قیمت گوشت | قیمت گوشت افزایش

قیمت گوشت در بازار | ارزانی به قیمت گوشت رسید

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی باعث بازار رقابتی دام زنده و گوشت قرمز می‌شود، گفت: در پی این اقدام دولت، نرخ دام زنده و گوشت قرمز در فرآیند عرضه و تقاضا واقعی خواهد شد.

قیمت گوشت در بازار | ارزانی به قیمت گوشت رسید
کدخبر : 1394
پایگاه خبری تحلیلی گشتنی نیوز :

قیمت گوشت در ماه رمضان به حدی نرسید که عموم مردم بتوانند آن را تهیه کنند. ولی دولت در این زمینه بیکار ننشست و برای پایین آوردن قیمت گوشت و خرید گوشت توسط اکثریت مردم، اقدام به راه اندازی مراکز دولتی عرضه گوشت کرد. در این مراکز قیمت گوشت از قیمت بازارز پایین تر بود.قیمت گوشت همزمان با کالاهای دیگر نیز افزایش داشته است. برای اطلاع از قیمت گوشت امروز ادامه خبر را بخوانید.

قیمت گوشت

«منصور پوریان» روز دوشنبه درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز اظهار کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اعلام نرخ جدید برای نهاده‌های دامی بازار دچار شوک موقتی شد اما طی روزهای گذشته قیمت‌ها در فرآیند عرضه و تقاضا به شرایط عادی بازگشت.

وی با توجه به مازاد جمعیت دامی کشور، ادامه داد: مشکل جدی خشکسالی و کم‌آبی، فراگیری افزایش عرضه دام زنده و گوشت قرمز در کشور است و در حالی تولیدکنندگان با مشکل تامین آب و علوفه روبه‌رو هستند.

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه گوشت قرمز به سه شکل با قیمت‌های متفاوت در کشور عرضه می‌شود، گفت: گوشت بسته‌بندی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای (گوشت در بسته‌بندی‌های لوکس)، قصابی‌ها (عرضه لاشه) و گوشت‌های وارداتی با نرخ‌های تنظیم بازاری است تا اقشار مختلف مردم بتوانند از این محصول بهره‌مند شوند.

پوریان افزود: در پی اصلاح سیاست ارز ترجیحی تولیدکنندگان انتظار داشتند علاوه بر تامین نهاده‌های موردنیاز برای یک تا دو ماه اخیر، رفع ممنوعیت صادرات دام زنده، نقدینگی موردنیاز صنعت دام و طیور تامین شود، اما به دلیل وقفه در این موضوع بازار دچار شوک شد؛ همین امر باعث شده نرخ گوشت قرمز موقتی در بازار افزایش یابد که به نظر می‌رسد قیمت‌ها به‌زودی در فرآیند عرضه و تقاضا واقعی و کاهش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: شرایط فعلی نشان می‌دهد که بازار کشش عرضه گوشت قرمز با قیمت‌های ۲۰۰ هزار تومان را ندارد و ادامه این روند توسط برخی سودجوها باعث کاهش مجدد مصرف گوشت قرمز از سبد خانوار ایرانی خواهد شد.

رئیس شورای تامین دام کشور تاکید کرد: در صورت تامین نقدینگی صنعت دام و طیور، رفع ممنوعیت صادرات دام زنده و یا حذف عوارض گمرکی و تامین نهاده‌های در یک تا دو ماه تولیدکنندگان، بازار این محصول رقابتی خواهد شد و تولیدکنندگان می‌توانند به حیات خود ادامه دهند.

چندی پیش خبری مبنی بر واردات گوشت از نیکاراگوئه توسط رئیس سازمان دامپزشکی منتشر شد. به گفته وی، بنابر راهبردهای پنج گانه وزارت جهاد وارد مذاکره شدیم که در این راستا نخستین شیوه نامه‌های بهداشتی را با ونزوئلا امضا کردیم و احتمالا با نیکاراگوئه برای واردات گوشت قرمز امضا خواهیم کرد.رئیس سازمان دامپزشکی می‌گوید، سالانه ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور است که ۸۵۰ هزار تن آن در داخل تولید و حدود ۱۰۰ هزار تن از طریق واردات تامین می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران نیز در خصوص واردات گوشت گفت: مازاد دام زنده سبک و سنگین در کشور نشان می‌دهد که می‌توانیم تمامی گوشت قرمز موردنیاز کشور را از محل تولید داخلی تامین کنیم و دیگر نیازی به واردات از دیگر کشورها نیست.

