم منتشرشده در خرداد نمایان شد.
قیمت گوشت در بازار چند؟
بررسی تجارتنیوز از سطح خردهفروشیها نشان میدهد که قیمت گوشت در انواع مختلف آن دیگر بالای ۲۰۰ هزار تومان است. گرچه در مناطق مختلف کشور و پایتخت قیمتها متفاوت است، اما در ادامه میانگینی از قیمتها درج میشود.
بر اساس اطلاعات بهدستآمده امروز سوم تیر ۱۴۰۱ هر کیلوگرم گوشت گوسفندی خورشتی بیاستخوان ۲۰۶ هزار تومان قیمت دارد. گوسفندی راسته با استخوان ۱۶۰ هزار تومان به فروش میرسد. قیمت گوشت گوسفندی راسته بدون استخوان در هفته جاری تا ۲۵۰ هزار تومان هم پیش رفت.
راسنه پاککرده گوساله هماکنون در هر کیلو ۲۲۰ هزار تومان قیمت دارد. چرخکرده مخلوط نیز بالاتر از ۱۷۰ هزار تومان قیمتگذاری شد. ماهیچه پلویی نیز تا ۲۵۰ هزار تومان افزایش یافت.
آیا با توجه به این رکوردشکنیها و واردات نهادههای جدید میتوان به بازگشت قیمت گوشت امید داشت؟
تخصیص ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای نهاده دامی
به نقل از مهر، عباس پاپیزاده ظهر سهشنبه در حاشیه اجلاسیه نخستین کنگره ۱۱ هزار شهید جامعه عشایری کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبارات بخش راه عشایری افزایش یافته است، اظهار کرد: این در حالی است که سال گذشته به ۳۱ استان کمتر از ۲۳ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه تخصیص داده شد.
وی با اشاره به افزایش اعتبارات حوزه عشایری، عنوان کرد: بودجه تأمین آب برای عشایر نسبت به سال گذشته حدوداً چهار برابر شده است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور به سفر رئیس جمهور به چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و ادامه داد: در این سفر ۱۴۰ میلیون تومان به حوزه عشایری استان اعتبار تخصیص داده شد.
پاپیزاده شهدای جامعه عشایری را سند فداکاری، ایثار و از خود گذشتگی عشایر دانست و مطرح کرد: عشایر در حوزه اقتصادی کشور نقش مهمی برعهده دارند.
تولید ۳۵ درصد از صنایع دستی توسط عشایر کشور
وی با بیان اینکه ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور توسط عشایر تولید میشود، اعلام کرد: این مهم تأثیر بسزایی در جلوگیری از خروج ارز از کشور دارد چرا که کشور در تولید گوشت قرمز خودکفا نشده است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور ادامه داد: ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور نیز توسط عشایر تولید میشود که این تولیدات فرهنگ و سنت ایران را به سراسر جهان معرفی میکند.
پاپیزاده با بیان اینکه تولید صنایع دستی در بالا رفتن توان اقتصادی این قشر و کشور مؤثر است، گفت: گلیم، فرش و گبه از جمله صنایع دستی عشایر هستند که در جهان شهرت دارد.
وی با اشاره به توزیع ۱۲۰ هزار تن نهاده دامی در بین عشایر در سال ۹۹، اعلام کرد: این مهم در سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافت.
رئیس سازمان امور عشایری کشور به دام دار کارتها اشاره کرد و افزود: این کارت در اختیار عشایر، تولید کنندگان گوشت قرمز و دامداران قرار گرفته است که ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تأمین نهاده دامی در قالب این کارتها تخصیص یافته است.
توزیع روزانه ۶۰ تن گوشت در پایتخت
به نقل از خبرنگارانجوان، مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: علی رغم توزیع ۶۰ تن گوشت منجمد در تهران و روند کاهشی قیمت دام، نرخ گوشت همچنان بالاست.
افشین صدردادرس گفت: علی رغم توزیع روزانه ۶۰ تن گوشت منجمد در تهران، قیمت همچنان بالاست که این امر بیانگر سودجویی دلالان و واردکنندگان است چرا که منافع واردکنندگان در خدمت واردات گوشت است.
به گفته او، قیمت کنونی هر کیلو بره نر ۶۵ تا ۷۰ هزارتومان و میش ۲۵ تا ۳۰ هزارتومان است که براین اساس باید هر کیلو گوشت حداکثر ۱۵۰ هزار تومان و گوشت چرخ کرده ۷۰ هزار تومان در بازار توزیع شود که متاسفانه گوشت بالای ۲۰۰ هزار تومان و گوشت چرخ کرده ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان عرضه می شود که این موضوع ارتباطی به دامدار ندارد.
مدیر عامل اتحادیه دام سبکگفت: بنابر گزارش اعلامی استان های غربی بین ۴ تا ۵ میلیون راس دام آماده عرضه در این استان هاست که به دلیل شرایط خشکسالی، نبود علوفه در مرتع و کاهش تقاضا در بازار هر چه سریع تر باید از این استان ها خارج شود.
بنابر آمار اعلامی اتحادیه و تشکلهای تولیدی سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور است که طی سال های قبل ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن از طریق تولید داخل و مابقی واردات تامین می شد که با افزایش بهره وری و تولید در داخل دیگر نیازی به واردات نداریم.
افشین صدردادرس گفت: علی رغم توزیع روزانه ۶۰ تن گوشت منجمد در تهران، نرخ همچنان بالاست که این امر بیانگر سودجویی دلالان و واردکنندگان است چرا که منافع واردکنندگان در خدمت واردات گوشت است.
به گفته او، نرخ کنونی هر کیلو بره نر ۶۵ تا ۷۰ هزارتومان و میش ۲۵ تا ۳۰ هزارتومان است که براین اساس باید هر کیلو گوشت حداکثر ۱۵۰ هزار تومان و گوشت چرخ کرده ۷۰ هزار تومان در بازار توزیع شود که متاسفانه گوشت بالای ۲۰۰ هزار تومان و گوشت چرخ کرده ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان عرضه میشود که این موضوع ارتباطی به دامدار ندارد.
مدیرعامل اتحادیه دام سبکگفت: بنابر گزارش اعلامی استانهای غربی بین ۴ تا ۵ میلیون راس دام آماده عرضه در این استان هاست که به دلیل شرایط خشکسالی، نبود علوفه در مرتع و کاهش تقاضا در بازار هر چه سریع تر باید از این استانها خارج شود.
بنابر آمار اعلامی اتحادیه و تشکلهای تولیدی سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور است که طی سالهای قبل ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن از طریق تولید داخل و مابقی واردات تامین میشد که با افزایش بهرهوری و تولید در داخل دیگر نیازی به واردات نداریم.