حال امروز با انتقاد تند یک نماینده مجلس در این خصوص رو به رو شدیم. سلمان اسحاقی در تذکری شفاهی بیان کرد: اخیرا معاون وزیر جهاد کشاورزی به خرید گوشت از کشورهای دیگر اشاره داشته است در حالی که این موضوع خلاف اقتصاد مقاومتی است. دولت مکلف است که خرید گوشت را در وهله اول از عشایر و دامداران روستایی انجام دهد و اگر دچار کمبود شد نسبت به واردات اقدام کند.

وی همچنین افزود: برخی از عشایر و روستایی‌ها به خاطر نبود نهاده‌های دامی با مشکلاتی مواجه شده‌اند. اکنون وزارت جهاد کشاورزی با خرید گوشت گاو از آنها باید حمایت کند این اقدام می‌شود نماد اقتصاد مقاومتی. این اقدام وزارت جهاد توسط نماینده مجلس به گونه‌ای آسیب به اقتصاد کشور شناخته شده است.

گسترش نیوز در این خصوص به گفت‌وگو با علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان گوشت گوسفندی تهران پرداخت.

ملکی در خصوص اینکه کشور به واردات گوشت نیاز دارد یا خیر؟، اظهارکرد: درحال‌حاضر کمبودی نیست و تا زمانیکه نیاز نباشد واردات نباید صورت گیرد. با وجود تورم و میزان تقاضا کم پیش‌بینی ما این است که فعلا نیازی نیست. درحال‌حاضر تقاضا به نسبت قبل با توجه به شرایط بد حاکم، گرانی لبنیات و... قدرت خرید مردم کاهش یافته است.

گوشت وارداتی صنعتی است

وی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه اول سال کمبودی حس نمی‌شود، گفت: بهتر است در زمان نیاز واردات ایجاد شود تا کمبودی نباشد و تقاضا مردم پاسخ داده شود.

ملکی در خصوص کیفیت گوشت‌های وارداتی نیز تصریح کرد: قبل از این از آسیانه میانه گوشت وارد شد. این گوشت‌ها بسیار چرب و دارای وزن بالا بود که جذب بازار نشد و مشتری پسند نبود. اگر اینگونه باشد مصرف صنعتی دارد و قابل استفاده مردم نیست. اینکه فرد به جای ۴ کیلو گوشت خارجی ۲ کیلو گوشت داخلی خریداری کند قطعا دلچسب تر و به صرفه است. گوشت وارداتی صنعتی است.

بازار از رونق افتاده است

رئیس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان گوشت گوسفندی تهران پیرامون افزایش نرخ گوشت در هفته گذشته، بیان کرد: با تغییرات نرخ دیگر اقلام و نگرانی از گرانی بیش از پیش گوشت، نرخ این محصول در هفته گذشته بالا رفت. مردم کمی شتاب‌زده خرید کردند و دامداران هم بر این باور بودند که شرایط خاصی پیش آمده و می‌توانند هر قیمتی را اعمال کنند ولی بازار راکد شد.

ملکی نرخ گوشت در هفته جاری را نسبت به هفته گذشته کاهشی اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه ابتدای ماه است اما بازار پر رونق نیست. نرخ گوشت گوسفند نسبت به گوشت گوساله کمتر است، بطوریکه گوشت گوساله کیلویی ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است، اما گوشت گوسفند کیلویی ۱۹۵ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

پیش بینی واردات گوشت

رئیس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان گوشت گوسفندی تهران با تاکید بر اینکه واردات در شرایط فعلی نمی‌تواند بازار را متعادل کند، گفت: در آینده ممکن است میزان واردات افزایش پیدا کند، اما درحال‌حاضر هر مصرف‌کننده‌ای با توجه به توان خرید می‌کند و قدرت خرید مردم کم شده است. اما این نکته نیز دارای اهمیت است که گوشت‌های وارداتی کیفیت پایینی دارند و بیشتر مصرف صنعتی دارند.

آیا این خبر مفید بود؟
اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    ارسال نظر:

    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت گشتنی نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد